Jump to content

Moto Zajednica

NT650V Deauville

Recommended Posts

  • Ne silazi, 5812 postova
  • Lokacija: Minhen
  • Motocikl: K1600GT '23

Honda NT650V Deauville

 

94_0_1_2_nt%20650%20v%20deauville_Submitted%20by%20anonymous%20user..jpg

 

Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj motocikl. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan.

 

1. Godište motocikla koji ste vozili:

Navesti tačno godište motocikla koji ste vozili..

 

2. Vreme provedeno na motociklu:

"Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Šta mi se dopada:

"Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

"Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa motorom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju...

 

Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor.

 

Za običan editor:

 

[b]1. Godište motocikla koji ste vozili:[/b]

.

[b]2. Vreme provedeno na motociklu:[/b]

.

[b]3. Šta mi se dopada:[/b]

.

[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]

.

[b]5. Moj utisak:[/b]

.

 

Za vizuelni (RTE) editor:

 

1. Godište motocikla koji ste vozili:

 

.

 

2. Vreme provedeno na motociklu:

 

.

 

3. Šta mi se dopada:

 

.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

 

.

 

5. Moj utisak:

 

.

 

Vaš tekst upišite umesto tačkica.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 58 postova
  • Lokacija: Vrbas
  • Motocikl: BMW R1200RT

Deauville-a sam kupio pre tri godine (motor je 2003 godište)i sve u svemu sjajan je.Za ovo vreme prešao sam nekih 20.000 km.Naime, u vreme kada sam ga kupio bio sam poprilično bez iskustva tako da se pređeni kilometri tek u poslednje vreme rapidno povećavaju.

Za početak, evo nekih tehničkih informacija koje smatram bitnim za napomenuti

Servisi

Redovne servise radim na svakih 6000 km (zamena ulja, filtera ulja i vazduha,ulja u kardanu)a svakih 12.000 km još i filter goriva te svećice.Motor takođe na svakih 6000 km bude kompletno pregledan...Ove servisne intervale poštujem i moj serviser u koga naravno imam potpuno poverenje insistira na tome.Takođe, trudim se da potrošne delove koji dolaze za zamenu menjam značajno ranije nego što se ukaže potreba.

Oprema

Oprema koju imam je standardna .

Povišeni originalni vizir koji je fenomenalan za sve uslove vožnje( imam i originalni manji koji sam probao nekih 5.000km i koji je odličan za fotografisanje...).

Topcase ( Original Hondin), 45 litara, koji ima dobru osobinu da je solidno izrađen, da u njega mogu stati dve full face kacige,i da ima očajno loš naslon za leđa suvozača (ovo ću pokušati preraditi kod Bobana).

Sedište standardno,malo tvrđe i bolno po dupe nakon duže vožnje (takođe će biti zamenjeno za udobnije kod Bobana).

Što se ukupnog prostora za prtljag tiče,(uz dodatak tank torbe od 20 litara)sav potreban prtljag za godišnji odmor za nas dvoje može stati(veoma zadovoljavajuće).

Potrošnja

Različita i zavisi od više faktora a prvenstveno od broja obrtaja kojim vozite te koliko ste ,,grubi na gasu,, i željni ubrzanja.(podatci koji slede odnose se na moj motor, koji je odlično održavan i u odličnom je opštem stanju).

Oko 4,5 lit ako vozite od 4.000 do 4.500 obrtaja i ako ste jako nežni na gasu.5 lit ako vozite od 4.000 do 4.500 obrtaja i malo ste grublji na gasu.6 lit ako vozite od 5.000 do 5.500 obrtaja sa cescim ubrzanjima radi preticanja, 7 lit ako vozite od 5.500 do 6.500 obrtaja sa čestim naglim ubrzanjima radi preticanja.

 

Subjektivni utisci

Ovo je sasvim sigurno sjajan motor.Što se dizajna i koncepcije tiče ili vam se dopada ili ne,prosto takav je, specifičan.Motor se u svim uslovima vožnje ponaša tako da u njega možete imati puno poverenje.Ima nisko težište i ,,lak,, je za vožnju i upravljanje.Mene lićno fascinirala je mogućnost brze promene pravca (što sam konačno imao priliku da na pisti i doživim u pravom smislu).

Sjajan zvuk i uglađen rad do 5.000 obrtaja.Oko 5.500 obrtaja počinju neprijatne vibracije koje se pojačavaju sa porastom obrtaja, pa je i preporuka ne više od 4.500 za kruzing (ugodno i ekonomično).

Sve u svemu, mislim da je ovo odličan, ozbiljan i nadasve pouzdan motor vredan novca koji ćete za njega izdvojiti.

Naravno,ako niste zadovoljni onim što ovaj motor nije ni obećavao da može da pruži, na raspolaganju je čitav niz turera... ali to više nije ova, nego neka sasvim druga priča u kojoj cemo se takođe verovatno videti u budućnosti.

4

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 3 postova

Pozdrav za Vrbas.

Citao sam malo ove preporuke za odrzavanje Deauville, pa moram prokomentarisati.

Naime takodje pripadam fanovima ovog motora a posjedujem ga dvije godine ali me je zaintrigirao podatak o izmjenama ulja.

Ja posjedujem originalnu knjigu o odrzavanju ovog motora koja mi je dosla uz motor iz Italije i nje se pridrzavam a sto se tice intervala zamjene ulja oni glase:

Ulje u motoru - zamjena na svakih 12000km

Filter ulja - 12000

Ulje transmisiono svakih 12000 provjera a zamjena svakih 36000.

Ne dovodim u sumnju znanje tvog servisera ali o neinformisanosti bi se dalo porazgovarati.

Motor koji posjedujes pripada svakako jednom od legendarnih proizvoda Honde i mislim da je svakako uputstvu od proizvodjaca vise za vjerovati.

Zelim ti jos mnogo lijepih i dugih voznji a mozda se i sretnemo.

Bio sam u Vrbasu i na proputovanju kroz Vojvodinu proslo ljeto i bilo je prekrasno.

P.S.

Ako ti treba mogu ti poslati na nekom od jezika (spanski,njemacki,francuski to mi je ostalo, ja koristim italijanski ali to je sve isto i razumljivo a ovi podaci su svakako u tabelama)

Pozdrav iz Crne Gore

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 58 postova
  • Lokacija: Vrbas
  • Motocikl: BMW R1200RT

Nisam se duze vreme ukljucivao u temu,i u medjuvremenu sam prodao Hondu ali ipak da prokomentarisem. ZANIMLJIVO!i nejasno.Olegj, pa i ja imam original manual, iz koga sam naravno odstampao tablice odrzavanja i uredno ih popunjavao...Stvarno zanimljivo...Servisni intervali koje sam naveo u postu jesu i oni iz Manuala.

Medjutim, znam pouzdano da iz nekog razloga servisni intervali uopste nisu isti u zavisnosti od zemlje u kojoj se isti motor prodaje.Verujem da je to razlog razlicitih servisnih intervala za isti motor a sve iz originalnih manuala.

I jos nesto da dodam, kada sam vec na temi: JESTE DA SAM KUPIO VECI I JACI MOTOR OD DEAUVILLE-a... A JEDINO STO MOGU DA PONOVIM JE DA JE DEAUVILLE FANTASTICAN MOTOR U SVAKOM SMISLU.

Pozdrav!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1817 postova
  • Lokacija: Beograd

Nije isto jer to zavisi od uvoznika, kvaliteta materijala i delova a tek na kraju od posebnih specifičnosti zemlje.

 

 

Na primer u zapadnoj Evropi DCI motori imaju interval zamene motornog ulja na svakih 30 000km a u Srbiji na 10 000

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1424 postova
  • Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Znaci i u Deauville-a su poceli da ugradjuju DCI motore??? Samo je bilo pitanje vremena kada ce poceti da nas masovno truju dizelasima na 2 tocka... :-(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 58 postova
  • Lokacija: Vrbas
  • Motocikl: BMW R1200RT

Zanimljive su to činjenice i ustvari vrlo čudne.Ja za mog FJR-a imam servisne intervale na 10.000 km (kao i svi u Evropi), a u Americi su skoro na duplo manje.Sve šgrguću zubima Ameri kako to tamo tako a kod nas ovako...ali mislim da se opet retko ko odluči da ne ispoštuje preporuke.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1817 postova
  • Lokacija: Beograd

Znaci i u Deauville-a su poceli da ugradjuju DCI motore??? Samo je bilo pitanje vremena kada ce poceti da nas masovno truju dizelasima na 2 tocka... :-(

 

Ne matori, ali ako se stvarno potrudiš možda ćeš i moći da shvatiš jednu logičku(grana filosofije) konstrukciju zvanu ANALOGIJA. Probaj, šta je to za tebe

 

 

Konkretan razlog da za istu mašinu postoje različite tablice održavanja ne mora da bude isti a tvrdim da sve što sam naveo stoji

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 3 postova

Drustvo,

 

evo i mene poslije dugo i dugo provirih da vidim sta ima.

 

Pa dobro vrlo sam blizu prihvatiti da se servisni intervali razlikuju od drzave do drzave i od dilera do dilera, mada izgleda cudno da to ide do duplih intervala.

U svakom slucaju bice lakse onom ko radi servis cesce da bude siguran u dobro odrzavanje.

Istina ni mene ne grize savjest a lagano gazim vec 43 hiljadu drzeci se mog manuala.

Vele, da tim koji dobija se ne mijenja pa i ja ostajemnekako vjeran ovome.

Dragi moji bajkeri

 

Srecno Vam ovo novo bajkersko ljeto, da bas ljeto, kod nas vec traje.

 

Puno sigurnih i lijepih kilometara Vam svima zalim

Pozdrav

Oleg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zlo i naopako, 545 postova
  • Lokacija: Kula
  • Motocikl: Kao da nema

1. Godište motocikla koji ste vozili:
2000

2. Vreme provedeno na motociklu:
15ak hiljada kilometara/ Godinu dana

3. Šta mi se dopada:
Kocnice, pouzdanost agregata. kardan.

4. Šta je moglo biti bolje:
Definitivno vizir i sediste. koji kw vise

5. Moj utisak:
Motor namenjen za srednje ture i tu je bez premca. Naravno da ima modela koji su veci ili udobniji, ali za cenu koliko ovaj model kosta polovan tesko da ima bolja varijanta. Motor namenjen za mirniju voznju. 50ak konja dovoljno  da odete svugde ali bi prijala jaca masina.

Na 50ak hiljada se moze desiti da rikne regler i pumpa goriva tako da i o tome treba razmisljati. ovo nije pravilo vec se ili desi ili ne. razlog je nedostatak rebara za hladjenje na regleru. pumpa i kad rikne nije toliki problem jer moze da se vozi na slobodan pad goriva barem pola rezervoara. kasniji modeli su ispravili problem.

Agregat je jedan od najpouzdanijih. menjaj ulje i filtere redovno i trajace 150-200 hiljada bez otvaranja.

Prednja kocnica je dosta jaka i treba voditi racuna ko seda prvi put da ne pretera sa njom.

Znaci za nekog ko misli voziti 300-400 km dnevno sa ovim motorom moze na kraj sveta i nazad.

Motor sam po sebi moze da se vozi danima bez odmora :) ali sediste nije toliko udobno tako da ako se to sredi onda to postaje ozbiljniji turer i za duze ture.

 

 

jedno zapazanje: uvek kada sam gledao motor na slikama nije mi se cinio tako veliki, ali uzivo je motor dosta velik. potrosnja je do 5 litara normalne voznje natovaren skroz i dvoje. doduse ja mekano vozim bez naglih ubrzavanja itd.

 

i jos nesto...ne znam da li je slucajnost ili je stvarno tako, ali jak bocni vetar na ovom motoru je stvarno nezgodan.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1687 postova
  • Lokacija: valjevo
  • Motocikl: mali strom

A ja umislio da samo ja imam problem sa bocnim vetrom,sve ostalo sto si napisao je 99% isto kao kod mene osim sto imam veliki vizir i sasvim sam zadovoljan

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 1 post
Godište motocikla koji ste vozili:[/b]
1998.
1998

[b]2. Vreme provedeno na motociklu:[/b]

2 sezone
b]3. Šta mi se dopada:[/b]

Sve.Polozaj sedenja, upravljivost, to vec pominjano nisko teziste- stabilnost i iznad svega sto bas uliva poverenje.
Trazi opustenu voznju nekako, bas smiruje.

[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]

mozda sesta brzina

[b]5. Moj utisak:[/b]

Pre ovoga sam vozio TDM 850 4 tx koji mi nikako nije legao.Kada sam ovoga kupio to je bilo to.Sam izgled koji se ne dopada bas svakome meni je vrh.I danas gledam sta bi moglo da bude sledece, ali kada sve saberem, nema mu naslednika.Mislim da ce ostati do kraja mog zivota.Jednostavno je toliko univerzalan da je nezamenljiv
 

 

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 10 postova
  • Lokacija: Drina...
  • Motocikl: uskoro

kakav je po gradu sa obzirom na zadnje bočne kofere?  nešto je teži, jel se može pokrenuti u nazad, ili manevrisati nogama bez gasa ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja