Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 182 postova
  • Lokacija: Beograd,Srbija
  • Motocikl: Liberty 125&KLE 500

Tako je,u pitanju je Jinlunko, a na sajtu je vlasnik dao shta mu je radio,farbao felne,agregat,budzio volan,sve u svemu vidim da su ukratko itekako zadovoljni ne samo Jindianom, vec i ostalima,chak imaju prefix-best buy! Imajuci u vidu kakve Pic....e mogu da budu englezi(jer nishta nije savrsheno kao njihov proizvod) ovo se moze smatrati  komplimentom(kod njih su najzastupljenije 125ccm i kinroad 250 ccm) s obzirom da im je svaki peni kao kuca!Kad vidim na ovom sajtu ong genija koji pravi HD made in Serbia onda sam optimista po pitanju resavanja svih problema.Pre godinu , dve bio sam u kontaktu sa njim i predlagao mu kastomizaciju kineza shto mu je u tom trenutku,dok je radio na jednom od trajkova,zvucalo kao zanimljiva ideja,s obzirom da je lik ,ponavljam, genije mislim da bi nam rado izasao u susret po pitanju pomoci a kako chujem,dosta japanskih delova pasuje na nashe voljene kineze. Vozim Jinlunishu vec drugi mesec (2006 godishtepolovnjak) i osim tri stvari nemam zamerke. Generalno sve od gume im je problem-juche su mi "prolupali"silen blokovi a raspala se i guma na pedali kik-startera,na zadnjim migavcima takodje,tako da skupljam informacije tipa gde ,shta i ko po kojoj ceni to sredjuje tako da cu vas u nekom kracem vremenskom roku obavestiti o rezultatima pretrage! Ono shto me chudi je potroshnja-ispada da mi liberty 125 vishe troshi(3,6 l) dok ovaj ne prelazi 2,3!? Josh jednom pozz,posle praznika  se nadam svezim vestima!

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 316 postova
  • Lokacija: Novi Sad

Blackbite, sto se tice Falcona, mislim na model od prosle godine, njemu je glavna mana bila nesrazmerni odnos snage agregata i njegove tezine. On je pravljen za agregat od 125 cc, a ima 50cc. Sto upucije na to da je slabo vukao. Taj problem je resavan tako sto su stavljane lakse rolnice ili sto je ugradjen, takozvani, kit paket od 70 cc. Napomena, u njemu je ista masina kao i u Sprint Max modelu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: SUZUKI GS-500

KEEWAY Speed 150 vozim vec skoro 2 god. (www.keeway.co.yu, za original www.keewaymotor.com).

 

Kupio sam ga u Cacku po ceni od 1750 eu. Dobio sam ga sa garancijom od 1 god. i alarmom kao deo standardne opreme. Samo nekoliko meseci iza toga, dileri su mu spustili cenu za 500eu!. Zvao sam glavnog predstavika za uvoz u Srbiju da se raspitam sta je u pitaju, da li rasprodaja, presetanak proizvodnje ili neka velika uocena fabricka greska (smem li da vozim svoj motor?) - nisam dobio pravi odgovor. I danas se prodaje po toj ceni sa 2 god. garancije ali bez alarma.

 

Presao sam 4.000 km, a postoje primerci u Cacku koji su presli 8.000 i u slicnom su stanji kao moj.

 

Hvalim:

- lep dizajn, kompletnost opreme i kvalitetna zavrsna obrada i montaza

- mali okretan i lagan gradski motor a pogodan i za prigradsku voznju

- mali potrosac (do 2.5L), jeftin za odrzavanje,a produzenje registracije je oko 70-80eu (sto i nije malo)

- udoban za voznju, moze da sidje i sa asfalta na makadam ili zemljani put

- elastican motor, moze da poveze laskeg suvozaca i pri tome mu ne nedostaje snage, mozda malo krutosti rama fali

- lepo koci, dobre disk kocnice

- nema kvarova (bar za sada - na nekoliko komada sa kojima sam u kontaktu)

- moze bez problema da predje 300-500km za jedan dan.

 

Kudim:

- losa i neposlovna dilerska mreza, skoro nemoguca nabavka rezervnih delova, prvi servis - samo rad, sam platio 30eu!

- u prvoj godini su mu sve gimice/gumeni delovi otrulile i raspale se (sem guma i creva za gorivo)

- na 6000 o/min mu se iz masine javljaju velike vibracije, hoce da se raspadne, pa ga preko toga i ne vozim (max snaga je na oko 8500). Isto je na svim Speed primercima.

- do 60-70 km/h lepo i brzo stize, ali preko ovoga postaje nestabilan, skakuce  i hoce da poleti - gubi se upravljivost. Neki moji prijatelju su svoje Speed motore vozili preko 90km/h, a ja sam platio prof. coveka da moj testira na 100km/h i ziv se vratio sa probne voznje

- tanak i mek lanac, koji zahteva cesto dotezanje

- lose, plasticne KENDA gume

- ljusti se i spada farba/plastifikacija sa jedne felne, mestimicno se pojavljuje rdja.

 

Zakljucak:

Motor se moze kupiti za 1250eu, nov! Izgleda da prvih 10tak hiljada km ne treba ocekivati  probleme, ili berem ne ozbiljnije, mozda malo oko gumenih delova. Lepo i jeftino se sa njime covek moze vozikati + mrsavi saputnik. No, ne treba gajiti iluzije da je to masina visokih performansi (u 150cm klasi) za neku ozbiljniju, pouzdaniju i duzu voznju. Diskutabilno je da li je to masina vredna polaganja za "A" i godisnju registraciju od skoro 100eu...?

 

Sta je sledece, alternativa za KEEWAYa:

Yamaha YBR125!  Mnogooooo ozbiljniji (vozio sam je), jaci i kvalitetniji motor iza koga stoji veliko ime, kvalitetana i ozbiljna servisna mreza i nabavka delova. Estetski i po pitanju opreme - nije tako prefinjena kao KEEWAY. Opet, 2300eu je velika cifra za 125cm?

 

Trilema:

Jedan moj prijatej je za predjenih 5000km, za manje od godinu dana,  platio oko 500eu popravki na punoletnoj VFR HONDA-i.

 

Poz. Misko

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 25 postova
  • Lokacija: Beograd aman

Ja imam tog keeway 150...ajde leba ti mi pokazi na nekoj slici gde mu je filter za ulje?

inace,uzeo sam ga od drugara koji ga ni jednom nije vozio na servis...sad ce tek da ode na prvi,i to na 4000...videcemo koliko ce to da izadje i kako ce posle da se ponasa,a sto se voznje tice...u rpavu si,podosta leluja kad se stisne gas...vozio sam ga 100 i nije bas ugodan osecaj...mozda zato sto mi zakacinje rpendji disk,ja sam se nadao da ce to da nestane kad mi to srede..ali eto,sad vidim da je tvoj utisak da je to tako i inace...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1125 postova
  • Lokacija: Novi Beograd-blok 61
  • Motocikl: MV Agusta 800 Brutale

Ja imam tog keeway 150...ajde leba ti mi pokazi na nekoj slici gde mu je filter za ulje?

 

 

Ja mislim da taj motor ni nema filter za ulje, već samo neku mrežicu koja se nalazi sa leve strane u onom velikom šrafu sa koga se ispušta ulje iz motora. Bar je tako bilo na mom starom Keeway exceed-u

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 212 postova
  • Lokacija: Novi Sad

Jel ima neko na forumu da vozi princa? Ako ima neka mi napise sta pise na deklaraciji na vratu motora, cini mi se da sam tamo video da pise koja ga fabrika proizvodi.

sry za zakasnjenje,ali nisam ranije citao ovo...moj najbolji drug ima princa i motor je skoro savrsen...presao je za 1 sezonu skoro 7000 km i nije imao kvar koji je izazvao sam motor,vec on sam jer nije znao bas dobro da ga vozi....u svakom smislu super motor,lepo radi i ima dobro ubrzanje.i ja sam ga vozio pa znam....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: SUZUKI GS-500

KEEWAY Speed 150 nema pravi filter za ulje. To je u stavri jedana opruga koja se nalazi unutar velikog okruglog poklopca koji se odvija velikim srafom sa kvadratnom glavom (desna strana). Jednostavno operes ili obrises i to je to. Inace, ulje se ispusta na safu ispod menjaca (odozdo).

 

Kada sa Princom ili Keeway-om ili Sprintom ili sa DjinCi, podjes negde na voznju, VEROVATNO ces stici gde si naumio. Ali kada sa Yamahom YBR125 krenes na voznju SIGURNO ces stici gde si naumio! Eto, u tome je sustinska razlika i zato je Yamaha 2x skuplja!

 

+ kada te neko pita sta vozis? kazes Yamahu i tu je pocetak i kraj. Ovako - kivej, sprint itd. a to su samo sklepana trgovacka imena za sezonu dve i kako su se pojavia - tako ce i nestati i niko zivi ne zna sta i ko stoji iza toga. Da li je neko uz svoje "nazovi" uputstvo za rukovane za kineski motor - dobio na nejmu - na poledjini odstampanu adresu fabrike koja je proizvela doticni motor?

 

Koliko je pametno ozeniti se na izgled lepom devojkom koju si sreo na ulici a nisi video kucu iz koje potice? Pa eto, znacemo mi za godinu - dve, kao smo prosli sa nasim KINEZIMA!

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 131 postova
  • Lokacija: Kumanovo-Makedonija

Kad sam se resio da kupim KINEZA ,prvo sam malo razgledao sve moguce ponude i tada na netu malo setnja i odlucio se za mog sadasnjeg LIFAN 150 t-5(inace kopija Yamahe majesty mod 1998god),odlucio se za njega zbog toga sto na netu sam video da je to ozbiljna firma(nije u Kini sve za bacanje)koja proizvodi Kamione,Autobuse,Auta,Motore i generatore!Uz to na netu sam nasao da se ova marka prodaje i u Americi,Shvici,Danska,Grcka i dr.drzave pa prema time mora da ima neki kriterium koi mora ispuniti.Neznam kako je kod vas u Srbiju ali ovde u Makedoniju kad sam ja kupio mog ljubimca dobio sam garanciju od distributera za 1 god i uz to i garanciju za rezervne delove da ce ih imati najmanje narednih 10 godina sve to uz potpis i pecat vlasnika.I manual sa adresom i tel.brojom fabrike u Kini.POZDRAV

 

post-3406-1287899666155_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 131 postova
  • Lokacija: Kumanovo-Makedonija

E ovo sam zaboravio da napisem!Plus kod kineza je poznato da jedan model nosi vise imena,valjda svaki uvoznik ili izvozni pise sta voli,dok ovaj model je samo Lifan !

:)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 547 postova
  • Lokacija: Stara Pazova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Jedan lik sto sam gaupoznao kaze da vozi Sprint Princa vec godinu i po dana i kaze da mu motor odlicno radi,cak kaze da je uspeo da dobije brzinu od 150km/h tako sto je skinuo katalizatore i stavio jace svecice,e sad neznam dal je dirao prenos ili ne uglavnom kaze da je to bez otvaranje masine postignuta brzina.Jel moze neko reci koliko to moze da steti masini,svo to menjanje.

 

E da i jedino na sta se zalio jeste da motor nije bas izbalansiran,on je vozio dosta jace motore i kaze da ovaj malo vuce volan dak se obara krivina.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 131 postova
  • Lokacija: Kumanovo-Makedonija

Mislim da svako opterecenje masine van propisnog nije bas i dobro ,ipak mislim da je standard najbolja varijanta,ko hoce brze moze da kupi jacu masinu :o

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2265 postova
  • Lokacija: Stara Pazova

Jedan lik sto sam gaupoznao kaze da vozi Sprint Princa vec godinu i po dana i kaze da mu motor odlicno radi,cak kaze da je uspeo da dobije brzinu od 150km/h tako sto je skinuo katalizatore i stavio jace svecice,e sad neznam dal je dirao prenos ili ne uglavnom kaze da je to bez otvaranje masine postignuta brzina.Jel moze neko reci koliko to moze da steti masini,svo to menjanje.

 

E da i jedino na sta se zalio jeste da motor nije bas izbalansiran,on je vozio dosta jace motore i kaze da ovaj malo vuce volan dak se obara krivina.

 

Da je meni tako nesto rekao odma bih ga napusio da je lazovcina ::), ajd da kaze 130kmh pa moooozda da mu poverujem. Radi se o tome da je to nemoguca brzina i za motor duplo vece snage, jer se pri povececanju brzine potrebna energija ne povecava linearno. Da se jednostavnije izrazim - recimo da je potrebno 10ks da bi postigao brzinu od 100kmh, to ne znaci da ce sa 20ks postici 200kmh, vec  125kmh, dok bi za 150kmh bilo potrebno nekih 40ks, za 200kmh oko 80 konja. Naravno ima tu jos i drugih faktora, ali sama snaga agregata je najznacajnija. Prema tome ispadne da je on snagu princa sa vadjenjem katalizatora, i stavljanjem drugih svecica postigao povecanje snage oko 300%, sto je toliko jebeno nemoguce, pa bih ga napusio jos jednom za svaki slucaj >:(

A sto se tice istinitog dela price, moze se dobiti bolje sagorevanje kompatibilnim iridijumskim svecicama, i verovatno ne bi smetalo kada bi se otvorili auspusi i ta razlika moze da se oseti u voznji, a mozda i nemora mada se svakako otvaranjem auspuha zbog vece buke postize placebo efekat, pa malo i tripujes da bolje ubrzava i da brze ides (i vise mami na gas).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 651 postova

cak kaze da je uspeo da dobije brzinu od 150km/h tako sto je skinuo katalizatore i stavio jace svecice,e sad neznam dal je dirao prenos ili ne uglavnom kaze da je to bez otvaranje masine postignuta brzina.Jel moze neko reci koliko to moze da steti masini,svo to menjanje.

 

 

Kazi tom liku da ne sere previse, jer taj motor u samom spicu ide koji km preko stotke. Moj exceed 200 sa izvadjenim katalizatorom,prestelovanom ventilima i karburatorom i malo otvorenim auspuhom je mogao da izgura u spicu 120. A durg mi je imao isto exceed 200 koji je bio jos vise "naturpijan" i mogao je da izvuce oko 125 na sat, ali to je bas sam spic.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 182 postova
  • Lokacija: Beograd,Srbija
  • Motocikl: Liberty 125&KLE 500

Potpuno se slazem da je neverovatno  sa princ-em razviti tu brzinu, pokusao sam  to isto sa Jinlunom 150 ( po njegovom cajgeru jedva neshto preko 105km/h ) i sa liberty 125 ( 2 godine" testiranja" , bez vetrobrana neshto ispod 100km/h)a da ne pricham koliko je voznja pri tim brzinama,na duze staze sa dotichna dva modela smaranje i bespotrebno forsiranje, nekako je najprijatnije u dijapazonu  od 60 - 80 km/h.Pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 316 postova
  • Lokacija: Novi Sad

Ovo mi zvuci prakticno nemoguce. Jer niko do sad, sa kim sam pricao, a ima Princa, je rekao da nije uspeo da ga dogura vise od 105 km/h.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: SUZUKI GS-500

Kiniseski motori kao sto su Keeway, Princ, ZongShen, Qingqi itd. kapaciteta od 120-250cm, nisu "nasvirani" motori poput japanaca slicne kubikaze, pa je kod njih odnos efektivne snage koju mogu da razviju naspram tezini motora, preforsiranih guma i kabaste plastike - veoma MALI! Ovim je postignuta ekonomicna voznja  (vozikanje sa malo goriva), ali je izgubljeno na brzini tj. udobnosti  i sigurnosti na duzim putovanjima.  

 

VEOMA JE OPASNO sa malim motoricem koji ne moze da ima stabilnu krstarecu brzinu i upravlivost na oko 80km/h a u spicevima preticanja da lako izvuce na barem 100km - izaci na prometni magistralni put.  Ako se ovakvim motoricima stabilno putuje 60setak  (recimao kao kod Keeway Speed 125/150, a verovatno je slicno i kod drugih), onda ste na putu meta za preticanje ne samo automobila vec i TESKIH TERETNIH VOZILA! Ko je osetio dozivljaj kada ga pretice kamion sa prikolicom - zna o cemu pricam!

 

Da bi se SIGURNO putovalo, motor MORA IMATI NAJMANJE 18-20Ks, sto odgovara automobilu od 1400-1600cm. Nijedan od nabrojanih motora kineske proizvodnje NEMA ovliku efektivnu snagu i da moze da je drzi duze vreme.  Prema tome, mi bi ove nase motorice vise mogli da svrstamo u neku prelaznu klasu od mopeda ka pravim motorima i tu im je realno i mesto. Znaci - voznja za grad i do babe i dede do obliznjeg sela i to sporednim putem!

 

Price o voznji koneskih motorica brzinama bliskim oko 100tke - su ciste lovacke price... da moze, ako imate 50kg, nizbrdo ili sa dobrim vetrom u ledjima (medjutim, zna se sta treba da bode pravog motoristu u ledja!). Referentni motro (za poredjenje) za ovu nasu grupi i pricu Yamaha YBR125 postize 90tak na sat i to uz dobar zalet i tu je kraj.

 

No, sve ovo nije razlog da mi ne uzivamo u vozikanju nasih jeftinih, pa makar i sporih, plastikanera i gumicara, i da slavimo Kinu sto nam je podarila jeftine motore, da i mi obicni ljudi osetimo cari motorciklizma. Ono sto je priroda dala pticama - dar letenja u 3 dimenzije, mi na motorima to isto imamo u 2 dimenzije.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Lokacija: NBGD
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

 

VEOMA JE OPASNO sa malim motoricem koji ne moze da ima stabilnu krstarecu brzinu i upravlivost na oko 80km/h a u spicevima preticanja da lako izvuce na barem 100km - izaci na prometni magistralni put.  Ako se ovakvim motoricima stabilno putuje 60setak  (recimao kao kod Keeway Speed 125/150, a verovatno je slicno i kod drugih), onda ste na putu meta za preticanje ne samo automobila vec i TESKIH TERETNIH VOZILA! Ko je osetio dozivljaj kada ga pretice kamion sa prikolicom - zna o cemu pricam!

 

Da bi se SIGURNO putovalo, motor MORA IMATI NAJMANJE 18-20Ks, sto odgovara automobilu od 1400-1600cm. Nijedan od nabrojanih motora kineske proizvodnje NEMA ovliku efektivnu snagu i da moze da je drzi duze vreme.  Prema tome, mi bi ove nase motorice vise mogli da svrstamo u neku prelaznu klasu od mopeda ka pravim motorima i tu im je realno i mesto. Znaci - voznja za grad i do babe i dede do obliznjeg sela i to sporednim putem!

 

 

Mislim da bezbednost ne zavisi toliko od motora, ako je on ispravan, vec od vozaca. Jeste da je napornije voziti slab motor jer ti treba vise vremena pa i naprezanja i paznje za isti put ali se svuda moze bezbedno stici kao i sa jakim motorom. Ja imam Keeway od 125cc i svi koji me znaju mogu da potvrde da se ne libim duzih destinacija ni voznje po magistralama ili auto putu. Evo samo poslednja voznja o kojoj se na forumu pise (voznja 4 planine), ali ne i samo ona, ide u prilog. u Toj voznji sam presao preko 600km svih vrsta puteva od auto puta do makadama  bez ikakvih problema.

 

Sto se tice drugih vozaca, vozaci TESKIH TERETNIH VOZILA su u 95% slucajeva izuzetni profesionalci i razumeju probleme vetra po motociklistu koga treba obici pa ga lepo obilaze u najsirem mogucem luku i to onda ne predstavlja nikakav problem.

 

 

Da bi se SIGURNO putovalo, motor MORA IMATI NAJMANJE 18-20Ks, sto odgovara automobilu od 1400-1600cm. Nijedan od nabrojanih motora kineske proizvodnje NEMA ovliku efektivnu snagu i da moze da je drzi duze vreme.  Prema tome, mi bi ove nase motorice vise mogli da svrstamo u neku prelaznu klasu od mopeda ka pravim motorima i tu im je realno i mesto. Znaci - voznja za grad i do babe i dede do obliznjeg sela i to sporednim putem!

 

 

 

Moj motor bez problema podnosi krstarecu brzinu od 80 km/h tako da to sto pricas nije tacno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 651 postova

ljudi kad budete nagurali oko 40000km.videcemo kakvi su,u mom poslu koji nema veze sa motorima vec sa autogasom jeftin uredjaj znaci da je turska furda.

 

Ja sam sa mojim nagurao 22000 za 2 sezone, a moze da nagura jos minimum 3 puta toliko.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1664 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Sa bivsim Kymcom Vitalityod 50cm 2-T sam nagurao preko 15000 km i nista mu nije zafalilo, ama ni srafic,a na velikom servisu na 15000 su konstatovali da nema potrebe da se menja nista sem ulja i filtera, ali mi na pamet nije bilo da ga vozim van grada, jer mu je MAZ brzina bila 75 km/h.Kasniji vlasnik ga je forsirao van grada i imao je gomilu problematicnih situacija sa kamiondzijama i vetrom koji je pravio turbulencije.Sa Grand Dink-om od 125cm i max brzinom od oko 115-120 km/h sam se odvazio da krenem van grada.Zbog svoje bezbednosti sam se trudio da ne idem preko 90km/h, a krastercu brzinu da drzim na oko 70-80 imao sam problema ne samo sa ludim kamiondzijama koji su me preticali vec i sa jos ludjim automobilistima koji su proletali tik uz mene iako su putevi bili dovoljni siroki sza bezbedno preticanje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 37 postova
  • Lokacija: Novi Sad

misko hvala ti na informacijama iz prve ruke. ipak sam odlucio da cu uzeti keeway 150 jer mi bolji i brzi motor nije potreban,a i navikao sam da stalno nesto cackam oko motora  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 25 postova
  • Lokacija: Beograd aman

Hvala misko32 i dr.Bane na odgovorima oko tog famoznog filtera za ulje...znaci,ta opruga...to se ne menja,nego se samo cisti,pere..sta  god?

Zvao sam servis,onaj u bataji..i kazu mi da redovan servis na 4000km(koliko je i presao) kosta 4000dinara..sto je meni poprilicno skupo,a najvise mi se vozi na servis radi zamene ulja...a posto vidim da nema filtera,onda bi to lagano mogao sam da uradim?sta se tacno radi sa tom oprugom?vadi li se to napolje..i jel tesko da se namesti kako je bila?

pa posle da ga odvezem kod bilo kod majstora da pogleda dal treba da se nasteluje karburator i ventili...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Čačak
  • Motocikl: SUZUKI GS-500

O kineskim motorciklima - još jednom.

 

Imao sam prilike da vozim razne mopede, skutere, kineske motore i druge motore.

 

MOJE mišljenje je da kineski motori predstavljaju poseban segment ponude i tržista motorcikala, nešto izmedju mopeda i pravih motora, pa ih ja najradije zovem "motorićima".

 

To NISU "visokokapacitivni" motorcikli spremni na zahtevne izazove, tipa da (sednem sa suvozačicom) skočim do Zlatibora na pićence i vratim se (200Km).

 

Ali zato JESU za gradsko i prigradsko vozikanje, da se završi neki posao, preveze lakasni suvozač, a da se vikendom izadje 15estak km van grada na izlet. Takodje, za obuku u vožnji motorcikla sa menjačem. Sve ovo uz minimalne moguće troškove i prihvatljivu pouzdanost.

 

Puno sreće svim sadasnjim i budućim vozačima kineskih motorića,

 

Miško

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 131 postova
  • Lokacija: Kumanovo-Makedonija

Спремам се да идем на мото скуп у Прилеп-Мариово(Мото тура Мариово 23-25 Мај)са мојим лјубимцем негде около 400 км у два правца,па после тога ќу да напишем своје утиске о томе како се понаша КИНЕЗ на дугачке стазе ,але са обзиром на то да је моја нај дужа вожња са њиме била 160км без заустављања не би требало да буде проблема.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 182 postova
  • Lokacija: Beograd,Srbija
  • Motocikl: Liberty 125&KLE 500

Srecno batke! S nestrpljenjem ocekujem utiske jer i ja sam nesto razmisljao o slicnok akciji kad doteram motorche,smatram da su kinezi solidni i da ne bi trebalo da bude problema!Obraduj nas dobrim vestima! Pozzz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja