Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Grand Dink 125 termometar problem

Recommended Posts

  • U prolazu, 17 postova

Pozdrav drugari. Prvi put sam kupio prvi svoj skuter i jos ga vozim, pre 3 godine. To je Kymco Grand Dink 1225 2004. godiste.

 

Vozio sam ga godinu dana. Skinuo akumulator i ostavio ga u garazi une 2 godine nije paljen niti vozen. Oterao sam ga kod majstora da ga upali. Akumulator je taj punio, bio je los, davao je dovoljno struje da upali na kurblu ali nema snse da zvergla na alnaser, sirena samo se cuje ono peckanje...cccc, ne moze da zasvira itd.

 

Majstor je ispustio antifriz tj mesavinu rashladne tecnosti, sipao novu i upalio ga na kurblu. zamenio je ventile i malo obrusio glavu, poravnao valjda.

 

Kupio sam nov akumulator, stavio 12v 9Am i upalio go mina na alnser. Sva signaizacija radi. Elem evo problemi od tada odmah:

 

- Kada je motor ugasen a samo dat kontakt, sirena nece da zasvira vec onako cccc kao da je slab akumulator. Pa posle proradi uglavnom posle krace voznje. U voznji , dok radi motor, radi i sirena.

 

- Kada se motor vozi, od temperature koju pokazuje na pola, za 100m ako mu puknem gas, stigne do crvenog polja, pa brzo spadne. Nema veze da li vozite brzo, u cilju rashladjivanja motora i spustanja temperature, jednostavno skala sama spadne kad ona hoce, isto tako brzo kako se i popela, skoro kao km sat.

 

- Kada ugasim motor posle te voznje i gledam skalu, ona spadne na pola, ja upalim svetla(motor ne radi, samo kontakt), skala za temperaturu skoci za 3 debljine skale, plus kada tako na kontaktu stisnem sirenu, skala skace jos, onako kako stiskam sirenu dugme a sirena se ne cuje vec samo ono cccc. Ugasim svetla, skala temp spadne upalim, ona skoci i stoji na tom mestu na kome je skocila. Ugasim svetla, pustim sirenu, skala spadne, sirena se ne cuje, samo cccc

- Sat koji pokazuje vreme, na instrument tabli je bled, jedva se vidi i vreme stoji ne menja se.

- Ovo jos ne znam dal je problem : skala za gorivo stoji na maksimumu i jos ne mrda mada sam do cepa bukvalno natocio bio goriva i presao samo oko 30km, mozda ce tek da padne.

- inace, kad ugasim kontakt sve skale padnu na nulu, recimo ujutru upalim kontakt, godivo ode na puno, temp je na nuli, tj hladnom, kad se provozm on lepo podigne na pola i kad pocnem da mu pucam gas preko pola on brzo ode do crvenog i desava se ono sto sam gore opisao.

 

Eto pokusao sam svake sitnice da se setim.

Oterao sam kod majstora, mislio je da je vazduh u sistemu za hladjenje, ispustio je malo kaze, dole negde kod tocka, zamenili ulje i kaze da je to za elektricara posao i da se sigurno motor ne greje vec struja negde zeza.

 

Ima li ko predstvu sta bi moglo to da bude. Neki predlog sta bi mogao da pogledm, da nije negde se masa otkacila itd..Hvala unapred na pomoci

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 17 postova

dopuna od danas: provozao ga, otislo skoro ui crveno, ja otvorim cep da vidim dakl l\kuva, ono nista, ubacim prst u vodu ona vise hladna nego topla. Sva tri creva dole topla. Dal je vazdusni cep, termostat ili pumpa za vodu

 

Kako da proverim to sve?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 17 postova

pa kupljen je nov akumulator istog dana...elem vozio sam juce ceo dan i sada je sve u normali. Ako je bio vazdusni cep u rashladnom sistemu, izbacio ga. U medjuvremenu vidim da mi se potpuno ugasio sa koji na instrument tabli pokazuje vreme, istrosila se baterija, mozda je on zezo ako je bilo do elektronike. U svakom slucaju, sada sve normalno..cudne stvari..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja