Jump to content

Moto Zajednica

Dakar 2010

Recommended Posts

  • Drug član, 1073 postova
  • Lokacija: Beograd.........Srbija.......
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

PRIJATELJU...........................ISKRENE CESTITKE !

 

Pricali smo na aerodromu da je cilj negde oko 50. mesta............uspeo si................cestitam!

 

Cujemo se..............

 

Veliki pozdrav od tvog druga ................iz Afrike

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 224 postova
  • Lokacija: Modrica

Cestitam ekipi na celu sa Gaborom!

Hajde dogodine cilj neka bude za deset mesta manje i sve tako do prvog mesta!

 

Rekli smo svake godine po trideset mjesta bolje!!! ;)

 

Gabi svaka cast! Pozdrav i za ekipu jer su i oni zasluzni za ovaj rezultat! Kad samo pomislim kako je prosle godine motor stekao i stucao, a ove godine k'o sat! Svaka cast jos jednom!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 423 postova
  • Lokacija: Pancevo
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Umesto ovolikog silnog cestitanja hajde da coveku organizujemo docek na aerodromu. Koliko sam razumeo dolazi 20. u ponoc.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3618 postova
  • Lokacija: Kovin

Sagmajster: „Živim za moto sport“

 

U nedelju je ceo Buenos Aires bio je znaku finala 31. izdanja Dakar relija.

 

Na svečanoj ciljnoj rampi malena Srbija imala je svog velikog predstavnika Gabora Sagmajstera, koji posle više od 9.000 kilometara, tokom 14 dana, uspeo da preživi ozbiljnu dehidraciju trećeg dana, žestok pad šestog, a tri dana uoči cilja, praktično je ostao bez desne noge. Sve je prebrodio da bi sa osmehom na licu i državnim obeležjem na grudima, primio nagradu od organizatora, uz frenetično navijanje vatrenih Argentinaca.

 

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

 

„Ovo je veliki dan za mene, jer sam drugu godinu zaredom uspeo da završim najzahtevniji i najopasniji reli na svetu, Dakar. Biti na podijumu, to je najlepša stvar u mojoj karijeri. Fenomenalno se osećam, jednostavno živim za moto sport i tako će verujem biti još mnogo godina. Posebno mi je drago što ove godine nisam sam, već sam okružen ekipom iz Srbije, koja mi je mnogo značila tokom svih napora kroz Argentinu i Čile, tokom dve nedelje, koliko je trajalo ovo takmičenje. Veliki pozdrav svim ljudima u Srbiji, a naročito onima koji vole moto sport i koji su svakog dana bili uz mene, pratili šta radim i navijali iz sve snage“, rekao je Sagmajster, odmah posle ciljne rampe.

 

Pored automobila i motora na Dakaru se vozači takmiče i u konkurenciji kamiona i kvadova, a Sagmajster ističe da ne bi zamenio motor nekom od drugih sprava.

 

„Ne verujem da bih imao hrabrosti da probam nešto drugo. Na motociklu sam 20 godina i verujem u sebe kada sam na njemu. Svi kažu da je Dakar najopasniji za motocikliste, ali sam ja najsigurniji na dva točka. Ne razmišljam o automobilu ili kamionu, već samo kako ću kada se vratimo u Srbiju da proslavim ovaj veliki trijumf. Iz drugog pokušaja smanjiti vremenski zaostatak za vodećima za duplo, i završiti kao 59, za 30 pozicija ispod prošlogodišnjeg, definitivno je uspeh. Apsolutno sam zadovoljan, ako neko misli drugačije, to je već njihov problem. Mogu samo da im predložim, neka sami probaju, pa da vide kako to izgleda“, jasan jedini srpski predstavnik koji je završio Dakar, i to sada već dva puta.

 

Jedan kratki prikaz biće dovoljan da potkrepi Sagmajsterovu tvrdnju. Ovogodišnje izdanje Dakara započelo je 362 vozila (motocikli, kvadovi, automobili i kamioni), a reli je uspelo da zavrsi 184 takmičara. Praktično polovina učesnika (178 vozila) je odustala tokom različitih etapa. Sličan odnos je i kod motociklista. Startovao je 151 motor, a završilo je 88 vozača, što znači da je 63 takmičara moralo da odustane.

 

Izvor B92, evo linka.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3618 postova
  • Lokacija: Kovin

Zvanično završen 31. Dakar

 

Svečanom ceremonijom proglašenja pobednika i paradom svih takmičara u centru Buenos Airesa zvanično je završen 31. Dakar reli.

 

Poslednja etapa relija, koji je po drugi put vožen u Argentini i Čileu, održana je u subotu, a posle nje je već bilo poznato da je Francuz Siril Despre trijumfovao kod motociklista, da je Karlos Sainc iz Španije bio najbolji u konkurenciji automobilista, kao i da su do trofeja u konkurenciji kamiona i kvadova došli Rus Vladimir Čagin, odnosno Markos Patroneli iz Argentine.

 

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

 

Jedini srpski predstavnik na najprestižnijem, i ujedno najtežem, reliju na svetu Gabor Sagmajster zauzeo je 59. mesto u konkurenciji motociklista, i po drugi put u karijeri je uspeo da završi Dakar.

 

Kod motociklista Despreu je ovogodišnja titula treća u karijeri, ali prva otkako se Dakar vozi u Južnoj Americi. Pre toga je trijumfovao u Africi 2005. i 2007. godine.

„Sve pobede su dobre, ali je ova posebno lepa. Ova pobeda je došla kao nagrada za naporan rad, sposobnost i neverovatan tim“, rekao je Despre.

 

Za razliku od Desprea Saincu je ovo prvi trijumf na Dakar. Dvostruki svetski reli šampion je prošle godine imao šansu da pobedi, ali je zbog greške, ostao bez nje.

 

„Pobeđivao sam u Evropu, u Španiji, i sada sam pobedio na Dakaru. Presrećan sam i sada mi je lakše. Bilo je teško jer sam se svakog dana borio sa timskim kolegama, ali sam znao da će biti upravo tako“, izjavio je Sainc.

 

Još uvek nije poznato gde će biti voženo naredno izdanje Dakara, da li će ostati u Južnoj Americi ili će se vratiti u Africi. To će biti poznato za nekoliko meseci.

 

Izvor B92, evo linka.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja