Jump to content

Moto Zajednica

motorciklistu udario voz (10.08.2009)

Recommended Posts

  • Drug član, 1193 postova
  • Lokacija: Zemun

Motociklista Dejan Asudi (31) iz Kisača poginuo je na pružnom prelazu u Kisaču juče oko 10 sati, kada je na njega u punoj brzini naleteo međunarodni putnički voz.

iz danasnjeg blica

 

Putnički prelaz na kome je poginuo vozač „tomos automatika” potpuno je neobeležen: nema rampe, svetlosnih uređaja, kao ni adekvatnih saobraćajnih znaka.

Prema prvim informacijama, mašinovođa I. D. koji je upravljao „Avala ekspresom” video je motoristu na pružnom prelazu i pokušao da ga upozori sirenom, ali bezuspešno. Očevici pričaju da je mašinovođa signalizirao, ali da ga vozač „tomosa” nije čuo. Udar je bio toliko jak da je mladić odleteo nekoliko desetina metara od mesta nesreće - pričaju očevici.

Saobraćaj na pruzi Novi Sad - Subotica kod Kisača bio je obustavljen puna tri sata tokom sudijskog uviđaja. Telo poginulog mladića preneto je u Zavod za sudsku medicinu na obdukciju, a ostale detalje nesreće trebalo bi da pokaže dalja istraga.

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 208 postova
  • Lokacija: Bicske Hungary
  • Motocikl: BMW K1200 LT

Automobili,kamioni,vozovi još fale avioni ,helikopteri i brodovi i napad na nas je potpun.

 

Saučešće porodici i priljateljima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1826 postova
  • Lokacija: DE

Jebote, neverovatno.  :o Kako to da nije bar obelezeno? Mada iako nije obelezeno, vidi se pruga... stvarno cudno da je vozac nije primetio, a ni video ni cuo voz? ??? Strasno.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Nesvrstan, 756 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: R21A

AU jel moguce da se ovo desi?? Ma mora da su ovi iz blica propustili da napisu nesto mozda je pao na prugu,ko zna sta je tu bilo,prosto ne mogu da verujem da nije video/cuo voz! Saucesce!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1497 postova
  • Lokacija: Obrenovac
  • Motocikl: YZF-R1

Evo ja smatram da sam kompetentan da kazem sta na ovaj nemili dogadja. Inace pored kawasakija zx6r vozim i VOZ tako da cu vam ukratko opisati slicne situacije. Putni prelaz moze biti obeleze,obezbedjen(rampe) ili neobezbedjen(neobelezen je samo ako su nekome trebali signali za antenu ili nesto drugo pametno)). U svakom slucaju greska je vozaceva! To sto nije obelezen nije nikakvo obrazlozenje! Pruga se vidi (osim ako nije covek slep) i samim tim treba pogledati 5 puta pre nego se krene preko nje. Ne obezbedjuje se prvenstveno zato jer je procenjeno da nema frekvencije saobracaja za obezbedjenje prelaza. Pri brzini voza od 75km/h zaustavni put je 800m,tako da jedino sto masinovodja moze da uradi je da zavede kocenje i da legne na sirenu (naravno da zatvori oči i zapuši uši jer je dosta njih odlepilo zbog gazenja). Necete mi verovati koliko je narod lud! Pored spustenih rampi oni udare po gasu tako da mi prodje tako blizi da mu vidim unezverenu facu! Da prodjem putni prelaz potrebno mi je od spustanje rampi pa do podizanja pa oko 30-45 sekundi. Ne biraju da li je kisa,sneg,led...da li vozi decu ili bilo sta!

Kod takvih udesa zna se ko izvlaci deblji kraj a mene ce slike proganjati ceo zivot. Nemoguce je da se sirena ne cuje jer budi iz mrtvih!

Sve u svemi,sve se svodi na nesavestost vozaca.... pre nego sam i sam poceo da jašem dvotockasa mislio sam da su motociklisti naj nesavesniji u saobracaju a to sam zakljucio gledajuci kako se vozikaju na R1 u sorcu i japankama,tockare i izigravaju majmune! Sada vidim da smo kao nacija nesavesni do kraja! Svi su kao nesto nervozni i ludi tako da motoristima jedino ostaje da vezbaju brzo kocenje i da nastave da psuju ispod kacige jer to je sve sto mozemo da radimo.Meni licno su 1000 puta izletali sa krsinama i to provalim da me je video jer obavezno ablendujem kada snimim situaciju u daljini.

Sanjam o danu kada ce se postovati prvenstvo prolaza,saobracajni znaci,semafor itd.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Cuore Sportivo, 1337 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Ako nije bio pijan ili uadjen necim,

verovatno je gluv, pa na njegovu zalost nije na vreme reagovao.

A mozda zivi pored pruge pa je oguglao na sirene od voza pa je jednostavno nije registrovao da je upozorenje njemu upuceno.

 

Ko ce ga znati....

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja