Jump to content

Moto Zajednica

KLE 500 VS Dominator 650

  

119 članova je glasalo

  1. 1. Koji ???



Recommended Posts

  • -+-, 1005 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Yamaha ♥

Mrzim a i voim ovakve teme, nisam mislio da cu ja ikada postaviti ovakvu temu ali... Uglavnom ocekujem neki kes, pa bih sebi da malo udovoljim...ali ne samo sto se lomim izmedju sport-turera - enduro nego nisam siguran sta bih u tim pod kategorijama, TDM-ka mi je oduvek bila zelja ali 900-tka za to nemam ali za nekog Dominatora ili KLE ce biti. Gledam motore oko '93-'95, sta reci, dizajn je isti, na strani Honde je 150cc vise i za ostalo ne znam. Zato i pitam Vas ima li ko sta da predlozi... Sto se tice namene 65-70% grad a ostalo su vikend voznje, na motoru se podjednako vozim i sam i sa (su-voza)cicom :) ... Manje vise iscitao sam temu vezanu za Klemetinu a o Dominatoru nema puno na forumu, Suzuki DR650 mi se ne svidja a DR800 mi je...

 

Honda

post-7456-0-55589100-1313517125_thumb.jpg

 

Kawasaki

post-7456-0-51709400-1313517136_thumb.jpg

 

I nemojte ono Honda je Honda znam ja to ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Enduro maniac, 1751 postova
  • Lokacija: Beograd/Krupanj
  • Motocikl: Yamaha XT 600 E 3TB

KLE - Manja kubikaza- manja registracija (oko 10000), ali je jaci od honde (oko 50ks), 2 cilindra sto znaci bolji je za duza putovanja tj nece da trese, dosta pouzdan motor, ali tesko ces naci dobar za male pare. Izbegavaj starije od 96 god, imaju problematican magnet koji hoce da se raspadne. Dosta je veci od dominatora... Mane su neudobno sediste (lako se resava tapaciranjem), slabe kocnice, lanac bregaste...\.

 

Dominator- Jedan klip (Thumper :moto3: ) dosta zabavniji za voznju, dosta trese, vazdusno hladjenje, jeftino odrzavanje, skupa registracija (oko 15000), hoce malo ulja da popije ako se vozi na visim obrtajima, cuo sam od nekoliko vlasnika da ima je pucala glava motora-razlog nepoznat...

 

 

Ja sam se dvoumio izmedju ova dva modela, i na kraju uzeo Yamahu XT 600E ;)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1410 postova
  • Lokacija: Beograd/Kraljevo
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Svasta kakvo pitanje, pa Domina bre, kakav crni KLE :)

 

 

 

a to za voznju po gradu , samo dok ne probas prvi off, posle toga svest se menjaaaaaaa :staa2:

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • hard core soft porn, 293 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Honda NX 650 Domingo

posto smo u slicnoj poziciji (i ja cekam neke pare :D) a kad se pozicija bude razresila planiram afriku ili trandzu. slobodno mozes kupiti dominatora od mene, necu se buniti dacu ti ga jeftino :)

 

p.s. KLE nisam vozio ali mi je domingo 0takoje.gif i registacija me je izasla pre par meseci oko 16 ili 17 hiljada sa novim tablicama i ostalim haracima...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2285 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

ja kod KLE mogu da pohvalim samo agregat jer ima potpuno isti kao moj motor. O motoru ne znam nista ali znam da je udobniji na putovanjima nego dominator.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1175 postova
  • Lokacija: S. Venac - Beograd
  • Motocikl: Maca

KLE cini mi se svakako udobniji za putovanja. Miran rad bez nekih vibracija,dosta zivahan agregat koji se lako zavrti a opet na nizim obrtajima dovoljno miran. Mane su dosta slabe kocnice koje traze navikavanje i po nekima lose sediste koje meni licno nije problem a ne bi ni tebi trebalo ako te se lepo secam sa kursa. Naime sediste je relativno usko pa ako imas malo siru pozadinu hoce da zulja.

Dominator je dosta manji od KLEa ali mislim da neces imati problema da se spakujes na njega, eventualno ne znam zbog mesta za suvozaca. Citao sam po forumu da voli da popije benzina, vec pomenuti slucaj sa glavom i vibracije na vecim brzinama (90 pa navise) koje su karakteristicne za sve jednocilindrase, ali buduci da sam o motoru samo citao i nisam ga vozio ne bih da lupam napamet.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Banned, 993 postova
  • Lokacija: kg
  • Motocikl: zx7r

ljudi, od kad je domina dosta manja od kle-a :stabre:

Otkad na BJB-u ima slobode govora.

 

Nego, KLE-a mozhe svako da vozi, za te novce solidan motor sa vec navedenim manama. Istakao bih u prvi plan dosta slabe kochnice. Za tu kubikazhu solidan moment, bicesh zadovoljan ako kupish.

 

Dominator nije neutralan kao KLE. Jedan cilindar ili volish ili mrzish :D - najbolje probati. Ima svoje nedostatke ali ima i mnogo zabave ko voli. Ja bih jedan klip pre nego 2 iako je racionalniji izbor 2 klipa.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vinyl rider, 784 postova
  • Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Evo da probam da ti odgovorim.

Mene je lomila misao ista kao i tebe , samo što sam ja imao još modela u izboru pa čak i DR 800 volinu.

 

Prvo ću da ti kažem šta su i meni rekli ljudi koji voze 40+ godina : prvi motor kupi bilo koji - posle ćeš već znati.

 

 

Ja sam posle neuspele kupovine DR650 našao Dominatora dosta povoljno, to povoljno je vrlo širok termin. Uvek će te čekati ulaganja i to je nešto što niko pa ni ti nemožeš da izbegneš. Sve te priče ovo-ono batali, ovo nije automatik pa da kompletnu generalnu sa sve zamenom guma završiš sa 100 evra i da još popiješ espreso.

Video sam da je moja Honda farbana i ima nevešto sakriveno gitovanje na rezervoaru ali avaj, motor od 20 god i da nije padano - priča za decu. Na sve sam ja to pristao zato što u generalnom stanju i nije tako loša, čak su i kolege sumnjali u godište i sveopšte stanje motora. Ima tragove korišćenja ali one normalne , troši mi malko više ulja i to me malo nervira što moram stalno da zavirujem ali čep mi je ispred nosa pa nije ni tako teško. Jednostavan mali agregat, jednocilindrični, svaki kvar ili šta god već znaš gde da tražiš-nema mudrovanja jeste-nije , ide veoma dobro a ako šaltaš bez kvačila ide još bolje, lak motor , lak za manevrisanje, veoma zabavan, nije za ture od 500 km IZ CUGA , mali prednji vizir i malo rastojanje od upravljača do sedišta naročito ako si sa saputnicom a ona voli da izviruje, troši napolju ravno 5 a u gradu 6-6.5 što je po meni veoma dobro (ipak je to 650) , sva snaga mu je u niskim obrtajima i veoma lako savlađuje uspone naročito ako su čvrste podloge, probao sam ga i po peščanim dinama ali gume mi nedozvoljavaju (Anake mišelin) . . . . . ma kupi ga pa ćeš videti. Ključeve držim uvek kod sebe jer matori moj stari bajker samo traži luft da sedne i odjaše negde pa mi se žale komšije kako ga vozi na jedan točak ( a ja pizdim od toga) , sve u svemu izvlači nam osmehe na lice.

Komšija ima KLE i Dukatija ali vidim da 90 posto vozi Kavu, kaže da mu je jednostavan i lak i zabavniji od Dukatija. Još se nismo menjali da probamo mašine.

 

Šta da ti kažem a da to već nisam : delovi za Hondu su neuporedivo jeftiniji od ostalih, lako ih je naći, motor je u generalu podložniji alternativama ako nešto nemožeš da nađeš npr. za filter vazduha su mi tražili 50e a za škodu ISTI takav 420 din :lud: i tako.

 

 

 

Šta god da uzmeš nadam se da ćeš se slatko navozati i naći vremena da uživaš u svakoj sekundi jahanja.:zdravo:

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6813 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Dominatora nisam vozio, ali za KLE mogu napisati po koju rec. To je skroman svestrani motocikl koji nista konkretno ne radi dobro, vec sve po malo. Jednostavnost, pouzdanost, dobar agregat, mala potrosnja i druge dobre osobine su ga drzale u proizvodnji do pojave Versysa (KLE 650). Zasto se nesto prodavalo vise od 20 godina bez znacajnih promena moze ti kazati samo jedno, da je to odlicna masinerija,

 

Licno bih kupio KLE, pre svega zbog manje potrosnje, vodenog hladjenja i manje registracije. Trosi 2 litra manje, agregat uvek ohladjen te ne trosi ulje, 110 eura rega...

 

Verovatno ce se neko pojaviti neko ko ce reci da je to Honda a Kawasaki ne valja, no, KLE je definitivno bolji izbor osim ako bas zelis Dominatora zbog surovosti i jednog cilindara. Sve u svemu, sta god da uzmes od ta dva dobro je, sem sto ce KLE manje da te kosta, dosta manje.

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Festina lente!, 260 postova
  • Lokacija: Beograd - Košutnjak
  • Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom

Dosta su toga kolege već pokrile, ali da ti ubacim i ja neku bubu u uho. ;)

 

Vozim inače Pegaso 650, koji sam kupio pošto nisam mogao da nađem dobrog KLE-a i nisam se prevario. Pre svega iako je razlika 150cc, moje skromno iskustvo mi je dalo dovoljno razloga protiv Kawe. Visok sam 190 pa mi je rastojanje od sedišta do kormana kod KLE-a predstavljalo problem. Sa druge strane na Apriliji se sedište može spustiti za celih 7 cm, što odgovara mnogim vozačima (visina sedišta 82 ili 75 cm). Neću dalje da se raspisujem o Apriliji, već da povučem crtu sa Dominatorom i KLE-om:

 

1. Kada parkiraš pored Honde, nećeš videti velike razlike osim u dizajnu.

2. Dominator sam vozio i ponaša se gotovo isto kao i Pegaso. Ispod 2.500 obrtaja, jako se teško vozi po gradu, ali samo dok se ne navikneš, jer i jednom i drugom nedostaje druga i po brzina za vožnju od oko 40 km/h. Dominator je malo udobniji od Pegaza.

3. KLE je savršen za malo grublje terene, lakši off-road takođe, a što se sedišta tiče, na svima su skoro jednako neudobna posle 3 i kusur sati vožnje.

 

Pegazo ti ne bih preporučio jedino zbog nedostupnosti rezervnih delova ukoliko je motor stariji od 10 godina, a većina koji se prodaju jesu. Nije motor za grad, pogotovo ako si početnik.

 

Na tvom mestu razmislio bih o Suzuki Freewind-u. Ima agregat od 650cc, pravljen je da bude konkurencija Hondi i Apriliji sa već pomenutim modelima, ali mi se čini da bi ti bolje legao, zbog te vožnje po gradu. Ako nađeš neki, idi provozaj, pa vidi koliko ćeš biti zadovoljan. I za Suzu ćeš naći delove jednako lako kao i za Hondu.

 

Registracija za 650cc je oko 17.000 za sva tri modela. Registrovao sam motor danas po toj ceni sa sve novim tablicama, saobraćajnom i ostalim nametima. Za KLE, neuporedivo jevtinije :)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6813 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Moram da demantujem cenu i dostupnost delova za Pegaso. Dosta delova na njemu su zamenjivi sa drugih masina poput KTMova, BMW, Yamahe i sl.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Festina lente!, 260 postova
  • Lokacija: Beograd - Košutnjak
  • Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom

Moram da demantujem cenu i dostupnost delova za Pegaso. Dosta delova na njemu su zamenjivi sa drugih masina poput KTMova, BMW, Yamahe i sl.

 

Prvo, cenu nisam spominjao - pogledaj post. :)

 

Drugo, ako mi kažeš šta pasuje sa KTM-a i Yamahe na Pegaso (1997), svaka čast, jer nema toga što ja znam. Sa BMW-a F650 pasuje štošta, ali za motocikle proizvedene između 1992. i 1995. godine, jer su svi sklapani u Italiji u istoj fabrici i samo se malo dizajnerski razlikovao prednji far. Od 1995. BMW se proizvodio u Nemačkoj pa čak ni frajlauf, toliko pominjani ne pasuje sa F650 iz tog perioda, a za BMW nov košta 80 evrića, dok za original Aprilijin treba izdvojiti 320. Eto malo i o cenama.

 

Tražio sam skoro bravu za Pegaza i pasovala je sa dosta modela Aprilijinih skutera i motocikala, ali sa BMW-a, KTM-a i Yamahe nikako.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Lokacija: Dunav na vidiku..
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Kle nije los.. ali za jednoga.. vec sa suvozacem se muci i fali mu malo..

 

za te novce mozes naci ST :tenere:

 

i mozes mnogo toga..

 

ne moz bas na vrh Rtnja.. ali na kraj sveta opusteno :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 128 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: KLE 500

Ja vozim KLE-a, visok 193, nisam primatio problem sa rastojanjem..

 

No, sto se dominatora tice ne mogu ti reci nista jer ga nisam vozio, ali sto se tice KLEa, evo par reci.

Vozio sam ga svuda, od prelaska 400-500km u jednom danu, do gradske voznje i offroad-a.

 

Odlican motor, malo trosi, pouzdan, nikakvih problema sa njim nisam imao, jedino sta moze da smeta, za off pogotovo je tezina, nisam siguran koliko je dominator laksi od KLE-a, ali verujem da jeste, a sad koliko ce se to osetiti nemam pojma.

 

Sve u svemu, covek se lako navikne na tezinu motora, vidis kako se ponasa i znas sta smes a sta ne smes da radis i kako.

 

KLE ima moju toplu preporuku, a ti vidi :).

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1175 postova
  • Lokacija: S. Venac - Beograd
  • Motocikl: Maca

Visok sam 190 pa mi je rastojanje od sedišta do kormana kod KLE-a predstavljalo problem.

 

 

Ja sam visok 192 i odlicno mi lezi, a ovaj problem bi mi bio logican jedino ako si mnogo nizi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4834 postova
  • Lokacija: Kosjeric
  • Motocikl: enduro

drugar ima 100 kg i visok je oko 190.

vozio KLE bez problema , sada vozi Dominator jer dosta vise silazi sa asfaslta.

KLE mu je vise odgovarao za duze ture, brzi, jaci, manje vibracije, itd ..

realno on jeste preveliki na tom motoru, al sta da se radi ako nema druga opcija

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati jednom-dvaput nedeljno, 78 postova
  • Lokacija: Srbija, Subotica
  • Motocikl: Suzuki DR800s BIG (SR42)

Sto se tice masine, ukoliko dosta vremena vozis po gradu mislim da ti je bolje resenje vodeno hladjenje. Vazdusara se prilicno tesko hladi na npr 30+ stepeni na semaforu :). Ja sam imao KLE doduse ne nesto dugo, ali nisam imao nikakvih problema. Registracija je povoljna, potrosnja prihvatljiva i motor jako lepo povlaci i voli obrtaje. Za domija ne mogu nista da kazem, jer nisam imao i vozio. Moj glas za KLE.

 

Pozz!

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 901 postova
  • Lokacija: Backa Palanka
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Evo da probam da ti odgovorim.

Mene je lomila misao ista kao i tebe , samo što sam ja imao još modela u izboru pa čak i DR 800 volinu.

 

Prvo ću da ti kažem šta su i meni rekli ljudi koji voze 40+ godina : prvi motor kupi bilo koji - posle ćeš već znati.

 

 

Ja sam posle neuspele kupovine DR650 našao Dominatora dosta povoljno, to povoljno je vrlo širok termin. Uvek će te čekati ulaganja i to je nešto što niko pa ni ti nemožeš da izbegneš. Sve te priče ovo-ono batali, ovo nije automatik pa da kompletnu generalnu sa sve zamenom guma završiš sa 100 evra i da još popiješ espreso.

Video sam da je moja Honda farbana i ima nevešto sakriveno gitovanje na rezervoaru ali avaj, motor od 20 god i da nije padano - priča za decu. Na sve sam ja to pristao zato što u generalnom stanju i nije tako loša, čak su i kolege sumnjali u godište i sveopšte stanje motora. Ima tragove korišćenja ali one normalne , troši mi malko više ulja i to me malo nervira što moram stalno da zavirujem ali čep mi je ispred nosa pa nije ni tako teško. Jednostavan mali agregat, jednocilindrični, svaki kvar ili šta god već znaš gde da tražiš-nema mudrovanja jeste-nije , ide veoma dobro a ako šaltaš bez kvačila ide još bolje, lak motor , lak za manevrisanje, veoma zabavan, nije za ture od 500 km IZ CUGA , mali prednji vizir i malo rastojanje od upravljača do sedišta naročito ako si sa saputnicom a ona voli da izviruje, troši napolju ravno 5 a u gradu 6-6.5 što je po meni veoma dobro (ipak je to 650) , sva snaga mu je u niskim obrtajima i veoma lako savlađuje uspone naročito ako su čvrste podloge, probao sam ga i po peščanim dinama ali gume mi nedozvoljavaju (Anake mišelin) . . . . . ma kupi ga pa ćeš videti. Ključeve držim uvek kod sebe jer matori moj stari bajker samo traži luft da sedne i odjaše negde pa mi se žale komšije kako ga vozi na jedan točak ( a ja pizdim od toga) , sve u svemu izvlači nam osmehe na lice.

Komšija ima KLE i Dukatija ali vidim da 90 posto vozi Kavu, kaže da mu je jednostavan i lak i zabavniji od Dukatija. Još se nismo menjali da probamo mašine.

 

Šta da ti kažem a da to već nisam : delovi za Hondu su neuporedivo jeftiniji od ostalih, lako ih je naći, motor je u generalu podložniji alternativama ako nešto nemožeš da nađeš npr. za filter vazduha su mi tražili 50e a za škodu ISTI takav 420 din :lud: i tako.

 

 

 

Šta god da uzmeš nadam se da ćeš se slatko navozati i naći vremena da uživaš u svakoj sekundi jahanja.:zdravo:

 

Ovde je sve lepo receno.

Ja moj primerak vozim tek nekih 5.000 km

Iako nije bio moj prvi izbor pri kupovini (vec 64. :D ) Dominator je ispunio sva moja ocekivanja u voznji.

 

 

@Grnca

Mogli bi se naci negde na neutralnoj teritoriji (Fruska Gora) da malo testiramo motore i razmenimo misljenja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vinyl rider, 784 postova
  • Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Evo da probam da ti odgovorim.

Mene je lomila misao ista kao i tebe , samo što sam ja imao još modela u izboru pa čak i DR 800 volinu.

 

Prvo ću da ti kažem šta su i meni rekli ljudi koji voze 40+ godina : prvi motor kupi bilo koji - posle ćeš već znati.

 

 

Ja sam posle neuspele kupovine DR650 našao Dominatora dosta povoljno, to povoljno je vrlo širok termin. Uvek će te čekati ulaganja i to je nešto što niko pa ni ti nemožeš da izbegneš. Sve te priče ovo-ono batali, ovo nije automatik pa da kompletnu generalnu sa sve zamenom guma završiš sa 100 evra i da još popiješ espreso.

Video sam da je moja Honda farbana i ima nevešto sakriveno gitovanje na rezervoaru ali avaj, motor od 20 god i da nije padano - priča za decu. Na sve sam ja to pristao zato što u generalnom stanju i nije tako loša, čak su i kolege sumnjali u godište i sveopšte stanje motora. Ima tragove korišćenja ali one normalne , troši mi malko više ulja i to me malo nervira što moram stalno da zavirujem ali čep mi je ispred nosa pa nije ni tako teško. Jednostavan mali agregat, jednocilindrični, svaki kvar ili šta god već znaš gde da tražiš-nema mudrovanja jeste-nije , ide veoma dobro a ako šaltaš bez kvačila ide još bolje, lak motor , lak za manevrisanje, veoma zabavan, nije za ture od 500 km IZ CUGA , mali prednji vizir i malo rastojanje od upravljača do sedišta naročito ako si sa saputnicom a ona voli da izviruje, troši napolju ravno 5 a u gradu 6-6.5 što je po meni veoma dobro (ipak je to 650) , sva snaga mu je u niskim obrtajima i veoma lako savlađuje uspone naročito ako su čvrste podloge, probao sam ga i po peščanim dinama ali gume mi nedozvoljavaju (Anake mišelin) . . . . . ma kupi ga pa ćeš videti. Ključeve držim uvek kod sebe jer matori moj stari bajker samo traži luft da sedne i odjaše negde pa mi se žale komšije kako ga vozi na jedan točak ( a ja pizdim od toga) , sve u svemu izvlači nam osmehe na lice.

Komšija ima KLE i Dukatija ali vidim da 90 posto vozi Kavu, kaže da mu je jednostavan i lak i zabavniji od Dukatija. Još se nismo menjali da probamo mašine.

 

Šta da ti kažem a da to već nisam : delovi za Hondu su neuporedivo jeftiniji od ostalih, lako ih je naći, motor je u generalu podložniji alternativama ako nešto nemožeš da nađeš npr. za filter vazduha su mi tražili 50e a za škodu ISTI takav 420 din :lud: i tako.

 

 

 

Šta god da uzmeš nadam se da ćeš se slatko navozati i naći vremena da uživaš u svakoj sekundi jahanja.:zdravo:

 

Ovde je sve lepo receno.

Ja moj primerak vozim tek nekih 5.000 km

Iako nije bio moj prvi izbor pri kupovini (vec 64. :D ) Dominator je ispunio sva moja ocekivanja u voznji.

 

 

@Grnca

Mogli bi se naci negde na neutralnoj teritoriji (Fruska Gora) da malo testiramo motore i razmenimo misljenja.

 

 

 

Обавезно, моја жена кад чује за Фрушку Гору већ тражи кључеве од мотора. :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja