Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

  • Drug član, 1399 postova
  • Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

I ja glasam za polovnog ali ne mnogo vozenog. Moze dosta da se ustedi a da se uzme skoro nov motor.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 154 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: yamaha majesty 250

polovan , nemorash da plachesh u ovlashcenom servisu kolko su nesposobni , a i kod bilo kog majstora cesh proci jeftinije , plus prvi vlasnik je otklonio sve dosadne kvarove i najverovatnije uposlio srpsku ingenioznost da neshto podglavi i zbudzi da traje duze nego Honda ;) a i za razliku od 600e kupish extra jashu i kacigu , rukavice i ostane kesha za bahanalisanje na sledecih 5 moto skupova ;)

 

 

 

takvo je i moje misljenje...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 10 postova

  Ne moras otvarati masinu za da nabudzish 200tku ne moras otvarati masinu-to ti nikako ne bi preporucio, nego mozes samo ukloniti katalizatora sa auspuhu-blizu je do glava motora (to ce da ti oduzme jedno popodne max) i mozes da promenis karburatoru, od standardni 28mm do 32mm i to ce omoguciti motoru da razvije oko 5-6 konja vishe. Isto je 200tka dobra posto veliki deo delova moze da se preuzmu sa Suzuki DR200.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2265 postova
  • Lokacija: Stara Pazova

Drugari, nema puno pisanija oko grumfovanja, niko se ne javlja sa problemima jer su ovi modeli izgleda prilicno sterilni po tom pitanju, sto je odlicno.

 

Elem iskopao sam neke podatke vezano za nase motore, te vam svima za do proleca postavljam domaci zadatak.  :)

 

Posto su kineski agregati zastareli, nemaju direktno ubrizgavanje, a nisu ni konstruisani da ispunjavaju euro norme, kinezi su to resili tako dodavanjem sistema recirkulacije vazduha i povelikim katalizatorom za ovaj agregat.

 

Rezultat su ispunjavanje euro normi, ali i smanjenje maksimalne snage znatnim otezavanjem prolaska izduvnih gasova napolje, a samim tim i nesto vecim zagrevanjem jer vreli gasovi ne izlaze tako lako sto se tice katalizatora, a sa druge strane sistem za ubacivanje svezeg vazduha doprinosi pucanju iz auspuha.

 

 

1. Skinuti ventil i zacepiti crevo.

reecat2.jpg

 

2. Ideja za zatvaranje cevke na auspuhu.

exhaustsai.jpg

 

3. Mesto gde se nalazi katalizator (nadam se da je tako i na verzijama za nase trziste, a trebalo bi)

catalyser.jpg

 

Najbolje resenje je naravno neki aftermarket auspuh, ali to kosta malo vise nego sto se isplati ulagati u motor ove vrednosti, osim ako neko ima posebnu zelju. Za one koji ne zele da prazne auspuh i imaju nameru da ispostuju novi ZOBS po pitanju buke, mozda i nije neophodno da isti seku.

Bar ja ne ne nameravam, vec cu pokusati busilicom da katalizator rasturim, postupno od manje ka vecoj burgiji, kako ne bi previse trunja zavrsilo unutra. Naravno ako bude izvodivo, nadam se da hoce.

 

Posle obavljenih zahvata, osim sto ce agregat raditi zdravije, trebalo bi da profitiramo sa 2 do 3 KS, sto uopse nije mali procenat, obzirom da kolege na jakim masinama od 100+ konja dobiju 4-5.

 

Uglavnom sa pocetnih 15-ak KS, zavrsavamo sa oko 18.

 

Eventualno je potrebno malo dostelovati karburator na za to postojecem srafu (najveci uticaj ima na leru i do oko 1/4 gasa) i odvrnuti sraf za stelovanje smese za krug - dva. Potrebno je podici iglu u cetvrti podeok od vrha (ukoliko vec nije), ona funkcionise u podrucju od 1/4 do 3/4 gasa i ona nam je i najbitnija u svakodnevnoj voznji. Za peti i poslednji mislim da nema svrhe osim prilikom tuninga, mozda moze da doprinese malo vecem obrtnom momentu, ali i vecom potrosnjom, koja tom povecanju nije proporcijalna, posebno jer je u tom opsegu 90% voznje.

 

Za pun gas, nazalost nema stelovanja, vec moze da pomogne samo zamena dizne (mada svakako poboljsanje postoji zahvaljujuci uklanjanju katalizatora).

 

Za one koji bi vise da se potrude, a nije obavezan domaci ;):

 

Pozeljno je da stave vece dizne, odnosno dizne koje su po specifikaciji za taj karburator i agregat. Navodno evropski modeli stizu sa broj - dva manjim diznama ( glavna dizna #122.5). Da li je to slucaj ili ne i na nasem trzistu, ipak bi trebalo proveriti, ali standardno za ovaj karburator i agregat bi trebalo da je #127.5, a ona se moze naruciti (nadam se i u Srbiji) po kodu Suzuki rezervnih delova 09491-25011, a realna cena bi trebala da bude izmedju 5 i 10e.

 

Nalazim po internetu da prija i promena ler dizne sa #32.5 na #35, pa ukoliko neko pozeli i nju da narucuje sifra je 09492-35008.

 

Sto se tice detalja oko karba, imate fenomenalno (blizu 500 stranica) servisno uputstvo, doduse na portugalskom, ali sa fenomenalnim slikama svake komponente, pa moze veoma da bude od koristi. Ako neki detalj ostane nejasan tu je google translate. ;)

 

 

Naravno, kada sve ovo obavite takodje pred pocetak sezone odradite i servis, na prvom mestu zamena ulja (necu nista da preporucujem, ali navodno ovlasceni sipaju Motul 5100), uz uljni filter, oznake 132 za proizvodjace Hiflo i KN. Takodje valjalo bi oprati filter vazduha, i proveriti i eventualno nastelovati ventile.

 

Sto se tice 125-ica (QM 125, Pulser i 2D nose ovaj agregat), trabalo bi da vazi ista prica sto se tice katalizatora i zamene ulja. Sto se tice karburatora nisam nasao informacije.

Navodno je na 125ccm rasprostranjeniji (mislim da je tako i kod nas) ovaj sistem recirkulacije gasova. Ukoliko na njima nema problema sa pucanjem u auspuhu, nema potrebe ni skidati ga.

125sai.jpg

 

P.S. Ako neko zeli da se igra sa Iridiumskim svecicama ekvivalenti su:

NGK DR8EIX  ili  DENSO IRIDIUM IX24

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2265 postova
  • Lokacija: Stara Pazova

Nekoliko testova SM-a:

 

Hrvatsi test, originalni brend:

http://www.motorevija.com.hr/test/Qingqi_QM_200_GY-B

 

QLINK brend za Americko trziste u malo drugacijem izdanju:

http://www.motorcycle.com/manufacturer/2009-qlink-xf200-review-88669.html

 

QLINK VS HONDA:

http://www.motorcycle.com/shoot-outs/2009-honda-crf230m-vs-2009-qlink-xf200-88733.html

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2265 postova
  • Lokacija: Stara Pazova

ja planiram da za pocetak sezone kupim ovakav, samo supermoto, ali zanima me da li je njegova snaga od 15ks sa blokadom(ako je ima)??

Nema nikakvu blokadu, osim katalizatora koji ga navodno malo gusi. Oko 15.5 ks ima deklarisanih odnosno fabrickih bez njegovog uklanjanja, mada je uostalom kod manjih kubikaza ne bas preterano precizno merljivo i ne mora da bude bas onako kao sto pise, ono sto je bitnije je osecaj i razvoj snage, jer maksimalnu KS razvijas u maksimalnim obrtajima, a nisu tako cesti momenti kada vozis gas do kraja. Sto se tice reakcije na dodavanje gasa, ubrzanja raspodele obrtnog momenta i uopste ponasanja u voznji, ocena je veoma dobra, bar sa moje strane.

 

Inace, ako planiras da kupujes, sad je na popustu, ako ih jos ima, pa bi ti mozda bilo isplativije ako ti finansijski odgovara u ovom momentu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 870 postova
  • Lokacija: Stara Pazova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

U Motoreviji kazu da je max brzina za SM 108 km/h. Blacki, tvoj cita 120 km/h i ponekad do 140 (mada je ta brzina malo nerealna). Cudno mi je sto je bas tako velika razlika... ??? Nekome zeza brzinomer  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2265 postova
  • Lokacija: Stara Pazova

Ma tih 140 je autoput uz strpljenje i bez trunke vetra, nije bas da bih mogao da racunam na tu brzinu svaki dan, a sigurno ni oni ne testiraju tako.

120kmh je vec bez problema. Da li je do drugih tockova, drugih lancanika ne bih znao. Za brzinomer vrlo moguce da malo lagi, ali 20-30kmh nije bas neprimetno.

Uostalom, cesto za potrebe testiranja casopisi uzmu nov motor, koji nije jos dovoljno ni razradjen niti je uradjen servis, pa su i performanse nesto nize nego sto bi trebalo.

 

P.S. Bolje reci coveku tvoje misljenje o tome kako ide, nego sto se tu pravis pametan. ;)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

 

lazu i brzinomeri na ozbiljnim motorima, a na ovima zasigurno lazu. Interesantno je samo u kojoj meri, odnosno, u kom podrucju koliko lazu. Prema mojim dosadasnjim iskustvima, lazu uglavnom na podrucju oko 100 km/h i to na pojedinim modelima manje kubikaze ta laganja drasticno skoce odmah o ulasku u to polje (realna brzina od 105 km/h prikaze se kao 130+ km/h bez stida). Uglavnom, 140 km/h je velika brzina i za vece kubikaze na vecini motocikala generacija kojima pripadaju novi kineski agregati i njeno postizanje ne zavisi samo od snage agregata koja je svakako nedovoljna, vec i od citavog sklopa i drugih konstrukcijskih faktora, ali taj polozaj vozaca kao verovatno najtezi zahtev za isporucivanje snage, po meni je presudan da bih verovao u ovakve brzine. Ja sam prilicno siguran da je rec o ocitavanju obzirom da se na testovima ne konsultuju fabricki ugradjeni citaci brzine vec drugi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 870 postova
  • Lokacija: Stara Pazova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Lancia, mislim da si u pravu. I ja verujem da brzinomeri lazu oko 100 km/h. Stvarno su brzine cesto nerealne... tako da ne verujem da Kvinkijev SM ili Enduro moze da navuce 140km/h tj. ubedjen sam da ne moze toliko da ide. Ali zato ono Blackijevo magare do 100 km/h ide bas lepo  ;)

 

Btw. Na mom motoru je brzinomer cini mi se prilicno realan. Meni kao max. brzinu pokazuje 100 km/h sto bi trebalo da bude realna brzina mog motorina :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 3 postova
  • Lokacija: Beograd

ja planiram da za pocetak sezone kupim ovakav, samo supermoto, ali zanima me da li je njegova snaga od 15ks sa blokadom(ako je ima)??

Nema nikakvu blokadu, osim katalizatora koji ga navodno malo gusi. Oko 15.5 ks ima deklarisanih odnosno fabrickih bez njegovog uklanjanja, mada je uostalom kod manjih kubikaza ne bas preterano precizno merljivo i ne mora da bude bas onako kao sto pise, ono sto je bitnije je osecaj i razvoj snage, jer maksimalnu KS razvijas u maksimalnim obrtajima, a nisu tako cesti momenti kada vozis gas do kraja. Sto se tice reakcije na dodavanje gasa, ubrzanja raspodele obrtnog momenta i uopste ponasanja u voznji, ocena je veoma dobra, bar sa moje strane.

 

Inace, ako planiras da kupujes, sad je na popustu, ako ih jos ima, pa bi ti mozda bilo isplativije ako ti finansijski odgovara u ovom momentu.

 

ja nisam planirao da kupujem nov ionako, posto ionako sad ne mogu da iskoristim popust jer nemam para...planirao sam da gakupim negde tek za pocetak sezone jer se iskreno nadam da cu do tada skupiti pare...a sto se tice blokade ja sam cuo da je ima, pa sam zato pitao nekog strucnijeg od mene  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2265 postova
  • Lokacija: Stara Pazova

Sto se tice maksimalne brzine, naravno uvek sam naglasavao po satu  i uz malo vise upornosti, i sam mogu da zakljucim da je 140kmh malo nerealno,

 

Elem, odstupanje je otprilike u skladu sa mojom procenom, danas sam uporedio sa  GPS-om, i na 125kmh koje je pokazivao brzinomer, GPS je pokazivao 117kmh. Za vise od 125kmh po satu nije bio raspolozen ovaj put, mada nisam bas ni previse bio uporan, ipak nas je bilo 4, od toga dvojica na 125ccm, pa da se ne odvajamo previse, a i bio je moniran 40l kofer koji sigurno ima nekog uticaja.

 

Bilo bi zanimljivo videti koliko laze na tih 140kmh koje pokazuje i da li se odstupanje povecava.

 

Sve u svemu, da racunamo na 120kmh realnih koliko bi verovatno bilo bez kofera, sto se mene tice vise nego zadovoljan i u skladu sa mojom procenom u odnosu na brzinomer, a sve to sto prelazi mu dodje kao bonus, koji i nije preterano upotrebljiv u normalnoj voznji, a sigurno ni zdrav na duze staze.

 

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

 

ma naravno, nijedan maksimum, ma koliki bio, nije objektivno upotrebljiv u voznji, a narocito kada je rec o sedecem polozaju. A laganja na satu nisu specijalitet samo "kineza", sve je to ustvari prepisano, kao i ostalo, samo malko manje dobro u nekim mernim podrucjima....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2265 postova
  • Lokacija: Stara Pazova

Lepo mu i plava stoji. :)

Jel to  u plavoj verziji druga boja stitinika na auspuhu ili je nesto menjano?

 

Napisi slobodno i neke utiske, kako ti se cini, koliko ga dugo imas itd...

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 366 postova
  • Lokacija: Novi Sad

te stitnike sam polirao,bili su matcrni al ovako mi se mnogo vise svidja  ;D

sad naleto sam ga kupio,nov je pod garancijom.Meni se motor jako dopada,o udobnosti i voznji nemogu puno reci jer nemam godina za polaganje...ide odlicno,cuje se lepo,mogu misliti kako ce da radi kad stavim otvoreni top  ;D

postavicu jos koju siliku kad je stigao,i neke nove samo da ih prebacim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 432 postova
  • Lokacija: novi bgd i zvezdara,united blok 70 kineska četvrt
  • Motocikl: TDM 3vd

da li znate mozda da neko prodaje Qingqi QM200GY?  :)

 

Prodaje moj drugar,oće da predje na QM 250 neznam tačno cenu, znam da je njegov stvarno ok,nije ubijen po gradu vožen uglavnom na otvorenom

i stvarno mnogo dobro povlači i ide

ako hoćeš poslaću ti broj na PP pa se čujte.pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja