Jump to content

Moto Zajednica

Udes (prvi nadam se i poslednji)

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 112 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: KTM450EXC

Druze, mozes da naplatis materijalnu i ne materijalnu stetu. S'obzirom da si imao savove i ako si imao neki lom to je teska telesna povreda.  Kada ti dodje procenitelj stete da slika motocikl reci mu i za jaknu i za kacigu pa nek i to slika jer i to mozes da naplatis. Sto se tice povreda prikupi svu lekarsku dokumentaciju. Kada ti osiguranje bude procenjivalo povrede da znas da mozes da naplatis i pretrpljeni strah i pretrpljeni bol (intenzitet bola) koji ti povlace veoma lep kesh pored povreda koje si imao. Kao sto su ti ostale kolege rekle naj bolje je da uzmes advokata....

Sa srecom!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1571 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1100RT

Ukoliko su lake telesne povrede i materijalna steta preko 200.000 ili teske, policija po sluzbenoj duznosti pokrece Krivicni postupak za ugrozavanje saobracaja ili tesko delo protiv saobracaja, te tu advokat nema sta da radi, jer nisi stranka u postupku vec osteceni, ..to je tzv blanketno krivicno delo, jer se naslanja na zakon o bezbednosti saobracaja koj je prekrsen kada je povredio vozac automobila saobracajni propis, a sto se tice naknade stete, osiguravajuce drustvo bi trebalo da ti isplati kompletnu materijalnu i eventualnu nematerijalnu stetu. Ukoliko se to desi, mozesh ti i da istaknesh imovinsko pravni zahtev u Krivicnom postupku ali ce seonda pokrenuti pitanje naknade stete iz osiguranja, da li si od Os. Dr. dobio ili nisi dobio naknadu.... Ne znam koji to postupak pokrece advokat ako je osiguravajuce drustvo vozaca automobila spremno da plati realnu stetu. U principu u parnici se solidarno tuze Os.Drustvo i Vozac automobila  te ukoliko Os.Dr. nece da plati stetu, ukoliko je krivica nejasna, ili ukoliko Os.Dr. plati maje nego sto steta realno iznosi....Vodi racuna o tome da je ovaj parnicni postupak za naknadu stete potpuno razlicit od krivicnog postupka koji ce biti pokrenut po sluzbenoj duznosti i na koji ces biti verovatno pozvan kao osteceni..

 

Dakle vodi racuna o tome za sta dajesh pare advokatu i da li je to potrebno. Licno, angazovao bih ga da postigne dobar dogovor sa Os.Dr. da se ne davish po sudu.

 

Parnica je jedno, postupak pred osig. drustvom drugo a krivicna odgovornost potpuno treca stvar  vrsta postupka.....

 

Uglavnom se kod nas u krivicnom postupku utvrdi krivica vozaca i za ovakvu stetu i lake povrede dosudi uslovna osuda od otprilike 4 meseca zatvora, uslovno na 2 godine...manje vise po proceni sudije. Od toga ti uglavnom nemas nista osim zadovoljstva sto je u kaznenoj evidenciji...

 

Juri ti da od Os.Dr. uzmesh sto vise para i skupljaj lekarsku evidenciju i cuvaj zapisik.

Pozz i srecno;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 791 postova
  • Lokacija: Beograd, Palilula
  • Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007

Nadam se da ću sutra imati sve informacije pa da konačno napišem kroz kakva sve g*vna se prolazi zbog ludaka na našim putevima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja