Jump to content

Moto Zajednica

RF900R 1994-1999

Recommended Posts

  • Ne silazi, 5812 postova
  • Lokacija: Minhen
  • Motocikl: K1600GT '23

Suzuki RF900R 1994-1999

 

1052.jpg

 

Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj motocikl. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan.

 

1. Godište motocikla koji ste vozili:

Navesti tačno godište motocikla koji ste vozili..

 

2. Vreme provedeno na motociklu:

"Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Šta mi se dopada:

"Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

"Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa motorom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju...

 

Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor:


[b]1. Godište motocikla koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vreme provedeno na motociklu:[/b]


[b]3. Šta mi se dopada:[/b]


[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 1 post
  • Lokacija: Kragujevac

1. Godište motocikla koji ste vozili:

1996.

 

2. Vreme provedeno na motociklu:

Druga sezona, 14000 km do sada

 

3. Šta mi se dopada:

Na ovako starom motociklu najvažnije je stanje. Ovaj koji ja imam je zaista briljantno očuvan pa može da se realno govori o njemu. To je sport turer od 938ccm sa samo 5 brzina i u otvorenoj verziji ima 135 KS. Motocikl je prilično veliki što ogovara mojoj visini od 190cm. Snage ima zaista u svim režimima i povlači izvanredno i iz niskih obrtaja u 5-om stepenu prenosa. Sve komande su meke, menjač izvanredno precizan. Ogibljenje je nešto mekše nego klasični R tako da u bacanju pred krivinama pri agresivnoj vožnji ume da pliva malo naročito ako vozim sam. Vredno je napomenuti da sa dvoje bolje leži i ponaša se neutralnije. Naravno, ne menja naglo pravac kao R ali je zadovoljavajuće agilan. To je u svoje vreme bio konkurent Hondi VFR od koje je kako kažu uporedni testovi, bio jači i brži, uz niže troškove održavanja. Njegov izgled ljude ume da odbije, pogotovo zbog glomaznog repa na kome dominira ogromno stop svetlo što je jako dobro. Ovaj motor tretiraju kao prethodnika Hazabusa-e ali nije tako monstruozno jak da plaši prosečnog vozača sport turing motocikla. Potrošnja je od 5 - 7lit (pri jako, jako brzoj vožnji auto putem). Ja sam montirao nosače i bočne kofere i odlično su ukljopljeni. Sedište je jako udobno dok suvozač ipak malo pati na dugim turama zbog relativno visokih nogostupa, ako ima duuuuge noge. Oklop vrlo dobro štiti od vetra. Ja sam vozio po 700 - 800km u danu i nisam imao zamerke na udobnost što je veoma bitno kod turera.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

Ne znam šta, pogotovo pre 15 godina? Da, možda 6-a brzina mada ne zbog voznih svojstava ili potrošnje već malo manje buke recimo. Moj motocikl ima Yoshimura-u izduv i sinhronizovan je izvanredno kao uostalom svaki Suzuki i Yoshimura. Zvuk je fenomenalan. Ovaj motocikl nikada nije stekao popularnost koju zaslužuje svojim kvalitetom izrade, robusnošću, snagom, verovatno zbog problematičnog izgleda repa i brojnih škrga na oklopu tipa Ferari Testarosa. Neki kažu da je to čak možda i najpotcenjeniji motocikl ikada, neoprvdano, što možda ide na ruku kupcima koji za malo para mogu puno da dobiju, normalno ukoliko nemaju potrebu da nekoga impresioniraju.Moja kombinacija boja je ljubičasto sivo žuta i to je jedina koja lepo izgleda, naravno, ja sam sasvim slučajno naleteo na nju, ostale su prilično nesrećne.

 

5. Moj utisak:

Ukoliko se nadje očuvan primerak dobija se ekstreman odnos kvalitet-cena i motocikl koji je veoma svestrano upotrebljiv, naravno ne za gradsku vožnju. Jednostavnost bez suvišne elektronike garantuje lako i održavanje bez velikih troškova. Vožnja na njemu je pravo zadovoljstvo, pruža mnogo, a malo traži. Veoma je moćan, dominira na putu i zaista sam srećan što sam za malo uloženog dobio tako dobar motocikl.

  • Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 402 postova
  • Lokacija: v.gradiste
  • Motocikl: V2- americki

1, 1996 god

2, 3 sezone- oko 5000 km

3, Neverovatno udoban motor. Pri startu miran, na pravcu se nosio i sa jacim motorima svog doba. Obrtni momenat fantastican.

4, Mane- fali sesta brzina i najveca mana je to sto ima dosta vibracija u opsegu od 4-6 hiljada rpm- nazalost tipican cruising speed.

5, Ako naidjete na dobar primerak pruzice vam mnogo vise nego sto ocekujete od motora tog godista. I da bio je lepsi od vecine svojih vrsnjaka iako se mnogima cini da je rep jednostavno ostatak od swifta :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja