Jump to content

Moto Zajednica

Upozoravaju u SAT plus casopisu

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 293 postova
  • Lokacija: Vrsac/Beograd

Sta razglabate temu vise, kad svi znamo da nas 90% bar jednom u toku dana pravi slicne prekrsaje.....A sad ste svi fini vozaci i cekate u koloni na semaforu.

 

Dule89 vidi se da nidi ni procitao temu, svi pricaju bas o tome da se ovakva akcija izvodi svakodnevno i da nije normalno zbog toga kaznjavati ljude ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vlasnik sajta, 5340 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Pre svega, na ovom forumu je zabranjeno vredjati druge i zato su svi postovi koji su imali takav karakter obrisani i bice obrisani ubuduce. Ruzno je sto hocemo da isterujemo pravdu tako sto cemo vredjati druge. To ne da je ruzno vec je na ovom mestu neprihvatljivo. Ubuduce ce svaki takav post biti obrisan, a clanovi koji sa takvim ponasanjem nastave, bice upozoreni i na kraju kaznjeni.

 

Ta konkretna slika po nasem trenutno vazecem zakonu prikazuje prekrsaj, ali je vrlo ruzno da jedan casopis tako popaljivacki istice to tako zato sto svi znamo da je publika koja cita taj casopis bas ona koja nije pripremljena i naviknuta na dvotockase i koja najvise pravi prekrsaja prema nama i koja nas na kraju krajeva i najmanje voli (da ne kazem MRZI). Zato je takvo isticanje slike vrlo tendenciozno i na ruzan nacin potpaljuje negativan stav vozaca automobila prema dvotockasima.

 

Iako je to prekrsaj, poenta voznje dvotockasa u gradu upravo lezi u sposobnosti provlacenja izmedju automobila. U svim gradovima koji imaju problem sa guzvom u saobracaju se promovisu ili bi trebalo da se promovisu dvotockasi (bicikli, skuteri, motocikli) zato sto smanjuju guzve i ne zauzimaju mesta na parkiralistima. Takav trend bi moderni casopis, kakav SAT Plus svakako zeli da bude, morao da prepozna i da promovise.

 

Sto se slanja mejlova tice, na svakom je pojedincu da odluci sta ce da uradi. U svakom slucaju, molim vas da se uzdrzite od vredjanja i psovki i da na iskljucivo kulturan nacin izrazite svoje nezadovoljstvo takvim ponasanjem casopisa koji ima veliki uticaj na vozace cetvorotockasa, koji vec sad gaje zestoke predrasude i negativan stav prema dvotockasima. PR sluzba AMS-a ce razmotriti situaciju i odluciti da li ce poslati zvanican dopis redakciji SAT-a zbog tog clanka.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Lokacija: Đeram
  • Motocikl: Bandit 1200S

Zašto je moj post obrisan? Da li zato što sam pomenuo nekoga ko ima pristup gledaocima kao da su retardirani? Ili zato što su mu emisije nekvalitetne? Ili zato što sam pomenuo latinsku poslovicu? Ili zato što sam izneo informaciju da je TAJ bio i ostao najstrašniji grebator? Ako sumnjate u istinitost moje izjave, možete je (još uvek) proveriti kod preostalih živih  majstora koji su radili sa mojim ocem u Opel servisu u Južnom bulevaru. Unapred hvala na odgovoru.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vlasnik sajta, 5340 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Tvoj i ostali postovi su obrisani zato sto sadrze uvrede koje ne dozvoljavamo. To tebe naravno ne sprecava da im to napises direktno u mejlu i potpises svojim imenom i prezimenom, ako vec mislis da je to ok sto si napisao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 22 postova
  • Lokacija: Shumadija

Debeli, verujem da su te tako ucili, ali u svetu gde i mala deca znaju da to nije tako, deplasirano je uopste navoditi argument da je zakon isti za sve. Da je sve crno i belo u zivotu, nikakvih problema ne bi ni bilo, kao i da si ti vozio motor po nekoj pravoj gradskoj guzvi, takodje ne bi bilo tvog posta.

Dakle automobil i motor nisu isto, covek koji polako skuterom obilazi kolonu na semaforu, nije isto sto i batica na r-u koji vozi zadnjaka na tom istom mestu, nije isto kad neko zna da vozi i kad ne zna, nije isto kad je bezobrazan i kad nije..... ima tu dosta nijansi koje ti postaju jasne kad ucestvujes u voznji motora, a ne citas samo o tome. Kad citas, sve je jasno.

 

Vrlo dobro razumem sta si hteo reci, samo hocu da kazem da se svi mi pozivamo na taj isti zakon, koji krsimo, kad nama nesto zafali!

Nama je oprosteno a automobilima nije!?

Mi se "provlacimo kroz guzvu" a ONI nas "seku"!?

Pa i mi smo nekome ONI koji prave greske u saobracaju!

Samo nadam da ce mi te nijanse biti jasne neki put u zivotu, mozda kad na'vatam jos malo prakse na drumu!?  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1571 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1100RT

Zakonom nikad nece biti dozoljen prelazak skutera i motorcikala preko pune da bi se provlacilo i smanjile guzve, kao i u svim gradovima i zakonodavstvima na svetu. Zakon bi samim tim postao besmislen. Kao i svuda, pitanje je solidarnosti, navike i tradicije. Kod nas se dvotockasi zesce voze samo 3,4 godine i za to vremeniko nije stigao da se navikne na bilo sta.

 

Druga stvar je sto mnogo vozaca dvotockasa smatra da automobilisti imaju reflekse kao Brus li i da je normalno da im ulecu ispred branika pred semafor u liniju i ocekuju da ovi reaguju u sekundi. To su greske koje svakodnevno gledam na ulicama i poosle sse zale(imo) da ih (nas) obaraju.

 

Svi treba da budu svesni svih ostalih, a voznja preko pune vec uzima maha, potrebno je prosto par godina kao i za sve obicaje da se ustolice;)

To je makar moje misljenje....

 

A Alvirovic koji je tako napljuvao onaj skuter, ocigledno pise sta mu se kaze a za sve ostalo je slep. Jer da je otvorio oci kao covek u Parizu, Rimu, Solunu , Trstu itd, verovatno bi ih video na desetine oko sebe.....

 

Naprotiv, godinama pokusava da nauci napamet put do Paralije;)

;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Sad ubo delić SAT-a na Tv-u, razgovor sa Rebićem. Pri kraju razgovora su ubačene 2 sekvence, opet sa motorima, prva,na putu gde motor obilazi auto i zaustavlja se iza Autobusa jer na ilazi auto iz suprotnog smera,  unutar  pune linije ali u kvazi krivini jer je kamera jako daleko al je najdominantniji utisak puna i motor, druga, mislim Brankov most, opet  izdaleka, motor se prestrojava i skreće desno i opet je dominantna  puna i motor. A razgovor je bio sveošti o putovanju na odmor i mogućnošću osporavanja zapisnika policije. Očigledno im je dvotočkaš glavno za bilo kakav kolaž, al u negativnom smislu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 189 postova
  • Lokacija: Sremski Karlovci

Ha ha ha..i Orvel ne bi verovao ovakvim ZOBS dusebriznicima. Kao da navijaju za partizan: crno-belo-crno-belo....jos kad nam ukinu i koriscenje jedine staze zbog dugog nam jezika...ha ha ha..lepo mi je jedan bajker rekao: Dok su bajkeri kupovali kompjutere uredu, ali kad su kompjuterasi poceli da kupuju motore, e od tad ne valja...ipak slatko sam se nasmejao..ha ha ha...hvala vam ;) ;D ;D ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • West Balkan Rider's, 303 postova
  • Lokacija: Ruma
  • Motocikl: V-Strom 650

a da slikam ja ove njegove sa NAVAK- i MA dok voze 90 kroz selo i pricaju mobilnim pa da sve te bla bla price okace macku o  rep sa sve evropskom stazom! koja cuvana bolje nego alkatraz ko da se beton jede!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 189 postova
  • Lokacija: Sremski Karlovci

@Dexter

Slikaj druze, moze da posluzi kao sredstvo za otreznjenje (posebno iskrenim ljubiteljima Zobsa), a i sire ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6284 postova
  • Lokacija: Vrmdža, Sokobanja
  • Motocikl: konzerviran

"Endurac" je delom pogodio u "sridu".

Naravno da je jedan takav postupak,prekrsaj.Isto tako je cinjenica da je u nekim sredinama ovakav jedan postupak deo svakodnevne saobracajne rutine.Ali u Srbiji jednostavno,nije zrelo za neke stvari.

Cesto pominjete inostranstvo,kao argument,a da ni sami niste imali priliku da "probate".Narocito ne na dva tocka.

Svaki veliki evropski grad ima problem sa saobracajem,ali cete uglavnom na jugu Evrope naici na toleranciju.Ali i na siledzistvo

U Rimu konkretno,na najlosijem glasu su oni sa Smart-ovima,koji izigravaju dvotockase

Alvirovice necu da komentarisem.

Tekst ispod slike je dobro "zacinjen",ali ne i kompletno neistinit,narocito deo u kojem se govori da vas neko (automobilista obicno) ne ocekuje u nekim situacijama.

Mislim da je vec bilo reci da lagani prolazak pored vozila koja stoje nece biti tretiran kao siledzistvo.To automatski ne znaci da nekome nece smetati,pa budite spremni na sve.Posto je dvotockas novitet u srpskom saobracaju,gledajte da svojim ponasanjem uticete na to da se odmah na pocetku stvori bolja slika o njegovom ucescu u saobracaju,pa cak i neki mehanizmi koji mogu da postanu deo svakodnevice.Neke stvari u gradu bolje je izbegavati.Postovati sva pravila na dva tocka,znam da je tesko,ali zato malo vise "ukusa" u izvodjenju nekih radnji nikako nije na odmet.Pa nek' se nekad i kose sa doslovnim sprovodjenjem zakona.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1558 postova
  • Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Niko nista ne rece o autoru slike...

 

Smara se u koloni, doruckuje uz zvuke rodne mu planine sa radija, kad ga nicim izazvan, nadzvucnom brzinom obidje siledzija, zlouptrebljavac puta, preko pune linije, ugrozavajuci doticnog fotografa, ostale ucesnike u saobracaju, i drustveni poredak u celini, i nestade u daljini, misleci da je utekao mocnoj ruci pravde...Nas junak, koristeci nindzine reflekse, ispusti burek izmedju nogu, masnim prstima dohvati aparat, uslika zlikovca, i pre nego sto ce samozadovoljno podrignuti, rece naglas: "Ovo saljem pravo alvirovicu, da me objave, i da ceo svet vidi kako voze ove kamikaze. Oon je mene nas`o da pretice preko pune, dok ja doruckujem"...

 

To je isto kao: Da komsiji crkne krava, ili da mojim rodjacima otruju psa koji je u ogradjenom dvoristu, ili da mog Caleta(pre 25 godina ), komsija druka vlastima da ne placa tv pretplatu, a matori u to doba ziveo u Svici, pa odjavio tv, a ovaj ga video da je kad je bio kuci par na par dana... I tako u nedogled...

 

SRPSKA POSLA... >:(

 

@KIZA73:

 

Ko kaze da ne mozes da napises istinu...? ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vlasnik sajta, 5340 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Niko nista ne rece o autoru slike...

 

Smara se u koloni, doruckuje uz zvuke rodne mu planine sa radija, kad ga nicim izazvan, nadzvucnom brzinom obidje siledzija, zlouptrebljavac puta, preko pune linije, ugrozavajuci doticnog fotografa, ostale ucesnike u saobracaju, i drustveni poredak u celini, i nestade u daljini, misleci da je utekao mocnoj ruci pravde...Nas junak, koristeci nindzine reflekse, ispusti burek izmedju nogu, masnim prstima dohvati aparat, uslika zlikovca, i pre nego sto ce samozadovoljno podrignuti, rece naglas: "Ovo saljem pravo alvirovicu, da me objave, i da ceo svet vidi kako voze ove kamikaze. Oon je mene nas`o da pretice preko pune, dok ja doruckujem"...

 

To je isto kao: Da komsiji crkne krava, ili da mojim rodjacima otruju psa koji je u ogradjenom dvoristu, ili da mog Caleta(pre 25 godina ), komsija druka vlastima da ne placa tv pretplatu, a matori u to doba ziveo u Svici, pa odjavio tv, a ovaj ga video da je kad je bio kuci par na par dana... I tako u nedogled...

 

SRPSKA POSLA... >:(

 

 

Mislim da je istina puno dosadnija od tvoje verzije... Pretpostavljam da je to novinar SAT-a isao na posao ili se vozio gradom, kad je u dosadi i zbog 'dobre' prilike izvukao aparat i skljocnuo za njih interesantnu sliku.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vlasnik sajta, 5340 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Hebes temu u kojoj ne smes da napises istinu ???

 

Kakvu istinu? Ne razumem sta si hteo reci.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1855 postova
  • Lokacija: NBgd
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Ja spomenuo Alvirka, a nekom se noge odsekose...

 

O, cemu ti decko pricas?

Jel znas nesto sto mi ne? Mozda bi hteo da tema bude zanimljivija ili si samo "duhovit"?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Super specialist, 5929 postova
  • Lokacija: Šumadija
  • Motocikl: Suzuki GSXR600, Kawasaki ZX10R

Hebes temu u kojoj ne smes da napises istinu ???

 

A kapiram da smo onda lagali? ???

 

Složio bih se sa stavom Endurca i pronta, samo ima jedan mali problem: ovde ne radi o tome koliko je dvotočkaš novost kod nas ili ne, i da li je došlo vreme da se svest četvorotočkaša promeni ili ne. Po meni, poenta je da jedan medij koji sebe predstavlja kao pokretača teme poboljšanja bezbednosti u saobraćaju se koristi generalizacijama i popaljivim rečnikom da bi napravio senzaciju od jedne obične gluposti i time dao za pravo, ili samo poboljšao sliku o samom sebi, svakome ko je nekada isekao motociklistu, izgurao skuteristu na trotoar ili tako nešto. Oni su ti koji treba da ukažu na stvari koje treba promeniti, pa kad pričaju o ZOBS-u, da kažu da je potpuno debilno da svaki saobraćajac može da te zaustavi i naplati kaznu zato što prolaziš na početak kolone na semaforu. Mislim, to što policija to ne radi, ne znači da to neće raditi. Dokle god im je ostavljena ta mogućnost postoji verovatnoća da će jednog dana protumačiti zakon potpuno drugačije i reći: e od sad više nema provlačenja! I da ponovim, organizovaše li oni neku akciju o zaštiti motociklista, neku kampanju, bilo šta? A kad ih pitaš pošto iznajmljivanje staze, da se ljudi tu izduvaju ako već to hoće da rade, da se organizuje neki kurs, da se nešto nauči, zalepi ti cenu od koje ti se vrti u glavi.

Najobičniji licemeri!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 189 postova
  • Lokacija: Sremski Karlovci

 

@spettacollo

E ovo nije duhovito, ali je istinito. Kad neko ima mogucnost on ce je jednom iskoristiti, a ja necu da razmisljam koji ce to biti trenutak. Nego nevidim vise clanke u kojima savetuju ljudi sa ovog foruma. Da li je saradnja prekinuta? Ili BJB nece vise da pise tamo? Zna li neko?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1085 postova
  • Lokacija: Јужни Београд
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Hebes temu u kojoj ne smes da napises istinu ???

 

A kapiram da smo onda lagali? ???

 

 

Има нас који увек лажемо! Још увек нису успели да те убеде у то?

Мене јесу!  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Super specialist, 5929 postova
  • Lokacija: Šumadija
  • Motocikl: Suzuki GSXR600, Kawasaki ZX10R

@darinjo

Razumemo se skroz. Što se tiče pisanja u Dva točka ne znam, pravo da ti kažem prestao sam da ga kupujem pre dobrih godinu-godinu i po.

 

@ SpaVe

Moguće da i ja lažem, sve što je ljudsko nije mi strano! ;D

Kontam, ne bi trebali tako tragično da shvatamo kad nam obrišu post. Svima se događalo, biće toga još, nema potrebe da odmah krećemo sa stvarima tipa "cenzura" i tsl.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svakom po zasluzi, 12217 postova
  • Lokacija: NBGD - KN04ET
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ponekad kada vidimo ili pročitamo nešto što nas kao motoriste stvarno iziritira  (kao što je pomenuti članak u časopisu) reagujemo možda onako kako hladne glave inače ne bi :D...prosto krene lavina postova sa vređanjem i koji stvarno nisu primereni. Otuda brisanje postova "u paketu" :D...a tu se uvek nađe neko uvređen i sa, možda, ishitrenom reakcijom.

 

...čim je napolju kiša i ružno vreme eto nervoze.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.


  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja