Jump to content

Moto Zajednica

Honda CRX 1990 ED9 (zamena za motor)

Recommended Posts

  • U prolazu, 29 postova
  • Lokacija: Beograd

Prodajem moj CRX.

 

Kod mene je celih 6 godina i kad god sam našao malo slobodnog vremena, sređivao sam neke sitnice.

 

Odmah da kažem, CRX je odličan i jedan od boljih u zemlji. Naravno nije nov, ali u poređenju na ono šta se sve kod nas vozi...

 

 

Osnovne stvari:

 

- 1.6 DOHC motor

- ugrađen plin kod Ivana (AC Rašić) i atestiran

- 124 ks

- na satu piše 235.000, a ja sam sa njim prešao 50.000 (nije bio jedini auto, pa se nije puno ni vozio)

- 15ice felne sa dobrim 195 50 15 gumama

- 1990 godište

- nije registrovan (oko 20k dinara je registracija)

- MP3 Panasonic sa 4 zvučnika

- vlasnik

 

 

Detalji:

 

Trudio sam se da ga održavam u fabričkom stanju. Tu najviše mislim na enterijer, usis, izduv, točkove. Prosto ne volim nikakve drastične vizuelne promene.

 

Na autu sam prepakovao menjač zarad skraćivanja brzina. Sa menjačem je sve bilo u redu, prosto sam želeo to da uradim. Na menjaču je promenjen final drive (bajkerima ne moram da objašnjavam šta je to :D), ali i peta brzina. Peta brzina je promenjena kako na auto putu ne bi radio na visokim obrtajima, a sada radi na manjim obrtajima nego fabrički CRX. Tako da imate 4 kratke brzine i petu prilično dugačku. Na autoputu auto manje umara, a prve četiri skraćene su poboljšale ubrzanje. Pravo je uživanje vrteti motor, pogotovo kada radi na benzinu. Opet, sa druge strane, možete po ceo dan da se vozite u četvrtoj po gradu i periferiji, jer motor lagano povlači i sa 1500rpm :). Kada je rađen menjač, promenjeni su ležajevi, pa se menjač ne čuje i ponaša se kao nov.

 

Auto ima -40mm Apex opruge namenjene baš za ovaj model. Nikakvo sečenje, nabijanje ili budženje.

 

Motor je rađen (na moje insistiranje) pre 30k i dalje je odličan. Ono što je kod CRX bitno, jeste da je razvodnik dobar, a ja sam promenio nekoliko dok nisam našao jedan koji radi kako treba.

 

CRX je krajnje pouzdan i nikada me nije ostavio. Nikada se ništa samo od sebe nije pokvarilo, već u 70% slučajeva što sam ja hteo nešto da sređujem i 30% od starosti.

 

Auto nije za loženje, jer nema nabudžen auspuh ili "kajen" filter i neonke. Miran je, tih, predvidiv. Za grad i magistralu perfektan, mada sa ovim menjačem i za autoput. Mada da skinem reduktor usisa (koji mora da se stavi zbog plina), pokidao bi lagano ove ložane sa CRXom od gistro 150ks i na pravcu, o krivini da ne govorim.

 

Održavanje je krajnje prosto i jeftinije nego ikada.

 

 

 

Slike:

 

sve slike možete da vidite ovde: https://picasaweb.go...feat=directlink

 

08.jpg

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=5_CaMvGqJGg

 

Cena:

 

Cena će po oglasima da bude 2000e, pošto eto volimo da se cenkamo :).

 

Pošto ja ne volim da se cenkam, a vidim da su ovde na forumu uglavnom razumni ljudi, zadnju cenu odmah možete da čujete i ona je 1800e. Nema potrebe da je obarate, jer mi se ne žuri nigde. Ako zovete, recite da ste sa foruma, da znam da znate cenu :).

 

 

Zamena:

 

isključivo za motor.

200-750ccm

naked, enduro, sport…

u svakom slučaju, ponudite motor, pa ću razmisliti

 

 

 

Kontakt:

 

063 77 55 355 - Bane

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hronični Motociklopata, 7070 postova
  • Lokacija: Severna Bačka
  • Motocikl: Banditos 650

super auto, korektna cena, oduvek mi se svidjao CRX, da su neka druga vremena i da se ima vise para sigurno bi ga pazario, jer motor ne dajem nikako previse ga volim :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 29 postova
  • Lokacija: Beograd

Dodao sam još slika na link koji sam dao u prvom postu. Mada nije baš dan za slikanje :).

 

 

 

Što se ispod haube tiče, ništa tu nema posebno da se vidi, fabrički usis i grana. Sve je originalno, jedino na usisu stoji reduktor za plin, koji faktički bez alata može da se skine (sa plinom mislim da nisam prešao ni 15k km) - ako bi neko u rekreativnu vožnju sa punom snagom. Akumulator nije fabričkih dimenzija (mada staje bez prepravki), ali je fabričke specifikacije. Inače, što se mene tiče, svaki pošten Honda auto se poznaje po prašnjavom motornom prostoru :), kada vidim da se tu nešto sija, uvek mi je sumnjivo :).

 

Što se unutrašnjosti tiče, ona izgleda 10x bolje nego kad sam uzeo auto :D. Neke sam stvari morao da donosim i iz USA, da bi sve to vratio u prvobitno stanje. Jedino što nije fabrički je zadnja daska na kojoj je neki genije bušio rupe za zvučnike. Iako auto ima predviđena mesta za zadnje zvučnike. Zadnje zvučnike sam na kraju stavio gde treba, a dasku presvuko.

 

U unutrašnjosti je sve ispravno, sve sijalice i prekidači (kao i brisači, migavci, svetla). Ventilacija radi bez greške i čisti stakla jako brzo. Šiber sam lično popravljao (opet, vraćajući budževine prethodnih vlasnika na stanje kakvo je japanac smislio) i radi bez ikakvih problema. Ručica menjača je short-shifter tipa i ko takvu ručicu jednom proba, nema nazad :).

 

Što se tiče opšte upotrebljivosti auta (znam da je to mene najviše interesovalo kada sam ga uzimao), ukoliko auto normalne branike i sajtne, može da se penje i spušta sa apsolutno bilo kog ivičnjaka koji sam ja video, čak i sa ovim -40mm oprugama. U fabričkom setupu je zapravo toliko visok da može offroad. Naravno, ovo najviše zbog kratkog međuosovinskog rastojanja (i sistema poluge, je li :)). Moja druga Honda (Civic englez VTI) je viši auto od CRXa, ali je duža i sa njom znam da zagrebem tamo gde sa CRXom ne grebem.

 

Što se tiče prostora unutra, kada se dvoje voze, ima više prostora nego bilo koji drugi auto koji sam koristio/vozio se, isključujući najveće limuzine i SUV. Ako dvoje putuju, kada se obori zadnja klupa, ima više mesta za prtljag nego što je potrebno. Kada se prevozi više ljudi, dokle god devojke idu pozadi, nema problema, muškarci već gunđaju :D. Naravno, u tim sutiacijama moraju prednja sedišta napred. Ja volim oba sedišta da gurnem pozadi (u svakom autu), a sa 190cm, mogu moje sedište napred do pola kada neko sedi iza mene. Za kratke deonice po gradu i oko grada, nije ograničen na dve osobe, mada za dalja putovanja bolje da idu samo dvoje, iako sam sa dva jednako krupna drugara išao u Crnu Goru :). Inače je registrovan za 5 :D.

 

Auto je veoma pregledan, vrata prtljažnika su na donjem delu providna i sve se lepo vidi. Minimum mrtvih uglova, lako se parkira, a polukružno može da uradi bukvalno u svojoj traci :).

 

 

Ko god još nešto želi da sazna o ovom autu, CRXu ili Hondama generalno, neka pita slobodno. Na pravom ste mestu :).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 581 postova
  • Lokacija: Beograd,29 novembar
  • Motocikl: Honda Varadero XL 1000 V

Pa ajd da pitam.Motor si radio generalnu pre 30000 km ili osvezavao,koja je potrosnja,kakav je trap ,vesanje,kocnice i generalno sto me i najvise zanima limarija,dali je farban.....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Skuteras, 3630 postova
  • Lokacija: Ivanjica
  • Motocikl: Suzuki Burgman 250

Javljam se ja kad dodjem u bg za neki dan. Jbg kad su mi jos kao klincu bez dozvole dali da vozikam tu hondu, navukao sam se :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja