Jump to content

Moto Zajednica

Intruder (Boulevard) M109R, godiste 2008

Recommended Posts

  • Teoreticar ..., 12091 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Suzuki Intruder (Boulevard) M109R

 

AoUJx_2008suzukiboulevardm109.jpg

By lalajko

 

Dajte svoj komentar iskljucivo ako ste vozili ili posjedovali ovaj motocikl. Niposto nikakve komentare u stilu "cuo sam", "rekli su mi" i slicno. Odgovorite na sledeca pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima bice istog trenutka obrisan.

 

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Navesti tacno godiste motocikla koji ste vozili..

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

"Posjedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Sta mi se dopada:

"Odlicne kocnice i dobra zastita od vjetra." ili "Sjajan za duza putovanja, odlican polozaj vozaca, mala potrosnja" ili neko moze napisati i par pasosa ako zeli, tim bolje.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

"Prednja kocnica ima lose doziranje i slaba zastita od vjetra" ili nesto slicno u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vas mali review. Tu sad moze svasta da se napise, da se detaljnije objasne i opisu stvari iz prethodne dvije stavke i da se jos malo prica o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i moze se dati i neka ocjena i recimo preporuka za kupovinu. Takodje, ovdje bi bilo dobro da onaj ko je proveo vise vremena sa motorm napise na sta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o odrzavanju...

 

 

 

Najlakse vam je da uradite copy-paste sadrzaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vas odgovor:


[b]1. Godiste motocikla koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vrijeme provedeno na motorciklu:[/b]


[b]3. Sta mi se dopada:[/b]


[b]4. Sta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 823 postova
  • Lokacija: Sofija, Bulgaria
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

 

Motor je 2008 godište, uvezen iz USA. Tamo se prodaje pod imenom Boulevard a u ostatku sveta je poznat kao Intruder.

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

 

Vozim ga oko pet meseci i prešao sam oko 7.000 km.

 

3. Sta mi se dopada:

 

Kombinacija stila i snage. M u imenu potiče od Marauder a R... znate i sami.  On je pripadnik relativno nove kategorije motora - power cruiser.

 

Motor izgleda fantastično. Da to nije samo moje mišljenje potvrdjuje pažnja koju privlači gde god se pojavi. Izuzetn mix klasičnog, modernog, agresivnog i elegantnog dizajna.

 

Snaga (125 KS) i obrtni momenat (160 pri 3.200). Jedina instrukcija koju sam dobio od iskusnih bajkera kada sam počeo da ga vozim je bila: "Samo mu ne odvrći mnogo gas". Prosto katapultira. U petoj možeš da voziš od 90-200Km/h a ubrzanje je neverovatno.

 

Iako sam u početku bio skeptičan u vezi položaja vozača (noge i ruke prema napred), posle dosta predjenih kilometara shvatio sam da mi uopšte ne smeta - naprotiv, vrlo je prijatno. Sedište je napravljeno kao fotelja i u njemu možes provesti ceo dan bez bolova u pozadini.

 

Ponašanje motora na otvorenom putu je fantastično bez obzira na težinu od 350 kilograma.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

 

Menjač mi se ne dopada. Ima samo pet brzina (sto je u suštini normalno za cruiser-e). Kod prebacivanja iz prve u drugu brzinu ponekad se čuje "neprijatno krčanje". Ni do sad nisam uhvatio "caku" kako da to izbegnem. Prva brzina je jako duga i najbolji efekat je, čim kreneš, da odmah prebaciš u drugu.

 

Pri većim brzinama (170-200km/h) oseća se jak otpor vazduha. S obzirom na položaj vozača, ni to nije čudno. Posle montiranja windshield-a situacija se dosta promenila ali se ne može reći da ne duva.

 

Voleo bih da ima ABS ali to niko ne stavlja na ovu kategoriju motora.

 

Ponuda dodatne opreme na evropskom tržistu je očajna - malo i ružno. Većinu stvari sam poručio iz USA.

 

5. Moj utisak:

 

Moje utiske o ovom motoru treba prihvatiti sa rezervom - nemam sa čim da ga uporedim. Osim jedne sezone sa Burgmanom 650, ovo je prvi i jedini "pravi" motor koji sam vozio.

 

Dakle, Suzuki Boulevard M109R je napravljen za otvoren put, za ljude sa većim gabaritima i za one koji mogu da se kontrolišu.

 

Vožnja ovog motora zahteva period privikavanja. U početku mi je gradska vožnja bila ozbiljan problem - teško skretanje i nestabilnost kod manevrisanja i pri malim brzinama.  Prisutna je bila i laka neprijatnost kod provlačenja, mada, moram priznati, gabariti i zvuk motora izazivaju respekt kod šofera automobila - pomeraju se da prodjem. Vremenom sam savladao tehniku preživljavanja u gradu ali definitivno, voziti Boulevard M109R nije isto što i voziti skuter.

 

Na otvorenom putu je vožnja pravo uživanje. Motor se izuzetno dobro ponaša na krivinama. Nekoliko puta sam petama zagrebao asfalt. Bez problema sam prolazio čak i veoma oštre serpentine. Na mokrom i na šljunkovitom putu, barem za sada, nisam imao nikakvih problema. Kod obilaženja šlepera neprijatan osećaj udara vazdušne struje je znatno manji nego što sam očekivao. Očigledno je da težina, nisko težiste i velika snaga dobro odradjuju posao. Prisustvo prtljaga i saputnika skoro da se i ne oseća.

 

Kao što sam spomenuo, ovaj motor je za malo krupnije ljude. Moj prijatelj koji je nešto ispod 1.70m, morao je ozbilijno da se protegne da bi zauzeo poziciju za vožnju. Nije mu bilo prijatno.

 

I na kraju, Suzuki Boulevard je ozbiljan motor čiju personalnost treba poštovati. Svako divljanje na ovom motoru je neprimereno. Treba prosto uživati u umerenoj vožnji i znati da, kada ti zatreba, uvek možeš da računaš na njegovih 1800cc i 125 konja.

 

2xVf6_motopiran109.jpg

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 206 postova
  • Lokacija: Kikinda

Godiste motocikla koji ste vozili:2006

 

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:par hiljada km, za sada

 

 

3. Sta mi se dopada:zvuk, snaga i obrtni momenat, pri brzini od 80km/h motor se vriti na svega 2.200 obr/min, lakoća upravljanja bez obzira na masu od preko 340kg

 

 

4. Sta je moglo biti bolje:previše plastike, kvalitet izrade pojedinih detalja bi mogao biti bolji, smeštaj nižih vozača, pomalo gub menjač, ništa od ovoga nije toliko strašno da bi ozbiljnije narušilo uživanje u vožnji ovog "power cruisera"

 

 

5. Moj utisak:po meni uspešna kombinacija različitih kategorija, visok nivo zadovoljstva u vožnji

post-23455-0-18698200-1400700409_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja