Jump to content

Moto Zajednica

POMOC!! Problem CBR 929 RR

Recommended Posts

  • U prolazu, 4 postova
Pre 4 sati, Disko Nindža je napisao:

Neverujem sa su ležajevi i rashladna tečnost, ako pali lampicu, znači gubi pritisak ulja, a kakav je nivo ulja? Možda troši?

Nivo ulja i ulje sve je ok..par puta sam primjetio da mi se rashladna tecnost nedje pojavii a crijeva i hladnjak sve ok da li ima on odušak?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 4 postova
Pre 2 sati, AndjeoPakla je napisao:

Pošto se problem javlja kad se dostigne viša temperatura, to znači da se tada i ulje "razredi" i nešto je teže dostići potrebni radni pritisak, naročito ako pumpa nije u dobrom stanju i ne radi punim potencijalom. Tako da može biti da je pumpa u pitanju. Ovo je neko moje mišljenje, na osnovu sličnih iskustava na nekim drugim sus motorima.

 

Svakako treba krenuti od banalnih stvari, tj. prvo proveriti senzor pritiska ulja. Zatim ako se utvrdi da je on ispravan, izmeriti pritisak koji pumpa stvara i proveriti da li zadovoljava propisane norme (pronaći u servisnom uputstvu). 

I ja mislim da je najveci problem ta pumpa,nisam naglasio tako motor kad se ugrijee kad nabije tu temp. 104.106 da motor odma posle toga teze upali iz par puta...Isto tako mi se desavalo da ne upali do ispraznjenja akumulatora.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 410 postova
  • Lokacija: Petrovac na Mlavi
  • Motocikl: CBR 900RR

Taj problem sa paljenjem kad je vruca sam ja povremeno imao na mojoj 900rr pre 10-ak godina kad sam je kupio, a kad je hladna palila je normalno. Kasnije se ispostavilo da je bilo do akumulatora, vise nikad nisam imao taj problem od kako sam ga zamenio.

Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 71 postova
  • Lokacija: kojekuda
  • Motocikl: varadero xl125v

Druže izmjeri pritisak ulja za početak. Ako je niži od propisanog izvuci pumpu van iz mašine, operi je u benzinu i detaljno pregledaj a poslije pregledaj i taj benzin, ima li opiljaka.

Tu se zna desiti da se kućište pumpe razloka u djelu gdje osovina prolazi kroz pumpu (kućište bude alu odlivak a osovina čelična tako da kućište strada) Zna čak biti da sami rotori pumpe budu kao novi, zazori uredni, unutar tolerancija ali kućište strada i tu se pojavljuje problem. Ako nađeš negdje polovnu a dobru pumpu, prije ugradnje premazi osovinu sa MoS2. 

Da je neka druga masina u pitanju predlozio bih ti reparaciju te tvoje pumpe, da se razbuši kućište i ubace  bronze košuljice za osovinu ali ta se ipak vrti u obrtaje pa ne znam sta da ti kažem ...opet vidi, posavjetuj se sa nekim ko zna više. Pregledaj i rasteretni ventil na potisu uljne magistrale, potisni oprugu da vidis kakav otpor daje.

Promenio član twintower

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja