Jump to content

Moto Zajednica

Upravljivost dovedena u pitanje, a ne znam razlog

Recommended Posts

  • U prolazu, 67 postova
  • Lokacija: Beograd, medakovic

Danas kad sam stigao sa mora, sjednem da malo provozam Mondiala, i desava se nesto jako cudno, osjecaj slican kao kad ima lufta u viljuskama ili na spoju kormana sa centralnim onim cudom ma kako se zvalo.Sraf koji spaja korman sa centralnom osovinom je zategnut do kraja i nema lufta. U voznji kao da malo pocne da selevuda, cas vuce lijevo cas desno. Skinuo sam plastike i dotegao malo onaj centralni sraf sto drzi lezaj gdje se upravljac okrece, tu je eto recimo imalo nesto malkice lufta, ali svakako kad zaglavim prednji tocak izmedju nogu nema nimalo lufta niti moze da se osjeti da imalo se sta uvija i slicno, pomodrele mi noge koliko sam upinjao, i sve djeluje odlicnoi lijevo desno i naprijed nazad.Srafovi koji drze amortizere su zategnuti i tu nema lufta.

U voznji kao sto rekoh kao da povuce u stranu, da ga obara i to se desava skroz nepredvidivo. nije nista strasno provozao sam ga par km, ali bas se osjeca kad povuce, pa me zanima da li je neko imao iskustva sa slicnim problemima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hronični Motociklopata, 7031 postova
  • Lokacija: Severna Bačka
  • Motocikl: Banditos 650

koliko ja kontam, to se desava bas zato sto si zategao taj saraf, a nisi trebao, sad je lezaj stegnut i nema toliku slobodu da "radi" pa se sporije okrece, i zato imas osecaj da motor ide tamo vamo, taj lezaj mora biti utegnut ni previse slabo ni prejako,

Jednom sam imao istu situaciju kad sam rastavljao viljusku, to jest skidao gornji trokut da bi podmazao te lezajeve, pa kad sam sastavljao previse sam stegao i to se odma osetilo u voznji, pa sam posle malo popustio i nije vise bilo problema :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 67 postova
  • Lokacija: Beograd, medakovic

Pa rekoh ja da je to bilo prije stezanja, a stegao sam i to malo jer se ono malkice osjecalo da ima kao lufta tu, jedva primjetno, i malo sam dotegao, samo da taj luft ukinem, Slobodno se okrece guvernal, i nema nikakvih zapinjanja. Kao sto rekoh to sam osjetio jutros, pa sam onda provjerio i dotegao sve, provjerio pritisak u gumama, ali opet isto, nista se promjenilo nije. E sad silen blokovi, to je moguce, ali ne znam kako to provjeriti, motor kad stoji na nogarama malo kad ga mrdam lijevo desno ima kao malo rada, ali to je po meni u domenu normalnog, nista ne lupka niti ima luft, samo toliko koliko silen blokovi dopustaju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1554 postova
  • Lokacija: BGD
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Prvo proveri ležajeve prednjeg točka jer tako probajući pomeranjem kormana nećeš osetiti ništa, a sledeće su svakako silen blokovi kao što su ti rekle kolege. Imaš dva mala kroz koje prolazi osovina koja ustvari drži motor sa varijatorom i točkom za šasiju. Oni propadnu i onda ti motor šeta kao što si opisao. Proveri ih što pre jer osovina koja šeta više nego što je predvidjeno hoće da pojede aluminijumsko telo. :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Mene tako baca kada pici severac (jaka struja hladnog vazduha) par puta mi je pomerila ceo motor za 20 cm levo ili desno..nije lep osecaj.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 1 post

Proveri da nije ram motocikla negde napukao, ili da se polomio! - Zbog jednog "bezazlenog" pada nisam ni primetio da se u stvari levi deo rama polomio kao da ga je neko presekao smirsajbnom (ram izgleda sa 2 stranice nalik slovu Y ali naopacke). Vozio sam ga tako godinama dok nije popustila i desna strana pa se i bukvalno slomila, da se motorin razdelio na dva dela. Srecom bilo je tokom lagane voznje i nije bilo odjednom, nego se polako svlacio prema dole, sve dok nije poceo da grebe po asfaltu i napokon, se raspao u 2 dela na prvoj jedva primetljivoj rupi na putu.  NISAM mogao da poverujem sta se to desava. A pre toga vukao je neobicno te na levo te na desno. Bilo je i lupkanja, na kome skoro i da nisam poklanjao paznju. Proveravao sam zategnutost i sve zivo, ali nije mi palo na pamet da proverim ono gvozdje od ramova makar pogledom ili pipanjem... Rasklopio sam i skinuo sve, zavario ram, onda oped sklopio sve "zvonce" natrag i evo od onda proslo je 3-4 sezone i sve je kao nekad. ALI - bilo je dosta posla! a Boga mi i velikog rizika za najeb. Zato proveri sve lepo!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja