Jump to content

Moto Zajednica

OMV SRBIJA omalovažava motoriste!!

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 695 postova

Putovao sam za Bugarsku u utorak, i na 4 OMV pumpe na koje sam stao sam imao istu situaciju:

Pančevo, Prva pumpa po uključenju na a.put posle Smedereva, Gradina, i u povratku BS 2115 Ražanj.

Nije mi čak ni bilo toliko na prve tri pumpe dok na poslednjoj nisam imao izuzetno neprijatno iskustvo sa radnikom pumpe, kasirkom pa na kraju i menadžerom koji mi je direktno rekao da sam nepoželjan na pumpi (kao vozač motora).

 

Pri svakom dolasku na pumpu, iz objekta bi istrčao radnik, te se nacrtao pored mene. Na moje odmahivanje da ću se sam uslužiti oni ostanu tu gde su i došli. Bez daljih kontakata. Kacigu odmah po dolasku na pumpu skinem i ostavim na desnom retrovizoru, dok je motor na ćopavoj. Ono što je interesantno, radnik pumpe iako ništa ne pomaže pored motora stoji do mog dolaska sa kase.

 

Šta se dalje dogadja ...

 

Vraćam se iz pravca Niša, 600 km u dupetu, 22:00, OMV 2115 Ražanj. Gladan sam i opasno mi treba kafa, večera,voda,sladoled ...

Dolazim na pumpu i radnik bukvalno dotrčava do mene, zahvaljujem mu se na tome i kažem da ću sam sipati. Ostavim kacigu na retrovizoru, rukavice na tabli, ćopava. Sipam gorivo. Sidjem sa motora otvorim kofer izvadim novčanik i stavim ga u džep. Ispred motora je i dalje radnik pumpe. Tako poluraspakovan popnem se na motor(nemam snage ni odmoran da guram motor), i pokušam da ga upalim, gde se radnik pumpe napravi pametan i ugasi ga na kill switch!!! I pritom se postavlja ispred motora u neku guard poziciju. Zamolim ga kulturno da mi objasni svoje postupke, na šta mi on odgovara: “Dok ne platiš nema da pališ to govno i ideš” … Prilično u čudu, ga upozorim na način kako se kupcu obraća i kažem da hoću da pomerim motor na parking mesto, da bih večerao na miru, kao što to uvek radim, i na šta mi pripada puno pravo kao kupcu. Radnik na pumpi mi odgovara:”Ne seri, svi ste vi ista govna, neću ja da najebem zbog tebe, plati pa radi šta hoćeš …”.

Na kasi, plaćam račun, kasirka me po proceduri pita: "još nešto?", odgovaram da sam nameravao da večeram, popijem kafu i osvežim se pred nastavak puta, ali da zahvaljujući neljubaznosti kolege ću to uraditi negde drugde. Pozvala je menadžera koji je ljubazno saslušao moju primedbu i objasnio mi istim tonom i načinom kao i njegov kolega sa pumpe da su dobili direktivu da nijednom motorsiti ne dozvole više da se pomeri imalo dok se ne pobrinu da plate račun. Pošto sam analitičar u duši, proverio sam ovo ponovo na pumpama na Karaburmi (put ka Mirijevu), i opet na Pančevačkom putu.

 

Iskreno nemam nešto mnogo komentara po ovom pitanju. Sem da NIS ima mnogo više pumpi od njih, da je potrošnja sa NISovim gorivom pola litre manja, da nikada nisam imao neprijatna iskustva sa njima, i da im je gorivo za 2 dinara jeftinije!

 

Pritužbu ću takodje uputiti i na OMV adresu, onog momenta kada shvatim koji im je mail za korisnike, pošto se nisu udostojili ni web sajt da naprave, a kamoli da korisnicima omoguće adresu ili telefon za reklamacije što su po zakonu zemlje u kojoj rade obavezni!

 

VELIKA SRAMOTA ZA OMV!  >:(

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6285 postova
  • Lokacija: Meljak
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Nemam neki pametan komentar na ovo tvoje iskustvo. Ja kod njih ne sipam jos od jesenas.

A i gde god sipam, ne pomeram motor dok ne platim na kasi. A i kad ga pomeram, radim to gurajuci motor bez paljenja i uvek u suprotnu stranu od izlaza sa pumpe, bas da ne bih SLUCAJNO dosao u slicnu situaciju. Nemam ni volje ni zelje da se prepirem sa kojekakvima oko glupavih stvari.

 

A za onakve reci i ophodjenje pumpadzije, TEK nemam reci  >:(

 

Mene i moje pare, OMV do daljnjeg nece videti  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 935 postova
  • Lokacija: Beograd - Mirijevo
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Jebote stvarno! Sad kad se setim, tacno je batica stajao pored motora non stop dok nisam dosao sa kase! Stalno sipam na omv-u na Calijama. Doduse ja nikad ne pomeram motor dok ne platim. Nije mi se uopste obratio, a ni ja njemu, tako da sam zaboravio na to, ali sad se secam. Riba na kasi je bila cudna kao i obicno. Bilo je to pre 5-6 dana.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 392 postova
  • Lokacija: Milwaukee, WI
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

Verovatno se tako i u Austriji ponasaju prema motociklistima. ;)  Ako im je neko zapalio a nije platio, ne znaci da ni jedan motociklista nece platiti svoj racun. Koliko im samo ljudi pobegne sa kolima pa nisam primetio da radnici pumpe stoje ispred kola dok se toci i ne plati racun.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Lokacija: NBGD
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Meni se ovo nikada nije desilo mada u Begoradu mnogo vise sipam na Eko pumpi iako sam ranije tocio na OMVu.

 

Ovo sto se tebi desilo je toliko ruzno da nemam reci da to opisem. Ajde sto stoji pored tebe, to je ok jer ocigledno imaju dosta kradji goriva, ali takav recnik je nedopustiv od sluzbenika pumpe pa sve i da si ne znam sta uradio a ne dosao da ostavis njima pare.

 

Bilo bi lepo da u ovom slucaju i AMS uputi zvanican protest u OMV Srbija, Sa naznakom da ako se nesto ne uradi po tom pitanju biti napisan protest i OMV Europe.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • drkadzija, 1216 postova
  • Lokacija: novi sad
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno

Poznato mi situacija  >:( samo sam ja ćelav i tetoviran pa mislio da je zbog toga, mada sam tom prilikom iznapušavao nesretnika iz obezbedjenja da ako mi se digne da bežim ne plateći da je bolje da se skloni jer time rizikuje manje povrede i da mu plata nije dovoljno velika za takve rizike.

 

P.S. Znam da ovim nisam popravio sliku o motoristima ali na start djonom uvek i isključivo uzvraćam DJONOM.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Super specialist, 5932 postova
  • Lokacija: Šumadija
  • Motocikl: Suzuki GSXR600, Kawasaki ZX10R

Samo nisam razumeo onaj deo u kome si proverio na još dve OMV pumpe: je li ista situacija i tamo ili jok?

A OMV već dugo vremena obilazim u širokom luku. Ne mogu da grešim dušu, nisam imao neko posebno neprijatno iskustvo, nego mi se nešto kod njih ne dopada. Ipak više volim da dobijem i osmeh od devojke na kasi (EKO u Juirija Gagarina) kad već moram da platim.

A što se potrošnje sa gorivom sa NIS-ovih pumpi tiče, probaj da sipaš u Mirijevu na njihovoj pumpi, da vidiš kako se obaraju rekordi u potrošnji (mislim na maximalne).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Znaci citam i neverujem , necuvana sramota!!!! Pa ovo je diskriminacija najgora moguca, jos ti rekao pumpas da smo svi ista govna?????????

 

Inace ja takodje imam losa iskustva sa OMV u NS. nesto sam se bio sproreckao oko nekih bonova za gorivo, uglavnom ja dao bonova za 2000 a sipao za 1800 i dajem na kasi jos para da dodam i da uzmem litru ulja, a radnik mi objasnjava kako ne mogu da paltim ulje u tih 200 dinara nego samo gorivo???? pri tome mi je objasnjavao kao da sam retardirani kreten 6X.....da bi mu ja na kraju rekao da me zadivljuje njegov predan rad i da je zasluzio da bude radnik meseca....

 

A i njihovo obezbedjenje je malo previse prisutno i vidljivo....

 

U svakom slucaju ja tamo odavno ne sipam nista........

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6479 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Odmah inspekciju, nadležna je za sve a ne samo za materijalno ponašanje.

 

Ja sam sipao na Adi dizel pre par godina, stao mi auto sutradan, izvadio od 10l jedno 6 vode i mulja. Reklamiro poslovođi, reko nemoguće i baš ga briga. Reko, šta misliš da je supruga pošla sa detetom hitno kod lekara i da se desi da stane zbog vas, samo sležec ramenima. Pokušao sam da pošaljem pritužbu na neke mail adrese, mislim samo da sam našao bugrske, vraćao mi se mail kao odbijen i nepoželjan. De fakto ne postoji elektronski način komunikacije nit telefon, ko da su inkognito ovde. Dalje, neko je izneo da su sve pumpe u franšizi i nemaju veze sa OMV-om osim obaveze snabdevanja gorivom. Inače, u dizel gorivo sipaju aditiv koji nagriza semeringe što  uzrokovati ozbiljne kvarove. Drugar ima servis dizel pumpi visokog pritisaka, njegov savet, zaobilazi u širokom luku. Takođe, muljaju sa količinama, samo recite ne treba račun, kasirka ge ne utrpava, samo sagne glavu u kasu i oćuti mirno.

 

Ja sam imao slučaj na Molu u JKerkoviću da jurnuše kad sam preparkiravao kola. Verovatno imaju krađa al to nije razlog za takvo ponašanje. Ja sam inače prešao na Petrolu da točim. Da, imaju nebulozu, prijem smene i zatvaraju pumpu na pola sata, desilo mi se par puta noću da čekam ko mentol a nisam mogao dalje. Sramota.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 471 postova
  • Lokacija: Finger deep within the borderline.
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

probaj da uputis pismo na :

Office.serbia@omv.com

ili na fax:

0112071530

sa obaveznom napomenom da ces pismo slicne sadrzine poslati

i u head OMV-a Austrija...

cisto radi zabave.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1366 postova
  • Lokacija: Kraljevo
  • Motocikl: Orion craus 49

[polu_digresija]

Bash su bezobrazni ti OMVejci.

 

Pre neki dan sipam tamo gorivo (inache sipam na MOLu) i naravno sam se vatam za slavinu jer radniku treba vremena da stigne. Ja zapocheo, a on pristizhe i pita - ocete ja da sipam.

Rekoh - nema problema, uvek JA to radim.

Ne prodje ni 2-3 sekunde kad ce lik - nisam znao da ima motora koji idu na dizel?!

SHTAAA! Ne seri!!! :o

 

Dok sam munjevito dizao pogled ka futroli stanice odakle sam i izvukao shtap (sa sve pogledom blago retardiranog teleta) ne bi li prochitao podatak shta ja to u stvari turam u rezervoar, zachuh lika koji pochinje partiju tako iskrenog i zdravog smeha. ;D Nisam mogao da verujem da me je tako brzo gipsirao od temelja do krova.

 

Rekoh mu - bravo care... ali nisi morao. Kiselo se nasmejah, i krenuh do kase hodom ranjenog psa.

 

 

Eto i takvih ljudi ima tamo. ;D

[/polu_digresija]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

hehehe Ugac al te je uradio za medalju, ali to je ok. malo humora, ali ovaj opisani bezobrazluk???

 

 

Ja inace ne razumem odakle prica da OMV ima najbolje gorivo, da li je to uopste tako???????

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Dukags, 291 postova
  • Lokacija: НОВИ САД

Ovo sa stajačem nad glavom dok sipam ili insistiranje da mi on sipa gorivo sam i ja primetio, ali sam mislio da se to samo meni dešava, slučajno. Bljak!

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vlasnik sajta, 5341 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

I mene takvo ponasanje opasno nervira i na OMV, ali i na ostalim pumpama. Kad god dodjem na pumpu na kojoj je samoposluzivanje, uvek mi pridje radnik sa pumpe, stane blizu i gleda sta radim... Ja zato uvek gledam da cim sipam, da spustim motor na nozicu, cisto da vidi da necu da pobegnem. Mogu da se raspravljam sa njim, ali razumem zasto su takvi.

 

Ako cemo da budemo realni, nasi 'drugari' na motorima su i uzrok takvom podozrenju prema nama koji uredno placamo gorivo. No na kraju krajeva, zbog takvih nasih 'drugara' postoje razne druge predrasude protiv kojih se mi (bez)uspesno borimo i tako... Sve je stvar da li ces dopustiti da te takve stvari iznerviraju ili ces ostati zen...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6285 postova
  • Lokacija: Meljak
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Na svim ostalim pumpama (sem jos poneke JP) imam koliko-toliko prijatno ophodjenje sa zaposlenima.

Samo na OMV svi nesto nadrkani... na svakoj...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6285 postova
  • Lokacija: Meljak
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

U pravu si Pablo, ali zaposleni ima da mi se obracaju sa 'Izvolite, Gospodine...' 'Gospodine, molim Vas nemojte pomerati vozilo dok ne platite na kasi' a ne k'o da smo ortaci iz osnovne pa smo se zakacili za istu ribu  >:(

Nema bre nikakvo pravo da mi pipa svojinu, neko ce bre da ih napenali po nosu  ;) ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6479 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

kako se ovo nikome ne desi sem tebi?

 

stalno sipam na omv niko me nikad nije pogledao...

 

Kad premotam film, na Banjici kod solitera, uvek kad točim izađe čovek iz obezbeđenja i stane podalje od mena al na izlazu sa pumpe i uvek me gleda. Očigledno diskretno šacuje spreman da reaguje. Baš ću da provociram da se preparkiram. Supruga dobacuje da ih mnogo kradu bežanjem.

Na svim ostalim pumpama (sem jos poneke JP) imam koliko-toliko prijatno ophodjenje sa zaposlenima.

Samo na OMV svi nesto nadrkani... na svakoj...

 

Jeste neka turobna atmosfera za razliku od Petrola, bar ja tako doživljavam.

U pravu si Pablo, ali zaposleni ima da mi se obracaju sa 'Izvolite, Gospodine...' 'Gospodine, molim Vas nemojte pomerati vozilo dok ne platite na kasi' a ne k'o da smo ortaci iz osnovne pa smo se zakacili za istu ribu  >:(

Nema bre nikakvo pravo da mi pipa svojinu, neko ce bre da ih napenali po nosu  ;) ;)

 

Da, i to kacigom. Uvek postoji način da se lepo sporazume ako neko hoće.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Çelebi, 2415 postova
  • Lokacija: Beograd - Vuk
  • Motocikl: Imam

Nemam takvih problema na OMV pumpama. Kad dođem na pumpu, ukoliko mi odmah ne priđe osoblje, zovem da dođe i sipa mi gorivo. Ako mu kane kap van rupe, a to se gotovo uvek desi, odmah zovem menadžera i derem se. Ne znam zašto, uvek mi se osmehuju kad odlazim sa pumpe.  ::)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 474 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: XV 250

U Novom Sadu postoje 2 pumpe na Novom Naselju,  tamo odlazim cesto i kako obicno biva zapocnem kratak razgovor.Pricao mi radnik kako se desava najmanje 1-2 nedeljno da dodje neko motorom (naravno nema registracije) natoci gorivo i pobegne.

Medjutim, dodao je da svakako budu uhvaceni posle 5 dana jer svaka pumpa ima kamere.

Mislim da je sa OMV pumpama isti slucaj : ako neko pobegne, postoje kamere da se prepozna kradljivac.

Shvatam ja da treba biti oprezan ali u ovom slucaju pristup radnika je stvarno gov...ski.

Naravno, OMV moj motor nikada nece videti posle ove priche.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6285 postova
  • Lokacija: Meljak
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

 

Kad premotam film, na Banjici kod solitera, uvek kad točim izađe čovek iz obezbeđenja i stane podalje od mena al na izlazu sa pumpe i uvek me gleda. Očigledno diskretno šacuje spreman da reaguje. Baš ću da provociram da se preparkiram. Supruga dobacuje da ih mnogo kradu bežanjem.

 

Uvek ali UVEK. Doduse, ja teram Jawu pa sam im simpatican (obezbedjenju) i jos kad stanem prvo sa strane pa pola sata merkam ulje za mesavinu  ;) ;)

Na ime Jawe su i prestali da mi se namestaju u gard, ali sam svejedno odustao da sipam vise kod njih (na svakoj omv, ne samo na Banjici) .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6803 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Ja sipam iskljucivo na ''OMV'' u Smederevu i oni su naj sto se tice tog posla zato sto:

 

Radi jedan mladji decko koji i sam vozi skuter, uvek se ispricamo i nikada mi ni kap ne prospe ispod sedista. Takodje radi jos jedan mladji lik koji vozi Jawu 350, e on bukvalno doleti brzinom svetlosti a kolegu posalje da sipa automobilistima samo da bi usluzio nekoga na dva tocka. Uvek ulazim sa punom opremom (kaciga, potkapa, rukavice, jakna) i nikada nista mi ne kazu, doduse vec me znaju ali ono, nema zamerki!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 569 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Ducati Streetfighter

Sipam na OMV-u ovde u Bg ista prica... Razumem ih, ima dosta ljudi koji beze, ali da mi pipne motor bilo bi povredjenih  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2422 postova
  • Lokacija: Shabac
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

koliko ja znam postoje kamere i snimaju svakog kupca....e sad ako ne tablica tu je vec malo problem....u svakom slucaju ne daj mu boze da se meni tako obratio...skupljali bi ga pincetom po pumpi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 331 postova
  • Lokacija: Beograd -Kaludjerica
  • Motocikl: H H-Crni

Ma svuda je isto.. na Molu ,posle Plavog mosta, na Molu , Kružni put, LUK u Zaplanjskoj,JP na Krstu, OMV na Ćalijama....uglavnom čim vide motor, istrči nindža penzioner , obučen u crno, i stane pored motora, gde ga ljubazno zamolim da mi sipa za okruglu cifru i da mi pričuva kacigu i rukavice dok ja odem da platim.....pogleda me nindža pogledom baci kuglicu i nestane u trenutku.....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja