Jump to content

Moto Zajednica

"Dunav" osiguranje, da li je utopija?

Recommended Posts

  • VKV skupljač puževa, 219 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: TRABAKULA

Prodje i peta godišnjica od udesa koji sam imao (07. juna 2007.), a nadoknade štete nema...

 

Kupim ja mašinu i sav sretan počnem da se vozikam... Sutradan rešim da svratim do servisa i zamenim ulje, filter... Krenem iz 45. bloka ka gradu i lagano se vozeći ulicom Jurija Gagarina, stignem na ugao sa Omladinskih brigada i stanem uredno na semafor. Zeleno svetlo i ja krećem krajnjom desnom trakom. Nakon stotinak metara, kod skretanja za Eko pumpu, iz srednje trake sa uključenim levim žmigavcem beli pikap iznenada skreće u moju (desnu) traku i naglo koči! Video čovek pumpu, pa se setio da svrati... Isekao me je tako da je njegov zadnji branik bio oko dvadesetak santimetara od mog prednjeg točka!?! Uspeo sam da stisnem prednju kočnicu, i to je sve... Udario sam ga u zadnji deo, proleteo sam glavom kroz šoferšajbnu i odvalio mu zadnji branik... Kretao sam se brzinom od 50-ak km na čas. Nakon udarca sam se prevrtao po ulici i udarao glavom još četiri puta u asfalt. Naravno, imao sam kacigu koja je odradila svoj posao, kao i jakna i rukavice! Od povreda sam samo zadobio oderotine po laktovima i nogama.

 

Nakon što sam ustao i prišao kolima, ugledao sam čiču za volanom (kasnije sam saznao da ima 72 godine)! Okrenuo sa policiju i stigli su za rekordnih 10 minuta! Policajci su izmerili sve, saslušali tri svedoka koji su sve videli, uzeli izjave i otišli...

 

Sada sledi zanimljiv deo!

 

Zapisnik sam čekao mesec ipo dana (naravno, posiže se u "Dunav"-u), snimio štetu u "Dunav" osiguranju, jer je čiča bio osiguran kod njih. U zapisniku je stajalo da je potpuna krivica na vozaču pikapa , jer je izvršio radnju prestojavanja na nebezbedan način i preporučuje se kažnjavanje od strane prekršajnog sudije! Par meseci nakon ovoga dobijam i ja poziv za sudiju u ulici Draže Pavlovića i dajem izjavu šta se dogodilo. Na čičinu izjavu smo čekali još tri meseca, jer se nije odazivao na sudske pozive! Sud končno donosi presudu kojom čiču kažnjava sa 10.000 (deset hiljada) dinara i ostaje još samo da sačekamo mesec dana da presuda postane pravosnažna! Polako već počinjem da gubim živce i odlazim u "Dunav" da podnesem molbu za nadoknadu štete, a oni me šalju da napravim predračun u zvaničnom servisu! I to sam uradio, pa se vraćam u "Dunav"...

 

Sada sledi još zanimljiviji deo!

 

"Dunav" odbija moj zahtev za nadoknadu štete pod izgovorom da sam ja kriv, jer nisam držao odstojanje i udario u zadnji deo! Ulažem žalbu i čekam još dva meseca da njihov veštak ponovo razmotri slučaj! Naravno, ponovo sam odbijen... Kada sam pitao njihovog pravnika šta sada da radim, odgovorio mi je da oni to često rade i da ih tužim ako mislim da dobijem novac!?!

Angažujem advokata i sa svim fotografijama sa mesta udesa i fotografijama štete, zapisnikom od policije, predračunom koji je overen od strane servisa "Petošević" (Kawasaki) i svom ostalom papirologijom, predajem tužbu sudu tačno godinu dana nakon udesa...

 

A sada najzanimljiviji deo!

 

Spor se na sudu još uvek vuče!!! Toliko su brzi da godišnje imam po dva ročišta na kojima su do sada saslušani svi svedoci, pa čak i čiča (Još je živ)! Svi dokazi idu meni u prilog, a na štetu "Dunav"-a! Sada su izmislili veštačenje i ekspertizu od saobraćajnog stručnjaka koji izgleda da radi za "Dunav", jer donosi mišljenje da sam se ja kretao po propisu, brzinom od 52 km na čas, ali nisam držao odstojanje i ako je vozilo bilo u susednoj traci!?!?!?!?!? Zahtev je za 128 000 (sto dvadeset i osam hiljada) dinara i po mišljenju veštaka to je realna cifra i ništa nije nagruvano, sa obzirom na zapisnik o šteti! Jedina "caka" je što je 2007. kurs evra bio manji od 70 dinara... Veštak predlaže obostranu krivicu sa nadoknadom dela štete od stane "Dunav"-a, a nakon dobijanja spora stičem pravo da ih ponovo tužim za kamatu i razliku u kursu!

 

U ovom delu bih trebao sada da psujem državu i pravni sistem, ali neću!

 

Ovo sam vam napisao tek da znate šta vas čeka ako udjete u neki spor sa osiguravajućim zavodom "Dunav"... Čak su me savetovali i da podnesem tužbu kod medjunarodnog suda pravde u Strazburu ako ne budem zadovoljan presudom! Dakle, da ne dužim više, nema veze da li si u pravu ili nisi... Pravda ovde ima samo jedno lice i jedno uvo!!!

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1225 postova
  • Lokacija: Jagodina
  • Motocikl: Keeway Speed 150

i jel ces ih tuziti medjunarodnom sudu? imaju moji spor sa drzavom koji su dobili ali eto iz nekog razloga se ne realizuje, kako to ide za medjunarodni sud?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • VKV skupljač puževa, 219 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: TRABAKULA

Veruj mi, nemam želju da se nerviram još više! Do sada me je držao inat, ali su živci popustili i ne želim više da trpim glupost i korupciju!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 83 postova
  • Lokacija: Bela Crkva
  • Motocikl: Honda CB500 / MZ ETZ 150

Cuvaj zivce, a samim tim i zdravlje.Naj bitnije je da si ti prosao ok.Za ostalo polako i bez nerviranja, ali ne odustaj!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • veloce come un proiettile , 728 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Vespa Primavera 50

To i jeste poenta i sistem osiguravajucih kuca.

Toliko ti sve ogade da prosto covek jedva ceka da digne ruke od svega.

Po njihovom,svaki ucesnik u saobracajnoj nezgodi je kriv.

Uf,e ovo me danas iznerviralo,da se ne ponavljam u opstim temama.

Salju oni vestake.....pa sta su oni ,sudije....vetsak moze da proceni bre stetu na vozilu ali sudija kaze da li si kriv ili nisi.

Uf...hebem ti sistem propali,sve je ovde otislo u tri lepe...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 209 postova
  • Lokacija: BG
  • Motocikl: versys 650

Брате, нека си ти остао жив и неповређен. Ово ти је мафијашка држава. Ниси ни први ни последњи кога су тако прехебали. Погледај само шта су Бунару урадили. Банда једна и стока безрепа.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 66 postova
  • Lokacija: beograd
  • Motocikl: sachs x road, suvozachica na bmw :)

Meni je trebalo skoro dve godine da izvuchem odshtetu od Dunava, pokupio me chovek sa ledja autom, ja sam bila peshak... presudjeno da je kriv bla bla i opet su ovi iz osiguranja osporavali njegovu krivicu, a moje prilichno ozbiljne povrede pokushali takodje da ospore... sreca je pa sam imala odlichnu advokaticu koja je radila za procenat, pa je i njoj u interesu bilo da uzmem shto vishe para

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 479 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Yamaha XT600E

Ako ima neko na forumu da je advokat i voljan da radi ovakve slučajeve na procenat neka se javi, i moj slučaj je skoro identičan a ima nas još dosta koliko vidim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6301 postova
  • Lokacija: Vrmdža, Sokobanja
  • Motocikl: konzerviran

Pa meni deluje da su svi slucajevi takvi, jer je to ocigledno politika firme...APP...ako prodje prodje.

Kada su u pitanju "prijatelji" firme i rodbina do treceg kolena sigurno je situacija drugacija.

Na zalost taj sistem je duboko ukorenjen u svim sferama zivota. Pa ako ti zafali rodbine...obr'o si bostan.

Pod pitanje u temi je ... postoji li zakon.

Sto je najcrnje on i postoji (iako nije idealan), medjutim retko ko ga poznaje,a jos manje ga se pridrzavaju.

Kompletna tuga, cemer i jad.

Na zalost ispada da je najbolje resenje da se covek odmetne u sumu. Malo zemlje,izvorske vode i svezeg vazduha, jedna puska (sa dosta municije)...i sam si sebi gazda.

Kad dodju nezeljeni gosti (primer poreznici) prvo pucam, pa pitam ko ide :)

U tom slucaju neka oni razmisljaju o osiguranju...dobro nisanim,tako da im slaba vajda.

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • VKV skupljač puževa, 219 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: TRABAKULA

Neću se predati, isteraću stvar do kraja! Tražio sam i da me primi predsednik suda da popričamo o trajanju spora i pokušaju da se iskrivi cela stvar od strane "Dunav"-a... Čekam na to već dva meseca, a sada ide leto i odmori... Srćom, imam dobrog prijatelja magistra saobraćaja koji je u vrhu državnih institucija, pa ću i njega da pokušam da uvrstim kao svedoka u veštačenju.

 

Inače, saznao sam da "Dunav" ovo često radi i da mnogima odbije zahtev za odštetu, a samo mali broj reši da istera pravdu na sudu! Možda sam budala, ali jednostavno ne mogu da se pomirim sa nepravdom! Idemo dalje...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2329 postova
  • Lokacija: Wien/Požarevac
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Jedini nacin da ubrzas proces i da nesto eventualno izvuces je TELEVIZIJA i da sve to lepo obelodanis ako si u mogucnosti i nekoliko puta! Mozda moze i stampa da ti pomogne ali TV je ipak TV...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • 4_tocka_i_karoserija, 1557 postova
  • Lokacija: N44 37.451 E20 22.527
  • Motocikl: -

U bre...

 

A ja naivan mislio da je Dunav ozbiljna kuća...

 

Kad sam ja imao udes u novembru prošle godine, advokat mi je rekao da ćemo za odštetu morati da sačekamo presudu, iako se uopšte nije postavljalo pitanje ko j kriv, medjutim, ljudi iz Takovo osiguranja (tamo je bio osiguran ovaj koji me je udario), su prvu ponudu poslali čim su dobili policijski zapisnik o udesu, tj. nisu čekali nikakve formalnosti. Malo smo se preganjali oko cifre, ali je sve završeno za manje od 3 meseca...

 

 

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • VKV skupljač puževa, 219 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: TRABAKULA

Jedini nacin da ubrzas proces i da nesto eventualno izvuces je TELEVIZIJA i da sve to lepo obelodanis ako si u mogucnosti i nekoliko puta! Mozda moze i stampa da ti pomogne ali TV je ipak TV...

 

Misliš, kod Alvirovića u SAT? Hahahahaha

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • VKV skupljač puževa, 219 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: TRABAKULA

U bre...

 

A ja naivan mislio da je Dunav ozbiljna kuća...

 

Kad sam ja imao udes u novembru prošle godine, advokat mi je rekao da ćemo za odštetu morati da sačekamo presudu, iako se uopšte nije postavljalo pitanje ko j kriv, medjutim, ljudi iz Takovo osiguranja (tamo je bio osiguran ovaj koji me je udario), su prvu ponudu poslali čim su dobili policijski zapisnik o udesu, tj. nisu čekali nikakve formalnosti. Malo smo se preganjali oko cifre, ali je sve završeno za manje od 3 meseca...

 

Život je nekome majka, a nekome maćeha...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 219 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: GSX-R 1000 K4

Nastavi borbu, ne odustaj. Srpsko pravosuđe je takvo kakvo je, sporo i neefikasno, nije idealno, ali uz nešto energije može ipak da se zatvori situacija. Sudski veštaci su potkupljivi, a njihove ekspertiza nosi neku težinu na suđenju. Osporavaj ih, kontriraj im na suđenjima i počni da naduvavaš cenu, kako bi ih uplašio. Ne daj advokatima da te obuzdavaju, znaju da budu jako sujetni, i da svaki rezultat proglase za pobedu.

 

Ne boriš se samo za sebe, boriš se za sve nas. I još jednu stvar da kažem, tiče se mog opšteg mišljenja o diskutantima na ovom, a i drugim forumima. Paljba po državi kreće uvek iz prve, država se proglašava za mafijašku, pljuje se po sudstvu, po tužiocima, po advokatima, po političarima... Daleko smo od idealnog, ali veruj mi, 1% stanovništva nikada nije pokušalo da iskoristi te državne institucije i da stvarno nešto izdejstvuje. Pljuvačina po državnim institucijama je potpuno paušalna, izuzev ako si direktno probao da nešto uradiš, pa video da pravda ne funkcioniše.

 

Ja, sa druge strane, imam i pozitivna i negativna iskustva sa sudskim sistemom. Ipak, ta negativna još uvek nisu završena, tako da se na kraju možda izrodi i potpuno pozitivna stvar. Prosto, isteraj ovu stvar do kraja, i tek ako izgubiš spor, a objektivno budeš u pravu, imaćeš puno pravo da ospeš paljbu po svemu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • VKV skupljač puževa, 219 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: TRABAKULA

Ne pljujem državu, ali sam malo kivan na sistem! Imam nade da će se sve to jednog dana promeniti na bolje!

 

Pozadina cele stvari je nemaština u kući i gomila dugova, plata koja kasni tri meseca... Ako mi je ikada trebao novac, onda je to sada!

 

Idemo dalje...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 24 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: suzuki gs500

Uh, sad sam se skenjao skroz. Imao sam skoro nesrecu u kojoj mi je motor urnisan, pretrpeo sam teske povrede, nadao sam se da cu barem odstetu dobiti. U pitanju je dunav osiguranje :( Videcemo kako ce ispasti... Verovatno ce se hvatati za svaku slamku, pa sta sad, kad ti neko oduzme prvenstvo i ti si kriv, sto ga nisi izbegao, video na vreme, a tek sto si isao 5 km/h brze od limita...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • 4_tocka_i_karoserija, 1557 postova
  • Lokacija: N44 37.451 E20 22.527
  • Motocikl: -

@KLL - na koji način je izmereno da si išao 5 km/h više od ograničenja? Mislim, ne postoji taj veštak koji može toliko tačno da proceni brzinu, osim ako ne postoji video snimak ili sl.

 

S druge strane, da, ako voziš preko ograničenja kriv si, jer onaj ko ti "oduzima prednost" nema obavezu da pretpostavi da se ti krećeš brže od dozvoljenog.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 24 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: suzuki gs500

Nisam mislio bukvalno 5 km/h, vise sam mislio metaforicno, posto verujem da je jako mali broj vozaca koji tokom cele voznje odrzavaju brzinu doslovce ispod propisanog limita, a osiguranje ce se sigurno uhvatiti za to. Nisu mi jos nista procenili btw, samo se pripremam za sve sto moze da me snadje :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BF3 killah, 301 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma City
  • Motocikl: FZS 600

Kada sam pitao njihovog pravnika šta sada da radim, odgovorio mi je da oni to često rade i da ih tužim ako mislim da dobijem novac!?!

kakav usluzan advokat :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • VKV skupljač puževa, 219 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: TRABAKULA

Evo i novih vesti!

 

Budući da je i njima jasno da će izgubiti spor, pokušavaju preko izveštaja veštaka da manipulišu i naprave da je krivica bila obostrana, tako da bi isplatili samo jedan deo odštete! Stvar je u tome da iznos oko 130 000 dinara bio 2007., sada bi morali po današnjem kursu da isplate, plus kamata za svo ovo vreme... Cifra dakle nije mala, ali se oni trude na svaki način da je umanje. Imam poveenja u mog zastupnika koji je odmah odreagovao i uložio žalbu! U semptembru je ročište, pa ćemo videti...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 24 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: suzuki gs500

Sad se setih, kad sam popunjavao zahtev za odstetom, pitao sam radnicu u osiguranju za stvari koje nisam znao kako da popunim, i bilo je stavka (ne secam se tacno kako se zove) gde mi je rekla da napisem 'materijalna i nematerijalna steta', sto sam i uradio. Da li postoji mogucnost da mi posle nakon naplate materijalne stete nekako iskoriste ovo, pa da ne mogu traziti posebno nematerijalnu stetu koja je daleko veca? Da ne upadnem u kakvu pravnu zavrzlamu :/ Posto sam ovim trazio zapravo samo naknadu za motor, a za ostalo cekam kraj lecenja. Ima li neka fora da se pravno ogradim da je to sto ce mi isplatiti samo materijalna steta, a ne kompletna odsteta? Ako sam se zeznuo, valjda jos nije kasno, jos nisam potpisao da prihvatam odstetu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 24 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: suzuki gs500

Ako neko prati temu, 3 meseca nakon nesrece isplacena mi je materijalna i nematerijalna steta od strane dunava 76000 + 256000. Sve vansudskim poravnanjem, redovno bez zalbi, tuzbi itd, odmah su ponudili toliko.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja