Jump to content

Moto Zajednica

Немојте овако да одржавате кочнице

Recommended Posts

  • Нек иде живот, 858 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250
1hmm.gif Мотор јe Supershadow 2007 год. купљен 2009 и редовно одржаван у овл.сервису 2 год. Све је било уреду до овог лета са предњом кочницом ал нелези враже :staa2: полуга је све тврђа и постало је напорно притискати је за кочење . Погледам сервисну књижицу где и нисам обраћао пажњу када и шта је мењано већ дођем и платим колико треба и вози :moto3: нигде непише да је замењено уље у кочницама :stabre: наравно одмах пазарим уље и за викенд рекох да лепо то заменим и проверим плочице . Наравно да знате шта се могло наћи у чантри где стоји уље :jok: нисам успео да сликам јер је све црно и претворено скоро у Гел , труња и штроке колико хоћеш а уље ??? више као нека меласа .... Богами чишћење је трајало добрано , пало је и стругање са зидова и после неких сат времена почех да убацујем ново уље . На кљештима сам се баш прибојавао оне мале зезалице да ли ће пући или не , имао сам среће остала је читава набацио цревце и одвио . Почело је да капље једна кап на 20 сек. добро је није скроз заштопало :hej: затворим и надрукам ручицом пустим излети нека количина и ту ручица остане празна :( . Поново одвијем на празно да цури сачекам ништа се недешава , уффф ето проблема пипнем ручицу празна остао клипчић заглављен и невраћа се . Одем попијем кафицу размишљам шта ми ваља чинити , вратим се и пипнем ручицу постоји отпор :takoje: добро је није мртав . Онда почиње игранка досипања и притискања ручице испуштања уља , досипања и тако док није исцурила стара меласа :aha: како је изашло старо и дотекло ново тако се и ручица кочнице брже враћала и постајала мекша , верујем да се на зидовима скинуло од старог и тако испрало и разрадило . Наравоученије за моје другаре немојте да чекате као ја да догори до ноката већ мењајте редовно и возајте са уживањем . Све вас поздрављам и верујем да ће на мом примеру неко да избегнете непријатности које вам нису потребне због редовног неодржавања :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1007 postova
  • Lokacija: Novi Sad-Sabac
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200

Ja sam kupio polovnog supershadow sa 1500km, i prvo sto sam uradio je zamena kocionog ulja, posto je kocnica bila nemoguca za doziranje. Kada sam otvorio poklopac ugledao sam istu sliku kao i ti. Moja je preporuka za sve kineze da ako nisu odmah promene ulje. Ako je neko iole vican mehanici to je posao od pola sata i 200-300 din za ulje i kocnica milina.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 204 postova
  • Lokacija: Karaburac

Bilo bi dobro da se vlasnici ove vrste motora koji osete probleme sa kočnicama jave u neku od naših poslovnica (AMSS - Centar za motorna vozila - Beograd, Sombor, Novi Sad, Čačak, Niš). Obzirom da se ovakve stvari NE SMEJU DESITI! >:(

Jedini način da se ovako "karamelizira" kočna tečnost je dolivanje neodgovarajuće tečnosti, a ako se dešava "fabrički" bez dolivanja onda je neophodno da se pojava dokumentuje i prijavi preko sistema homologacije onoj laboratoriji koja je izdala dozvolu za kočnice. :staa:

 

Da ne bi bila reklama oni koji su zainteresovani mogu da mi pošalju poruku za kontakt telefone i adrese. U Subotu imamo sastanak svih inženjera u firmi pa ću im najaviti ovu pojau i dogovorićemo se kako da prikupimo podatke (i koje - naravno).

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • :), 5943 postova
  • Lokacija: Nova Pazova!
  • Motocikl: Bicikl

mislim..pa na svakom prolecnom servisu se promeni ulje za kocnice,

bar ja svima menjam ulje u kocnicama.svake godine....to je po meni normalno da se menja...

eh sad,,nekom se omasi da ga nemenja....a ima potrebe...kocnica,guma,volan....najvaznije stavke...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja