Jump to content

Moto Zajednica

Thassos 2011

Recommended Posts

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Uvek imam problem, kako poceti, ali kao i uvek ranije i ovo ce krenuti, nekako, samo od sebe...

 

Kao prvo, nece ovo biti neki klasican putopis, posto nije bilo nesto mnogo vozikanja,... vise neki izvestaj sa nekim korisnim informacijama za nekoga.

 

Planovi sa leto 2011 su bili prvo veliki, pa malo manji, pa onako... normalni. Plan je bio da se malo vozi po Alpima (svajcarska, Francuska, Italija, a kao glavne destinacije: Pisa, Rim, Napulj, Vezuv, Pompea i Palermo. Ipak, neke stvari su se razvijale drugacije od zamisljenog. Bilo je tu nekih diplomiranja, trazenja posla,... a i ja sam uleteo u novi kredit, pazario Nuklearku, iscekivao sumu za legalizaciju kuce moje majke itd. Uglavnom dosli smo do toga da necemo ici nigde na vece i duze putovanje, vec cemo se ove godine zadovoljiti vikendima, produzenim vikendima,... kraicim putovanjima ali mozda cescim.

 

A onda su na poslu pocele kolege da odlaze na godisnje odmore. Jedan petak sedimo tako sa Sandrom i pricamo sta nam se desavalo tog dana i kazem ja njoj kako se meni jaaaako ide negde a ona odgovori da se i njoj ide. Oboje smo razvukli osmeh i konstatovali da ipak idemo na oko nedelju dana na putovanje. Odlucili smo se da ne komplikujemo i ne razbacijemo se sa novcem previse ukoliko ne moramo i da za razliku od prethodne godine stacioniramo na jednom mestu i uzivamo, odmaramo, opustamo. Odlucili smo se za Thassos kao dovoljno blizu i ujedno i dovoljno daleku lokaciju. Kolega sa posla je sa drustvom posetio ovo ostrvo prethodne godine i imao je veoma pozitivna iskustva. Takodje imao je i predlog za resenje problema smestaja...

 

Nasa devojka Ana Nikolic (Nikana) se pre nekoliko godina preselila i udala ovde i posle nekog vremena pomaganja nasim turistima odlucila da otvori neku vrstu agencije. Sto se tice smestaja, pokrila je skoro celo ostrvo i sve smestajne kapacitete mozete pronaci na njenom sajtu http://booking-thassos.com/ . Takodje ovde mozete pronaci veoma mnogo korisnih informacija o restoranima, plazama, o samom ostrvu, ma o svemu. Ovom prilikom joj se jos jednom zahvaljujem na pomoci i nadam se da cemo se u buducnosti jos videti. Malo procesljavanja sajta i nekoliko emailova i smestaj je rezervisan. Mi smo se odlucili za juzni deo ostrva i gradic Limenariju. Hteli smo da budemo negde gde ima svega, da ne moramo da idemo negde ako nam treba prodavnica, da nam kafici i resorani budu blizu, a da ipak bude relativno mirno mesto. Plaza ovog gradica je kamenita i ima jezeva u vodi, ali nama to nije bilo bitno, posto smo svakako planirali da svaki dan idemo na neku drugu plazu.

 

Put do tamo je bio najvecu problem. Letovanje smo ogranicili na 7 nocenja sto je znacilo da nema voznje okolo naokolo vec treba doci do tamo u danu i vratiti se u danu. Autoput bas i ne ljubimo, ali ovoga puta smo morali to da stavimo u stranu i odlucimo se ipak za tu varijantu. Trebalo je dobro sracunati vreme polaska, posto put nije mali a treba se stici na vreme za trajekt kako ne bismo "zaglavili" na kopnu. Odluka za datim i vreme starta je pala na 16.07. u 5:30h.

 

U nekom razgovoru sa prijateljima iz Rumunije skontali smo da je nas prvi dan letovanja ujedno i njihov poslednji dan. Oni su letovali u nekom drugom delu Grcke, ali su se odlucili da tog dana predju na Thassos i provedu sa nama dan-dva.

 

I tako dodje i dan pred polazak... pakovanje. Jedan kofer meni, jedan Sandri a u top case, svasta nesto, bonzite za put, zamrzute vode, kafe, punjaci,... Prostudirali smo mutanju, kriticne raskrsnice i skretanja oko Soluna,... da bi se posle ispostavilo da sa starta na Novom Naselju u Novom sadu treba da vozimo samo pravo sve do Soluna i posle opet samo pravo do trajekta. A neki napravise celu filozofiju od puta za Grcku. Nuklearka spremna, mi spremni... Idemo malo ranije na spavanje a ujutro kafica i pokret.

  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dan 1

 

Jutro toplo, vidi se da ce biti pakleno vruc dan. Prolazimo kroz NS i izlazimo na "auto put". Malo 4 trake, malo samo 2. Malo sa leve strane, malo sa desne. Malo izbegavamo cunjeve, malo se razvlacimo u jedninoj funkcionalnoj traci iza kolone kamiona. "Auto put"!!! I tako stizemo do Beograda i, verovano jedine deonice autoputa koji prolazi kroz grad, barem na ovakav nacin. Vec sama ta cinjenica je dovoljna, a ako se tome doda jos i cinjenica da je cela ta deonica skoro neprohodna je previse. Sramota je za drzavu da u jeku turisticke sezone na ovakav nacin blokira kompletnu deonicu kroz Beograd, pogotovo kada se zna da je to najkraci pravac kojim stranci tranzituju kroz Srbiju na putu na more. Moze se recu da je nama lako... mi izvrdamo, prodjemo, obidjemo, ali stranac koji stoji satima u koloni koja se jedva pomera tesko da ce posle te torture stati bilo gde i potrositi nesto novca i doprineti budzetu. Gledace da najkracim putem i na najbrzi nacin pobegne sto dalje.

 

Guzva je bila uzasna i skoro nepodnosljiva. Cak i koriscenjem zatvorenih traka i veoma agresivnim i bezobraznim presecanjem i uskakanjem nam je trebalo sat vremena da prodjemo do Bubanj Potoka. Uteha je bila da smo iza sebe ostavili najdosadniji deo "auto puta", pravac NS-BG. Nastavljamo dalje i vozimo sve do odmorista sa benzinskom pumpom "TITO". 244km bez pauze i vreme je da se malo osvezimo i dopunimo rezervoar. Lampica za rezervu se jos nije upalila, sto znaci da sam potrosio manje od 20 litara goriva, a po mojoj proceni ne vise od 18 litara. Ipak na ovoj pumpi sam uspeo da sipam 22.5 ltara goriva. Pumpe su im bazdarene za zestoku pljacku!!! Savetujem da izbegavate ovu pumpu.

 

Nastavljamo dalje i pravimo kratko pauzu na parkingu motela "Predejane" za hladnu vodu i cigaretu. A odatle jos malo pa Makedonija. Napokon jeftino i kvalitetnije gorivo!!! Tocenje, kafica, hladna coca cola, voziiiii. Po vec ozbiljno vrelom vremenu stizemo na grznicu Grcke, i na nase iznenadjenje sve kolone imaju samo po 5-6 automobila i brzo prolazimo. Odatle samo pravo do Soluna, gde naravno rpomasujemo skretanje ali uz pomoc nekih majstora iz neke radionice, vracamo se samo 300-400 metara nazad i skrecmo prema Kavali. Ovde pocinje pravi pakao. Na ovoj deonici puta nema odmorista, nema benzinske, samo put pravo. Pored puta tu i tamo se mogu videti mali znakovi za benzinske pumpe koje se nalaze na 2-3km ven auto puta, ali ako ih ne zapazite iz daleka, promasicete. Posle nekog vremena odlucujemo da se zaustavimo u zaustavnoj traci na par minuta da protegnemo noge i osvezimo se vodom. Podelili smo par gutljaja i ostali bez vode. Do sledeceg znaka za skretanje za pompu smo vozili daleko manjom brzinom kako ne bismo promasili i nakon 15-20km uspeli da se iskljucimo i nadjemo pumpu sa kaficem. Napravili smo pauzu od 20-ak minuta, napili se hladne vode, dopunili rezervoar i nastavili poslednju deonicu pre trajekta. Malo pre skretanja za Kavalu sam shvatio da ce nam trajekt iz Keramotija pobeci pa smo krenuli u Kavalu u nadi da cemo bolje proci.

 

Napomena: Iz Kavale trajekt ide 3 puta dnevno i voznja traje oko 75minuta, a iz Keramotija desetak puta i prelazak traje oko pola sata. Kada smo parkirali u luci, pogledao sam na sat i video da smo 930km presli sa 12 sati i 20 minuta. Nije lose a maksimalno procenjeno vreme sam promasio bas za tih 20 minuta koliko nam je nedostajalo za put do Keramotija. Velika vrucina je iziskivala mnogo vise zaustavljanja za osvezenje nego sto smo mislili da ce nam trebati. No nema veze, iz Kavale trajekt polazi za nesto manje od sat vremena, a ukrcavanje pocninje za pola sata. Na doku smo se upoznali sa jednimbajkerom iz Turske na BMW R1150GS, koji je poslednjih nekoliko nedelja vozio Alpe i presao je sve prevoje koji se nekim putevima mogu provesti. Sa svih je pokupio nalepnice i zalepio na kofer. Moram reci da mu zavidim. Na Thassos ide na 2-3 dana da se opusti a onda ide kuci, u Istanbul.

 

Ubrzo je pocelo i ukrcavanje i uzivanje u vetricu uz hladne sokice, a ubrzo i iskrcavanje u luci gradica Prinos. Bio je poprilican mrak pa smo laganica provezli preostalih 25km do Limenarije, a intuitivni gps u glavi nas je nocekivano brzo doveo do smestaja, studio Akrogiali. Ovaj pravi gps je zakazao, t.j. zakazao je upaljac na motoru koji je jako oksidirao a ja nisam obratio na to paznju pa nismo imali punjenje. Hotel od plaze deli ulicica i 5metara. Na recepciji nas je docekala veoma ljubazna gazdarica koja nam je pokazala nas apartmancic na drugom spratu sa pogledom na more, dala nam daljinski od klime i pozelela lep i ugodan boravak.

 

Prvi zadaci su tusiranje i zvanje prijatelja iz Rumunije. Pogled sa terase... sa leve strane pizzeria Amici. OK, to ce valjda pronaci do se mi spremimo. Zovem Ovija i objasnjavam mu lokaciju a kao odgovor dobijam da oni sede u basti pored, ujedno i basti njihovog hotela. Za 15 sekundi smo se pozdravljali, izgrlili, izljubili... nismo se vec dugo videli. Za pola sata smo sedeli u basti kafica i pili hladno pivo i sokove. Druzenje se oduzilo do kasno u noc a umor od puta nas je stizao, pa smo otisli na spavanje.

 

PS - drugog dana vec ima i slika :)

  • Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dan 2

 

Kasno budjenje i pogled iz sa terase:

 

post-173-0-08499600-1311845041_thumb.jpg ... post-173-0-67541500-1311845050_thumb.jpg

 

 

Nasa sobica:

 

post-173-0-29613000-1311845098_thumb.jpg ... post-173-0-41464400-1311845102_thumb.jpg ... post-173-0-47789900-1311845096_thumb.jpg

 

 

Nuklearka odmara i uziva u pogledu i povetarcu:

 

post-173-0-07502500-1311845151_thumb.jpg ... post-173-0-30206400-1311845152_thumb.jpg ... post-173-0-68403500-1311845149_thumb.jpg

 

 

Nas hotelcic i mi:

 

post-173-0-12591500-1311845189_thumb.jpg ... post-173-0-78314700-1311845187_thumb.jpg

 

 

Dan smo proveli izlezavajuci se na plazi, a Sandra je otkrila i da ima jezeva u vodi. Na srecu samo je malo zakacila jednog i povreda nije bila ozbiljna. A predvece smo se spremili i otisli da se vidimo sa nasim prijateljima na druzenju i par pica. NJima se ostrvo tako svidelo da su produzili boravak na ukupno 5 nocenja. Malo fotkanja:

 

post-173-0-05690500-1311845953_thumb.jpg ... post-173-0-56033000-1311845964_thumb.jpg ... post-173-0-77252900-1311845975_thumb.jpg ... post-173-0-90909200-1311845949_thumb.jpg

 

 

I posle dosta hladnog Mythos piva... spavanje :)

  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dan 3

 

Budjenje, kafica, malo konsultacije i Sandra odlazi do gazdarice da je obavesti da produzavamo boravak jos 2 nocenja, ukupno 9, i placa kompletnu sumu, pre nego potrosimo :) .

 

Na slici je simpaticni galeb, koga smo nazvali Slobica. Ceo dan sedi na vrhu bandere, nadgleda more i ljutito kresti cim se drugi galeb priblizi njegovom carstvu. Cuva svoju "fotelju" ;)

 

post-173-0-99684600-1311846551_thumb.jpg

 

 

Konsultovali smo puskice koje nam je dala Nikana, t.j. spisak i opis plaza i odlucili smo se za plazu Atspas ili popularno zvanu secernu plazu. Nalazi se 6km severno od Limenarije na ulazu u gradic Skala Marion. Plaza je mala ali je pescana i daleeeeko se moze uci u relativno plitku vodu. Sledi celodnevno uzivanje u brckanju, ronjenju, podvodnom fotografisanju, opustanju ispod suncobrana na lezaljkama koje smo u kompletu platili 6 eura.

 

PS - podvodni aparat je ultra amaterska igraclica, Fuji XP30 sa greskom (ima tacku u sredini) ali je bilo simpaticno poigrati se

 

post-173-0-17936100-1311847044_thumb.jpg ... post-173-0-86850900-1311847064_thumb.jpg ... post-173-0-39267400-1311847067_thumb.jpg ... post-173-0-69295800-1311847077_thumb.jpg

 

post-173-0-83141500-1311847081_thumb.jpg ... post-173-0-12179800-1311847083_thumb.jpg ... post-173-0-53351500-1311847084_thumb.jpg ... post-173-0-96033300-1311847088_thumb.jpg

 

 

U popodnevnim satima smo otisli i do gradica Skala Marion na rucak. Gradic je fantastican sa svojim uskim ulicicama, starom gradnjom, svecem,... Pronasli smo simpatican restorancic na obali i za otvaranje apetita raspalili prvo po velikoj salati, ali dok smo se uhvatili fotoaparata ostalo je samo ovo:

 

post-173-0-93955800-1311847294_thumb.jpg

 

 

A posle toga moglo je da usledi i nesto ozbiljnije. Pa malo fotkanja ribica koje se otimaju za hleb koji im bacaju u vodu:

 

post-173-0-80358800-1311847412_thumb.jpg ... post-173-0-03065200-1311847408_thumb.jpg

 

 

Inace to jutro smo se malo uspavali i zakasnili na krstarenje sa prijateljima. Posle povratka u grad, tusiranja i malo odmaranja u klimatizovanom prostoru otisli smo da se druzimo sa prijateljima i da cujemo kako je bilo na izletu-krstarenju. Utisci su bili vise nego pozitivni, pa smo odlucili da sutradan ustanemo na vreme i odemo i mi.

  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dan 4

 

Budjenje na vreme, kafa, sokic i odlazak na pristaniste. Tri lepa, drvena broda stoje i cekaju turiste. Posto je sezona slabija pa nema dovoljno turista da svi isplove, dogovor trojice kapetana je da podele nedelju na 3 pa svako isplovljava 2 puta nedeljno a subotom isplovljavaju svi, posto za taj dan dosta agencija obezbedjuje turiste. Ovoga dana je isplovljavao samo jedan i to jedini koji nema gornju palubu. Posle prvog razocarenja, kasnije se to ispostavilo dobro, posto je ovako bila prijatna hladovina. Drugo razocarenje je bilo sto je osim nas dvoje na brod ukrcan samo jos jedan momak. Ipak, brod je pristao u slececoj uvali kod grada Potos, gde je primio jos putnika i skoro popunio sva mesta. Osim jedne porodice (mama, tata, dvoje male dece i dve bake) ostalo je sve bio mlad svet. Nama se pridruzila simpaticna Makedonka, Jagoda, a malo kasnije i 4 simpatice sestre iz Zrenjanina sa kojima smo se odlizno zezali ceo dan i proveli vise nego odlican dan.

 

Krstarenje kosta 20eur po osobi (ili 25eur preko neke agencije). U cenu je ukljucen dorucak (hleb, puter, marmelada, sok, caj, kafa) i rucak (suvlaki, salata, sok ili vino). Po planu brod ide do plaze Aliki gde pravi pauzu od sat ili nesto malo vise a usput staje u nekoj od uvalica na pola sata i tom prilikom se moze skakati sa broda, kupati,... Takodje usporava i prolazi veoma blizu prirodnog bazena slatke vode na samo metar od mora, Giole. Takodje je predvidjeno jedno stajanje za kupanje u povratku. Brod krece iz Limenarije u 9 ujutro a pristaje oko 4-5 popodne. Medjutim nas kapetan ke bio veoma dobro raspolozen, verovatno je i njega ponela odlicna atmosfera gostiju pa smo osim duzeg stajanja na lazi Aliki imali joc 4 pauze od po pola sata i vise za kupanje i skakanje.

 

Sve u svemu provod odlican, razmenjeni telefoni i emailovi i sklopljena neka nova prijateljstva.

 

post-173-0-85295800-1311849383_thumb.jpg ... post-173-0-37225500-1311849385_thumb.jpg ... post-173-0-64061900-1311849386_thumb.jpg

 

post-173-0-98823400-1311849387_thumb.jpg ... post-173-0-21962400-1311849389_thumb.jpg ... post-173-0-91144300-1311849390_thumb.jpg

 

post-173-0-95012400-1311849391_thumb.jpg ... post-173-0-67101800-1311849393_thumb.jpg ... post-173-0-59184200-1311849382_thumb.jpg

 

 

Giola

 

post-173-0-55656900-1311849508_thumb.jpg ... post-173-0-43720100-1311849510_thumb.jpg

 

 

Arrrrrgh

 

post-173-0-91302600-1311849511_thumb.jpg

 

 

Ovo je manastir Arhangle (ako se dobro secam) i nesto sam cuo na brodu da se u ovom manastiru navodno cuva jedan od klinova kojim je Isus bio zakucan za krst

 

post-173-0-87378200-1311849513_thumb.jpg

 

MI :) ... post-173-0-20215700-1311849515_thumb.jpg

 

 

Rostilj :)

 

post-173-0-05855500-1311849517_thumb.jpg

 

 

Drugari koji se iskrcavaku u Potos

 

post-173-0-54292700-1311849518_thumb.jpg

 

 

And El Capitan Sandra

 

post-173-0-62827500-1311849506_thumb.jpg

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dan 5

 

Idemo ponovo na secernu plazu sa prijateljima iz Rumunije. Kupanje, pecanje, ronjenje, lov na krabe,...

 

post-173-0-17220700-1311854004_thumb.jpg ... post-173-0-57934000-1311854005_thumb.jpg ... post-173-0-96008400-1311854009_thumb.jpg

 

post-173-0-40297400-1311854025_thumb.jpg ... post-173-0-59064700-1311854026_thumb.jpg ... post-173-0-70544700-1311854027_thumb.jpg

 

 

A uvece druzenje uz odlicno belo vino

 

post-173-0-65560700-1311854125_thumb.jpg ... post-173-0-22236100-1311854127_thumb.jpg ... post-173-0-47726300-1311854128_thumb.jpg

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dan 6

 

Dan rezervisan za mermernu plazu. Ova plaza se nalazi na severnom delu ostrva, samo par kilometara juzno od glavnog grada Limenasa. 2km posle Limenasa se skrece za plazu Makrijamos i posle 200-300m se skrece desno na makadam. Makadamski put od 4km vodi direktno na plazu. Plaza je nastala tako sto je iz obliznjeg kamenoloma mermera na plazu bacan sitan mermerni otpad. Beli kamencici su ispunili plazu i more u udaljenosti od par desetina metara. Ovo daje savrseno plavu boju vodi. Slike ne mogu ni priblizno da pokazu kako to izgleda zaista.

 

post-173-0-29088000-1311854878_thumb.jpg ... post-173-0-77818700-1311854879_thumb.jpg ... post-173-0-78706200-1311854881_thumb.jpg

 

post-173-0-21005200-1311854883_thumb.jpg ... post-173-0-61617900-1311854884_thumb.jpg ... post-173-0-96763700-1311854885_thumb.jpg

 

post-173-0-29745600-1311854887_thumb.jpg ... post-173-0-98468600-1311854888_thumb.jpg ... post-173-0-13577800-1311854890_thumb.jpg

 

post-173-0-94383400-1311854876_thumb.jpg ... post-173-0-53119500-1311854959_thumb.jpg ... post-173-0-27011200-1311854961_thumb.jpg

 

post-173-0-71829900-1311854957_thumb.jpg ... post-173-0-76292300-1311854992_thumb.jpg ... post-173-0-11172800-1311854994_thumb.jpg

 

post-173-0-30376200-1311854995_thumb.jpg ... post-173-0-59657900-1311854991_thumb.jpg

  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dan 7

 

Prethodni dan smo malo preterali i nase koze su se malo zalile :D . Prepodne setnja, kupovina sitnih suvenira, poklona, oraha u sirupu, maslina, maslinovog ulja,... Po najtoplijem delu dana smo se zavukli u sobu, malo prepakovali stvari da vidimo kako stojimo sa slobodnim prostorom, dremkali, gledali TV,... Kasnije popodne smo izasli u setnju, malo fotkanja i naravno na dobru veceru.

 

Sandra je pojela lepo parce sabljarke, ja sam uzeo Grcku musaku. Uz to naravno veliku grcku salatu.

 

post-173-0-87753600-1311855690_thumb.jpg ... post-173-0-84467900-1311855699_thumb.jpg

 

 

I to naravno zaliveno sa:

 

post-173-0-82694100-1311855734_thumb.jpg ... post-173-0-37768900-1311855728_thumb.jpg

  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dan 8

 

Jos jedna plaza sa spiska... koju cemo? Odluka pada na obliznju plazu Tripity

 

Suncobran i 2 lezaljke - eur, ali ako se u taverni na plazi potrosi minimum 20eur, od racuna se odbija tih 7eur. Znaci rucamo na plazi :)

 

post-173-0-43683100-1311856028_thumb.jpg ... post-173-0-89664000-1311856031_thumb.jpg ... post-173-0-38059900-1311856033_thumb.jpg

 

post-173-0-16863600-1311856036_thumb.jpg ... post-173-0-22336700-1311856039_thumb.jpg ... post-173-0-40647800-1311856042_thumb.jpg

 

post-173-0-02050900-1311856044_thumb.jpg ... post-173-0-73923100-1311856026_thumb.jpg

 

 

Uvece setnja, giros, setnja, pice, setnja, fotkanje zanimljivih i interesantnih stvari, setnja, poslasticarnica pa na spavanje

 

post-173-0-29914700-1311856376_thumb.jpg ... post-173-0-33122700-1311856380_thumb.jpg ... post-173-0-54983300-1311856395_thumb.jpg

 

post-173-0-24939200-1311856400_thumb.jpg ... post-173-0-32516700-1311856411_thumb.jpg ... post-173-0-24478300-1311856427_thumb.jpg

 

post-173-0-95565000-1311856428_thumb.jpg ... post-173-0-59790100-1311856430_thumb.jpg ... post-173-0-23778100-1311856373_thumb.jpg

 

post-173-0-46169600-1311856553_thumb.jpg ... post-173-0-14549000-1311856555_thumb.jpg ... post-173-0-82801000-1311856561_thumb.jpg

 

post-173-0-60276600-1311856550_thumb.jpg

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dan 9

 

Dugo ispijanje kafe na terasi i rani rucak. Zatim malo opustanja na plazi ispred nase terase, pa pakovanje za povratak. Popodne jos malo setnje, vecernje picence u jednom od najlepsih basti u gradu pa polako na odmor.

 

 

Dan 10

 

Alarm nas budi jako rano. Brza kafa pa kacimo kofere na motor i zurimo na sever da stignemo na ukrcavanje na trajekt. Stizemo taman kada pocinje ukrcavanje i provodimo narednih sat i po vremena u voznji do Kavale i nastavljamo autoputem po veoma vrelom pre podnevu. Stajemo samo za gorivo i retko da popusimo cigaretu i protegnemo noge. prolazimo Makedoniju i ulazimo u Srbiju. Prva stanica u Srbiji, Predejane i lepinja sa kajmakom. I tu pocinje kisica!!! Do kuce nas je nekoliko puta kacio oblak sa slabom kisom ali na srecu najduze nas je zezalo mozda 5 minuta nesto malo pred Beogradom. Sve u svemu stigli smo kuci suvi, jedino sto je bilo malo neprijatno je bilo to sto smo za svega 2-3 sata sa +40 spali na +14 stepeni.

 

Zbog svezijeg vremena i malo forsiranja put od Kavale do Novog Sada je trajao 11 sati i 30 minuta.

 

ukupno kilometara za 10 dana: 2026km

 

 

Grubi troskovnik:

 

Gorivo 220eur

putarine 30eur

trajekti 32eur

smestaj (9 nocenja) 360eur

krstarenje 40eur

pokloni, suveniri, hrana, pice, ostalo 318eur

 

ukupno 1000eur

 

 

I sve u svemu od skoro neplaniranog je ispalo odlicno letovanje. Sad mozemo da pocnemo da razmisljamo o nekoj sledecoj destinaciji

 

post-173-0-55803000-1311859077_thumb.jpg

  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1292 postova
  • Lokacija: Lazarevo
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Odlično putešestvije!0takoje.gif

Definitivno je Tasos sledeća destinacija, kada budem išao u Grčku...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

ma sve je super, samo ispada da ti je varadero trosio preko 10l.

 

Ne znam kako si to sracunao. Ako si racunao po sumi potrosenoj za gorivo onda da dopunim... gorivo u Grckoj 1.7-1.8e/l... uhhh ala su bolela tocenja!!!

 

BTW... prosecna potprosnja na putu je bila nesto malo iznad 7.5l/100km. Inace osetno veca potrosnja je bila u povratku na potezu Nis - BG... duvao je jako los vetar koji cima, drma sa svih strana... koferi su pravili dosta otpora i pri vecim brzinama je to uticalo na potrosnju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svakom po zasluzi, 12239 postova
  • Lokacija: NBGD - KN04ET
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Bravo Davore i Sandra, drago mi je da ste se baš lepo proveli.

 

Pošto znam da ste prošlih godina dosta putovali sa Transalpom i Africom a sad vitlaš Varadera ne bi bilo loše da uporediš osećaje u vožnji, snagu i voznost ta tri motora?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Bravo Davore i Sandra, drago mi je da ste se baš lepo proveli.

 

Pošto znam da ste prošlih godina dosta putovali sa Transalpom i Africom a sad vitlaš Varadera ne bi bilo loše da uporediš osećaje u vožnji, snagu i voznost ta tri motora?

 

Evo ukratko...

 

TA - motor koji obozavam, koji se vozi kao biciklo, prolazi svuda

 

AT - mani je malo smetalo to sto je pri malim brzinama i manevrisanjima tezak za hendlanje, ali zato veliki plus to sto je cvrsci, robusniji, daleko bolje podnosi 2 osobe i prtljag i ima taman par konjica vise za rezervu kada u nekoj situaciji treba da se povuce, izvuce... takodje predivan motor

 

Vara... ehhh tesko da se moze porediti sa prethodna dva posto su previse razliciti i imaju razlicite namene ali iz mog ugla i mojih potreba...

+ Veoma udoban motor i za vozaca i za suvozaca na duge staze, ne trne dupe, t.j. trne ali posle mnoooogo vise vremena

+ Nizi od AT pa mozda i od TA so ga cini veoma dobro i lako upravljivim i pri brzinama od samo nekoliko km/h (price kako je nestabilan pri malim brzinama su gluposti)

+ Ima rezerve snage da se izvuce i povuce extremno natovaren za trenutak

+ meni je bio potreban motor za duza putovanja za dve osobe natovareni i ovo je motor koji savrseno odradjuje taj posao

+ veoma dobar polozaj sedenja

+ strasno dobre kocnice

+ posle 12h voznje po autoputu osecao sam jedino smor od autoputa ali nije bilo nikakvog ozbiljnijeg umora

+ iako je dosta tezi od TA i AT osecaj je da je laksi (pogotovo od AT)

+ skoro da ne primecujem razliku kada sam sam ili sa suvozacicom i koferima (mada to verovatno ima veze i sa tim da je Sandra odlican suvozac)

+ Iako ima 100KS i voli vise obrtaje, nije motor koji tera vozaca na jurcanje

 

 

- veca potrosnja ali to je ocekivano

- laksi i kraci off OK, ali bilo sta iole ozbiljnije je uzas

- nema "onog" osecaja voznje radne masine :)

- nema zicane felne i to se oseca ponekad po nasim putevima

 

Sve u svemu za mene, licno, odlican motor ali aktivno razmiljam na temu stednje i kupovine nekog TA ili slicno kao drugi motor za one izlete i avanturice koje volimo da idemo sa Josephom. Uglavnom kako god se pogleda nesto se dobije, nesto se izgubi, kao i sa svim ostalim stvarima. Da sumiram... za moje trenutne potrebe odlican motorin i daleko bolja varijanta od TA i AT

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 859 postova
  • Lokacija: Negotin
  • Motocikl: Honda XL1000 2004.

Arakis me preduhitrio sa pitanjem i konstatacijom. Samo me još interesuje kojom brzinom ste peglali autoputeve u Srbiji, Makedoniji i Grčkoj? Varadero sa karbovima je moj san već duže vreme pa rekoh da saznam još neku pikanteriju.:takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja