Jump to content

Moto Zajednica

CBF 600S

Recommended Posts

  • Teoreticar ..., 12089 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Honda CBF 600S

 

hfJUK_hondacbf600s0449977564.jpg

 

Dajte svoj komentar iskljucivo ako ste vozili ili posjedovali ovaj motorcikl. Niposto nikakve komentare u stilu "cuo sam", "rekli su mi" i slicno. Odgovorite na sledeca pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima bice istog trenutka obrisan.

 

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Navesti tacno godiste motocikla koji ste vozili..

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

"Posjedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Sta mi se dopada:

"Odlicne kocnice i dobra zastita od vjetra." ili "Sjajan za duza putovanja, odlican polozaj vozaca, mala potrosnja" ili neko moze napisati i par pasosa ako zeli, tim bolje.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

"Prednja kocnica ima lose doziranje i slaba zastita od vjetra" ili nesto slicno u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vas mali review. Tu sad moze svasta da se napise, da se detaljnije objasne i opisu stvari iz prethodne dvije stavke i da se jos malo prica o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i moze se dati i neka ocjena i recimo preporuka za kupovinu. Takodje, ovdje bi bilo dobro da onaj ko je proveo vise vremena sa motorm napise na sta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o odrzavanju...

 

 

 

Najlakse vam je da uradite copy-paste sadrzaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vas odgovor:


[b]1. Godiste motocikla koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vrijeme provedeno na motorciklu:[/b]


[b]3. Sta mi se dopada:[/b]


[b]4. Sta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 39 postova
  • Lokacija: jarkovac
  • Motocikl: cbf600abs

posedujem ovakav motocikl, godiste je 2004. do sad sam presao sa njim nekih 10 hiljada km. kako sam visok 172 cm, u njemu sedim ko saliven, a probali su ga i moji nesto vislji drugari do recimo 18 i par cm i nemaju nikakvih losih komentara na njega. mana koja se ispoljava kod mog motora je sto ima za dlaku vecu potrosnju, naime na otvorenom putu se krece oko 5. 5 a u gradskoj sredini nekih 6 6, ... al zato poteze do J...

na kocnicama je fenomenalan, prosto neverovatan, zaustavlja se neverovatno lako, i situacije koje su mi ranije bile neverovatne, da ne kazem skoro pogibljne, gde me je samo bog sacuvao, sad su laganica i stajem u trenu.

naravno sad koristim u punoj meri i zdnju kocnicu

 

sve u svemu preporucio bih ovaj motorcikl svakome ko zeli dugacke voznje sa normalnim redom brzina tu izmedju 100 i 160, za brze nije jer su za to trkalica, a ovo je prava f lasa. DUGOPRUGAS.

 

NAJDUZA VOZNJA MI JE SA NJIM BILA 2000 KM. CCA. I VERUJTE DA SAM VISE NEGO ODUSEVLJEN NJIME.

 

toliko od mene i veliki pozzz, a ja ga vozim i nadalje

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 282 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: Honda PCX 125 2021

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

2007.god,S varijanta sa ABS-om

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

2-3 sata,presao sam negde oko 50-tak km

 

3. Sta mi se dopada:

Neverovatno je koliko se ovaj motor pored svoje mase od oko 230kg lako vozi i koliko je okretan u gradskoj voznji.Tu mislim na provlacenje izmedju kola i polukruzna okretanja koja se sa njim rade k'o od sale.Polozaj za sedenje je takav da ne umara ruke u voznji i pruza odlicnu preglednost u saobracaju.

Agregat radi savrseno mirno,ima dovoljno snage pri nizim obrtajima za gradsku voznju i istu razvija linearno do nekih 6000 o/min nakon kojih pocinje da vuce nesto jace ali i dalje ostaje nekako predvidljiv,nema onog naglog priliva snage.

Najvise sam ga vozio do 140km/h sa vizirom u najnizem polozaju i mogu reci da je cak i tada zastita od vetra jako dobra,a visok sam 190cm.

Kocnice su fantasticne,jake su i lako se doziraju.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

Nisam uspeo da mu nadjem neke bitne zamerke,suvise sam ga kratko imao na raspolaganju.

 

5. Moj utisak:

Ja sam,ovako na prvu loptu,odusevljen svestranoscu ovog motora.Odlican je za grad,a cini mi se i da ima dovoljno snage za duzi put.Medjutim ovo nije motor za jurcanje vec je vise za neku laganu,opustenu voznju.

Sve u svemu,izuzetno prijatan motor za voznju sa kog mi se BAS nije silazilo.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1689 postova
  • Lokacija: Ljubljana
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

 

2004, posedujem ga i sada, mada ga više vozi moja bolja polovina...

 

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu: prošle godine oko 2000 kilometara , bolja polovina 12.000 kilometara,ove godine oko 500 kilometara...

 

 

3. Sta mi se dopada: linearan agregat, nema iznenađenja u vožnji, do 7000 obrtaja miran i uglađen, tek posle tih obrtaja motor se budi ali ništa strašno. Dosta dobre kočnice za takav motor, mada ništa impresivno.

 

 

4. Sta je moglo biti bolje: Potrošnja. troši isto kao R1200GS, iako je 600 ccm. Paljenje hladne mašine (to je posebna priča za sebe i ako si malo nepažljiv odmah preliva svečice). Tvrdo sedište (ko da je neko u fabrici zaboravio dasku u sedištu), mada to se privremeno rešava i ovčjom kožom. Premekan prednji kraj, jer kod jakog kočenja prednji kraj propada do dna a nema mogučnosti regulacije tvrdoče. Relativno deodzivno ogibljenje.Nedovoljna zaštita od vetra (premali vetrobran ili neadekvatnog oblika). Skoro neupotrebljivi retrovizori (lično više vidim svoje ruke u njemu nego put.....na kasnijim godištima su te retrovizore stavili na korman, tako da je taj problem rešen.Težak je na prednjem kraju a uzak mu korman, tako da je potrebno biti pažljiv pri manevrisanju pri malim brzinama i u mestu. Fali mu merač nivoa goriva, ima samo lampicu rezerve.

 

 

5. Moj utisak:

 

Ništa specialno ili impresivno. Motor, kojeg bi se posle jedne sezone prenajeo i vrlo brzo bih počeo tražiti drugi motor.Sve u svemu po karakteristikama motora je to po mom mišljenju motor za nežniji pol. Lično ga ne bih odabrao za duga putovanja, gde bih morao svaki dan prevaljivati po 500-700 kilometara. Zbog ugrađenih komponenti se steče utisak da su u Hondi na brzinu skrpili neki motor koji je morao biti što jeftiniji (ručice kvačila i kočnice nisu podesive, ogibljenje prednjeg kraja je nepodesivo,itd.......)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 91 postova
  • Lokacija: Backa Topola ili tu negde
  • Motocikl: Honda cbf600s

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

 

 

2006.

 

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

 

2500km

 

 

3. Sta mi se dopada:

 

honda ! nemam puno iskustva, vozila sam kavasaki ninju jednu sezonu i suzuki gs jednu sezonu,ovo je moj treci motor.ima vecu snagu nego prethodni,na putu me vetar manje

pomera sto je verujem zbog njegove tezine,prebrzo stignem do 140 pa se onda uplasim,

mada mi se i to dopada : lagan je za voznju,za moje potrebe mozda previse jak,dopada mi se i izgled motora .ovo je manje vise bas to sto sam trazila.polozaj menjaca,kocnice,

fuzastera - sve mi odgovara.

 

 

4. Sta je moglo biti bolje:

 

dve stvari - sediste kao da je od kamena,kod prve duze voznje uhvatio me grc u nozi vec posle 100km.tezak je nenormalno,sa mojih 55kg kada krene da mi se u mestu naginje 230 kg to je pesma zadrzati.hm,mozda ovo stavim u rubriku ono sto mi se dopada - za fitness je odlican :)

 

 

 

5. Moj utisak:

 

pozitivan, kada zamenim sediste i malo ojacam,bice sve ok.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 21 postova
  • Lokacija: Karlovac, Croatia
  • Motocikl: BMW F 800 ST

CBF 600S - PC 43, 2009. godina

Posjedujem taj motor od 05/2015 i u kondiciji novog je. Ima 11 000 km, servisi u ovlaštenom servisu u Karlovcu. Opremio sam ga dodatnom opremom u iznosu 1500€ i to je sada sport tourer kakav želim. Bitno je reći da je to potpuno novi motor u odnosu na staru PC 38 od 2004-2007, iako skoro jednako izgledaju. Potpuno nova alu rama, novi agregat iz novog CBR-a 600 RR, razmak osovina, kočnice,rezervoar,oplate, ovjes, elektronika itd. Ovo je bitno naglasiti jer većina misli da je razlika samo u ubrizgavanju goriva. Ovaj motor je uredno pobjeđivao na svim usporednim testovima i pojam je kvalitetno ugođenog i napravljenog motora. Ovjes i kočnice su besprijekorni, agregat može sve, elastičan i uglađen ali voli okretaje. Ubrzanje od 4 sekunde i VmaX od 213 km/h su lako dohvatljivi. Mjenjač jako dobar i dosta kratak - 4750 okretaja pri 100 km/h u 6. Potrošnja 4,4 do 5, 1 l realno uz vožnju po volji. Vozio sam prije Versys i naravno da 4 cilindraš ima malo manje pofiska u niskim okretajima ali kasnije nadoknađuje. Najbolje je to što kod ovog motora nema nikakvih neuglađenosti i čovjek se osjeća dobro. Imam i VFR 800 koji je više sport a manje tourer od CBF-a, ali oba su kvalitetne Honde. Neki su napisali da je taj motor toliko dobar da je dosadan, ali normalnom čovjeku takva "dosada" postane predmet želja. Uz opremu koju sam ugradio, putovanja su bez stresa. Što bi mijenjao? Možda CBF 1000 FA?

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja