Jump to content

Moto Zajednica

Probas skuter pre kupovine i razbijes ga...snadji se sad!

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 500 postova
  • Motocikl: R 1250 GS ADV

"...kolega sedne i nakon 10m se zakuca u BMW 5 (sav ulickan i sredjen do daske)!!! Na BMW-u stradala vrata, krilo i hauba"

 

Ovde ima puno nelogicnosti, da je taj skuter sve ovo udesio na BMV-u, tesko da bi vozac istog mogao lako da ustane, a nije mi i jasno kako je uspeo da ga udari i spreda u haubu, a onda i vrata koja su daleko od haube..., ajde krilo je pored haube moguce :stabre:

...kao da je skuter od 100kw, i posle 10 m postigao toliku silu da napravi ovako opisanu stetu

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 187 postova
  • Lokacija: Ivanjica
  • Motocikl: Suzuki Inzuma 250

Opcija 3: Kolega se spuca u BMW, iz BMW-a izadje grmalj od dva metra i 120kg zive vage, nasamara kolegu, u tom stignes i ti, pa nasamara i tebe, zatim stignu plavi andjeli, pa vas svu trojicu strpaju u bajbok uz prijavu za remecenje javnog reda i mira, kolegi ide prijava sto je upravljao neregistrovanim vozilom, bez polozene odgovarajuce kategorije, bez zastitne kacige i zbog izazivanja saobracajne nezgode sa materijalnom stetom (cca 100-tinak hiljadarki kazni), nakon toga dobijete odstetni zahtev advokata vlasnika skutera, koji se napravi blesav i popravku istog uradi u ovlascenom servisu, na sta ima pravo, a to vas na kraju sa advokatskim i sudskim taksama izadje 40-50.000 domace valute, a potom i odstetni zahtev vlasnika napucanog BMW-a, koji takodje zaluta u ovlasceni servis, jer i on ima isto pravo, samo vas to onda izadje dva do tri puta vise nego za skutercic (cca 100-150.000 domace valute) i tako vas jedan krug polovnim skuterom izadje skuplje nego da ste i ti i kolega kupili po jedan novi u salonu. Jbg, svasta je moguce.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 90 postova
  • Lokacija: Uz ivicnjak :))
  • Motocikl: PGO G-Max 50, Keeway Speed 125

sta biste vi uradili u tom trenutku???

 

Opcija 1: sednem u auto i odem i zaboravim da sam ikad pogledao taj skuter i ostavim coveku skrsenu masinu da se bakce sa njom ni kriv ni duzan

 

Mene je samo jako iznenadilo kako mozes da razmatras uopste ovu opciju...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2329 postova
  • Lokacija: Wien/Požarevac
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

au jbt ne verujem da sam i ja naseo na ovo lozenje :)

 

Кад и ово дочекасмо... :P

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 136 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: Kymco Downtown 300

Zahvaljujem se svima koji su mi lepo napisali da sam retardiran, nenormalan, lud, bezobrazan itd...ideja ove teme je bila da ljudi vide šta može da se dogodi za par trenutaka nepromišljenosti i nepažnje, da kažem i nerazmišljanja. Nisam nikog prevario, nikog oštetio, osim sebe! Ajd sad jedno po jedno:

BMW - kolega je skuterom udario tačno izmedju krila i vrata, haubu je oštetio nekih 20cm, i to verovatno levom ručkom...krilo ulubljeno, zameniće se novim i ofarbati. Vrata izguljena farba, bez ulubljenja lima, možda i poliranje završi posao, ako ne onda farbanje. Hauba ne znam ni sam, dupli je lim i peglanje teško da može...vlasnik bmw-a je zvao svo majstora limara, objasnio mu šta je u pitanju i ovaj mu je izbacio tu cifru, seli smo i sakupili lovu i isplatili čovek odmah. Sam sam rekao da je sreća što je čovek bio normalan i razuman i što smo sredili stvar bez policije i osiguranja. Što se tiče bmw-a to je sve, dali mu lovu i rekli da ako bude dodatnih troškova da zove da mu doplatimo...

Skuter - cena u ogladima je bila 650€, pisalo je da nije fiksno,to znači da je podložno dogovoru koliko ja znam. Otišao sam sa idejom da ako je skuter dobar da probam da ga dobijem za 500-550€, mislim da je to moje pravo kao kupca ako se ne varam? Skuter je bio korektan, mane koje sam uočio su loše gume, tragovi ulja oko motora, nije registrovan, dodatno moram da ga prevedem i registrujem. Čoveknje sam tražio da probam skuter pre kupovine, nisam insistirao nit mu oteo skuter, nije tražio ni moje dokmente ni lovu kao garanciju. Ne vidim tu moju greškiu ni krivicu...onda se desilo šta se desilo, jbg ko kaže da to nije moglo bilo kome da se desi. Prvo smo rasčistili mesto udesa, dogovorili se sa čovekom iz bmwa, ispltili ga i vratili se da sredimo situaciju sa vlasnikom skutera, kao što smo mu i rekli da ćemo doći. Napomenuo sam da smo mogli otići jer čovek nije tražio ništa za obezbedjenje, ni naše dokumente, ni pare, baš ništa...ovo sa, naveo kao opomenu, da je glupo postupio i rizikovao. Rekao sam za opciju 1 da mi je pala na pamet ali nisam tako uradio jer sam čovek sa imenom i prezimenom, ne neki balavac i dripac! Ako je greh pomisliti nešto, izvinjavm se svma...lepo se kaže "ko je bezgrešan nek prvi baci kamen"...cena - već sam obrazložio namere oko cenkanja koje sam imao, krajnja cena nema veze sa štetom koja je nastala, više mu ne bih ni dao inače. Čovek je pristao, nisam ga prisilio na to. Ponudionsam kao opciju da mu sredim skuter i vratim sredjenog pa da dalje prodaje kako želi. Izabrao je da ga proda za 500€, ne vidim problem u vezi s tim. Jel trebalo da mu dodam još 100€?Od štete za bmw 230€, dao sam 160€ i neću uzeti te pare od mog kolege, ako bude hteo daću mu i onih 70€ koje je on dao. Skuter ću isplatiti i popraviti o svom trošku, od kolege neću ništa uzeti. Od mene toliko, mislim da ispao čovek i fer prema svima...ko misli i dalje da sam smrad i slično tome, meni je žao ali nek misle i dalje tako, po meni nisu u pravu. I da godište sam '79, neko se zapitao!

  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • ENDURO, 1344 postova
  • Lokacija: Vrčin
  • Motocikl: Honda XR600R

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! E, sad sam ok, smirio sam se... Ne, čekaj, ipak nisam. PPPPPHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA, do jaja :lol:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1648 postova
  • Lokacija: Paracin

Dogadja se, ne mogu sada da razglabam o tome, ja sam puko i za motor i za pare. Mlad i neiskusan, motor stranac, slupale ga barabe i kao donece pare i nista. Znam ko su ali ne vredi nista, samo da radi bejzbol palica i posle da razmisltam kad mi dete krene negde i opet necu dobiti pare, ima samo bedu da navucem na vrat. Redovnim putem nije moglo jer motor nije bio prijavljen na ulazu u zemlju i bio bi mi oduzet opet i jbg opet.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2422 postova
  • Lokacija: Shabac
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

jes,jes,jes ipak nisam naseo, ipak je istina , neverovatna ali istina. Pa legendo imao si srece sto si naleteo na nekog naivnog i predobrog prodavca. Tvoja namera sa cenkanjem nestaje onog trenutka kad si skrsio motor. Da si prvo dogovorio cenu pa i ok ali polupas coveku motor i onda se cenkas?! Cist bezobrazluk. A i koja je svrha kolegine voznje na skuteru? Malo je majstora bez A kategorije tako da mislim da je seo samo da bi ga provozao. Evo ja otvoreno mislim da si postupio bezobrazno i da si imao srece sto si naleteo na takve ljude.

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 136 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: Kymco Downtown 300

Tvoje mišljenje je tvoje mišljenje, ja i dalje ne vidim moj bezobrazluk! Da sam imao sreće, to ću se složiti...šta da je kolega slučajno slomio ruku, nogu, svašta je moglo biti, srecom pa nije...bitno je naučiti nešto iz grešaka

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • veseli stomatolog , 860 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: dl 650

druze, i meni se to desilo, na zalost......i dok ti se to ne desi, do tada ne verujes u to, i smejes se ljudima.....a kad se desi...uzas....

desava se...niko nije bezgresan, i svi sto te osudjuju, garant bi u istoj situaciji pomislili iste stvari....a neko od njih bi uradili i neku od tih....

kupio si, sredi ga, vozi ga, ako ti se ne svidi prodaj ga, a ako ti legne, uzivaj....

sve najbolje ti zelim, i mnogo bezbriznih kilometara...i tebi i tvom drugu....0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 136 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: Kymco Downtown 300

Hvala druže!!! Nadam se da ovo nije bila solidarnost jer voziš Sym mašinu :) daj neki savet za održavanje,delove, gume...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Lord Sidious Tamni, 4841 postova

E sad se vadis. :D

Mislim da si OK postupio, ali si napravio i par propusta, kao razmatranje opcije 1 i taj kolezhni test-drive.

 

Sto se tice "razmatranja" opcije 1, ja imam dojam da je nisi ni razmatrao, nego si je naveo kao opciju da naglasis najnormalniju opciju 2 kao neko extra postenje ili tako nesto.

 

Sto se tice kolege koji se zakucao u do-daske-BMW-a od 230 eura, to nema nikakve veze s tobom, tako da mi nije jasno zasto bi ti placao 160 eura za stetu na BMW-u, a pogotovo mi nije jasno zasto nudis i preostalih 70 da isplatis kolegi koji je stetu prouzrokovao i treba da snosi sve troskove? Koji je q on isao da proba, ako ti kupujes motor? Jedini odgovor je da si ga ti zamolio, ali ostaje misterija zasto bi to radio?

Ja bi ga u q poslao sto mi razbi skuter, a nisam ga jos ni kupio. :D

 

LM, suma-sumarum, OK si ti to sve ishendlovao, ali ostaje cinjenica da je prodavac mogao da "ima manje razumjevanja", a i to moze biti rezultat nekih macaka u vreci ispod dekle...tako da sretno sa popravkom i daj koju sliku. :).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2329 postova
  • Lokacija: Wien/Požarevac
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Pre jedno godinu dana citam na nemackom forumu kako je covek prodao motor. V-Strom sa fabrickom koferima. Dosao covek da pogleda, isproba... Dovezao ga prijatelj na motoru i obojica u punoj ratnoj opremi. I treba da krene covek da isproba motor.

 

Na njegovu nesrecu, kad je sedao na motor zakaci cizmom kofer i oguli ga - napravi ris od jedno 4cm.

 

Istog momenta je kupio motor, kakva crna proba kakvo spustanje cene!?

 

I posle kazete ne treba uzeti pare pre voznje? Da je prodavac dobio svoje pare do svega ovoga ne bi doslo.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 136 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: Kymco Downtown 300

Kolegu sam ja zamolio sa ide sa mnom, razume se stvarno u automobile pa sam razmisljao da se razume i u motore (sa tehnice strane, ne sa vozacke)...ja sam probao motor i zamolio njega da i on proba, jbg i na meni je teret! Ok, nisam ga ja gurnuo u bmw, i mogao je reci da ne zeli da proba, ali sad je suvisno razmisljati o tome. Tesko je reci ko od nas 2 treba da to isplaca, mislim da je veci teret na meni, ne znam ni sam...u svakom slucaju ja cu mu to ponuditi, da ja sve podmirim, nekako osecam da je to najispravnije resenje.

 

Sto se tice cene, to sam vec objasnio i naknadno pojasnio, glupo je da dalje detaljisem u vezi toga

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 8917 postova
  • Lokacija: Beograd - M.M.Lug
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

razume se stvarno u automobile pa sam razmisljao da se razume i u motore (sa tehnice strane, ne sa vozacke)...

 

 

Pomesao si babe i zabe, pogresno razmisljanje dovelo te je do stete u malim razmerama kolika je mogla biti

ako ti je bas dobar drugar korektno bi bilo da sve troskove podelite na pola ( 230e BMW + 500e sqt + popravka koliko ce izaci ) msm da bi to bilo fer i korektno prema obojici.

Obojica zazmurite na jedno oko i pregurajte to zajedno jer ste glavni akteri ove scene

.... bilo, proslo i ne ponovilo se ....

 

plasticara imas u Bulevaru K. Aleksandra ( preko puta OMV pumpe ili ti bivsa Sljukina ), decko je korektan sa cenom i uslugom

ostale delove krpi, farbaj, vari .... sredice se vec nekako

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 136 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: Kymco Downtown 300

Mogao sam ga odmah tamo i ostaviti, ovaj dogadjaj je bio na Smed.putu odmah posle te OMV pumpe...jel ima neki kontakt za tog plasticara, da teram masinu odmah da se radi jer ga onako skrsenog ne mogu gledati?

 

Ovo mi je dobar drugar, kolega iz firme, pomogao mi je u nekim situacijama i sad nema smisla da se pravim grbav i ocekujem da sam ovo isfinasira (iako on insistira), a pri tom je tanak sa lovom. Nacemo neko resenje...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2753 postova
  • Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi))
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Opcija 1 onako kako si je opisao, znaci kada si vec otisao od vlasnika i trebao si da se vratis da kupis razbijen motor, je opcija koja bi svakome pala na pamet, malo ko bi je uzeo u razmatranje, a najgora funja bi tako postupila.

 

Ali bi svako u datoj situaciji pomislio na to, svako, onaj ko tvrdi da ne bi, laze, ne bi on ni pomislio on je fin on je posten, vjerovatno bi odmah zapalio, bez razmisljanja.

 

Imao si mnoooogo srece i ispravno si postupio, kazu dobro se dobrim vraca, vidicemo na sta ce to na kraju izac.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja