Jump to content

Moto Zajednica

1grupa,2prevoja,3zamka,4hotela,5gradova,6nocenja,7dana

Recommended Posts

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Posle oko 20 putovanja kroz Rumuniju poslednjih nekoliko godina doslo je vreme za jos jedno. Vec dugo vremena pokusavam da napravim jedno putovanje na kojem cu Sandri i jos nekim meni dragim ljudima pokazati zasto stalno idem u Rumuniju i zasto sam tako zaljubljen u ovu zemlju i ovaj narod. Posle nekoliko pokusaja da organizujem ovakvo putovanje, najzad su se kockice poklopile i ostvario sam ovaj plan.

 

Krajem proleca sam poceo da pravim listu osoba koje bi odgovarale ovom putovanju, a to podrazumeva da im nece smetati lose vreme, da su malo fleksibilniji sa slobodnim danima u slucaju pomeranja datuma, da vole dobro zezanje i druzenje, da hoce i mogu da ustaju rano, da hoce da voze duze kilometraze,............ I lista je gotova! Zao mi je sto neki ljudi nisu mogli na put iz opravdanih razloga, a za njih cu da organizujem jos jedno neki drugi put.

 

Turu sam nazvao:

 

Rumunija 2011 - 1 grupa - 2 prevoja - 3 zamka - 4 hotela - 5 gradova - 6 nocenja - 7 dana

 

Sam plan puta je jednostavan i za osmisljavanje i pripremu nije bilo potrebno vise od pola sata. Posle toliko putovanja tacno znam kuca cemo ici i sta cemo videti. Potrebno je samo sacekati da svi potvrde ucesce i da se na osnovu toga rezervise smestaj.

 

Ucesnici koji su posli na ovo prelepo putovanje su:

 

TomoB (Ljubljana) - Honda Varadero

bmw (Bojan) (Ljubljana) - BMW R1200GS

Tanja (Ljubljana) - Honda CBF

Marko Lipovec (Ljubljana) - BMW R1200GS

JosephB (Temerin) - Honda Transalp

Bata (Sale) (Vrbas) - BMW R1150 Rockster

Samuraj (Djuka) (Kula) - Suzuki VStrom650

Federfufna (Sandra) (Novi Sad) - suvozac na mom motoru i oficijelni fotograf

ja t.j. quasaar (Davor) (Novi Sad) - Honda Varadero

 

neki od ovih ucesnika su vec videli sve ovo, ali vole isto kao i ja, neki su videli jedan deo a zeleli bi da vide jos nesto a neki ce videti sve ovo prvi put

 

Rezervisani Smestaji:

 

* Deva - Hostel Elvetia (prelep smestaj koji bih ja ocenio kao hotel sa 4 zvezdice)

* Curtea de Arges - pansion Hanul Lui Simon

* Brasov - Hostel Florin R&B ali nismo odseli tu (videcete u nastavku putopisa) *** umesto toga smo odseli u Hostelu Ada Belle (koji bih ocenio sa skoro 4 zvezdice)

* Sibiu - pansion Happy Day (koji bih ocenio sa skoro 4 zvezdice)

 

Eto za pocetak toliko, da vam zagolicam mastu. Sledi organizovanje fotografija a posle toga nastavljam putopis pa vec koliko sutra mozete proveriti kako smo putovali, ukoliko ste zainteresovani za ovo nase sedmodnevno druzenje.

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ol' dirty bastard, 593 postova
  • Lokacija: Zvezdan
  • Motocikl: kawasaki

pa vec koliko sutra mozete proveriti kako smo putovali, ukoliko ste zainteresovani za ovo nase sedmodnevno druzenje.

 

Sutra? UA! <_<

 

Znaci "must do" lista: BJB Reli

Acina Endurijada

Quasaar tour d' Romania

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dok traje prikupljanje, presnimavanje i organizacija gigabajta i gigabajta fotografija i montaza sati i sati video materijala, da napisem jos nesto malo na temu ovog putovanja, ovako, bez slika.

 

Ekipo... bili ste odlicni. Zaista sam uzivao u vasem drustvu, u zajednickoj voznji, kafenisanjima, ruckovima i vecerama, citanjima i prepricavanjima anegdota, osmesima,... Nadam ste da ste uzivali bar upola koliko sam ja uzivao i nadam se da vam se svima dopalo ovo kako sam osmislio i orgaizovao. Moglo je i bolje ali onda mozda ne bi bilo ovako zanimljivo. I ovom prilikom zahvaljujem svima: Tanja, Bojane, Sandra, Tomo, Joseph, Sale, Djuka, Marko na prelepom druzenju. Takodje zahvaljujem mojim prijateljima iz Rumunije koji su nam pravili drustvo u popodnevnim i vecernjim casovima. I zahvaljujem sajtovima booking.com i helloromania.eu koji pronalazenje smestaja cine lakim i jednostavnim.

 

Takodje mi je jako zao sto nisu mogli da nam prave drustvo neke meni veoma drage osobe, ali se nadam nekom skorom druzenju, mozda vec sledece godine... Pa Peter, Melinda, Jager, Goca, Jagr, Barbara, Nada, Stipe, Biljka, Stevo, Emilija, Joska, Zuza, i drugi... zao mi je sto niste mogli doci, ali svi ste imali dobro opravdanje. Takodje mi je zao sto neke druge osobe nisu isle sa nama a nisam im ni slao pozive zato sto sam znao da iz ovih ili onih razloga nece moci ici i nisam hteo da ih postavljam u pat poziciju. I naravno zao mi je i onih kojih sam se setio vec na putu, koje sam, nazalost zaboravio. Ali su sve te osobe povod da se sve ovo ponovi.

 

A sad da nastavim pripreme pa da sutra pocnem da pisem.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Old Fart, 86 postova
  • Lokacija: Ljubljana
  • Motocikl: Honda NT700 VA

Takodje mi je jako zao sto nisu mogli da nam prave drustvo neke meni veoma drage osobe, ali se nadam nekom skorom druzenju, mozda vec sledece godine... Pa Peter, Melinda, Jager, Goca, Jagr, Barbara, Nada, Stipe, Biljka, Stevo, Emilija, Joska, Zuza, Mokl i drugi... zao mi je sto niste mogli doci, ali svi ste imali dobro opravdanje.

post-1552-0-45654900-1315201514_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 58 postova
  • Lokacija: Ljubljana

Takodje mi je jako zao sto nisu mogli da nam prave drustvo neke meni veoma drage osobe, ali se nadam nekom skorom druzenju, mozda vec sledece godine... Pa Peter, Melinda, Jager, Goca, Jagr, Barbara, Nada, Stipe, Biljka, Stevo, Emilija, Joska, Zuza, Mokl, klimbra i Irena i drugi... zao mi je sto niste mogli doci, ali svi ste imali dobro opravdanje.

:(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5490 postova
  • Lokacija: Kraljevo
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Prikljucujem se pracenju...

Rumuniju sam, nazalost, osetio samo na kasicicu...nadam se u buducnosti nekim krupnijim zalogajima...mozda kao clan neke buduce ekspedicije ili da te postavimo na mesto pocasnog konsultanta. :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Ehhh pa mogao pih ja ovde pisati sad listu ali na sta bi to licilo i ko bi to citao... zao mi sto vas nije bilo da se druzimo

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Pa da krenemo na put...

 

Dan-dva pred polazak TomoB stize u Beograd kod prijatelja gde noci. Sa njim cemo se sresti u Vrscu pred prelazak granice. Mare stize u Temerin i noci kod Petera i Melinde. Bojan i Tanja posle par dana vozanja po Pancevu, Zemunu, Negotinu stizu u Temerin i noce kod Josepha.

 

28.08.2011. - dan 1

 

Budjenje u zoru... crna kafa... kacenje kofera... stize i Djuka i nesto posle 6 Sandra, ja i on krecemo iz Novog Sada za Temerin gde cemo se naci sa vecim delom ekipe i krenuti na put. Joseph, Sale, Tanja i Bojan vec spremni. Za par minuta stize i Mare u pratnji Petera i Melinde koji nas ispracaju. Pre polaska Peter i Joseph zamenjuju prednje tockove posto je Joseph pronasao ekser u gumi. 7:40 pokret!!!

 

Zbog zamene tockova smo u malom kasnjenju ali nema veze... samo da Tomo nedje neku zanimaciju dok mi ne stignemo.

 

Ucesnici

 

 

Domnul Bojan post-173-0-11042400-1315236276_thumb.jpg ... i Domnisoara Tanja post-173-0-43126400-1315236300_thumb.jpg

 

Domnul Sale post-173-0-93514700-1315236323_thumb.jpg ... i Domnul Djuka post-173-0-24050500-1315236346_thumb.jpg

 

Domnul Tomo post-173-0-29862200-1315236367_thumb.jpg

 

Dmnul Joseph post-173-0-97295600-1315236387_thumb.jpg ... i Domnul Mare post-173-0-99662600-1315236409_thumb.jpg

 

Domnisoara Sandra post-173-0-51106800-1315236430_thumb.jpg ... i na kraju ja post-173-0-69172300-1315236451_thumb.jpg

 

Danasnja ruta:

 

NS - Temerin - Zrenjanin - Vrsac - Caransebes - Hateg - Hunedoara (poseta zamku Corvin) - Deva (nocenje) *** oko 390km

 

U Zrenjaninu kratko zaustavljanje da pozdravimo Misu i njegove goste Jagra i Barbaru, koji su dosli na dane piva. Malo hladne vode i brza kafica i nastavljamo dalje. U Vrsac stizemo sa nesto malo vise od pola sata zakasnjenja. Tomo nas ceka na OMV pumpi gde se pozdravljamo, svi tocimo goriva i ubrzo odlazimo prema granici. Na prelazu prolazimo brzo bez mnogo pitanja i hvatamo zalet. U prolasku kroz sela i gradice pokusavamo bezuspesno da pronadjemo menjacnicu kako bismo imali nesto novca za usputne kafe i vode ali bezuspesno. Ni u Rumuniji nece da rade nedeljom.

 

Prolazimo kracu deonicu loseg puta i kod grada Caransebes se ukljucujemo na staru magistralu. Prolazimo Hateg i tu vec krecemo u malo vise nadmorske visine. U predvidjeno vreme, oko 3 popodne po Rumunskom vremenu, stizemo u hunedoaru da posetimo zamak Corvin.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Voznja do Hunedoare je bila opustena. Manje vise, u kom smo poredku krenuli u tom smo i stigli. Dva zaustavljanja za predah i osvezenje, malo price, lagana voznja,... Neki od nas se znaju medjusobno, neki se prvi put vide. Danasnja voznja je bila lagano upoznavanje i uvozavanje. Odmeravanje stila voznje ostalih, kocenja, rastojanja,...

 

Predah u Hunedoari je dobrodosao... oko 2 sata pauze da pogledamo zamak Corvin

 

Zamak je iz Dinastije Hunjadi (Hunyadi). 1409 godine je dat vojvodi Hunjadiju kao otpremnina. restauriran je izmedju 1446 i 1453 godine. Izgradjen je uglavnom u gotskom stilu sa elementima renesanse. Ima visoke i jake odbrambene kule, unutrasnje dvoriste i most. Izgradjen je na temeljima starog utvrdjenja na steni iznad male reke Zlasti. Zamak koji danas stoji je rezultat velike kampanje restauriranja koji je bio potreban zbog pozara ali i decenija zapustenosti. Ovo je, navodno zamak u kom je Vlad III Tepes (Dracul) bio zatocen 7 godina posto je 1462 bio zarobljen.

 

U dvoristu postoji bunar dubok 28 metara, a legenda kaze da je tadasnji vladar ponudio da na tom mestu trojica zarobljenika golim rukama iskopaju taj bunar. Dogovor je bio da ukoliko dodju do vode, dobice svoju slobodu. Trojica Turaka su 15 godina kopali kroz kamen golim rukama kako bi dosli do vode. Kada su napokon uspeli vladar je vec preminuo, a njegova supruga ih je ostavila u bunaru da skapaju od gladi. Navodno na dnu bunara postoji kamen na kome su zarobljenici uklesali kletvu.

 

U zamku se moze videti kolekcija oklopa i oruzja, namestaj,... Sve je dobro ocuvano i izlozeno kako bi turisti mogli da razgledaju i pokusaju da zamisle kako je bilo ziveti u ta vremena. Lepe misli prekidaju informacije o jamama sa medvedima u koje su bacali zarobljenike i zloglasni bunar.

 

Sve u svemu lepa setnja i razgledanje ovog zamka. Pa evo i malo slika:

 

post-173-0-48701400-1315238845_thumb.jpg ... post-173-0-26457200-1315238850_thumb.jpg ... post-173-0-58876100-1315238854_thumb.jpg

 

 

post-173-0-58667100-1315238858_thumb.jpg ... post-173-0-10549200-1315238862_thumb.jpg ... post-173-0-43265000-1315238866_thumb.jpg

 

 

post-173-0-45252300-1315238872_thumb.jpg ... post-173-0-98316400-1315238875_thumb.jpg ... post-173-0-44230300-1315238881_thumb.jpg

 

 

Oko 5 sati popodne pakujemo se na motore i nastavljamo jos malo do grada Deva gde se smestamo u hostelu Elvetia, koji nas je sve veoma prijatno iznenadio i slozili smo se da umesto 3 zvezdice zasluzuje 4. Veoma cisti i lepi apartmani i sobe. Apartmani osim spavace sobe i kupatila imaju i opremljenu kuhinju i dnevni boravak. Sobe su prelepo i udobno opremljene. Cena smestaja je bila 19.5 eur po osobi, a u cenu smestaja je uracunat i dorucak. Sve je klimatizovano, kupatilo opremljeno sa samponima, sapunima, stapicima,... tus kabina sa hodromasazom,... Neki od nas su razmisljali da se presele tamo za stalno 0namigivanje.gif

 

Za zainteresovane, adrea je Aleea Viitorului 2A, 330075 Deva, a vise informacija mozete naci na http://www.booking.c...CFcoXzQodJlIo0Q

 

post-173-0-01513600-1315239560_thumb.jpg ... post-173-0-49868600-1315239562_thumb.jpg ... post-173-0-41517400-1315239566_thumb.jpg

 

 

post-173-0-83188800-1315239570_thumb.jpg ... post-173-0-89552700-1315239574_thumb.jpg ... post-173-0-91054700-1315239577_thumb.jpg

 

 

Posle tusiranja u presvlacenja odlucili smo da odemo do najblizeg restorana, odmah iz coska, na veceru i pice. Nekako se samo po sebi nametnulo da umesto razgledanja grada celo vece provedemo u restoranu u druzenju i boljem upoznavanju. Malo smo namucili konobaricu, koja nije navikla na toliko narudzbi koja konstanto pristizu sa jednog stola, ali kada nam je malo pre zatvaranja sabrala racun, verovatno je shvatila da se isplatilo trckarati oko nas. Iako je racun delovao poveci, kada smo ga podelili sa 9 osoba iznenadili smo se. Svi smo vecerali predjela i glavna jela. Bilo je i nekoliko deserta, 5-6 tura pica, kafe,... I na kraju je sve to po osobi bilo 32 LEI t.j. 7.7 eur.

 

post-173-0-25247600-1315239994_thumb.jpg ... post-173-0-44836200-1315239998_thumb.jpg ... post-173-0-59639700-1315240003_thumb.jpg ... post-173-0-84205100-1315240007_thumb.jpg

 

 

I vec poprilicno kasno smo se vratili do hostela i uvukli u krevete. Bilo je potrebno da se dobro odmorimo posto je sutrasnji dan, dan za uzivanje sa sirom otvorenim ocima. Samo da vreme posluzi.

 

Mapa puta za prvi dan puta

 

post-173-0-15141600-1315295110_thumb.jpg

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dan 2 - 29.08.2011.

 

Jutro se oduzilo... dorucak, kafica, suncanje ispred hostela... ipak polako ali sigurno se pakujemo i krecemo. Ruta predvidjena za danas je:

 

Deva - Sebes - Sugag - TRANSALPINA - Novaci - Ramnicu Valcea - Curtea de Arges

 

U gradu stajemo pored puta da slikamo ostatke srednjenvekovne tvrdjave Deva

 

post-173-0-45302000-1315295314_thumb.jpg

 

Deva se prvi put spominje 1269 godine pod imenom castrum Dewa. Nije najjasnije odakle potice ime, a najzastupljenije teorije su da potice od Slovenske reci Deva t.j. devojka ili od Dackog izraza Deva t.j. tvrdjava. Jedna od teorija tvrdi da je mesto dobilo ime tako sto je jedna rimska legija bila ovde prebacena iz mesta Castrum Deva (sadasnje mestu Chester (Deva Victrix) iz Britanije. Deva je postalo vazno vojno utvrdjenje i administrativni centar za vreme vojvode Hunjadija. Delimicno je razrusen od strane Turaka 1550 godine. Kasnije je obnovljeno a 1621 godine i prosiren. Trenutno se ulazu veliki napori da se tvrdjava restaurira i dovede u prvobitno stanje.

 

Nastavljamo put do Sebesa gde se iskljucujemo sa magistraje i kasnije se zaustavljamo u jednom selu da se osvezimo i montiramo kamere kako bismo snimili prevoj.

 

post-173-0-85192800-1315296873_thumb.jpg ... post-173-0-73295900-1315296874_thumb.jpg

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

A onda krece nirvana!!! Sta reci... ovaj prevoj smo Joseph, Sale i ja presli jos dok je bilo samo blata i kamenja... a sad... nov, crn asfalt. Ono je bilo nesto posebno, nesto u cemu se moglo uzivati na neki poseban nacin i plasio sam se da cu se sada razocarati, ali nisam. naprotiv, bilo je apsolutno uzivanje voziti ove krivine i uspone. Doduse neki od nas su imali malo problema, pogotovo moj Varadero, sa vazdusnim pritiskom i kolicinom kiseonika, ali... nema sta da pricam, za pocetak evo malo slika i par filmica, a za ostalo... moracete sami otici i videti.

 

Samo da napomenem da na severnoj strani ima 3-4 deonice na kolima jos nema asfalta, od po oko 500metara ali masinerija je tu i ubrzano se radi. Predpostavljam da ce za putnike sledece godine vec sve biti spremno za voznju bez prekida.

 

post-173-0-73918400-1315322169_thumb.jpg ... post-173-0-20964600-1315322173_thumb.jpg ... post-173-0-64625800-1315322178_thumb.jpg

 

 

post-173-0-96907000-1315322181_thumb.jpg ... post-173-0-18446500-1315322187_thumb.jpg ... post-173-0-98384500-1315322193_thumb.jpg

 

 

post-173-0-39500600-1315322197_thumb.jpg ... post-173-0-52057800-1315322200_thumb.jpg ... post-173-0-83058300-1315322203_thumb.jpg

 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja