Jump to content

Moto Zajednica

Naši padovi

Recommended Posts

  • U prolazu, 74 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1200R DUCATI Streetfighter 1098

Sinoc sam i ja prvi put pao. Isekao me gospodin i dok sam kocio naleteo sam na belu liniju, proklizao i pao.. Od opreme nisam imao pantalone, pa sam prosao sa ogrebotinama na kolenu. Jakna i kaciga odradile svoje. Motor ima kres barove tako da je steta neznatna.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ko zna šta, 68 postova

Malo da osvežim temu.

 

Moj prvi pad sam doživeo sa 6 godina, vozio sam poni express, matori me stavio na motor objasnio kako dajem gas, kako stajem isl. Vozikao sam se po dvorištu jedno 20 krugova, sve dok jednog momenta nisam stigao da vratim ručicu gasa i završio sam zalepljen na drvenoj kapiji, motor je prošao kroz kapiju.

Posle toga sa vozio još možda desetak puta na poniki do apn-ca.

 

Drugi pad sam doživeo sa 8-9 godina, deda je u to vreme radio u pošti, dobili lepe nove apn 6-tice, isto, pojasnili mi on i matori kako se šaltaju brzine, gde se koči, kako se staje itd.

Prilikom prvog pokušaja vožnje, napravio sam par krugova po ulici i u jednom momentu radim polukružno okretanje kod komšije na ćupriji na kojoj je bio istovaren šljunak - šoder kako god, otkliza prednji prednji kraj i ja poljubim asfalt.

Bilo je još padova sa apn-com ali prvi se pamti najviše.

 

Treći pad sam doživeo sa jawom 350ccm, sa nekih 16-17 godina, bila lepo preuređena da liči na Indian, sa suza rezervoarom od zundapa, produžena zadnja viljuška, napravljen dvostepeni sic itd.

Dođe jedan prijatelj koji je takođe vozio jawu hoće negde da ide ali mu motor baš nešto i ne koči. pa da se zamenimo prednjeg točka da ne rizikuje, i uradimo mi to zamenimo se točkova. Ja baš u to vreme otvorio mašinu da promenim viljušku od 3 i 4 brzine, pošto je to jawin problem jer se viljuška izliže i izbacuje iz brzine tokom vožnje. Promenim viljušku, namontiram mašinu i zaboravim da sam promenio točak sa drugarom. Razvučem jawu kroz ulicu, koliko god je moglo, u trećoj pošto konačno nije izbacivala iz brzine, mislim da je bilo približno 100km/h. približavam se kraju ulice stisnem prednju kad ono ne reaguje, zadnja nikad nije ni kočila. Razmišljam se u sebi, sad sam ga najeb.., leto ja u šorcu, majica bez rukava i bez kacige. Da je oborim na stranu najeb.. bih ja, jeb.. motor, šta da radim, isšaltam ga u drugu, prvu i uspem malo da smanjim brzinu na recimo 80km/h, na kraju ulice šanac oko 3 metra dubine i 3 metra širine, iza njega poljana, reko bolje da probam da prođem kroz šanac nego da ga oborim na asfalt. Tako je i bilo uletim u šanac i ostanem zaglavljen u blatu koje je bilo kao glina, nasađen na rezervoar ali nisam pao nije ništa motoru, sve ok.

Pošto sam preleteo sporednu ulicu, izleteo sam taman ispred jednog automobila, izađu dva momka napolje, pomognu mi da iščupam motor iz blata i iz šanca, zahvalim im se i nastavim da vozim.

Posle par dana utrne mi desna noga, odem kod komšije koji je doktor na urgentnom, pregleda me i pošalje na hitnu operaciju, pukao mi bruh i uklještio se u preponama. Kada su me otvorili, ono upaljene i limfne žljezde, odstrane par čvoriće i zatvore me.

Tako da sam u celoj nesreći imao sreću što mi je pukao bruh, jer da se to nije dogodilo, od upale limfne žljezde da se nije na vreme otkrilo, dobio bih rak.

U slučaju i najmanjeg udarca u prepone ili u stomak prilikom pada ili sudara potrebno je posetiti doktora da provere da nije došlo do unutrašnjih povreda!!!

 

Četvrti pad, najgluplji način, pre 5-6 godina sa Hondom CBR 1000F, konačno baja položio za A, doduše još nije dobio pečat u vozačku dozvolu, ali ide da se provoza sa devojkom do Pančeva, konačno još malo pa legalno ali je potvrda da sam položio u džepu, sav srećan i ponosan.

Vozikali se po Pančevu i u jednom trenutku pravim polukružno u nekoj uličici kad Honda se izvrne na bok ispred pandurskog auta u kojem sede dvojica drugova, samo sam pomislio jojjjjjjjjjj ode potvrda!!!

Srećom bila vrućina pa ih mrzilo da izlaze iz pežoa.

Sa Hondom je bilo više ovakvih ispada, sigurno 5-6 kom., nikako nije napravljena za Bg., i polu kružna okretanja na manjem radiusu od radiusa okretanja šlepera sa polu prikolicom.

 

Peti pad, da još jedan ne zanimljiv pad sa Hondom, bio sam u perionici koja je 20 metara od firme. Oprao Hondu, taj dan susret u Futogu, jedva čekam da završim sa poslom i da krenem. Krećem iz perionice, kaciga na laktu, napravim 3 metra spadne kaciga sa lakta, zaglavi se tako da kada sam povukao ruku da sklonim kacigu, kaciga povuče ručicu kočnice, držim korman jednom rukom i otkliza prednji točak. Pošto se motor nije ugasio izvrti se u krug, ja ga ugasim, podignem, ono curi ulje na sve strane otišla dekla. Sve se to dešava na putu kod Pančevačkog mosta, kod Eko pumpe, srećom nije niko naišao sa mosta jer bi me oduvao.

E to je bila muka niko u Srbiji nije imao deklu tako da sam morao poručiti iz hrvatske, a motor je mesec dana stojao. Odem kolima na susret u futog, kad ono divlje jagode, smorile me za medalju. Baš me nije htelo taj dan.

 

Šesti pad, sa Yamahom pre 4-5 godina, lepo je Bokilić u prvim postovima napisao bez opreme ni do ćoška, tako je i bilo.

Subota jutro, krenem ja do šišarke da me šturcne, koja je 300 m dalje od zgrade, pa ću posle da se vozim, prva neradna subota posle 6,7,8 vikenda, yupiiiii!!!!!!

Kako me Honda naterala da uvek nosim full opremu na sebi, po navici zgrabim jaknu i kacigu izađem napolje otpakujem motor, napolju već 30 stepeni, već sam mokar, gledam onu jaknu, mislim koji će mi đavo vruće je, ma reko da je obučem kad je već tu. U kacigi rukavice pa isto ko i za jaknu reko da ih stavim. Kacigu doduše uvek nosim.

Krećem sa Yamahom bukvalno 10m od zgrade je krivina 90stepeni, vozim možda 20-30km/h ulazim u krivinu na kojoj su naravno parkirana vozila i ne vidim šta je iza, kako sam ušao u krivinu tako neki matori u kombiju hoće da se uparkira na levu stranu i iseca me, pokušavam da ispravim motor, kad me lik zakači za lakat i samo Yamaha otkliza na bok. Otvorim oči kad moja glava naslonjena na gume od kombija, dupli točkovi, srećom je kreten stao inače bi mi pregazio glavu. Kožna jakna sažuljana na leđima i dalje je nosim protiv uroka, rukavice iscepane, srećom ni ogrebotina na koži. AGV lep nov kupljen dve nedelje pre toga, plaćen 160e., sažuljan bar 2 milimetra duboko, 15 cm u dužinu, bio je odličan hvala mu.

A kreten sa kombijem kad je video da sam ustao zapalio dalje.

Šteta na Yamahi približno 300e., hebl, bočna oplata, dekla.

 

Eto mislim da sam većinu padova nabrojao, nadam se da ih više neće ni biti.

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • krelac, 139 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kymco Xciting 250, Ducati Monster Dark 600

juče sam imao udes kod sava centra na skuteru kymco xciting 250. vozač automobila je kasno skapirao da bi hteo da se isključi pa se isključio direktno u mene pri čemu smo motor i ja nastavili da klizamo po asfaltu odvojeno. on je odmah stao i baš se smorio jer me nije video, prilazio mi je par puta da pita da li sam dobro dok je njegovoj ženi skoro pa pozlilo od šoka. odmah nakon pada je pritrčao momak na yamahi fazer, zaboravih ime, ukoliko čita ovo hvala mu puno :)

 

 

od povreda sam zadobio naprsnuće gornje kosti u levom stopalu (ne razumem se pa da kažem stručan termin) jer samo se nekako sve vreme "obrtao" na levu stranu dok sam leteo po asfaltu, te sad nosim gips na levoj nozi. ovo je prvi put, a nadam se i poslednji, kada sam na svom primeru mogao da vidim koliko oprema znači. delovi tela koje su štitili jakna, kaciga i rukavice su praktično netaknuti (ugruvao sam se na par mesta) i tvrdim da mi ni stopalo ne bi napuklo da sam nosio čizme, ali nekako me je mrzelo da nosim čizme na posao, možda promenim tu praksu kada se oporavim. skuter je pao na levu stranu i nastavio da kliza po asfaltu, ćale je kasnije došao i najnormalnije odvezao skuter kući, plastike su samo izgrebane,ništa nije puklo.

 

 

međutim, iz cele priče mi je najveći smor stanje našeg zdravstvenog sistema. hitnu sam čekao bar 20 minuta, panduri su me savetovali da ne skidam kacigu jer nisu bili sigurni da li imam povrede glave te sam se tu dodatno nervirao i kuvao. u urgentnom standardna gužva i panika a najveći utisak na mene je ostavila činjenica što na nivou celog grada (koji ima oko 2 miliona ljudi, jel'te) radi 1 (rečima JEDAN) skener za glavu pa sam samo kod neurohirurga čekao oko 2,5 do 3 sata. stoga, pokenjam se i na novi most i na busplus i na sve slično gde se troše i kradu milioni, obezbedite ljudima osnovna sredstva za život!

  • Podržavam 14

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 251 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500

Evo, bas te ovde pominju.

 

http://forum.bjbiker...ez/page__st__20

 

Inace, vecina motorista dosta vodi racuna o gornjem delu tela, svi nosimo kao sto kazes rukavice, moto jaknu i kacigu, ali retko ko od skuterista duboke cipele, cizme i stitnike za kolena.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Malinar u pokusaju, 1584 postova
  • Lokacija: Kg
  • Motocikl: uljara 600, triumph 1050

Nazalost, mogu da osvezim i ja temu, padoh sa skutera 8. jula ove godine. Bio u poseti burazeru u jednom selu udaljenom oko 35 km od Kg i dok sam bio kod njega krene neverovatan pljusak. Spojilo se nebo i zemlja, skuter napolju kisne, nema garazu ili nadstresnicu da sklonim motor s kise. Cekao ja jos 2 sata, treba da krenem kuci, kisa malo usporila, ali nikako da stane. Resim ja da polako krenem, kisa usporila, imam svu opremu sem cizama. Tek sto sam namontirao novu zadnju gumu i lepo ga peglam po mokrom kolovozu, put je sav u krivinama, ne zalecem i ne koristim kocnicu. Onda izlazim na jedan dug pravac, nakon koga sledi ostra krivina u levo. Ja malo ubrzao (oko 80) i na vreme krenem da kocim-nista. Dodam jos kocnicu, malcice uspori, ali i dalje nedovoljno. Pocinje krivina, ja popustih malo, ali vidim da je prebrzo i u jednom trenutku izlete prednji tocak kao po najklizavijem ledu, krece pad na levi bok skutera i grebanje istog, refleksno cimam volan na kontra stranu i zavrsavam na desnom boku. Puca mi retrovizor, ja u neverici, nisam ni bio svestan kako sam pao. Motor se ugasio, palim i polako kuci, nisam presao 60 ceo put. Od povreda, nista vredno pomena, malo oguljen desni dlan, pocepao sam neku letnju rukavicu. Na motoru polomljen 1 retrovizor, na drugom staklo izletelo i polomilo se, plastike malo izguljene. Uzrok pada, nakvasene plocice i diskovi nisu imali dovoljnog trenja i bili su hladni tako da su u sekundi ukocili (kad su se osusile plocice i disk, naglo je zakljucao prednji tocak), izazivajuci proklizavanje prednjeg tocka i pad. Otac nije mogao da poveruje da sam uspeo da ogulim oba boka na skuteru.:lud:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 29 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Africa Twin RD03

Aj i ja da se pohvalim posto sam nov.... Za sada nista strasno, 3 puta ali sve u mestu! Kupio u martu svoj prvi motor Afrucu twin rd03. Cim je malo nakrivim dok stojim u mestu ODE!!!!1hmm.gif Teska kao tuc! Prva 2 puta sam pricao sa mobilnim telefonom pa sam misli da sam postavio copavu da je naslonim na nju,0zbunjen.gif pljus o zemlju! Treci put pod blagim dejstvom alkohola za 1 maj da krenem, dam malo jaci gas na vlaznoj travici i opet pljus! 1neznam.gifImam roll bar tako da motoru nista, al iz gluposti i nepaznje svasta moze da se desi!

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 159 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: ...

Evo ga i moj prvi pad... Krenuo od devojke i zovem lift od garaže... Pritisnem dugme , otvore se vrata, ja u medju vremenu sedam na motor i... vrata se zatvaraju. Opet ja dugme, sedam krenem... opet se zatvore vrata... Onako iznerviran zaboravim da spustim "ćopavu" i oooo... bajk i ja na zemlji 1hmm.gif Malo naprsla plastika i otpalo staklo od migavca, srecom nije polomljeno.

Inače to jutro je majstor popravljao dugme za pozivanje lifta koje ranije nije radilo... I popravio ga je...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 135 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

Nisam spustio ćopavu.I ja padoh, a motocikl ostao da stoji :)

Elem, parkiram se, iz druge prebacujem u prvu, silazim sa motora, on pada... pada na stubić pored... a ja u raskoraku prebacujem težinu u zaokretu na levu nogu, rotiram se oko vertikale 180 stepeni, i padam na leđa i potiljak, kacigom lupam u asfalt... na svu sreću niko nije naišao kolovozom.

Ostala ogrebana farba na rezervoaru, na mestu gde se naslonio na stubić, a meni osmeh na licu :)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 30 postova
  • Lokacija: I.Sarajevo
  • Motocikl: Honda VT500

Moj prvi pad!

Jun/jul 2013 ne znam tacno( motorijada u Trebinju )spreman za odlazak na prvu ozbiljnu voznju,dogovor sa nekim ozbiljnim vozacima.Dan prije polaska ozbiljne pripreme (psiho-fizicke

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 92 postova
  • Lokacija: bgd.... lazarevac
  • Motocikl: Africa twin rd04, cfmoto,tomos

Bas sam pomislio da niko nije overio 2014 padom.. e ja sam imao veoma lep pad tacnije ...nevidjena glupost u preticanju auto ispred.. negleda cova u retrovizor da smo vec otpoceli preticanje.. izlece epilog je kako je izleteo u levu traku ..tako se vratio u desnu.. po mojoj reakciji kad sam video kako izleteo ja se prestrojavam nazad u desnu i tad nalecem na njegov branik .. ljudi necete verovati pad nimalo nije bio bezazlen sa nekih 80kmh smo udarili u branik,sreca u nesreci bez povreda velikih ..sobzirom da sam citao ovde ljudi sa 30-50kmh prolazili haos mi smo se ugruvali imao sam saputnika ..oprema kaciga rukavice .posto smo bili u provodu nismo mogli nosit opremu bas, sudar letenje je bili smehotresno jel se dogodilo posle 300m od parkirane saobracajne patrole plavih andjela xaxax ... po principu rotacija dolaze a mi u fazonu kao iz vica ..skakucemo i vicemo nije nam nista nije nam nista ... i guram motocikl..a oni pod rotacijom iza nas .. CESTITAM IM BAS SU ISPALI KOREKTNI 700m su nas pratili do iskljucenja sa puta ..pitali za pomoc dali smo bas povredjeni i pozeleli srecan put i laku noc . Havarija na Hondi samo migavac prednji na nosacu jel sam ja iprovizovane stavljao posto nema masku.izguljen dekli malo ogreban hladnjak bocno i iskrivljen nosac fara i cajgera .. pad se dogodio u cetvrtak nocu na ibarskoj ..treci pad .prvi sa apenca ..xaxa drugi sa honde dominator i ova treca sreca samo ogrebotina na laktu.i uverio sam se u kvalitet novopazarskog dzinsa xexex

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • stranac, 137 postova
  • Lokacija: MKD
  • Motocikl: pa, Magna... VF750C peugeot jet-force 50

Svi znamo da ovo je ovo leto bila najbolja jesen do sada.U nadi da prognoza gresi I da nece biti kise,u septembru resim da idem u Tuzlu kod nekih prijatelja a Salinasi prave skup.Zbog nepovoljne prognoze,niko nece sa mnom,a ja uporan,krenem sam iz Kumanova pa nek pada kolko hoce,kad vec nije ni prestala cello leto. Po navici ne idem najbrzim I najblizim pravcima nego se smucam po lokanim putevima,pa se nadjoh u Guci,da vidim kako je kad nije sabor.I dotle bese suvo,ali na izlazu iz Guce za Pozegu krenu pljusak.Obucem kisnjak,sacekam da smanji pljusak I polako krenem po kisi.Vozio sam oprezno,na v'r gasa,ne vise od 40-50,prilazim nekom malom mostu,kad na par metara pre mosta,iz kolotraga koji su puni vode,primetim sine koje idu popreko puta pod uglom 0d 45 stepeni,i idu na most???? Kako sam bio uz sredinu puta u mojoj traci,seku mi putanju na metar-dva ispred,i dok sam shvatio sta je to,prednji tocak nailazi na sinu,koja je ukopana u asfalt,ko za tramvaj,ukoso,sam' se ritnu I prevail na kontra stranu,a ja klizao na kisnom odeli jos7-8 metara od motora.Psujem I dizem motor,adrenalin radi svoje,kratka provera,sve je izgleda ok,ulubljen rezervoar I oguljena rucica na kormanu,malo me boli levo rame,ali sta cu,sam na kisi,idem dalje...Te sine izlaze niotkud,idu preko mosta I opet zavrsavaju nigde,sa strane,ne znam zasto su tu?.Od Pozege do Uzica,vidim da mi levi fuzaster labav pa se okrenuo I spada.Namestam ga u nekom haustoru uz pomoc nekog bajkera koji se tu zateko,pomogo mi covek,cak me zvao da ostanem,jer kisa I dalje pada.Hvala mu ko rodjenom.Uprkos bolu u ramenu,desnom rukom stavim levu na korman I krenem dalje,prsti rade I ne boli kad pritiskam kvacilo,a I ne mora. Preko Bajine Baste do Zvornika kisa nije prestala,a ja sam morao da stanem da natankam,vidim da ne mogu levu ruku da pomeram,ohladilo se pa boli. Na granici sam jedva uspeo da dam dokumenta jednom rukom,ne silazeci sa motora. Kad sam dosao u Tuzlu,oko 23h,morali su da me skidaju sa motora.Sutradan su me ljudi odveli kod lokalnog "majstora"da mi namesti ispalo rame iz zgloba.E,to je vec bolelo,ko nikad.Ostao par dana kod prijatelja da malcice popusti,i vratio se,opet po kisi, bez padova.Preporuka,nemojte po losem vremenu,da se SAMI smucate kojekude 500-600 km od kuce.Eto to je bio moj zadnji,nadam se I posledni pad.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Cool tip, 2146 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: MT 09 Tracer

Malo da osvežim temu.

 

Moj prvi pad sam doživeo sa 6 godina, vozio sam poni express, matori me stavio na motor objasnio kako dajem gas, kako stajem isl. Vozikao sam se po dvorištu jedno 20 krugova, sve dok jednog momenta nisam stigao da vratim ručicu gasa i završio sam zalepljen na drvenoj kapiji, motor je prošao kroz kapiju.

Posle toga sa vozio još možda desetak puta na poniki do apn-ca.

 

Drugi pad sam doživeo sa 8-9 godina, deda je u to vreme radio u pošti, dobili lepe nove apn 6-tice, isto, pojasnili mi on i matori kako se šaltaju brzine, gde se koči, kako se staje itd.

Prilikom prvog pokušaja vožnje, napravio sam par krugova po ulici i u jednom momentu radim polukružno okretanje kod komšije na ćupriji na kojoj je bio istovaren šljunak - šoder kako god, otkliza prednji prednji kraj i ja poljubim asfalt.

Bilo je još padova sa apn-com ali prvi se pamti najviše.

 

Treći pad sam doživeo sa jawom 350ccm, sa nekih 16-17 godina, bila lepo preuređena da liči na Indian, sa suza rezervoarom od zundapa, produžena zadnja viljuška, napravljen dvostepeni sic itd.

Dođe jedan prijatelj koji je takođe vozio jawu hoće negde da ide ali mu motor baš nešto i ne koči. pa da se zamenimo prednjeg točka da ne rizikuje, i uradimo mi to zamenimo se točkova. Ja baš u to vreme otvorio mašinu da promenim viljušku od 3 i 4 brzine, pošto je to jawin problem jer se viljuška izliže i izbacuje iz brzine tokom vožnje. Promenim viljušku, namontiram mašinu i zaboravim da sam promenio točak sa drugarom. Razvučem jawu kroz ulicu, koliko god je moglo, u trećoj pošto konačno nije izbacivala iz brzine, mislim da je bilo približno 100km/h. približavam se kraju ulice stisnem prednju kad ono ne reaguje, zadnja nikad nije ni kočila. Razmišljam se u sebi, sad sam ga najeb.., leto ja u šorcu, majica bez rukava i bez kacige. Da je oborim na stranu najeb.. bih ja, jeb.. motor, šta da radim, isšaltam ga u drugu, prvu i uspem malo da smanjim brzinu na recimo 80km/h, na kraju ulice šanac oko 3 metra dubine i 3 metra širine, iza njega poljana, reko bolje da probam da prođem kroz šanac nego da ga oborim na asfalt. Tako je i bilo uletim u šanac i ostanem zaglavljen u blatu koje je bilo kao glina, nasađen na rezervoar ali nisam pao nije ništa motoru, sve ok.

Pošto sam preleteo sporednu ulicu, izleteo sam taman ispred jednog automobila, izađu dva momka napolje, pomognu mi da iščupam motor iz blata i iz šanca, zahvalim im se i nastavim da vozim.

Posle par dana utrne mi desna noga, odem kod komšije koji je doktor na urgentnom, pregleda me i pošalje na hitnu operaciju, pukao mi bruh i uklještio se u preponama. Kada su me otvorili, ono upaljene i limfne žljezde, odstrane par čvoriće i zatvore me.

Tako da sam u celoj nesreći imao sreću što mi je pukao bruh, jer da se to nije dogodilo, od upale limfne žljezde da se nije na vreme otkrilo, dobio bih rak.

U slučaju i najmanjeg udarca u prepone ili u stomak prilikom pada ili sudara potrebno je posetiti doktora da provere da nije došlo do unutrašnjih povreda!!!

 

Četvrti pad, najgluplji način, pre 5-6 godina sa Hondom CBR 1000F, konačno baja položio za A, doduše još nije dobio pečat u vozačku dozvolu, ali ide da se provoza sa devojkom do Pančeva, konačno još malo pa legalno ali je potvrda da sam položio u džepu, sav srećan i ponosan.

Vozikali se po Pančevu i u jednom trenutku pravim polukružno u nekoj uličici kad Honda se izvrne na bok ispred pandurskog auta u kojem sede dvojica drugova, samo sam pomislio jojjjjjjjjjj ode potvrda!!!

Srećom bila vrućina pa ih mrzilo da izlaze iz pežoa.

Sa Hondom je bilo više ovakvih ispada, sigurno 5-6 kom., nikako nije napravljena za Bg., i polu kružna okretanja na manjem radiusu od radiusa okretanja šlepera sa polu prikolicom.

 

Peti pad, da još jedan ne zanimljiv pad sa Hondom, bio sam u perionici koja je 20 metara od firme. Oprao Hondu, taj dan susret u Futogu, jedva čekam da završim sa poslom i da krenem. Krećem iz perionice, kaciga na laktu, napravim 3 metra spadne kaciga sa lakta, zaglavi se tako da kada sam povukao ruku da sklonim kacigu, kaciga povuče ručicu kočnice, držim korman jednom rukom i otkliza prednji točak. Pošto se motor nije ugasio izvrti se u krug, ja ga ugasim, podignem, ono curi ulje na sve strane otišla dekla. Sve se to dešava na putu kod Pančevačkog mosta, kod Eko pumpe, srećom nije niko naišao sa mosta jer bi me oduvao.

E to je bila muka niko u Srbiji nije imao deklu tako da sam morao poručiti iz hrvatske, a motor je mesec dana stojao. Odem kolima na susret u futog, kad ono divlje jagode, smorile me za medalju. Baš me nije htelo taj dan.

 

Šesti pad, sa Yamahom pre 4-5 godina, lepo je Bokilić u prvim postovima napisao bez opreme ni do ćoška, tako je i bilo.

Subota jutro, krenem ja do šišarke da me šturcne, koja je 300 m dalje od zgrade, pa ću posle da se vozim, prva neradna subota posle 6,7,8 vikenda, yupiiiii!!!!!!

Kako me Honda naterala da uvek nosim full opremu na sebi, po navici zgrabim jaknu i kacigu izađem napolje otpakujem motor, napolju već 30 stepeni, već sam mokar, gledam onu jaknu, mislim koji će mi đavo vruće je, ma reko da je obučem kad je već tu. U kacigi rukavice pa isto ko i za jaknu reko da ih stavim. Kacigu doduše uvek nosim.

Krećem sa Yamahom bukvalno 10m od zgrade je krivina 90stepeni, vozim možda 20-30km/h ulazim u krivinu na kojoj su naravno parkirana vozila i ne vidim šta je iza, kako sam ušao u krivinu tako neki matori u kombiju hoće da se uparkira na levu stranu i iseca me, pokušavam da ispravim motor, kad me lik zakači za lakat i samo Yamaha otkliza na bok. Otvorim oči kad moja glava naslonjena na gume od kombija, dupli točkovi, srećom je kreten stao inače bi mi pregazio glavu. Kožna jakna sažuljana na leđima i dalje je nosim protiv uroka, rukavice iscepane, srećom ni ogrebotina na koži. AGV lep nov kupljen dve nedelje pre toga, plaćen 160e., sažuljan bar 2 milimetra duboko, 15 cm u dužinu, bio je odličan hvala mu.

A kreten sa kombijem kad je video da sam ustao zapalio dalje.

Šteta na Yamahi približno 300e., hebl, bočna oplata, dekla.

 

Eto mislim da sam većinu padova nabrojao, nadam se da ih više neće ni biti.

 

Ti da ides da vidis da nemas epilepsiju...jbg.1lol.gif

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Djordje Sekulić, 71 postova
  • Lokacija: Sabac
  • Motocikl: Honda cbr 900rr 1996

Ne tako star ali sa dva pada... :grr: 
Prvi pad kao suvozac sa clanom ovog foruma na Yamahi Aerox 100,klasicna voznjica,brzina oko 40-50 km/h u naseljenom mestu.Same nesrece se ne secam ali po sudskim papirima to je izgledalo ovako:kretali smo se ulicom koja ima pravo prvenstva prolaza,kolega koji je vozio je dao migavac levo ali je izleteo Renault Clio i direktno nas pokupio. Posledice: Vozac je imao kragnu i potres mozga,ja potres mozga,i dva zuba a sve kao posledica toga jer mi kaciga nije bila zakopcana(Mlad,glup,zakopcavajte kacigu uvek) i sabijeni torakolumbalni prsljenovi.Obojica standradno poderotine od samog asfalta.Obojica smo se posle 2-3 dana pusteni na kucno lecenje,i osim toga sto sam par meseci isao krezav...:D
Drugi pad sa Hondom cbr 125,mojom krivicom,preticao sam kombi,kad sam ga pretekao i vratio u svoju traku, ispred je stajao Audi A4 parkiran na desnoj strani trake,bez ukljucena sva cetiri migavca.Mozda ni u potpunosti nije moja krivica,ali tako sam ja preuzeo na sebe.Imao sam na sebi kacigu(zakopcnaravno,iskustvo hehe)koja je prosla sa par manjih ogrebotina i FLM kombinezon koji je prosao maltene neostecen.Jedina povreda nagnjecenje metatarzalnih kostiju na nozi,i dve nedelje longete koja je se prostirala od pocetka skocnog zgloba.Teze mi je bilo kad sam se okrenuo i video motor...Sve u svemu nesto skuplje(novcano)iskustvo 
To je to,nadam se da se u ovoj temi vise necemo sretati :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 56 postova
  • Lokacija: Beograd, Surcin
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600s

Danas krenuo do Ljermontove po papire za motor kupljen pre 10-15 dana (Kawasaki ER5). Brat vozi Kawu a ja beverley, i na semaforu na Tosinom Bunaru krecemo na zeleno, brat ide prvi a ja ga pratim na skuteru. Odjednom primetim da bratu zadnji deo krece levo desno, a odmah zatim i kod mene ista stvar. Sekund kasnije oba motora su na zemlji. Sreca brzina od oko 35kmh pa nikakve povrede, kacige i rukavice odradile posao. Posto smo uspravili motore vratim se nazad, i primetim da smo prosli kroz poprilicnu fleku ulja, pa verujem da je to uzrok pada. Od ostecenja, Beverly je zaradio krivu viljusku, a Kawa ima malo pokrivljen upravljac i ne vraca rucicu gasa. Eto, malo nepaznje i nadjes se na zemlji, mada verujem da se ovo moglo desiti i dosta iskusnijim vozacima od mene i brata. Sad srediti motore pa opet voznja.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 293 postova
  • Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO
  • Motocikl: trenutno bez motora

Ukupno 3 pada u karijeri,jedan sa tomosom drugi sa MZ i treći sa Beverlyja.Danas sam imao prvi pad sa Bev-a pa da se "pohvalim". Vraćam se iz grada i prelazim preko travnjaka u sopstvenom dvorištu da bih parkirao u hlad iza kuće. Vidim komšijinu mačku kako se penje na ogradu pa nastavljam računajući da će mačka preko ograde ali umiješa se čika Marfi sa svojim zakonom i mačka skoči sa ograde pravo pred točak. Refleksno zakočim i dalje pretpostavljate,motor klizne na travi i padnem...sa 10 km/h icon_biggrin.gif Zahvaljujući toj istoj travi Beverly je prošao bez posledica,ni ogrebotine a i ja sam dosta dobro prošao...jedino malo ogrebao mali prst na lijevoj ruci i noga mi ostala ispod motora,stopalo se malo zavrnulo pa je svašta nešto istegnuto i pomalo me boli. Šta da vam kažem,pazite se životinja i na cesti ali i van nje...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 50 postova
  • Lokacija: Bgd
  • Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600

27.08.2016. Subota, bio do kolege nesto radili,zavrsili to njegovo i kao aj on meni da pomogne nesto oko nekog auta, ja ocu necu, ma kao idem kuci pa cu sutra. Krecem iz centra ka kuci preko sajma, na pocetku nadvoznjaka izmedju sajma i ade sustizem pezo 307, zena vozi levom trakom ja iza nje u desnoj niko u zutoj zglobni autobus ali 150-200m ispred nas, iza niko jer se ona ukljucila iz Ruske vreovatno a ja sam je sustigao brze od ostalih koji su krenuli sa semafora posle mene. Blicnem, svirnem vidim da me vidi ali nece da se pomeri, ja odlucujem da necu da je preticem sa desne strane da me ne bi isekla i vozim iza nje, istina jako blizu recimo 10m max. Na pola mosta otpriline vidim da usporava, popustam malo gas ,krecemo da se spustamo ka adi i tu nastaje haos. Zena nabada punu kocnicu, cujem skripu guma na pezou, mahinalno nabadam obe kocnice prednji tocak blokira,korman se mota na desno i vidim da udaram u pezoa. Par sekundi tumbanja,zaustavljam se, ustajem vidim nista nisam polomio, pogledam ka motoru on otklizao 10-15m, vidim iscurelo ulje. Otrcim do motora okrenem kljuc, ok ziv sam sve je ok. Izlazi zena i hvata se glavu, pitam je prilicno besan zasto je kocila kad ni ispred ni pored nje nema nikoga ,ona cuti par sekundi i kaze "Ne znam" . Dolazi policija, nista od uvidjaja ja sam kriv,svako na svoju stranu. Odguram motor u zutu traku da sacekam prevoz. Epilog, kriva felna, viljuske, korman,naravno far i migavci,rezervoar ulubljen gde ga je korman udario i bocno deklo na agregatu.Ja u sorcu i duksu,rukavice, kaciga i ranac sa tvrdim zadnjim delom na ledjima. Posledice, izguljena desna potkolenica, desna podlaktica, stomak sa desne strane iznad butine, podliv ispod levog kolena i ogroman podliv na butini. Do sad proslo sve osim butine ona se jos ooporavlja, tj ii dalje je veca od desne iako bolova vise nema. Sreca u nesreci je sto sam pao na desnu stranu , da sam pao na levu sigurno bi se zabio u bankinu pitanje kako bi prosao jer sam pao sa 60-ak sigurno.

 

Ono sto me i dalje drzi u moto svetu osim ljubavi prema motorima su sami motoristi. Odmah posle pada je stao decko sa devojkom na gsxr-u i pomogao mi da podignem motor,pitao jel nesto treba, bili su tu par min sa mnom pa su otisli kad je dosao policajac. SVAKI bajker koji je prosao je stao da pita jesam ok i da li mi treba neka pomoc osim jednog na nekoj velikoj bordo hondi cini mi se koji je kenjao nesto sto se guzva stvorila. Volim to uzajamno postovanje i slogu, nek se na ovome zavrsi i bice ok :)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1053 postova
  • Lokacija: BG
  • Motocikl: Suzuki Gsxs 1000

Ne sme ona da naglo koci u levoj traci bez razloga-ugrozava saobracaj.Pogotovo sa njenim tragovima kocenja mozda si mogao nesto da se pokrijes oko stete.

Sad sta ces teraj dalje-brz oporavak.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 160 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: RD07 '93., šareno govedo..

Ajmo jos jedno osvezenje, kao sto svi prethodni rekose, na zalost.. :)

27.09.2018., lep i topao dan, Divcibare, beskonacne krivine..

Do pada, kao i u vecini slucajeva, doslo je usled nekoliko stvari koje su se poklopile.. Malo veca brzina pred krivinu, asfalt hladan od prethodnih hladnih dana, i ako nije bilo nicega na putu asfalt je na tom delu maksimalno uglacan (citaj - klizav), amortizeri u losem stanju, gume koje nisu predvidjene za preterano obaranje u krivini i ako odlicne (Metzeler Tourance nove ali ne previse, prevezeno 1000km+)..

Slazem se sa kolegom odozgo koji je pisao kako mi cesto vodimo racuna o gornjem delu tela, a zaboravljamo na cizme i protektore na nogama i kukovima.

Na srecu sve je proslo dobro, jeste mi koleno sa jedne strane izguljeno a sa druge me je nagnjecio korman ali u principu sve je to samo bol bez ozbiljnih ostecenja.. Ali mi se ova lekcija urezala duboko u sve pore.. Takodje, na svu srecu, motor nije ni primetio da je pao (sto se tice bilo kakvih ostecenja) a klizao je preko 20m.. Nosaci kofera i kres barovi su odradili posao bogovski, bukvalno bez ogrebotine..

E sad, ono sto sam hteo da napisem, mozda nekome pomogne pa nauci bez potrebe za "lekcijom".. Ljudi, oprema oprema oprema i jos malo opreme! I to sto je kvalitetnija to bolje, znam ja da sve to moze da bude skupo, malo nas ima visak para, ali kad dodje do momenta da zatreba, najnebitniji detalj u zivotu su pare.. Jakna jeftinija: stitnik na laktu se pomerio, jakna se iscepala, udario i ogulio podlakticu.. Rukavice: mnogo kvalitetnije pa se nisu ni iscepale i ako sam klizao po asfaltu, sake prosle bez ikakvih povreda.

Takodje, ogibljenje.. Cesto ljudi ne razumeju (naravno pricam o novijoj bratiji) da su amortizeri ono sto te drzi zalepljenim za asfalt, ne samo gume.. Dakle proveravajte amortizere da li su dobro nastelovani ili u funkciji uopste!!! U principu se i prednji i zadnji dosta lako steluju, a koja su prava podesavanja mozete naci svuda po internetu, ima i na jutubu dosta dobrih snimaka.

 

E da.. Pre svega.. Prilagodite voznju znanju i uslovima!!! Nema potrebe za lozenjem preko svojih granica ili granica motora, posle u najboljem slucaju moras samo da pauziras voznju na neko vreme.. U najboljem slucaju..

 

Eto malo i da se osvezi tema sad pred hladnije i klizavije vreme, nadam se da ce ovo biti nekome od pomoci..

 

U zdravlje i sigurni kilometri!

 

p.s.

Na slici se vidi trag klizanja, ostavili su ga pinovi za kacenje kofera na nosacima.. Kao sto rekoh, motor je prosao bez ogrebotine, a ja sa lekcijama na nozi, kuku i ruci :)

 

20181027_143400.jpg

  • Sviđa mi se 4
  • Hvala 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 180 postova
  • Lokacija: BGD Vidikovac
  • Motocikl: Yamaha Tracer MT09 '18

Kolika glupost mi se danas desila da ne mogu da dodjem sebi i dalje. U ne bas dugoj, petogodisnjoj karijeri i mozda nekih 20k km ne znam da li sam imao kriticnu situaciju, svaka voznjica, sve je prolazilo glatko.

Tako je i danas teklo.

Zavrsim sa poslom nesto ranije, gledam sta cu kud cu, ma sedam ja na hondicu i zaputim se prema negde. Usput mi sine ideja Avala, Kosmaj, Arandjelovac, Barajevo i nazad za BG. Taman imam lepog vremena da cak i pre mraka se vratim.

Dolazim do Kosmaja, kod spomenika pravim pauzicu 10-15 min, sedam nazad na motor, i krecem da se spustam od spomenika nekim uskim putem...nisam prosao 100 metara put se racva, blago levo i jako ostra krivinica na desno.

Moj put za Arandjelovac vodi desno. Prilazim krivini oko mene  vec 5 dzukela naskacu na motor. Guza se neki lik sa kolima tu da se parkira, ja moram da stanem. Ovi hoce da pojedu motor (ili mene). Ja onako drzim kvacilo, odvrnem gas ne bi li ih uplasio, kad oni jos gore nasrcu a iz sume istrca jos 5 komada (ne preterujem). Vec me hvata frka, panika, nemam pojma sta mi se mota po glavi. Ja jos jednom odvrnem gas, ali ovog puta (ne znam iz kog razloga, i to mi je najveca misterija) pustam i kvacilo. Motor je usmeren prema obali, skace na zadnji. Pustam naglo gas, borim se da ga ispravim da ne odem pod obalu, ali vec sam dovoljno izgubio balans, kacim zemlju i lisce uz ivicu i tres dole od asfalt :moto2:

Ustajem, ma sta ustajem, skacem na noge u neverici. Motor ugasen. Malo sam izbio disanje, desni bok boli ali vidim da je sve OK. Malo jakna oguljena, sitni tragovi na kacigi. Dotrca onaj covek sto se guzao kolima (ispostavi se da je njegova kuca ispod i oni kerovi njegivi), neki pustunjak.

Pomaze mi da dignemo motor. Nista ne curi, crash bar oguljen (odradio nevidjen posao), poluguca zadnje kocnice iskrivljena...ja presrecan sto nema vecih ostecenja.

Ovaj nudi secer i vodu. Ma reko bezi u ku*ac sa tim, ocistim blato sa sebe i motora, prva, druga, pun gas nazad za BG (salim se, vozio sam bas lagano jer sam se iz nekog razloga tresao 20 min).

Eto, Arandjelovac ce sacekati drugu priliku. Samo sam hteo da podelim kako panika zna da napravi sranje.

Evo sedim na terasi, pijuckam pivo i neki diklofen (jer se sve ohladilo pa me ledja razbise), premotavam film i dalje mi nije jasno sta sam izveo :grr:

Ali hvala Bogu sve je dobro.

  • Tužan 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja