Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio Beverly 250IE 2006-nekoliko stvari (problema?)

Recommended Posts

  • U prolazu, 39 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: Piaggio Beverly 250 ie

Ljudovi, evo o cemu se radi, treba da idem na put uskoro, malo Makedonija, verovatno i Grcka.

Ono sto me u poslednje vreme nervira na mom sokocalu jeste neko skripanje iz pravca dekle, koje se cuje..recimo pri brzini od negde 15km/h do 20km/h, kad prebacuje brzinu da se tako izrazim, ja odem kod majstora u tosin bunar, ovlascen servis, on nista ne cuje..sto me je navelo na razmisljanje da sam ja poludeo, poceo sam sebe da poredim, ako gledate one domace filmove, kad kod majstor Zivote dolazi onaj lik sa mercedesom i kaze da njegovog mercedesa nesto boli..ali ja volim da mi je motor 100% ispravan, a majstore sam smorio kad im se pojavim tamo, ali volim ja da sve valja jos ako cu da idem negde dalje sa njim. Skoro sam menjao kais, rolnice, ulje..i majstor kaze da je verovatno kvacilo u pitanju, a posto su me odrali 30.000 na zadnjem servisu koji nisam tako davno radio, pa sam kupovao nove gume, ne daju mi se pare za kvacilo i neko zvono dodatnih 15.000 :zbunjen: jedan covek mi je rekao, da je mala ta kilometraza koju imam mala za menjanje kvacila i da ga je taj prethodni koji ga je vozio, posto je polovan, da ga nije bas pazio..primer, stojanje na semaforu i turiranje sa pritisnutom zadnjom kocnicom..

e, da...sad sam presao 14.500km...

Jedan od problema koji je nestao moze se reci je bio da mi se skuter gasio u voznji, pri stajanju, padne broj obrtaja i ugasi se, taj problem je nestao kada sam u jednoj turi goriva sipao neki aditiv, mada u zadnje vreme mi se desilo, recimo u 2 meseca da se tako dva puta ugasio..citao sam negde da i regler hoce da pravi te probleme, a on je bio zamenjen kod proslog vlasnika..mada ja mislim da je u pitanju kvalitet goriva, a jos imam EI model, jednom mi se desilo da mi je zatreperila lampica check engine, motor zastucao, ugasio se..upalim ga i nastavim normalno.

Treba da napomenem da je i motor jedno vreme dugo stojao garaziran, tako da je moralo da padne podmazivanje nekih stvarcica kao sto je pinjon na prednjem tocku koji je skripao..e sad, ne znam kako je kod ostalih, ali meni kazaljka za brzinu drhti..ne preterano, ali dovoljno da pada u oci..

A posto mi je ovo prvi ozbiljniji motor, da pitam, da li je ok da se u koloni motor greje pa se pali ventilator, posle jedno 10 min kreni stani po ovom vrelom vremenu, ne verujem da ovo pitam, zvuci glupo ali da pitam sve kad sam vec krenuo.. :ups:

 

ajde i da navedem i potrosnju koja je negde otrpilike 3.5l, po mom stilu voznje koji bas retko prelazi 80, sem u obilazenjima..spora gradska ubrzavanja, a sve u svemu voznja je 50-50 grad otvoreno..bas ga mazim po tom pitanju..a ako neko oseca razliku izmedju obicnog BMB i onog kao EVRO nek mi kaze, posto ja mislim, licno, i za ovaj motor da je to isto djubre <_<

 

i ako moze jedna preporuka pored eventualnih komentara oko gore navedenog od iskusnijih , koje su neke osnovne elementarne stvari koje treba da se nose na duzi put iz grupe stvari ''za ne daj Boze''..i koja bi sto bi rekli cruising speed bila za ovaj motor za duzi put, da se ne muci, ja kao sto rekoh idem sa njim 80, osetim da moze vise, ali aj da cujem vas, da zajedno zakljucimo sta je najbolje i za mene i za njega..

 

uvek kad krenem da pisem ovako nesto, zaboravim neke bitne stvari, tako da ocekujem da dopisem jos nesto :stabre:

 

pozdrav svima! :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 743 postova
  • Lokacija: Beograd

Pošto ti je max brzina negde oko 140-145kmh, onda je kruzing oko 110kmh za vozača bez tereta i suvozača. Zasigurno ćeš znati tek na prvoj dužoj vožnji, prati broj obrtaja (on je najreferentniji) i temperaturu.

 

Od opreme za vožnje po Srbiji, ako već možeš da poneseš dovoljno keša za nedajbože situacije - preporučujem samo još standardnu propisanu opremu i članstvo AMSS - nije skupo, a može da se isplati već u jednoj intervenciji (bar je takvo moje iskustvo sa kolima). Sve ostalo je opciono (alat, rezervni delovi...)

 

Van zemlje preporučujem i da se informišeš o servisima u okviru ture koju voziš, i da popišeš adrese i kontakte, tako uštediš dosta vremena i živaca.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 342 postova
  • Lokacija: Beograd-filmski grad
  • Motocikl: PIAGGIO-X9 500cc evo

dok sam imao beva imao sam isti propblem to jest po nekad mi je skripalo pri manjim brzinama posle prestane sve je reseno zamenom kvacila i zvona jeste da kosta ali posle toga je prestalo tada je bev bio na 16k.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 147 postova
  • Lokacija: Beograd

To sa skripanjem to je do kvacila. cepaj dalje. nije to nista. meni se to cuje na nekih 80, 90km/h a motor ima 11 500km. to ti se pojavljuje verovatno kada je motor zagrean. dodaj malo odlucnuje gas da kvacilo bolje uhvati, mislim da ti se skripa nece pojavljivati.

to sto ti se gasi, moze da bude svecica. kao i meni sto je bila. vozis, sve normalno, stanes, ugasi se ili trokira u voznji. najbolje da je promenis. pazi kada budes uzimao NGK, uglavnom su kineske i lose, probaj da nadjes DENSO.

 

kilometar sat... menjana ti je sajla, kao i meni, nije stavljena original, sigurno je pravljena. Pravio sam je kod Bobana i nesto malo je duza, taman toliko da pravi problem i da igra. Nemoj da je gledas. ;)

 

temperatura... normalno je da se greje i da pali ventilator. pogotovo u gradu na ovim vrucinama. kada ides na otvorenom, to retko radi, skoro nikad. meni bar nikad.

 

moj predlog... nemoj dugo da ga vozis jednom brzinom recimo 80. poteraj na 100, pa samanji na 70, 80... Kajis se tada greje ravnomernije i izbegavas pucanje. ;) ponesi rezervni kajis, mozes da uzems neki potroseni od nekog, cisto da imas da se dovuces do negde, i u AMSS uplati ovo sto ti je rekao NOLE. Sto manje budees razmisljao o problemima, manje ce ih biti a ti ces da budes skoncentrisaniji na voznju.

Cepaj to, to je pravljeno da se odvrce i da se dere. ;)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 91 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Skyliner 180

Nije Mercedes nego SAAB.

U Srbiji nema razlike izmedju BMB 95 i Evro premijuma.To je samo marketinska fora, jer kod nas nema drzave a samim tim ni zakona.Ko ce da ih kontrolise i kazni zbog toga?Pa niko jer je to lopovski naftaski lobi.Tehnologija po kojoj se proizvodi gorivo kod nas je jos ona koju nam je Tito iza sebe ostavio ( ona nije za potceniti jer je zadovoljavala sve standarde koji su onda vazili odnosno potrebama ondasnjih agregata koji su se proizvodili).Danas, ona je prevazidjena i cak sta vise gorivo je jos losije nego ranije.

Putem kojim BIH i Hrvatska idu su drugaciji.Oni ulazu u tehnologiju s ciljem proizvodnje sto kvalitetnijih naftnih derivata.

BiH je 2008. godine ponovo pokrenula proizvodnju visokokvalitetnih naftnih derivata u Bosanskom Brodu, a u Hrvatskoj se moze kupiti benzin od 100 oktana.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 66 postova
  • Lokacija: Vojvodina
  • Motocikl: Aprilia Atlantic nekada davno,tren.u potrazi

Moje iskustvo sa pomenutim benzinima je da je EBMB stvarno cistiji, i dokazano na osnovu cistoce ulja 4T masine. Druga stvar je da ga motor manje trosi ja bih rekao oko 5%, mizerno ali ipak manje.

Dok sam sipao BMB, ulje (Silkolene Scoot4T) mi je bilo tamno vec posle nekih 200-300 km i lokalni "strucnjaci" su me ubedili da mi je masina u banani.

Od kako sipam iskljucivo EBMB ulje je takodje potamnelo na slican nivo ali tek posle nekih 1000 km.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 4 postova
  • Lokacija: Kragujevac-Krusevac
  • Motocikl: Vespa PK125XL i Vespa GTS 250ie

Imam Vespu GTS 250ie i imao sam problem sa gašenjem. Gasila se na semaforu i kad stanem negde. Predpostavljam da je kod tebe na Beverly-ju isti motor.

Serviser iz Piaggio Group Srbija Uroš mi je prvo zamenio pumpu za gorivo, da nju eliminišemo kao problem jer je fabrička stavljana kineska (zajebali se pa refundiraju novac za tu pumpu svima koji su imali problema, Piaggio je priznao to kao grešku)

Međutim, gasila se i posle toga. Provalili smo da kada se ugasi i kada se sedi na njoj, neće da upali, kako se ustane sa sedišta, upli odmah. Serviser Uroš mi je rekao da plastični uložak za kacige ispod sedišta izvadim i vozim bez njega. Bez njega se nije gasila. Napravio sam distancere i taj plastični uložak za kacige podigao od šasije u prednjem delu gde sedim za 4-5mm i više mi se nikad nije ugasila.

Serviser je poslao mail Piaggio-u u vezi toga i rekli su mu da postoji mogućnost da plastični uložak pritisne neki deo za regulaciju broja obrtaja. Kad dođem opet u Bg pogledaće mi to pošto sam u Kragujevcu inače. Ali, bitno mi je da sam podizanjem tog uloška rešio problem i da se više ne gasi...

Što se potrošnje i goriva tiče, sipam običan bezolovni benzin BMB i imam istu potrošnju kao ti...oko 3,5l što je odlično...i sipam na NIS-u.

U vezi skripanja kvačila ne znam šta da ti kažem jer je ova moja prešla tek 5500 km i nisam imao problema sa tim.

Za duži put moraš znati te neke sitne opravke...zamenu kaiša obavezno...ponesi alat koji je potreban, neki od sprejeva za gumi defekt ili neki set za krpljenje guma...

I neka su ti suvi drumovi...

Srećan put i uživaj...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 39 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: Piaggio Beverly 250 ie

hvala vam na odgovorima! :)

 

sto se tice motora, zamenjeno je sve, svecica je bila pre neka bezveze, sad je original, samo je to kvacilo ostalo...

to za pregrevanje kaisa nisam znao..kada se vozi konstatnom brzinom, dobro je za znati, jer sam ja bas u tom fazonu da ga zakucam na otvorenom za 80km/h i da krstarim laganica :moto3: mozda je dobra solucija sto na dekli ima jedan plasticni poklopac koji moze da se skine, pa moze lakse da se hladi, sta mislite? meni su ga ukrali, samo da spomenem <_<

 

inace da, motori su isti kao na vespi..to je taj Quasar 250ie..i ja, ako cemo iskreno, malo sam razocaran kvalitetom zavrsne obrade na beverliju..menjao sam i lezaj neki na zadnjem tocku, uz razlog servisera da je to zato sto sam ga puskirao prilikom pranja na OMV-u, sto i jeste mozda diskutabilno, ali pre toga sam imao Kymca i nema gde mu nisam gurao tu pusku barem 50x opran tako, zavlacio u tockove, u plastike i nikad nista :zbunjen: a na ovom 10x skupljem motoru to da se desi..nema veze, 300din lezaj..sediste moram rukom da drzim kada ga otvorim, jos se ne otvara samo kada pritisnem dugme, nego moram rukom da mu pomognem, komande za migavce i sirenu mi gube kontakt..

 

a da ne bude da se samo zalim, naprotiv, te neke sitnice ne mogu pokvariti moj kompletan utisak o motoru :) zadnja 2 dana nisam silazio sa njega, obisao sam ceo srem i sumadiju..novi sad, arandjelovac, i to starim putevima, kao onaj od Ralje do Beograda, fantasticno! kvacilo kad se zagreje motor se nije culo, nije trokirao, sve je proslo savrseno, danas treba neka kisa da pada pa se razmisljam da li i danas negde da idem.. :zvizduk:

 

sto se tice goriva, to moram da napomenem, sipan obican BMB95..nije neka razlika u ceni kad se sipa 10ak litara ali ja iz principa ne zelim da im dajem te pare! do Novog Sada i nazad potrosnja 3.3l do Arandjelovca i nazad potrosnja 3.1l :takoje: voznja od 80km.h manje vise..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1554 postova
  • Lokacija: BGD
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

meni je poceo da se gasi, pa pojacam ler gas, onda ode jako u obrtaje, pa onda smanjim, pa se opet gasi...znaci, pukla gumena prirubnica,cev-crevo koja spaja glavu sa karburatorom i vukao je fals vazduh!

A presao sam samo 70000...bezveze :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 1509 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: Versys buljavi

meni je poceo da se gasi, pa pojacam ler gas, onda ode jako u obrtaje, pa onda smanjim, pa se opet gasi...znaci, pukla gumena prirubnica,cev-crevo koja spaja glavu sa karburatorom i vukao je fals vazduh!

A presao sam samo 70000...bezveze :zdravo:

 

Nešo baš me zanima koliko si ga platio...Ja to isto crevo našao kod Radoša pre mesec dana za 2 crvene...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 2 postova

Imam beverly 250ie od jesenas, prešao ne više od 500km. Uvežen je iz Italije sa kilometražom 17000km koja je montirana jer je motor po nekim procenama prešao između 30 i 50 000 km. Uradio sam servis ulja i filtrera, kupio nov akumulator.

Motor ima problem da trokira kad ga malo brže po gradu vozim i hoće da se ugasi kad stanem. Zamenio sam svećicu i motor je dobro rado nedelju dana ali se problem javio ponovo. Primetio sam da iz auspuha puca tada kad motor ima problem. Skinuo sam diznu i odneo na čišćenje u servis. Motor i dalje ima isti problem stim da se problem javlja sve češće gotovo da veše ne mogu da vozim.

Da li je neko imao isti problem? Molim za pomoć.

 

Hvala i pozdrav,

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 2 postova

Nisam merio pritisak pumpe jer ne znam kako se to radi. Zvao sam jednog servisera koji mi daje savete ali nisam ga dobio. Skinuo sam svecicu i ona je suva kao barut i to mi je ukazalo da je mozda problem sa dovodom goriva.

Kako da proverim pritisak pumpe?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 147 postova
  • Lokacija: Beograd

Jedan od problema na Beverlyu je i luluca svecice. Bilo bi dobro da odes u neki servis da ti pogledaju lulicu, cinimi se da se meri nekim instrumentom protok struje kroz istu. Da je pumpa, ne bi pucalo iz auspuha.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja