Jump to content

Moto Zajednica

Brusenje diskova na motorima, gde?

Recommended Posts

  • Skuteras, 3630 postova
  • Lokacija: Ivanjica
  • Motocikl: Suzuki Burgman 250
On 4/25/2020 at 10:38 AM, đunta said:

 

 

Obrada doboša i diskova kod auta se radi, površine budu ravne na komparater, ali ne znači da će biti i na rukavcu ili glavčini. Strugarima je najlakše da uhvate spolja bilo disk, bilo doboš, a to nisu obrađene površine već liv, da bi se kvalitetno uradilo poravnanje, mora da se uhvati na isti način i mesto kao pri fabričkoj izradi, kad se disk, ili doboš, kače na šrafove, zbog zazora u njima, čak ni prihvat na konus ne daje rezultat kako treba, tako da se sa celim sklopom vrši obrada i tako vraća na vozilo. Pri obradi diska, obe strane se moraju obraditi u jednom pruhvatu, nema skidanja i okretanja u futeru.

 

 

Bravo Djunta. Skoro je burazer terao auto kod nekog lika koji ima tu masinu koja direktno na glavcini radi obradu i bas sam se pitao u cemu je poenta takvog posla. Kontam da je to najvise zbog prihvata
 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6479 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Fala! Kod nas se mnogo što šta gleda iz formalnog ugla, za tehnički pregled, a ne iz suštinskih razloga. Mali milion puta sam kod svojih strugara čuo, "ma daj mi to samo malo, da prođem tehnički". Nije direktno za obradu, ali jeste za kočnicu, događaj od juče. Više mušterija mi je pomoglo da preselim radionicu, juče bio udarni dan. Pre desetak dana dođe momak, kupio je motor koji sam ja održavao, uz svaki ide uvek pisana dokumentacija inače, jasno napisano i rečeno da valja da se zamene sva kočiona creva. Kupio ga je jesenas, pitah ga jel si dobio sve papire, ako ne da dam kopiju, zna sve pa i oko creva, pita gde bi mogla da se nađu...Dođe i on da pomogne juče, parkira motor malo uz ulicu, završismo i okrenu motor da stane ispred ulaza i tog časa viče da mu kočnica vlaži. Izađem, skroz probilo prednje glavno crevo, kad sam ga skinuo, pokazah mu da je i na dugoj strani počelo da se cepa. Hteo je danas put Užica da provede praznike, hvalio se kako tamo negde inače prži motor do balčaka, reko, "zamisli da ti je sutra puklo crevo, bili bi ćevapi, al za daću", ručasmo ih juče. Baš sam bio besan i sad dok pišem mi prođe jeza, šta je sve moglo da mu se desi i juče za minut kasnije.

 

Ja ko papagaj, sa 2 točka nema zezanja, nema ni sa četiri, kad je kočnica u pitanju nema zbora, santimetri dele od nesreće. Ne mora da se vozi ko u GP / F1, ali ostali učesnici i niz činoca, mogu da dovedu da su upravo potrebni vrhunsko i tehnička performansa i vozačko umeće, a ne puka sreća, ostade motor a Milan ima da časti 5 ćevapa  u to ime.  

  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja