Jump to content

Moto Zajednica

Malaguti madison 125cc 2001g - komentari??

Recommended Posts

  • U prolazu, 6 postova
  • Lokacija: Istočno Sarajevo
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650

Pozdrav svima :zdravo: Intresuju me mišljenja, iskustva, komentari, dobre i loše strane navedenog skutera Malaguti Madison 125cc 2001 godina. Maksimalna brzina, kakav je za duže ture, potrošnja, saputnik...izdržljivost agregata, dijelovi..eto sve što znate. Hvala vam ljudi unaprijed :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1489 postova
  • Lokacija: Nis
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Pa mogu da ti pomognem deo pitanja. Vozio sam 2002 150 cc madisona, to mi je bio prvi veci skuter i mogu ti reci da sam bio zadovoljan sam njim, vrlo lako se upravlja, nije mnogo tezak , ja sam dosta visok pa mi je malo neudoban bio posle sat vremena nekad i vise , sa saputnikom je bio slab, a tu je i tvoj za 25 cc slabiji pa bi se i to osetilo, potrosnja mu je valjda bila oko 3 litra pod punim gasom, ( odavno sam ga prodao 2-3 god pa sam zaboravio) max brzina oko 120 verovatno je i na 125ici tolika. E lose strane sto se tice, desilo mi se kada sam ga uzeo imao je 13.000km, e sad pokusao sam da ga upalim nikakav signal nije davao ni da zavergla nista, a akumulator je bio pun, u servisu je decko otvorio deo gde je varijator i ocistio prasinu i podmazao sve delove i posle je sve islo extra, ( da napomenem samo da su na motoru jos bili fabricki pecati na srafovima), eee sa drugi problem se desavalo bas uvek kada idem od 70 do 90 da mnogo cudno bruji nesto, kao da ga neko drzi a on vise proklizava ne mogu tacno da ti opisem i to niko nije znao sta je problem. Druge lose strane su sda da ta fabrika vise ne postoji a i model je dosta star tako da ce delovi biti tezi da se nadju za njega, s tim sto je to minarelijeva masina sto nosi mala majesty 125-150cc tako da delove za motor moze od nje da koristi. Inace je mnogo interesantan motor za voznju po meni bi bio idealan da je bio duplo jaci, kao sto sada ima od 250cc koji bukvalno mogu na zadnji da se dignu na pun gas i ako sednes pozadi :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova
  • Lokacija: Beograd - Vinca
  • Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400

Za delove sto se tice plastika samo e-bay a sto se tice agregata Majesty ima da se nadje, u svakom slucaju Minarelli je dobar agregat, samo redovno menjanje ulja i filtera, i sto rece Dzony barem pred sezonu podmazes delove oko varijatora i kvacila iste i proveris i teraj

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 6 postova
  • Lokacija: Istočno Sarajevo
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650

Hvala drugari :D..zanima me kakav bi bio za dužih putovanja i veće kilometraže, pošto namjeravam najviše tako da ga koristim, po gradu dosta manje.Zanima me i dali je izvodivo neko pojačanje 125 kubikaže do 150-200cc...da li mu pašu ti veći agregati od yamahe majestika?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • You tube / Drandigo .., 619 postova
  • Lokacija: Sokobanja
  • Motocikl: Yamaha Fz6

Ta Minareli masina se proizvodila u 124 152 i 180cc,(180cc Minareli nikada nije ugradjen u Madisonu konkretno) mislim da je moguce samo cilindar da se zameni, naravno i klip, i dobijes vecu kubikazu i snagu i to sam negde citao odavno ali zaboravio sam gde tacno... Potrazi po oglasima mozda nadjes negde, ako vec imas tako nesto u planu idi odmah na 180cc da osetis vecu razliku...

 

Inace 125cc Madison je sposoban naravno i za duza putovanja samo zna da bude dosadno maaalo jer ipak za preko 90km nije, a neces imati probleme sa njim u vidu pregrevanja i slicno, letos po najvecoj vrucini drug i ja i full oprema 450km u cugu i nista nije ni osetio (150cc) samo sto malo dosadno bilo na otvorenom nigde preko 100 nismo isli, a potrosnja 3,1l bas sam izmerio i prijatno se iznenadio s obzirom na tezinu i deonicu (Djerdapska magistrala). :zdravo:

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1489 postova
  • Lokacija: Nis
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Moze za duzi put, samo pre nego sto se zaputis uradi servis proveri masinu u servisu za nedaj boze i pici, nemoj preko 90 da ne opterecujes mnogo masinu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi scooter club, 1575 postova
  • Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE
  • Motocikl: Honda NC 750x dct

Daj da i ja bacim koji komentar, madison je bio moj prvi veci ljubimac, tako da prva ljubav zaborava nema! :) Sto se tice voznje i upravljivosti, ja sam bio prezadovoljan, dobre gume i nemas zime. Sto se tice servisa, nije skupa cena ,mada ja sam se napatio da nadjem membranu karburatora kao nikad i na kraju mi posalju neku kinesku, sve plastika unutru,naletim na rupu, rastavi mi se u karburatoru. Onda rasklopi sediste, pa poklopac na karbu i nasteluj sve unutra. Sto se tice potrosnje bio sam zadovoljan. Voznje u dvoje,takodje sve pohvale iako je bio 150cc. Msm da je to skutercic za pocetnika, koji je tek prerastao 49cc. Nisam bio zadovoljan sa farovima, jako lose osvetljenje, mada su moji malo i matirali i unutru je po meni sve lose napravljeno, dosta plastike i visak srafova. E sad, ako ga vec nisi uzeo, savetujem ti da skuter ispod 200 ,ma ispod 250 kubika nemoj da uzimas. Mozda sad mislis da ti max speed od 110 jeste dovoljna,ali to ne igra ulogu. Npr. sleper na putu,ja sam imao problem, drug ode sa dragstar, zakoci malo ispre kamiona i ja onda obilazim . 1nanana.gif Uzmi malo jaci i malo noviji motor, koji se jos proizvodi, jer delova sve manje ima a i taj model zastareva. E sad, estetika mu je ,bar za mene, jaca strana! MEdju 3 najlepsa maxi skutera! :) Pozdrav i srecno!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 9 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: Sprint Falcon

E da se i ja pohvalim kupio Madison 125ccm :lol2: u januaru po snegu i danas isao na prvu voznju. Kum kaze otisli amortizeri. Skakuces preko lezeceg kad te gledam od pozadi. Jel zna neko gde bi ih kupio polovne ili servisirao (ako to iko radi) ove koje imam. Da li odgovaraju od nekog drugog motora? I drugo kazaljka ne pokazuje temperaturu motora. Moze tu verovatno da bude vise toga ali me zanima da li ima i gde termostat da se kupi? A ako neko zna da mozda imaju neku drugu boljku vezanu za to nek pise sta bi jos moglo da bude i kako to da proverim?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja