Jump to content

Moto Zajednica

Pravo prvenstva prolaza u beogradskim ulicama i na kružnim tokovima

Recommended Posts

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Mi smo vozači koji vozimo po sopstvenom nabeđenju i smatramo da je naš put uvek u prednost, pa kako li bi tek bilo da nam i saobraćajni znakovi to potvrđuju, ne bi nam bilo kraja i svuda bi isterivali prvenstvo. Mora da se usporava saobraćaj na neki način zbog opasnosti koje brza vožnja po malim ulicama nosi.

 

Da se malo vratim na kružni tok, ono što sam pričao o obaveznom kretnju u krug i zamišljenjim ne iscrtanim koncentričnim saobraćajnim trakama. Zaboravio sam, oba kružna toka kod Arene imaju iscrtane koncentrične saobraćajne trake, 3 komada, kao i na skveru kod Opštine Novi Beograd. Međutim, niko se praktično ne pridržava neprpovredivosti vožnje u traci, već uvek neko unutrašnji, mislim bliže samom ostrvu, smatra da ima pravo prvenstva kod izlaženja čak i na par ovih uredno obeleženih kružnih tokova. U skveru, uvek treba dogovorno postupati bez obzira koliko je očigledno pravo prolaza, jer onaj ko je utuvio da je u pravu a nije, obično do kraja dokazuje, odnosno isteruje svoju prednost i to čini i tvrdoglavo i bahato. Zato u kružni tok sa velikim oprezom. Inače, to je nužno zlo i najgori je mogući vid raskrsnice al je ostao od paganskih dana kad se išlo peške i sad šta ćemo. U Beogradu su svi kružni tokovi opasni, nedorečeni i ono malo pokušaja regulative nekim pravilima nije adekvatno i ispravno, tako da se saobraćaj odvija po nekoj navici koja nije sasvim jasna ni po propisu i ne treba terati mak na konac. Jednom sam pričo sa saobraćajcem na Slaviji, enormna gužva, kaže, ovde svi seku svakog i niko nikog ne ferma. Čak i kad Policajac reguliše i daje prolaz, uvek neko kradomice čika prolaz, odnosno isteruje prvenstvo.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • XL, 460 postova
  • Lokacija: Београд, југ
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA XL200R, HONDA SH125i

Тачно тако, знак да се крећеш путем са првенством пролаза је намерно скинут са раскрсница због изузетно лоше прегледности (мисли се на зграде и пешаке који се крећу ивичњацима).

 

И овако су нам гробља пуна оних што су имали право првенства, замисли себе како би се понашао да видиш такав знак приликом наиласка на раскрсницу?

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Princ Sherwood-a, 2447 postova
  • Lokacija: Blokovi

Krajnje pozdravljam i podržavam.

 

Ja sam se jednom zamalo pobio sa idiotom u kolima iza mene kojem se nije svidelo što (dole na Dorćolu, ispod šina gde su sve ulice pod pravim uglom) sam kočio i na raskrsnici na kojoj imam i na kojoj nemam prednost.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 635 postova
  • Lokacija: Beograd / Smederevo
  • Motocikl: Suzuki DL650

Netacno, totalno je nebitno da li postoji znak obrnuti trougao na ulazu u kruzni tok ili ne, za kruzne tokove vazi opste pravilo da uvek ima prednost ono vozilo koje je vec uslo u kruzni tok. 

 

apsolutno tacno. vec ste me bili zbunili sa onim pitanjima na pocetku strane. Zasto se ovo uopste postavlja kao dilema ? Covek koji je vec u kruznom toku ima prednost bez obzira na stranu odakle ti prilazi (a moze samo sa leve strane da ti pridje). Dakle ako pozelite da nervirate nekog lepo odete na kruzni i vozite se... u krug :D

 

Sto se zelene (dopunske) strelice tice, bolje da razjasnimo malo, jer dosta ljudi ima iz unutrasnjosti koji jednostavno nisu navikli na ovaj znak.

 

semafor-crveno-i-strelica.gif

dopunska zelena strelica (ili uslovno zeleno, kako se jos zove) je aktivna samo tokom crvenog svetla, i znaci da ako i samo ako mozete bezbedno da se ukljucite, to mozete da uradite. Ideja je da se u gradovima smanje guzve i bespotrebno cekanje tamo gde ima prostora da se bezbedno skrene. Svi ucesnici u saobracaju koji se krecu putem na koji vi zelite da se ukljucite imaju prednost u odnosu na vas. To pogotovu znaci pesaci, koji u tom trenutku imaju zeleno svetlo i obicno ne obracaju paznju previse.

 

Upozorenje za nove vozace. Recimo da prilazite raskrsnici na kojoj zelite da skrenete desno. Crveno je svetlo na semaforu, ali vidite da svetli uslovno zeleno (ta dopunske strelica). Medjutim ispred vas je neki idijot stao (na svoje crveno) i blokira vase pravo da skrenete desno ! Ahh i pored naglog naleta testosterona, suzdrzite se od sviranja, ablendovanja i ostalih radnji. Nista, ali apsolutno nista ne iritira toliko kao neko ko svira u ovakvoj situaciji. Cak i sviraci na zuto nisu toliko iritantni...

 

Devojka je pre par dana ovako popila knock out u facu jer je izgleda pocela da svira kao blesava. (ne odobravam ovo nikako nego vam slikovito docaravam situaciju).

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Grešiš Aco grdno. Pravila u kružnom toku važe kao takva isključivo ako pre istog postoji znak obrnutog trougla. Bez tog znaka važi pravilo desne strane. Primer autokomanda gde imaju samo tramvaji prednost u odnosu na auta koja se kreću Bulevarom Oslobođenja.

Nije mi bilo tesko da potrazim to u ZOBS-u i na moje iznenadjenje u pravu si. Izgleda su me pogresno ucili ili sam ja pogresno zapamtio, uglavnom grdno sam pogresio :)

 

@PapaStalin. Evo ti odgovor gore.I Aca je potvrdio, nije univerzalno pravilo gde u skveru ima prednost u odnosu na onoga što ulazi već to mora znakom da se omogući. Primer Autokomanda iz pravca grada ka stadionu, tu važi pravilo desne strane i samo se tramvaj pušta.

 

Za uslovnu desnu zelenu strelicu, ako je horizontalnom signalizacijom obeleženo da ta desna traka može i pravo i desno, ta uslovna strelica nije obavezujuća, odnosno onaj koji hoće pravo, ne mora desno i ne sme mu se svirati jer nikom nije zatvorio prolaz. To je ono što vozači kod nas smatraju, moj smer je uvek glavni.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 235 postova
  • Lokacija: Beograd - Žarkovo
  • Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom
aca-pn, on 24 November 2010 - 15:23 PM, said:

 

Netacno, totalno je nebitno da li postoji znak obrnuti trougao na ulazu u kruzni tok ili ne, za kruzne tokove vazi opste pravilo da uvek ima prednost ono vozilo koje je vec uslo u kruzni tok.

 

apsolutno tacno. vec ste me bili zbunili sa onim pitanjima na pocetku strane. Zasto se ovo uopste postavlja kao dilema ? Covek koji je vec u kruznom toku ima prednost bez obzira na stranu odakle ti prilazi (a moze samo sa leve strane da ti pridje). Dakle ako pozelite da nervirate nekog lepo odete na kruzni i vozite se... u krug

 

Koga ti puštaš leve ili desne, nađi neku knjigu i podseti se malo dok nije kasno.

 

Kružni tok saobraćaja je raskrsnica u kojoj se saobraćaj odvija kružno u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu. Kružni tok je označen vertikalnom saobraćajnom signalizacijom tj. saobraćajnim znakom izričite naredbe - znakom obaveze: “kružni tok saobraćaja”, a može imati jednu ili više saobraćajnih traka. Površina koja se nalazi u sredini kružnog toka se zove rondo ili rondela. Kružni tokovi se grade u cilju povećanja sigurnosti saobraćaja, da bi se smanjio broj kolizionih tačaka kod sukobljavanja saobraćajnih tokova u raskršću, te je kod istih smanjen rizik od sudara vozila i povećana je protočnost saobraćaja. Na ulazu u kružni tok uz navedeni saobraćajni znak obično se postavlja i saobraćajni znak “nailazak na put sa prvenstvom prolaza”. Vozila koja ulaze u kružni tok saobraćaja moraju ustupiti prednost vozilima koja su već u kružnom toku: pravovremeno smanjiti brzinu kretanja, po potrebi zaustaviti se i fazu uključivanja izvesti bez izazivanja opasnosti ili smetnji drugim vozilima. Prilikom uključivanja vozila u kružni tok vozač nema obavezu uključivanja pokazivača pravca obzirom da je smer vožnje jasan.

 

 

U kružnom toku, izuzetno, saobraćaj može biti regulisan bez saobraćajnog znaka “nailazak na put sa prvenstvom prolaza”, npr. sa svjetlosnom signalizacijom (semaforima) ili drugim saobraćajnim znakovima, te se u tim slučajevima primjenjuju opšta pravila prvenstva prolaza, a u skladu sa postavljenom signalizacijom

 

Kada se približavate raskršću sa kružnim tokom saobraćaja neophodno je da:

 

pravovremeno uočite znakove za vođenje saobraćaja ispred kružnog toka (znak „raskršće“);

planirate svoju vožnju i donesete odluku o kretanju ka vašem odredištu (na kom delu kružnog toka ćete se isključiti)

izaberete odgovarajuću saobraćajnu traku, a po potrebi prestrojite se pravovremeno i sigurno (proverite ostali saobraćaj putem vozačkih ogledala/“mrtvog ugla“, dati pokazivač pravca);

prilagoditi brzinu kretanja, te ustupiti prvenstvo prolaza vozilima koja se kreću kružnim tokom (ako u raskršću ne važi desno pravilo ili pak saobraćajnom signalizacijom nije na drugi način regulisan saobraćaj.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 205 postova
  • Lokacija: Pančevo
  • Motocikl: RF600+
Medjutim ispred vas je neki idijot stao (na svoje crveno) i blokira vase pravo da skrenete desno !

 

I ako je pravilno prestrojen - ako je traka za desno i pravo, "idiot" koji ceka svoje zeleno je potpuno u pravu, jer uslovna strelica dopusta skretanje POD USLOVOM da je to moguce bez ometanja drugih ucesnika u saobracaju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 635 postova
  • Lokacija: Beograd / Smederevo
  • Motocikl: Suzuki DL650
Medjutim ispred vas je neki idijot stao (na svoje crveno) i blokira vase pravo da skrenete desno !

 

I ako je pravilno prestrojen - ako je traka za desno i pravo, "idiot" koji ceka svoje zeleno je potpuno u pravu, jer uslovna strelica dopusta skretanje POD USLOVOM da je to moguce bez ometanja drugih ucesnika u saobracaju.

 

 

ako sarkazam nije bio ocigledan, onda se izvinjavam :P

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 635 postova
  • Lokacija: Beograd / Smederevo
  • Motocikl: Suzuki DL650

@ Aca Strom

 

citirao si dva posta u kojima govorimo o pravu prvenstva vozila koja su vec u kruznom toku, nasuprot onima koja se ukljucuju. zatim nas iznapusavao kako lupamo gluposti i bolje da idemo da citamo knjige. a kao slag na tortu si iskopirao objasnjenje pojma i znacenja kruznog toka u kome se drugim recima kaze isto ono sto smo aca-pn i ja vec napisali...

 

stvarno si zasluzio aplauz...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 235 postova
  • Lokacija: Beograd - Žarkovo
  • Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom

PapaStalin

 

Pažljivo pročitaj poslednji pasus onoga što sam ja iskopirao, muslim da je u suprotnosti sa onim što ti pišeš.

 

To su pisali "saobraćajci":

prilagoditi brzinu kretanja, te ustupiti prvenstvo prolaza vozilima koja se kreću kružnim tokom (ako u raskršću ne važi desno pravilo ili pak saobraćajnom signalizacijom nije na drugi način regulisan saobraćaj.

 

Možda ja ne kapiram, ima ono ako u zagradi?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 635 postova
  • Lokacija: Beograd / Smederevo
  • Motocikl: Suzuki DL650

aha, vidim na sta mislis. ali si me zbunio, da li ti mislis da vozila u kruznom toku imaju ili nemaju pravo prvenstva (naravno ako znakom ili svetlosnom signalizacijom nije drugacije odredjeno).

 

kao sto si vec naveo u textu

"Vozila koja ulaze u kružni tok saobraćaja moraju ustupiti prednost vozilima koja su već u kružnom toku"

 

nisam skontao sta je ovde sporno ili nejasno.

 

e sad, kao i kod vecine propisa postoje izuzetci, a to je ona cuvena recenica, ako nije drugacije odredjeno (znak, policajac, semafor...)

 

Znaci prvenstvo moras da ustupis onome ko je vec u kruznom, osim ako imas znak, ili policajac regulise saobracaj.

 

Zasto se uopste oko ovoga postavlja pitanje? kakve to veze ima sa pravilom desne strane? kruzni tok =/= pravilo desne strane. Valjda se to ni ne dovodi u pitanje?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Papa, ne razumem te. Vozilo u kružnom toku nema prednost u odnosu na ona koja se uključuju u njega, osim ako znakom nije drugačije. Znači, primenjuje se pravilo desne strane, odnosno vozila koja se uključuju u kružni tok imaju prednost osim ako znakom nije drugačije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 635 postova
  • Lokacija: Beograd / Smederevo
  • Motocikl: Suzuki DL650

sad sam se i ja zbunio, mislio sam da je potpuno suprotno.

tj da vozila koja se vec krecu kruznim imaju prednost u one koji hoce da se ukljuce, osim ako znakom nije drugacije odredjeno.

 

 

idem da popijem kafu, ocigledno il sam ja lood, il mi noge smrde

 

aj sad cu da probam da nadjem nedge zvanicno saostenje za javno's

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1410 postova
  • Lokacija: Beograd/Kraljevo
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

auuuu :). Ako nije znakom ili odgovornim licem drugacije odredjeno u kruznom toku uvek vazi pravilo desne strane, tj nema veze ko je usao a ko tek ulazi u kruzni tok vazno je pravilo desne strane. Setite se raskrnica na testovima :staa:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Kako nije bitno ko je gde. Pravilo desne strane važi pri ulasku u kružni tok a ne unutar njega, tj ne na vozila koja se kreću po krugu paralelni jedni drugim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Друг члан, 636 postova
  • Lokacija: Beograd, Zvezdara
  • Motocikl: Honda Transalp

Juce zamalo da me matori u zastavi 10 oduva na kruznom toku kod opstine NBG. Lik je isao uz kruzni tok, a ja po srednjoj traci u kruznom toku. Krenuo baja da se iskljucuje i umalo me nije udario. Skrenem desno i izbegnem. Stajemo on i ja...i matori me ubedjuje da ne znam da vozim i kako on ima prednost jer je blizi ostrvu !?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BF3 killah, 301 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma City
  • Motocikl: FZS 600

Realno, najbitnije je da imaš prednost, a ako ćeš da zgaziš nekog, ko ga jebe, pogotovo ako je buđavi motorista :neznam:...

Koliko sam razumeo, on je bio u kružnom toku, a ti si išao srednjom, znači on ti je bio sa leve strane - i trebalo je da primeniš "pravilo leve strane" zar ne? :stabre: Mislim da i kod tog kružnog toka imaš obrnuti crveni trougao pre nego što se uključiš u kružni, pa bi to onda značilo da svi koji su u kružnom imaju prvenstvo... I meni je tako logično, a vidim da i drugi iznose to mišljenje...

P.S. E sad ne znam da li sam te dobro skapirao :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BF3 killah, 301 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma City
  • Motocikl: FZS 600

sad sam se i ja zbunio, mislio sam da je potpuno suprotno.

tj da vozila koja se vec krecu kruznim imaju prednost u one koji hoce da se ukljuce, osim ako znakom nije drugacije odredjeno.

 

 

idem da popijem kafu, ocigledno il sam ja lood, il mi noge smrde

 

aj sad cu da probam da nadjem nedge zvanicno saostenje za javno's

 

Matori, čini mi se da su u pravu đunta i aca... Ja sam sad polagao te testove, i lepo vidiš u raskrsnicama da se uvek primenjuje pravilo desne strane, osim ako znakovima nije drugačije određeno... Suština je da je izgleda svaki veći kružni tok u bgu određen znakovima, tako da važi "pravilo leve strane" odnosno treba da pustiš one koji su u kružnom toku...

Baš ću da napravim krug :moto3: oko slavije, opštine novi beograd, topčiderske zvezde i boglosovije i da vidim da li je prvenstvo svuda regulisano znakovima... Sad imam :moto3:, i dozvolu, pa mogu :zvizduk:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Juce zamalo da me matori u zastavi 10 oduva na kruznom toku kod opstine NBG. Lik je isao uz kruzni tok, a ja po srednjoj traci u kruznom toku. Krenuo baja da se iskljucuje i umalo me nije udario. Skrenem desno i izbegnem. Stajemo on i ja...i matori me ubedjuje da ne znam da vozim i kako on ima prednost jer je blizi ostrvu !?

 

Ovo je primer umišljenog prvenstva. Već sam pisao da je plavim znakom obavezno kružno kretanje što znači da je unutar ostrva kruženje primarna vožnja a svako izlaženje iz kruga je sekundarno, odnosno nema pravo nad ostalima koji nastavljaju da kruže a idu paralelno jedno pored drugog po koncentričnim obeleženim ili neobeleženim saobraćajnim trakama. Ponovo napominjem, otuda sledi pravo obilaženja sa desne strane. Ovo je još očiglednije kad su u pitanju obeležene koncentrične saobraćajne trake ko na kružnom toku kod opštine Novi Beograd. Uđu recimo 2 vozila paralelno u kružni tok, svako se kreće svojom saobraćajnom trakom oko skvera, okrenu pola kruga oko ostrva. Sad, vozilo koje je bliže ostrvu hoće da izađe napolje, a ovo pored njega da nastavi vožnju dalje obaveznim kružnim kretanjem. Ovo koje hoće i dalje vrši radnju naređenu po saobraćajnom znaku, znači radi obavezujuću radnju i samim tim ima prednost uodnosu na ona koja hoće da ga prekinu. Pored toga, vozila se kreću svako u svojoj koncentričnoj saobraćajnoj traci i praktično vozilo koje je bliže ostrvu mora da se prestrojava u sledeću traku da bi izašlo van toka, znači ni po tom osnovu ne sme da remeti vozilo koje se mirno kreće kružnom saobraćajnom trakom. No, ovo se krši masovno jer ljudi smatraju da da je vožnja kroz kružni tok uvek pravo na ivici ostrva i potom napolje kad im se ćefne i da uvek imaju prvenstvo ko je im pripada samo po umišljaju, uošte im ne padajući na pamet da onaj koji ide paralelno ima pravo da nastavi kruženje. Zato je vrlo opasno ovo voženje kroz kružni tok i uvek ne pomišljati da smo u prednosti i nikako ga ne isterivati. Eto, primer je ovo mišljenje matorca. Ja se sa ovakvim postupkom stalno srećem na Banjici kod Pinka, ili na Topčiderskoj Zvezdi, Autokomandi. Jednostavno smatraju ljudi da onaj ko je u kružnici bliže spoljašnoj ivici kružnog toka, nema pravo da ide u krug nego da mora da se isključi na prvom sledećem izlazu, odnosno ulici.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 635 postova
  • Lokacija: Beograd / Smederevo
  • Motocikl: Suzuki DL650

evo sad gledam neke druge forume, i znaci u pravu ste vi! definitivno moze da postoji kruzni bez ikakvih oznaka, znakova, itd, gde se onda primenjuje pravilo desne strane.

 

kod mene je zabuna nastala zbog toga sto sam kontao da vec po defoultu, kruzni ne moze da bude put iste vaznosti, vec cim ima ona oznaka kruzni, to znaci da mora da bude i obrnuti trougao. Al sad vidim da i ne mora da znaci.

 

mada sad pokusavam da se setim bar u bg nekog kruznog koji uopste nema nikakav znak, ne polazi mi za rukom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 235 postova
  • Lokacija: Beograd - Žarkovo
  • Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom

Evo odakle sam kopirao deo teksta.

Mislim da je sada sve jasno.

 

Nism hteo da budem učitelj, samo mi je važno da kolege na motorima dobro poznaju propise kako bi se sačuvali u ovoj ludnici. Ja vozim motor od 1975. godine i još sam živ, što zbog poznavanja propisa, što zbog sreće.

 

Kružni tok

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Aco, lepo što si naveo link u kome stoji pravilo opšte primene desne strane. Kolizija je u tekstu jer osnovno pravilo je jače od uobičajenog a prenaglašeno je objašnjenje o ponašanju kad je kružni tok regulisan znakom o prvenstvu prolaza.

 

Sledeće, prva tumačenje sa onim šarenim putanjama ne može da ignoriše obeležene saobraćajne trake uz napomenu da se vozi po nijima tek kad je gužva. Zakonsko obeležavanje je jače od uobičajenog načina kretanja kroz raskrsnicu. Definitivno drugi crtež objašnjava kretanje i izlaženje iz kruga kako sam ga ja tumačio,( nisam još za bacanje ). Ali se u praksi dešava više ono prvo, pa to treba imati uvek na pameti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BF3 killah, 301 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma City
  • Motocikl: FZS 600

evo sad gledam neke druge forume, i znaci u pravu ste vi! definitivno moze da postoji kruzni bez ikakvih oznaka, znakova, itd, gde se onda primenjuje pravilo desne strane.

 

kod mene je zabuna nastala zbog toga sto sam kontao da vec po defoultu, kruzni ne moze da bude put iste vaznosti, vec cim ima ona oznaka kruzni, to znaci da mora da bude i obrnuti trougao. Al sad vidim da i ne mora da znaci.

 

mada sad pokusavam da se setim bar u bg nekog kruznog koji uopste nema nikakav znak, ne polazi mi za rukom.

 

o tome ti pričam... Doduše ja znam mini ispod doma zdravlja na kanarevom brdu, baš je mali i potpuno neobeležen... sva sreća pa je uvek pusto ko na groblju :)

 

@Fi011

 

Dobar ti avatar... :zvizduk:

 

misliš? :zvizduk:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja