Jump to content

Moto Zajednica

Danas umalo da usmrtim dete

Recommended Posts

  • VKV skupljač puževa, 219 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: TRABAKULA

U današnje vreme je teško biti svestan! Ti si svestan opasnosti kada voziš i koliko si ranjiv u odnosu na većinu ostalih učesnika u saobraćaju. Redovna poseta i razmena iskustva sa ostalim članovima ovog foruma daju ti (i nama ostalima) odličnu edukaciju. Nažalost, nekim ljudima ne možemo pomoći! Oni uče na onaj teži način, glavom kroz zid... Tek kada zaboli, uključuje se svest koja kaže "al si se zajebao..." i nauče lekciju. Psiholozi vole da kažu da se svaka lekcija koju nismo naučili ponavlja.

 

Dotičnu majku si mogao da odvališ od batina, ali je pitanje da li bi shvatila zašto si to uradio. Naravno, sutra bi u novinama osvanuo nalov "Bahati motociklista pretukao majku pred decom", ili već nešto slično... Niko se nikada ne bi zapitao zašto si to uradio, jer živimo u društvu gde se ne razmišlja previše i gde uzrok ništa ne znači naspram posledice! Kada počne ovde da se misli na uzroke i zakoni se promene u tom pravcu i zaista počnu da se primenjuju, onda će ta majka da nauči lekciju kroz drastičnu kaznu mnogo bolje nego da si je ti išamarao!

 

Poštujem što si javno izneo ovu temu, a po odgovorima nekih kolega vidim da nisu shvatili da nisu oni nadležni za kažnjavanje i da su mišljenja da se batinama sve rešava. Tim kolegama poručujem da pokušaju sebe da predstave kao deo jedne celine, a ne kao pojedinca! Meni lično je dosta da kada kažem nekome da sam bajker, odmah me gledaju kao ludaka koji noću divlja ulicama sa 200 na sat i bahato se ponaša u saobraćaju... Srećom, ovaj sajt su napravili ljudi kojima je stalo da dugo, dugo voze... Srećan sam što sam deo jedne zdrave celine!

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk

Mozda malo para usi kad se kaze ali oni se ponasaju identicno kao psi lutalice-samo sto ne laju na vozila, sve druge odlike imaju..

 

Nein mein Fuhrer, es klingt wirklich gut :D :D :D

 

 

:lol:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Festina lente!, 260 postova
  • Lokacija: Beograd - Košutnjak
  • Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom

Ma ti si bahato jurcao i umalo da ubiješ dete koje je majka lepo povela preko ulice na crveno ne gledajući nigde i ne misleći ništa. Sram te bilo, bahati motorašu!

 

Jeste jeste, on divlja na 125ccm, ja ga pratio i gledao jedno 25 kilometara na povratku iz banje. Kad zalegne dostigne i 70 km/h!!! 1moto3.gif Onda sam se smorio i obišao ga na jednom cilindru... 1zvizduk.gif

 

 

Hteo sam da stanem, ali od soka nisam znao sta da radim. Gledao sam pozadi i video da se covek iz kola raspravlja sa njom. Znaci srce mi je lupalo strasno!

 

Čuj šokirao se... Dobro nisi zveknuo u neki stub, kakav šok, samo gas. Ili staneš i išamaraš ili se prekrstiš i nastaviš dalje. Nema šokiranja na dva točka. Inače, ako često tuda prolaziš, pošto si još nov na dva točka, pazi se i od suženja, sve do semafora na belim vodama. Dakle potencijalne crne tačke: Metro, Idea, AC Marković, Pešački kod stanice, OMV i isključenja za Petlovo, Labudovo brdo i Vidikovac. Tu stalno iskaču, ne k'o zečevi, no k'o kenguri! 0ljut2.gif

 

Prošle sezone su dva života izgubljena na tom delu druma...

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 33 postova
  • Lokacija: Belgrade, Lipovica
  • Motocikl: '03 Honda CBR600rr

Ma idi bre sve cesce mi se desavaju ovakve stvari! I to bas taj deo puta, tuda prolazim, i sve cigancici sa leve strane i iza OMV pumpe tamo i tacno taj pesaki na stanici, moras da kocis i ako nema nikog. I onaj deo u zarkovu gde su oni stakleni trzni centri sa desne strane, bezobrazluk kako parkiraju u desnu traku i samo ukljuci sva 4, i bole ga uvo...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 178 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Aprilia leonardo 250

Ja sam imao slicnu situaciju ali nisam mogao pokupiti pesake vec sam mogao da se zakucam u automobil ispred (reno klio neki naturpijan-sva sreca) vozim Futoskom u Novom Sadu i ispred mene taj klio i krecemo se levom trakom kad izlecu pesaci pred ove u desnoj traci i oni koce (ono skoro u mestu) to ovaj lik u kliu snimi i isto krece zakucavanje i ja na kocnice ali vec se vidim u njegovoj zadnjici i verovatno me je snimio u retrovizoru i video da ima mesta i da gas i prodje i za njim i ja, svaka mu cast na reakciji a da neko ne shvati pogresno bili smo na 10m od pesackog ja iz mog ugla nisam ni video pesake a oni po pravilu krecu na put bez razmisljanja kakvu nesrecu mogu da izazovu. Nikad to necu shvatiti pa ja kad idem peske cak masem kolima da prodju jer je meni u toj situaciji sve jedno pa sacekacu 30sekundi i proci a on ce izgubiti recimo zeleni talas, ili moze da se neko zakuca u njega pa pokupi i mene...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja