Jump to content

Moto Zajednica

Gilera Nexus 250

Recommended Posts

  • Ne silazi, 5812 postova
  • Lokacija: Minhen
  • Motocikl: K1600GT '23

Gilera Nexus 250

 

Gilera%20NEXUS%20250.jpg

 

Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj skuter. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan.

 

1. Godište skutera koji ste vozili:

Navesti tačno godište skutera koji ste vozili..

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

"Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Šta mi se dopada:

"Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

"Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa skuterom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju...

 

Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor:


[b]1. Godište skutera koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vreme provedeno na skuteru:[/b]


[b]3. Šta mi se dopada:[/b]


[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 23 postova
  • Lokacija: BG
  • Motocikl: Gilera Nexus, Vespa GT 125L, Vespa GTS 250ie

1. Godište skutera koji ste vozili:

2007

2. Vreme provedeno na skuteru:

12.000 km

 

3. Šta mi se dopada:

Bolje pitanje je sta mi se ne dopada! :) Dizajn, cista 10-ka. Ovo je skuter koji je po meni apsolutni favorit u odnosu na sve ostale u tom rasponu cena. Kocnice super, zastita od vetra odlicna, grejaci za noge koji itekako znace kada vas potkaci planinska letnja noc :), pouzdanost agregata (glupo je i spominjati)... Polozaj sedenja na ovom modelu u toku voznje je fantasticna jer mislim da se sedi kao ni na jednom drugom uz duzno postovanje Yamaha skuterima (ovo je moje misljenje), imate osecaj upravljanja i vladanja vozilom. Duzina i sirina sednog mesta daje vam osecaj kao da sedite kuci u fotelji, sediste je mekano i odlicno oblikovano, mesta u gepeku ispod sedista ima koliko vas volja, staju dve kacige, ali ne obe full face, takodje ispod sedista imate prikljucak za punjac i svetlo. Rucke na upravljacu su prijatne i necete imati primedbi na njih. Sa leve strane komandne table nalazi se mali pretinac za sitnice koji stalno koristim. Sa 250 kubika, 23 KS i ovom tezinom maximalna brzina se dostize i do cca 150 km/h, malo li je?! Potrosnja po gradu ne prelazi 3.8 l/100km, a na otvorenom se smanjuje na cca 3-3,5, zavisi od nacina voznje i uslova. Nije nervozan na gasu sto je i dobra strana jer ne dopusta da pogresite, sa druge strane opet ponekad nervira sa tim odzivom na gas, ali sve se to resava zamenom rolica koje to postavljaju na svoje mesto. 70% ukupne kilometraze sam odvozao na otvorenom putu sto je fantazija sa ovim skuterom, NEMA UMORA! Mozete ga satima voziti, necete se zamoriti. Za ovih, sad ce 4 godine, apsolutno nikakvo vanredno ulaganje nisam imao.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

Ne znam sta mi se ne svidja, mislim da ne postoji to na ovom skuteru. Zamerka na modelima pre 2008 je ta sto je isao sa manjim vizirom, ali tu je nas kolega Ivan koji je i tu manu na mom skuteru otklonio jer je napravio vizir za pozeleti, ni fabrika ga ne bi tako srkojila. Sada sam prezadovoljan. :) Neka bude i ta da su mogli da se otvore sa Brembom i na ovom modelu ne samo na Nexusu 500.

 

5. Moj utisak:

Fantazija od skutera, NE ZALIM NI JEDAN JEDINI CENT KOJI SAM DAO ZA NJEGA! Opet da biram skuter, isti bih uzeo. Preporuka svima!

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 10 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: Nemam

zdravo svima,

 

 

Upoznat sam sa cinjenicom da piaggio motori mogu da predju dosta kilometara, ali posto nemam novca za nov skuter pa me zanima koja je optimalna kilometraza za kupovinu ovog skutera u iznosu od nekih 2000-2700 eura?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 233 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Honda NC 750 XA

 

1. Godište skutera koji ste vozili:

2007 god.

 

2. Vreme provedeno na skuteru:

Uzeo sam ga sa 18.000km (pre 2god) sada ima 30.500km, dakle prešao sam na njemu malo više od 12.000km

 

3. Šta mi se dopada:

Motor je za poželeti. Kao prvo agregat je izuzetan,pouzdan a akceleracija odlična. Kao drugo potrošnja je bar kod mene oko 3.5l u gradu.

Uzeo sam skuter jer ne divljam i baš uživam u vožnjama, prosečna brzina mi je oko 40ak km/h. A verujte da ga još nisam nikada stisnuo do kraja,..

Dizajn i boja (kod mene je Red Dragon boja) su po meni najlepši u ovoj klasi. Plastika je poprilično kvalitetna, za ove godine koliko ima, nema znakova habanja, bledila, grebanja.

Ono što je meni jedna od ključnih stvari je položaj nogu, jer sam visok preko 190cm..i nemam problema prilikom polukružnog okretanja i zaokretanja motora.

Sedište je takodje za svaku pohvalu, mekano i udobno, za razliku od Beverlija na kome pocne da boli dupe posle 3h vožnje, na Gileri to nije slučaj.

Kao što reče kolega Eustahije, grejači nogu su fenomanalna stvar, pogotovo kad vas zatekne noćna vožnja. Prostor ispod sedišta je dovoljno velik da

često u šali kažem da kad idem u kupovinu može ladno 10kesa da mi stane ispod :) (stanu mi 2 kacige ispod, moja Jet i manji šeširić za devojku). Al tu je i kofer, orginal Gilerin koji je super stvar!

Motor je izuzetno upadljiv u vožnji i oučljiv u saobraćaju, pogotovo sa ovom mojom bojom... neretko vidim znatiželjne poglede i očijukanja na semaforu od drugih vozača.. što naravno svakome prija.:moto3:

I posle 2god koliko je kod mene, me i dalje osvaja kako je praktičan,lep i pouzdan!Jednom rečju skroz URBANI motor za grad i širu okolinu! :aha:

 

4. Šta je moglo biti bolje:

Malo je stvari koje bih menjao na svojoj Gileri, jer mi je u celini savršen motor.::) Ali možda ipak mala zamerka na veličini vizira, ipak na vožnjama van grada imam veći otpor vetra u samu kacigu..a možda je to i zbog moje visine :neznam:

Dalje - svetlo! Kratko svetlo je malo slabijeg intenziteta.. video sam da mnogi to rešavaju ugradnjom xenona o tome i sam razmišljam, tako da je to rešiv problemčić.

I još možda jedna stvar a to je malo višlji položaj suvozača, nekad iako se sam nazad ne vozam imam utisak da je suvozač iza mene dosta visoko postavljen.

 

5. Moj utisak:

Kao i moj kolega ovde, pre mene... NE ŽALIM NI JA JEDINOG CENTA koji sam dao za ovaj motor! Iako ga sad već polako gaze godine, održavam ga sa puno ljubavi i pažnje i prosto ne znam kako ću jednog dana da se odvojim

od njega, kada dodje vreme za zamenu! Možda i prežalim to nekako jer mi je u glavi isti motor za budućnost ali samo sa agregatom od 500ccm :takoje:.

Za bilo kakva pitanja ili nedoumice me slobodno kontaktirajte na pp, za one koji se dvoume dal da kupe ovaj motor ili ne? Nema potrebe da se lomite, samo budite strpljivi... ko ima

dobrog, očuvanog NEXUSA?? Taj ga lako neće prodati..

 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 1 post

Imam nexus 2007. 250ie . Crne boje. Skuter je za cistku 10ku. Potrosnja smesna tu je oko 3.5l. Ubrazanje fantasicno ,izgled perfektan. Prelep prelep motor. Samo za pozeleti. Bolji i lepsi skuter u klasi ne postoji. Kao ogromnu prednost bi naveo grejanje. Ma kao da si pustio grejalicu i ja imam veci vizir,tako da nemam problem sa vetrom. Bukvalno motor moze da se vozi u svim uslovima,osim kada je sneg na putu. Preporuka.

  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 7 postova
  • Lokacija: Zrenjanin
  • Motocikl: Gilera Nexus 300ie
[b]1. Godište skutera koji ste vozili:[/b] 2011.


[b]2. Vreme provedeno na skuteru:[/b] 1 sezona/4000km


[b]3. Šta mi se dopada:[/b] SVE! izgled - jedan od najlepsih skutera. Potrosnja - nikad nisam imao motor koji trosi ovako malo - 2.65l/100km na otvorenom pri stabilnih 90kmh. U gradu 3.2-3.5/l. Zastita od vetra - malo vetra pri vrhu kacige. Ruke i noge skroz zasticene. Idealan za grad i medjugradsku voznju. Moze i po autoputu da ide, ali mu to nije zona komfora.

[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b] ABS. 


[b]5. Moj utisak:[/b] Preporuka. Pisao sam detaljno o njemu na: 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja