Jump to content


Photo

11 dana kroz Rumuniju


 • Please log in to reply
139 odgovora u ovoj temi

#1 kochaMatori

kochaMatori

  Bona Fides

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 2298
 • Član od: 23 Mar 2008
 • LokacijaKraljevina Mirijevo - Beograd
 • Motor:http://www.motoscout.de

Napisao 16 July 2009 - 21:56 PM

Dakle, prva faza priprema je zavrsena.

Pred vama se nalazi verzija No.1 mog plana za jedanaestodnevno putovanje motorom kroz Rumuniju. Odmah da kazem da datum putovanja jos uvek nije odredjen. Cak ne znam ni da li ce ono biti realizovano ove godine. Ako ne, onda sledeceg leta hoce milion posto.

Zasto sam onda odlucio da objavim ovaj plan puta sada? Prvo da bih cuo vase misljenje, savete, predloge tj. da bih ga unapredio i korigovao tamo gde sam pogresio. Drugo, da bih mozda motivisao i dao ideju nekome ko zeli i moze da realizuje ovo ili slicno putovanje vec sada i nezavisno od mene. Trece, da bih pozvao one koji su zainteresovani da mi se prikljuce. I na kraju a u stvari najvaznije – da bih objavljivanjem ovoga sebe “naterao” da taj plan i realizujem.

Za sada poznata su dva putnika: KochaMatori – Honda Transalp 600V i KochaMladji – Suzuki GSR 600 (ne krecemo na put dok ovo ne pazarimo). Potencijalni saputnik na Hondi je KochaMladja.

Pre nego sto predjete na dalje citanje zelim da se zahvalim na inspiraciji svim clanovima Bjbikers koji su ovde objavljivali svoje putopise sa njihovih putovanja kroz Rumuniju a pre svega na Josefu – Joseph B. i Davoru – guasaar.

Takodje, i ako nisam imao prilike da ga upoznam, zahvalan sam i nepoznatom kolegi-bajkeru (dole na slici) iz US koji je, fasciniran voznjom po Rumuniji, napravio krajnje koristan i upotrebljiv web site – www.motoromania.com . To mi je bio osnovni prirucnik za izradu plana puta.

Posted Image


Prema planu, tokom ovog 11.-to dnevnog putovanja preci ce se ravno 3000 km uglavnom ruralnim predelima Rumunije ali ce se obici i Bukurest, cuveno letovaliste na Crnom moru – Mamaia, cuveni zimski turisticki centar u Karpatima Brasov, dodirnuce se krajnji sever Rumunije tj. granica Ukraine i Moldavije i najuzbudljiviji i najatraktivniji bajkerski putni pravci u Rumuniji - Top 5 Roads medju kojima i cuveni Transfagarasan.

Vozice se pored same obale Crnog mora na nula nadmorske visine ali i preko vrhova Karpata na 2000 metara nadmorske visine.

Planirano je spavanje u pansionima i kampovima (satoru) i u hostelima kojih u Rumuniji ima poprilicno dobro rasporedjenih, opremljenih i koji za sasvim prihvatljivu cenu nude vise nego prihvatljiv kvalitet usluge.


A sada….

Plan puta:


Prvi dan - Prva etapa: Od Beograda do rumunske granice kod Bele Crkve

Polazak je iz Mirijeva (Rudi Cajaveca 4) u 7h. Za saputnike koji zive van Beograda kod mene je obezbedjeno spavanje (5-6 osoba) za noc pre puta. Gorivo se tankuje vece pre polaska na Jugopetrolovoj pumpi u Mirijevu koja je od startne pozicije udaljena 1km.

Vozi se starim smederevskim putem do Smedereva,potom se prelazi Dunav, prolazi se Kovin a potom se vozi kroz Delibatsku pescaru tj. kroz mesta Gaj i Sumarak. Ako je moj prijatelj Srba na vikendici u Sumarku svraticemo kod njega na kafu.

Cilj je Bela Crkva tj. mesto Kaludjerovo, gde je granicni prelaz u Rumuniju. U Beloj Crkvi planiran je dorucak (burek i sl. u lokalnoj pekari).

Ova etapa je dugacka 110 km i po Garminu vozi se 1,42h. Planirani dolazak na granicu je u 09,30h.

Posted Image


Prvi dan - Druga etapa: Od rumunske granice do Djerdapa

Po prelasku granice, prvo vece naseljeno mesto u Rumuniji je Naidas. Ukoliko se ne pojavi neka posebna potreba nije planirano da se svraca u to mesto nego se sa granicnog prelaza odmah nastavlja putem DN57 koji je jedan od Top 5 Roads bajkerskih puteva u Rumuniji.

Vise detalja o ovom putu na: http://www.motoroman...files/DN57.htm 

Ceo put je prakticno niz Dunav i prolazi kroz sela koja su pretezno naseljena etnickim Srbima. Prvo mesto na kojem je planirano krace zaustavljanje je Moldova Noua koja se nalazi na 140.-tom km od Starta. Tu je planirana dopuna rezervoara jer je sledeca pumpa tek na 350.-tom kilometru. Moldova Noua je stari lucki gradic,naseljen Srbima koji je izgradjen za vreme komunizma i sluzio je kao pristaniste teretnim recnim brodovima koji su iz obliznjeg rudnika bakra odvozili rudu.

Sledeca pauza (kafa, pice, setnja) je nakon 135 km voznje u Baile Herculane (jedna od poznatijih banja u Rumuniji). Nakon sledecih 35km stize se na granicni prelaz Djerdap (preko hidrocentrale). Ako svi imaju multi-vizu prelazi se u Srbiju tj. u Kladovo gde je planirano nocenje kod tasta i taste.

Ova etapa ima 198km i po Garminu prelazi se za 3,23h. Planirani dolazak na Djerdap je u 15h.

Posted ImageDrugi dan (ukoliko se prespavalo u Kladovu) - polazak u 7h za Campus Crevedia pored Bucuresti Vozi se na istok niz E70  (vise o ovom putu na http://www.motoroman...x_files/E70.htm) ali se koristi lokalni put DJ552 koji ide uporedo sa E70). Prvo stajanje je nakon 152 km u mestu Terpezita (http://www.terpezita...glish/index.php)
.
Opcija: Ukoliko se nije spavalo u Kladovu, na 173.km od Djerdapa (481.km od starta) se nailazi reku Jiu (http://en.wikipedia.org/wiki/Jiu_River) pored koje je prirodni rezervat i gusta suma. To je 7km ispred grada Craiova. Varijanta je da se tu pored reke kampuje tj. prenoci. Druga opcija je da se prenoci u nekom hostelu u Craiova (to je grad od 300.000 stanovnika, vise o njemu na: http://en.wikipedia.org/wiki/Craiova).

Ukoliko je spavano u Kladovu, planiran je dorucak i odmor u gradu Craiova (180.-ti km). Iz Craiova se nastavlja duz E70 ali lokalnim putem 114km do mesta Rosioro de Vede, starog grada koji se pominje prvi put 1385.god (http://en.wikipedia....oşiorii_de_Vede). Odatle se nastavlja jos 119km do mesta Ordoreanu koje se nalazi na jezeru Mihailesti u blizini Bukuresta. Od jezera Mihailesti, vozi se jos 39km pored Bukuresta i stize se u campus Crevedia, koji je cilj ove etape (http://www.hurmuzach...oxiu-hurmuzachi ). U campus-u Crevedia planirano je spavanje dve noci. Ceo sutrasnji dan se koristi za obilazak Bukuresta (30km udaljenog), spava se druga noc u campusu i potom nastavlja dalje.

Ova etapa ima 452km po Garminu 9,43h. Planirani dolazak u campus je do 20h.


Posted Image

Uvazavajuci pristigle komentare (vidi dole pristigle postove) evo prvih korekcija plana puta. Znaci, prvog dana, nakon prelaska granice vozice se 135 km do gore pomenute Baile Herculane. Tu, na sugestiju guasaar-a nastaje izmena u odnosu na prvu verziju. Umesto da se prati sliv Dunava i vozi pored granice Rumunije sa Bugarskom (ravnica  :-\), vozice se obroncima Karpata ::). Rumuni taj deo tog planinskog venca nazivaju Carpatii Meridionali - Grupa Parang. Evo slike na kojoj je oznacen deo Karpata koji bi bio "overen" ovim prvim danom

Posted Image

Znaci, od Baile Herculane nastavlja se putem DN67 koji je podrobno opisan na vec pomenutom web sajtu: http://www.motoroman..._files/DN67.htm Pored nekoliko banja, zanimljivih naselja, manastira i rimskih arheoloskih lokaliteta koji se mogu videti duz ovog puta, cilj je da se poseti i nesto duze zadrzi u gradu Targu Jiu / http://www.romaniato.../targu-jiu.html / koji se nalazi na 265.km od granice tj. na 375.km od Beograda.

Krajnje odrediste je kamp Lume Noua koji je od grada Targu Jiu udaljen jos 76km severo-istocno odnosno do kojeg ce se tog prvog dana preci ukupno 451 km za koje je po Garminu potrebno 7,6 sati voznje.

Vise detalja o kampu Lume Noua u kojem je planirno nocenje, imate na: http://www.lumenoua....sh algemeen.htm

Korigovana mapa ove etape bi onda izgledala ovako:

Posted Image

Drugi dan: - Camping Lume Noua - Pitesti - Campus Crevedi (Bucuresti)

Shodno izmenama u prvom danu, menja se i etapa planirana za drugi dan. Ujutro, (do 9,30h) planiran je polazak iz kampa Lume Noua za sledece odrediste - studentski campus u mestu Crevedia pored Bukuresta. Iz kampa se krece lokalnim putem DJ676 koji vodi na jug a potom putem DJ676D na jugo-istok. Nakon 48km prelazimo reku Olt. To je najveca reka u Rumuniji koja tece izvire i uliva se unutar Rumunije. Nakon 156km od kampa stize se u grad Pitesti gde je planiran rucak u provereno dobroj piceriji na centralnom gradskom trgu.

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Pitesti je grad od oko 200.000 stanovnika, smesten na reci Arges. Vecini je poznat kao centar automobilske industrije Rumunije jer su u njegovoj blizini locirani pogoni cuvene fabrike automobila Dacia. Medjutim, mnogima moze biti zanimljiva i jedna tamna strana tog grada koji se prvi put pominjao jos u XIV veku a koja je vezana za njegovu nedavnu istoriju:  Naime, komunisticke vlasti Rumunije su u periodu od 1949. god do 1952. god. u zatvoru smestenom u tom gradu sprovodili tzv. "brainwashing" eksperiment ispiranja mozga nad politickim zatvorenicima tehnikom koja je ostala poznata kao Experimentul Piteşti. http://en.wikipedia..../Piteşti_prison

Nakon odmora i rucka u gradu Pitesti nastavlja se dalje putem DN65B, preseca se auto-put A1, vozi se lokalnim putem DJ702G koji ide paralelno sa auto-putem i nakon 127km stize se na odrediste.

Ova etapa je duga 262km i po Garminu se prelazi za 6,30h sto bi znacilo da bi se na domak Bukuresta stiglo negde oko 17h. To bi znacilo da ima smisla da se uvazi i komentar koji je dao severian u smislu da se na Bukurest ne trosi toliko puno vremena (spavanje dve noci i jedan citav dan) pa je sada plan da se obilazak grada Bukuresta obavi tokom tog popodneva i veceri:


Posted Image


Treci Drugi dan (poslepodne) : Obilazak grada Bucuresti

Nakon sto se smestimo i ostavimo prtljag u campusu, planirana je voznja od oko 100km centralnim delom grada Bukuresta i obilazak znamenitosti, jezera, parkova, stadiona i eventualno jednog trznog centra/supermarketa (Carrefour, Baneasa… ) kojeg nema u Beogradu (tek da uporedimo cene, asortiman i mozda pazarimo nesto korisno).

Povratak u campus je u popodnevnim/vecernjim satima.

Posted Image


Cetvrti Treci dan: Polazak u 7h iz campusa Crevedia za letovaliste Mamaia na Crnom moru

Obilazi se Bucuresti severnom stranom i vozi se 55km lokalnim putem DJ101 do jezera Fierbintii de Sus. Nako toga preseca se magistrala E60 i nastavlja na jugo-istok putem DJ201 a potom putem DJ213, preseca se auto-put 81 i izlazi na magistralu DN3.

Magistralom DN3 vozi se do grada Calarasi (73.000 stanovnika), na 175.-tom kilometru, gde je planiran odmor. Grad Calarasi se inace nalazi na samom pocetku delte Dunava i dalja voznja se nastavlja 42km lokalnim putem DN3B koji vodi neposredno uz deltu Dunava do grada Fetesti. Odmah iza Fetesti izlazi se na auto-put E81 kojim se jedino u toj oblasti moze preci preko rukavaca Dunava koji su u njegovoj delti inaci jako siroki.

Auto-putem se vozi 14 kilometara do gradica Cernavoda koji je poznat kao velika luka na Dunavu ali i po tome sto se u njemu nalazi Nuklearna elektrana sa dva CANDU (kanadska) nuklearna reaktora (drugi je pusten u rad krajem 2007. godine) koji proizvode
18% ukupne elektricne energije u Rumuniji. Cernavoda je poznat i po velikom broju vinograda u njegovoj okolini u kojima se pretezno odgaja vinova loza Murfatlar.Po izlasku iz grada Cernavoda vozi se putem DN22C koji ide tik uz kanal Dunav-Crno More koji je izgradjen i pusten u saobracaj 1984.god. U gradicu Medgidia put preseca kanal i vodi ka gradu Murfatlar koji je citav opasan nepreglednim vinogradima istoimene vinove loze. Za sledecih 21 kilometar stize se u najvecu rumunsku luku na Crnom moru - Constanta a za jos 15km u Mamaia camping na samoj obali mora.

Ova etapa ima 318 km i po Garminu prelazi se za 7h. Planirani dolazak u kamp je do 20h

Posted Image


Sedmi Sesti dan: Polazak iz Mamaia u 7h za Galati

Nakon dva-tri dana odmora na moru, krece se putem E60 na sever i magistralom vozi 22km, a potom izlazi na lokalni put DJ222 i dalje DJ225 koji prolazi kroz prirodni rezervat. Na 66.-tom km je rimski lokalitet Pantelimon. Na 96.-tom km kod grada Harsova, koji se nalazi na samoj obali Dunava izlazi se na magistralni put E60. Kao sto je to slucaj duz celog toka Dunava i u ovom gradicu od 11000 stanovnika postoji rimski arheoloski lokalitet Cetatea Romana Carsium (Carsium je rimski naziv za Harsova jos od kada su ga i osnovali). Dalje se iz Harsova nastavlja magistralnim putem E60, 25 kilometara do izlaska na lokalni put DJ213 i potom DJ212 koji vodi pravo na sever duz reke Dunarea koja je jedna od pritoka Dunava. Na 204.-tom km stize se u Braila, 10-ti grad po velicini u Rumuniji sa 212.000 stanovnika, koji se nalazi na samoj obali reke Dunarea i na granici sa Moldova. U blizini grada se nalazi i jezero Brates koje predstavlja prirodni rezervat, na cijoj obali je i uredjen camping prostor u kojem je planiran odmor (opciono i spavanje). U drugoj varijanti, voznja se nastavlja na sever, duz granice sa Moldova, i putem DJ248 nakon jos 218km stize se u grad Iasi na samoj granici sa Moldova gde je spavanje u hostelu MG House.
Prva varijanta: 240km i 5,38h po Garminu (na odredistu negde oko 15h) - kampovanje na jezeru.
Druga varijanta: 450km i 10,17h po Garminu (na odredistu negde oko 20h).- spavanje u hostelu.

Posted Image

Osmi Sedmi dan:

U Rumuniji postoji TOP 5 ROADS (vidi: www.motoromania.com ). Jedan od njih je DN57 – Danube i taj je vozen prvog dana. Od 9.-og dana pocinju etape kojima se voze preostala 4 najlepsa, najatraktivnija i najuzbudljivija puta o kakvima mnogi bajkeri sanjaju.

Da bi se "pozicionirali" na sam pocetak jednog od najlepsih bajkerskih drumova u Rumuniji iz grada Iasi "penjemo se" do "vrha Rumunije" na samu granicu sa Ukrainom u selo Ciumarna - poznato po Ceramica Neagra (Crna Grncarija). Vise o tome pogledajte na: http://www.motoroman...iles/DN17A.htm 

Posto se sledeci dan vozi DN17A (jedan od cuvenih Top 5 Roads) i ta deonica iznosi 358km, ovog 8.-og dana vozi se "samo" 251km a destinacija je Camping Vuurplaats u severnim Karpatima u mestu Fundu Moldovei. Tu je planiran odmor, spavanje i prikupljanje energije za dalji put.
 
O samom kampu vise detalja na: http://vuurplaats.er....nl/indexe.html

Posted Image


Deveti Osmi dan: DN17A - Bucovina

Ovde jednostavno nema sta drugo da se kaze osim: procitaj sta o ovom putu pise na

http://www.motoroman...files/DN17A.htm

Vozi se 358km a destinacija je "mali Prag" odnosno grad Brasov gde je predvidjeno spavanje u hostelu.

Ova deonica je duga 358 km a za nju je po Garminu potrebno 7,23h.

Posted Image


Deseti Deveti dan: DN73 PLUS cuveni Transfagarasan (DN7C)

DN73 pocinje prakticno iz grada Brasova, prelazi se planinski prevoj (cca. 1000m/n.v) na cijem vrhu je cuveni rumunski ski-centar Poiana Brasov, prolazi se kroz cuveni Rasnov i jos cuveniji Bran (za turiste "Drakulin" dvorac) a zavrsava u gradu Campulung koji datira jos iz II veka p.n.e. O samom putu vise detalja na http://www.motoroman..._files/DN73.htm
Nakon 134km voznje gore pomenutim putem, stize se na pocetak cuvenog DN7C ili poznatijeg, Transfagarasan puta. Put je napravljen prevashodno iz vojno-strateskih razloga jer je tadasnji rumunski lider Ceausescu, nakon sto je Sovjetska vojska okupirala tadasnju Cehoslovacku, bio u strahu da ce sovjetska vojska krenuti i na Rumuniju. Za probijanje Karpata, da bi se izgradio ovaj put kojim bi glavnina rumunskih vojnih efektiva mogla biti brzo “prebacena” preko Kartpata, ozloglaseni rumunski lider Nicolae Ceausescu utrosio je preko 6 miliona kilograma dinamita, i na zalost 40 ljudskih zivota tj. vojnika koji su stradali na njegovoj izgradnji. Transfagarasan danas prakticno koriste samo turisti (motociklisti, biciklisti…) a zbog ekstremnih klimatskih uslova oko njega zvanicno je zatvoren za saobracaj od 01. septebra  do 01. juna.
Detaljnije na: http://www.motoroman...files/DN7C.htm  Nakon savladjivanja Transfagarasana nastavlja se do 45km udaljenog grada Sibiu koji je zajedno sa Luxembourg-om 2007. godine bio Evropska prestonica kulture. Opciono moguce je da su tu spava u hostelu ili da se produzi na severo-zapad do kampa Poarta Oilor gde bi se zanocilo. Vise o Camping Poarta Oilor na: http://www.guest-hou...x.php?language=

Ova etapa ima 339 km i po Garminu prelazi se za 6,32h.

Posted Image


Jedanaesti Deseti dan: Povratak kuci

Iz kampa Poarta Oilor (ili iz grada Sibiu) krece se na zapad do grada Hunedoara gde se obilazi prelep gotski dvorac iz IV veka - Corvinilor Castelul. Vise o ovom a i o ostalim dvorcima u Rumuniji na: http://www.transylva...s.ro/hunedoara/

Iz Hunedoare ide se na Timisoara pa na granicu, Vrsac i u Beograd.

Ova poslednja deonica ima 426km.

Posted Image

[table][tr][td]Budzet (minimalni):
Stavka                 Kol.          Cena     Ukupno          Napomena
Gorivo               150lit          1eur      150eur          3000km /100km x 5lit
Prenociste 10 nocenja      15eur/noc   150eur          (noc u satoru = usteda)
Hrana          11 dana          20eur/dan   220eur 4e dorucak, 8e rucak i 8e vecera
Ostalo          11 dana            8 eur/dan    88eur Kafa, pivo, sok, sladoled…

Total po coveku                                   608eur
[/table]


Cene nekih osnovnih namirnica u Rumuniji:

[table][tr][td]Kurs EUR:LEI 4.2 Kurs EUR:RSD 92

                                                                  lei          eur         din
Benzin 1 litar                                 4.54         1.08        99.36

U prodavnici
Pivo 2 litra                                 7.00          1.67     153.33
Voda 1 litar                                 1.76          0.42 38.64
Mleko 1 litar                                 3.50          0.83 76.67
Hleb vekna                                 2.00          0.48 43.81
Svinj. But 1 kg                                       16.00          3.81      350.48
Piletina 1 kg                                       16.00          3.81      350.48

U restoranu                                                lei          eur         din
Pivo (u kafeu)                                  5.00 1.19       109.52
Pica (u rest.) velika                        18.00 4.29       394.29
Shaorma kao giros                                14.00 3.33       306.67
McDonald obrok BigTasty                25.00 5.95       547.62
Espresso kafa                                          5.00 1.19       109.52

U kampu/hostelu            lei          eur         din
prenociste hostel po osobi                 63.00 15.00 1,380.00
prenociste camp po osobi                 14.70   3.50    322.00
sator veci dan                                 16.80   4.00    368.00
sator manji dan                                 12.60   3.00    276.00
elekt.napajanj dan                                 10.50   2.50    230.00
masina za pranje 1 korisc.                 16.80   4.00    368.00
susionica vesa 1 korisc.                           8.40   2.00    184.00
[/table]

Oprema za poneti (lista napravljena na jednoj od tema ovog foruma):

Sator
Vrece za spavanje
Kuvalo na plin
Kamp posudje komplet
Komplet alata za motor
Prva pomoc
Satorsko krilo
Sprej za lanac (ili bocica sa menjackim uljem)
Sprej za krpljenje gume
OBE unutrasnje gume
Mini kompresor
WC papir
Nozic, baterijska lampa, so, flasa 1.6l sa vodom
Podmetac za copak
Kesa sa uvek mokrom magicnom krpom (brisanje vizira, farova...)
Auto karta (GPS navigator)
Crevo za istakanje goriva
Cerada za motor

+ Rezervni ključ
+ Korisnički manual za motor
+ Merač pritiska guma
+ Dve krpe za čišćenje vizira + sprej za istu namenu
+ Dve krpe za brisanje prljavijih delova na motoru
+ Bočica antiseptik gela (za pranje ruku kad nema vode u blizini)
+ Rezervni vizir i rezervne rukavice
+ Elastična mrežica za dodatni prtljag
+ Flaša ulja za motor

U prilogu je MapSource file. Preporucujem onima koji nisu nikada bili u Rumuniji da ga ucitaju kroz GoogleEarth i da posebno prodju deonice planirane za osmi, deveti i deseti dan - zbog tih slika ne spavam nocima ;) :)

Zakačeni fajl(ovi):


 • 0

#2 TomoB

TomoB

  Skilled Rider

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 4074
 • Član od: 07 Dec 2006
 • Motor:Pijađo Ćao

Napisao 16 July 2009 - 22:41 PM

Trece, da bih pozvao one koji su zainteresovani da mi se prikljuce.


Što se mene tiče, sa velikim zadovoljstvom.
 • 0

#3 kochaMatori

kochaMatori

  Bona Fides

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 2298
 • Član od: 23 Mar 2008
 • LokacijaKraljevina Mirijevo - Beograd
 • Motor:http://www.motoscout.de

Napisao 16 July 2009 - 22:58 PM

uuff, ne ide mi nikako sa tim tabelama :) ali nadam se da su cifre koliko toliko pregledne.

Trece, da bih pozvao one koji su zainteresovani da mi se prikljuce.


Što se mene tiče, sa velikim zadovoljstvom.


a vala kako nam se ne da se vec jednom sretnemo i licno upoznamo...jedino nam preostaje da zapucamo na ovako nesto pa da nadoknadim propustena druzenja s tobom... i u Umagu i na srpskom reliju... ;D
 • 0

#4 misa-pei

misa-pei

  Drug član

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 4106
 • Član od: 07 Jan 2008
 • LokacijaBeograd, Tresnja
 • Motor:Suzi Q, CBR 1000F Bedevija

Napisao 16 July 2009 - 23:10 PM

Treba da dodjes da ti dam one putopise ;)

Joj, sto bih i ja is`ooooo :(
 • 0

#5 kochaMatori

kochaMatori

  Bona Fides

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 2298
 • Član od: 23 Mar 2008
 • LokacijaKraljevina Mirijevo - Beograd
 • Motor:http://www.motoscout.de

Napisao 16 July 2009 - 23:16 PM

Treba da dodjes da ti dam one putopise ;)

Joj, sto bih i ja is`ooooo :(


e da, ajd zvrcnu cu te sutra pa ako si kuci da skoknem po njih...ili ako ces ti u grad seti se da ih poneses pa da svratis na kafu/pice

edit:

ah da, pa zato sam ovo i okacio...da nam visi pred ocima i natera nas da to odradimo ;)
 • 0

#6 Arakis

Arakis

  Svakom po zasluzi

 • Administratori
 • Broj Postova: 16273
 • Član od: 06 Jun 2008
 • LokacijaNBGD - KN04ET
 • Motor:Honda Transalp, plavi, za dečake

Napisao 17 July 2009 - 08:20 AM

Uffffff.....

#7 sasha

sasha

  MSC Member (Maxi Scooter Club)

 • Members
 • PipPip
 • Broj Postova: 609
 • Član od: 20 Mar 2006
 • LokacijaBeograd
 • Motor:Kawasaki J 300 ABS

Napisao 17 July 2009 - 08:39 AM

Cak ne znam ni da li ce ono biti realizovano ove godine. Ako ne, onda sledeceg leta hoce milion posto.


Sjajna ideja! Vrlo rado bih ti se pridružio, ali se plašim da ove sezone to neće biti izvodljivo.
 • 0

#8 quasaar

quasaar

  Călător motocicleta

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 4534
 • Član od: 28 Mar 2006
 • LokacijaNovi Sad / Mlecni Put
 • Motor:Honda XL1000V Varadero - Nuklearka

Napisao 17 July 2009 - 08:48 AM

Ajmo ovako...:

- Sto se tice tocenja goriva... vidim da si napisao tamo na pocetku neku veeeliku kilometrazu od pumpe do pumpe... ne brinite za gorivo... maltene svako mesto/selo ima pumpu... u najgorem slucaju cete morati preci 100km do pumpe, ali to mora biti zesca zabit... znaci nemojte se tripovati na gorivo... samo opusteno

- Vidim da nameravate ici uz BG granicu... moram vam reci da je uzasno monotono... ravnica kao vojvodina... nista narocito!!! Mislim da pravite veliku gresku sto necete ici po obroncima karpata i proci kroz mesta Targu Jiu, Ramnicu Valcea... Mi smo prosli juznim delom, doduse nismo isli skroz uz dunav i jedva smo cekali da stignemo do granice... dosadno, siromasno, nema gde ni pristojnu kafu popiti... uglavnom su gradici i varosica ciganskih gastarbajtera... jedna ulica, 20 kuca po nekoliko spratova,... ili stari socrealisticki gradovi, sivilo,...

- Kada budete isli iz Bukuresta prema C moru... ako ikako mozete, drzite se plana i lokalnih magistrala, nemojte izlaziti na autoput... 300km savrseno pravog puta, kao novi ekser!!! svako drvce pored puta je iste velicine i oblika... nikako auto put

- U Brasovu, ako vam bude bila potrebna ikakva pomoc, bilo sta... shibnite poruku meni na 063/506-461 i poslacu vam broj mojih prijatelja, koji ce vam izaci u susret

- Ako ste u mogucnosti iz Brasova se provozajte prema gradu Ploiesti kroz varosice Predeal, Busteni, Azuga i posetite gradic Sinaia gde je dvorac Peles i manji Pelisor... t.j. letnja razidencija prvog rumunskog kralja Carla... Batalite Rasnov... nema tamo sta videti, razruseno utvrdjenje koje je tek u ranoj fazi restauracije... a Sinaia-u ne biste trebali propustiti!!!

- Takodje ako mozete provozajte se putem kroz Muntele Rosu... stara magistrala takodje prema Ploiestiju i Bukurestu, koji se po izgradnji nove magistrale takodje koristi skoro iskljucivo za motoriste, za uzivanje po blagim krivinama i savrsenom asfaltu

- Sibiu!!! Nemojte napraviti gresku koju smo mi nekoliko puta napravili... ostanite u Sibiu, vidite taj prelep grad, zanocite... obavezno posetite stari grad koji je velicine manjeg grada u Srbiji... ovo je pod obavezno!!!!!!!

- Gledajte da za Transfagarasan odvojite jedan ceo dan... trajace, verujte mi, stajacete, slikacete, proletece vreme... znaci za prevoj i do Sibiua jedan dan!!!

- Ponesite dobra kisna odela i nesto malo toplije garderobe... na prevoju zna da bude jaaako hladno, da duva prilicno jak vetar koji prolazi kroz svu garderobu, a na kisu racunajte kao da ce je obavezno biti na nekoj deonici... Karpati su cudno mesto, vreme se od kise do tropske vrelime menja ponekad i nekoliko puta na dan

- Sta jos!?!? srecan put svima i uzivajte!!! Znam da ce vam biti lepo!!! Ako se kockice sloze eto i mene  ;)

- Ima jos dosta toga, ali posto ce ici i malko neiskusniji, a vidim da ce biti i malo drugacijih motora, ostala mesta vam necu spominjati... to za neku drugu turu

- E da... jos jedna stvar... u povratku od Sibiua prema Srbiji... pogledaj moje putopise, kod mesta Orastie, je oooodlican restoran koji radi 24h... moja preporuka i za kvalitet i za kvantitet... kao i za cene

- He he he jos nesto... posle toga preporucujem da na pravcu prema Temisvaru posle Deve, idete putem Faget - Margina - Lugoj... to je nekih 100km prelepog puta kroz planine i sume... spustanje sa Karpata u Banat. Tu se ide kratko vreme magistralom koji je relativno opterecen teretnim saobracajem, i na jednom mestu (desna krivina u sumovitom delu magistrale je skretanje levo... ima znak koji pokazuje skretanje za Faget... prepoznacete da ste na 100-200m od skretanja kada vidite da je iznad puta ogroman digitalni znak koji pokazuje ogranicenje brzine i upozorava na opreznost

Uhhhhh ala mi se sad ideeeeee
 • 0

#9 severian

severian

  REW / Hit the Road

 • BJB Vitez
 • Broj Postova: 4870
 • Član od: 14 Aug 2007
 • LokacijaNovi Beograd

Napisao 17 July 2009 - 09:28 AM

Pa ja sam za avgust planirao nesto slicno! Manje dana, ali u osnovi vrlo slicno.

Bilo bi jako, jako lepo ako bi se skupilo drustvo. Sa nekih 4-5 motora vec je zabava zagarantovana. Ja doduse nisam planirao da kampujem, ali cu zbog drustva i motora izgleda i kamper postati :D

I na kraju sugestija: pitanje da li za Bukurest treba 2 dana. Ja sam bio - grad je lep i zanimljiv, ali urban. Nema velikih saobracajnih guzvi. Celo popodne i vece (sa spavanjem u nekom hotelu/hostelu) je sasvim dovoljno...


 • 0

#10 kochaMatori

kochaMatori

  Bona Fides

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 2298
 • Član od: 23 Mar 2008
 • LokacijaKraljevina Mirijevo - Beograd
 • Motor:http://www.motoscout.de

Napisao 17 July 2009 - 11:05 AM

Ajmo ovako...:

- Sto se tice tocenja goriva... vidim da si napisao tamo na pocetku neku veeeliku kilometrazu od pumpe do pumpe... ne brinite za gorivo... maltene svako mesto/selo ima pumpu... u najgorem slucaju cete morati preci 100km do pumpe, ali to mora biti zesca zabit... znaci nemojte se tripovati na gorivo... samo opusteno


tako sam i mislio nego sam na mapi nasao samo jednu pumpu upisanu u Orsavi pa ajd kao da sipanje goriva navedem kao razlog za stanku :)

- Vidim da nameravate ici uz BG granicu... moram vam reci da je uzasno monotono... ravnica kao vojvodina... nista narocito!!! Mislim da pravite veliku gresku sto necete ici po obroncima karpata i proci kroz mesta Targu Jiu, Ramnicu Valcea... Mi smo prosli juznim delom, doduse nismo isli skroz uz dunav i jedva smo cekali da stignemo do granice... dosadno, siromasno, nema gde ni pristojnu kafu popiti... uglavnom su gradici i varosica ciganskih gastarbajtera... jedna ulica, 20 kuca po nekoliko spratova,... ili stari socrealisticki gradovi, sivilo,...


i sa ovim se slazem jer sam takav utisak stekao "vozeci" tu deonicu pomocu GoogleEarth satelita. ajd ako mozes daj mi par koordinata kojim pravcem iz Turn Severina prema Bukurestu. Jer zadrzao bih taj deo plana da prilaz bude dunavskom magistralom na rumunskoj strani i tada neminovnom dolazim do Turna. Vozio sam kolima od Turn Severina do Bukuresta magistralom koja vodi direktno na Craiova i to bih da izbegnem

- Kada budete isli iz Bukuresta prema C moru... ako ikako mozete, drzite se plana i lokalnih magistrala, nemojte izlaziti na autoput... 300km savrseno pravog puta, kao novi ekser!!! svako drvce pored puta je iste velicine i oblika... nikako auto put


:) to znam, vozio sam takodje taj auto-put davno...zato sam i mapirao taj prilaz moru sporednim putevima. jedino imam tih 14km zbog mosta preko Dunava tamo u njegovoj delti. na mapama nisam mogao da nadjem ni jedan drugi most.

- U Brasovu, ako vam bude bila potrebna ikakva pomoc, bilo sta... shibnite poruku meni na 063/506-461 i poslacu vam broj mojih prijatelja, koji ce vam izaci u susret

- Ako ste u mogucnosti iz Brasova se provozajte prema gradu Ploiesti kroz varosice Predeal, Busteni, Azuga i posetite gradic Sinaia gde je dvorac Peles i manji Pelisor... t.j. letnja razidencija prvog rumunskog kralja Carla... Batalite Rasnov... nema tamo sta videti, razruseno utvrdjenje koje je tek u ranoj fazi restauracije... a Sinaia-u ne biste trebali propustiti!!!

- Takodje ako mozete provozajte se putem kroz Muntele Rosu... stara magistrala takodje prema Ploiestiju i Bukurestu, koji se po izgradnji nove magistrale takodje koristi skoro iskljucivo za motoriste, za uzivanje po blagim krivinama i savrsenom asfaltu


ovo sve cu svakako razraditi i uneti u plan. npr. Sinaia. prosao sam i to kolima i predivno je. hvala za ponudjenu pomoc i asistenciju u slucaju potrebe.


- Sibiu!!! Nemojte napraviti gresku koju smo mi nekoliko puta napravili... ostanite u Sibiu, vidite taj prelep grad, zanocite... obavezno posetite stari grad koji je velicine manjeg grada u Srbiji... ovo je pod obavezno!!!!!!!


znaci ipak spavanje u Sibiu. OK, onda ce to biti zakucano i kamp Poarta Oilor otpada.

- Gledajte da za Transfagarasan odvojite jedan ceo dan... trajace, verujte mi, stajacete, slikacete, proletece vreme... znaci za prevoj i do Sibiua jedan dan!!!

- Ponesite dobra kisna odela i nesto malo toplije garderobe... na prevoju zna da bude jaaako hladno, da duva prilicno jak vetar koji prolazi kroz svu garderobu, a na kisu racunajte kao da ce je obavezno biti na nekoj deonici... Karpati su cudno mesto, vreme se od kise do tropske vrelime menja ponekad i nekoliko puta na dan


Jasno. Ova moja verzija je podrazumevala da Transfagarasan "napadnemo" iz Brasova gde bi se tada nalazili ali pravcem jug-sever tj. odozdo pa onda kada izadjemo gore da okrenemo na Sibiu. Zato mi je prilaz do Campulung-a gde pocinje Transfagarasan bio tim pravcem preko Rasnova. Razradicu i tu drugu varijantu da iz Brasova krenemo gore na severo-zapad, predjemo Transfagarasan pravcem sever-jug pa onda opet gore na Sibiu. U svakom slucaju racunam da od Brasova do Transfagarasana ima negde oko 150km i da se to moze preci tako da negde u 9h budemo na pocetnoj tacki prevoja a onda, kao sto kazes, ceo dan "lelujanja"  ;) :D

- Sta jos!?!? srecan put svima i uzivajte!!! Znam da ce vam biti lepo!!! Ako se kockice sloze eto i mene  ;)

- Ima jos dosta toga, ali posto ce ici i malko neiskusniji, a vidim da ce biti i malo drugacijih motora, ostala mesta vam necu spominjati... to za neku drugu turu

- E da... jos jedna stvar... u povratku od Sibiua prema Srbiji... pogledaj moje putopise, kod mesta Orastie, je oooodlican restoran koji radi 24h... moja preporuka i za kvalitet i za kvantitet... kao i za cene

- He he he jos nesto... posle toga preporucujem da na pravcu prema Temisvaru posle Deve, idete putem Faget - Margina - Lugoj... to je nekih 100km prelepog puta kroz planine i sume... spustanje sa Karpata u Banat. Tu se ide kratko vreme magistralom koji je relativno opterecen teretnim saobracajem, i na jednom mestu (desna krivina u sumovitom delu magistrale je skretanje levo... ima znak koji pokazuje skretanje za Faget... prepoznacete da ste na 100-200m od skretanja kada vidite da je iznad puta ogroman digitalni znak koji pokazuje ogranicenje brzine i upozorava na opreznost

Uhhhhh ala mi se sad ideeeeee


he hehe, znao sam ja da ce tu biti jos mnogo "ima jos nesto...ima jos nesto..." tako da nema druge nego da se spakujes i pridruzis ;) :D

 • 0

#11 kochaMatori

kochaMatori

  Bona Fides

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 2298
 • Član od: 23 Mar 2008
 • LokacijaKraljevina Mirijevo - Beograd
 • Motor:http://www.motoscout.de

Napisao 17 July 2009 - 11:17 AM

Pa ja sam za avgust planirao nesto slicno! Manje dana, ali u osnovi vrlo slicno.

Bilo bi jako, jako lepo ako bi se skupilo drustvo. Sa nekih 4-5 motora vec je zabava zagarantovana. Ja doduse nisam planirao da kampujem, ali cu zbog drustva i motora izgleda i kamper postati :D

I na kraju sugestija: pitanje da li za Bukurest treba 2 dana. Ja sam bio - grad je lep i zanimljiv, ali urban. Nema velikih saobracajnih guzvi. Celo popodne i vece (sa spavanjem u nekom hotelu/hostelu) je sasvim dovoljno...sto se mene tice realno je da su male sanse da ovo odradim ovog leta. ja svakako moram pocetkom septembra u brasov ali kolima i na par dana pa bi to znacilo da ovo sve mora da se vozi pocetkom avgusta a to mi je vec tesko da izvedem sto zbog obaveza poslovnih sto zbog finansija. kako sto sam rekao najveca investicija koja je preduslov za ovo je GSR600 :)

U svakom slucaju tema je tu pa cemo se uklapati nekako sa idejom da se napravi dobro drustvo.

Kampovanje nije prioritet ali low-cost smestaji jesu. To znaci, hosteli, pansioni i eventualno satori. Srecna okolnost je ta da je po Rumuniji taj biznis u ruralnim sredinama prilicno razvijen u vidu seoskog domacinstva koje nudi prenociste u pansionu a i mogucsnot razapinjanja satora u dvoristu. A prakticno svaki veci grad ima po nekoliko hostela u kojima je prenociste sasvim OK.

Mislim da nisi razumeo za Bukurest. Plan mi je da se dodje uvece u taj studentski kampus Crevedia. On je smesten na jezeru dva km od istoimenog sela a sve je to udaljeno od Bukuresta 35km. Tu mi je cerka provela proslu godinu kao student na pripremnoj godini - ucila jezik. Svake godine tu dolaze strani studenti iz raznih zemalja tako da ce ih i iduce godine biti i iz Srbije. Posto sam tamo bio vise puta ucinilo mi se da je odlicna baza da se tu noci jer imaju sve (sanitarne i dr) sadrzaje ukljucujuci i cuvani prostor sa fizickim obezbedjenjem 24/7. Znaci, dodjemo tu spavaomo, ujutro odemo na voznju i obilazak grada Bukuresta ceo dan, vratimo se uvece, spavamo i ujutro dalje. Dakle, jedan dan za Bukurest. :)
 • 0

#12 quasaar

quasaar

  Călător motocicleta

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 4534
 • Član od: 28 Mar 2006
 • LokacijaNovi Sad / Mlecni Put
 • Motor:Honda XL1000V Varadero - Nuklearka

Napisao 17 July 2009 - 11:19 AM

Svakako magistrala uz Dunav do Drobeta Turnu Severin!!! Prelepo je voziti uz Dunav ovu deonicu. Mada ima radova na toj magistrali pa cete verovatno nailaziti povremeno na krace deonice tucanika, ali nista sto ne bi bilo ko mogao da prodje bilo kakvim motorom.

Sto se tice od Turnu Severina pa dalje... ako pogledas mapu put ti ide cik cak gore dole... ne mogu sad da se setim tacno svih mesta... Uglavnom Baile Herculane  - Craiova - Pitesti... Pogledaj neke od mojih putopisa... obicno stavljam i mape puta. Ako ne nadjes ovde, mozda je lakse na www.motodiary.info

Transfagarasan je najidelnije i najlepse preci sa juga na sever t.j. od Curtea de Arges - Cartisoara - Sibiu
 • 0

#13 doktor

doktor

  Ne silazi

 • Members
 • PipPipPipPip
 • Broj Postova: 5219
 • Član od: 25 Sep 2007
 • LokacijaKraljevo
 • Motor:XT 1200 Z Super Tenere

Napisao 17 July 2009 - 11:44 AM

Odlicna ideja! I sam imam vec skoro razradjenu turu po Rumuniji, baziranu na istom site-u sa jos malo dorade. Samo nikako da joj nadjem vremena, uvek je na cekanju. Ekipa iz mog kluba, njih troje upravo se vratila sa ture po Rumuniji slicnog trajanja...Verovatno ce biti postavljen putopis by Sasasnob.
 • 0

#14 kochaMatori

kochaMatori

  Bona Fides

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 2298
 • Član od: 23 Mar 2008
 • LokacijaKraljevina Mirijevo - Beograd
 • Motor:http://www.motoscout.de

Napisao 17 July 2009 - 11:56 AM

Svakako magistrala uz Dunav do Drobeta Turnu Severin!!! Prelepo je voziti uz Dunav ovu deonicu. Mada ima radova na toj magistrali pa cete verovatno nailaziti povremeno na krace deonice tucanika, ali nista sto ne bi bilo ko mogao da prodje bilo kakvim motorom.

Sto se tice od Turnu Severina pa dalje... ako pogledas mapu put ti ide cik cak gore dole... ne mogu sad da se setim tacno svih mesta... Uglavnom Baile Herculane  - Craiova - Pitesti... Pogledaj neke od mojih putopisa... obicno stavljam i mape puta. Ako ne nadjes ovde, mozda je lakse na www.motodiary.info

Transfagarasan je najidelnije i najlepse preci sa juga na sever t.j. od Curtea de Arges - Cartisoara - Sibiu


ahaa, taj pravac mi je onda jasan. i inace sam predvideo da se skrene u Baile Herculane pa cu razraditi varijantu da se tuda nastavi dalje.
 • 0

#15 bmw

bmw

  Drug član

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 1871
 • Član od: 10 Jan 2006
 • LokacijaLjubljana
 • Motor:BMW R1200C , BMW R1200GS, CBF 600 ABS, KYMCO S200 People

Napisao 20 July 2009 - 22:56 PM

jeli datum več određen?......primate li "strance" u društvo?
 • 0

#16 kochaMatori

kochaMatori

  Bona Fides

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 2298
 • Član od: 23 Mar 2008
 • LokacijaKraljevina Mirijevo - Beograd
 • Motor:http://www.motoscout.de

Napisao 21 July 2009 - 00:18 AM

jeli datum več određen?......primate li "strance" u društvo?


na prvo pitanje odgovor je: NE.

na drugo pitanje odgovor je: DA sa velikim zadovoljstvom. :)

ovo sa datumom mi je malo komplikovano. zavisi od realizacije jedne poslovne transakcije za koju u ovom trenutku samo znam da ce se desiti sasvim sigurno ali ne znam kada. mozda vec sutra a najkasnije krajem septembra. dakle ne mogu na put pre nego sto odradim taj posao. izmedju ostalog od dela zarade iz tog posla planirana je i nabavka GSR-a za juniora i dela nedostajuce opreme.

s druge strane, poslednji datum kada vredi poci na ovaj put je negde izmedju. 10. - 12. avgusta jer se Transfagarasan zatvara za saobracaj 01. septembra. iz tog razloga sve vise sumnjam da cu uspeti ove godine da ovo realizujem ali...jaka zelja je tu pa ne odustajem :)

u svakom slucaju kad god da podjem na ovaj put, ove ili sledece sezone, u ovoj temi imacu listu zainteresovanih i sigurno cu vam uputiti pozive...pa ko u medjuvremenu vec nije bio a zeli - bice dobrodosao.


 • 0

#17 severian

severian

  REW / Hit the Road

 • BJB Vitez
 • Broj Postova: 4870
 • Član od: 14 Aug 2007
 • LokacijaNovi Beograd

Napisao 21 July 2009 - 12:19 PM

Za ovaj vikend imao sam ideju da odem, preko Kovina i Bele Crkve, do Rumunije i probam ovaj put uz Dunav do Turn-Severina, pa nazad u Kladovo i vec na dalje bih video...

Da znate svi - zaHebancija sa vizom je toliko velika, da multi-shengen prakticno ne vazi, tj. mora da se vadi rumunjska viza;)). Za shengen, moras da im kazes da putujes u zemlju izdavaoca shengena, a onda i da im das dokaz da zaista tamo putujes. Ako covek ide svojim prevozom, nejasno je sta je dokaz, osim hotelske rezervacije. Kako sam imao ideju samo da budem 1 nepun dan u Rumuniji, nisam siguran da cu imati taj dokaz za granicu.

Mozda i odem pa probam da udjem, cisto da vidim sta ce STVARNO da se desi, kad ovi u info centru nemaju ni jednu konkretnu informaciju.

Ovo mozemo tretirati kao izvidnicu za vecu turu  :D


 • 0

#18 Arakis

Arakis

  Svakom po zasluzi

 • Administratori
 • Broj Postova: 16273
 • Član od: 06 Jun 2008
 • LokacijaNBGD - KN04ET
 • Motor:Honda Transalp, plavi, za dečake

Napisao 21 July 2009 - 12:21 PM

:D

Ja mislim druže (shodno iskustvima sa F. Gore) da promeniš nick u "Izviđač" ;D, baš ti pajsuje :D :D :D

#19 kochaMatori

kochaMatori

  Bona Fides

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 2298
 • Član od: 23 Mar 2008
 • LokacijaKraljevina Mirijevo - Beograd
 • Motor:http://www.motoscout.de

Napisao 21 July 2009 - 12:54 PM

ja sam u poslednjih godinu dana dva puta vadio rumunsku vizu - doduse onu za posetu na bazi pozivnog pisma ali sam cuo da uopste nije problem dobiti i turisticku vizu. meni je pozivno pismo poslao student-nas drzavljanin koji tamo studira i ima stalni boravak. pri tome to nije bila moja cerka jer tada jos nije imala sredjene papire nego neki njen prijatelj, pa i pored toga nije bilo nikakvih problema. oba puta sam dobio vizu za jedan ulazak sa vaznoscu od 90 dana - neprekidno 10 ili 15 dana boravka tj. na onoliki broj dana koji je naveden u pozivnom pismu.

od papira, pored pozivnog pisma, popunio sam formular, prilozio kopiju pasosa i kopiju Delta Generali kartice za zdrav. osiguranje. prvi put mi nisu trazili a drugi put jesu dokaz o "prevoznom sredstvu" tj. vozilu. npr. autobusku/voznu/avio-kartu ili zeleni karton vozila u zavisnosti od toga sta se navede u formularu kao nacin putovanja-ulaska u zemlju. posto sam tada otisao motorom u ambasadu i kod sebe sam imao samo dokumenta od motora ja im prilozio foto-kopiju zelenog kartona od motora ;) i u formularu upisao da idem motorom. nikakav problem - mislim da je rumun koji tamo radi na vizama vec naviknut na to da ovdasnji bajkeri putuju po rumuniji. :)

podnosenje zahteva se zakazuje na tel. 0800 102100 ali se bukvalno dobije termin za sutradan ili dan-dva kasnije. nakon sto se zahtev preda viza vam je gotova za 6 radnih dana a ako ga bas zamolite i obrazlozite (sto sam ja jednom i uradio) bila mi je izdata za tri dana.

posto cu ovih dana ici do rumunske ambasade da obnovim vizu uzecu tacno podatke sta je sve potrebno od dokumenata i jos jednom proveriti proceduru pa cu to ovde objaviti.
 • 0

#20 Crven Ban

Crven Ban

  Drug član

 • Members
 • PipPipPip
 • Broj Postova: 2397
 • Član od: 22 Dec 2007
 • LokacijaValjevo
 • Motor:BMW sekta

Napisao 21 July 2009 - 13:52 PM

Vrlo sam zainteresovan za ovu turu, ali nekako sledece godine, jer stvarno me mrzi da se zezam oko vize. Mnoge sam stvari ostavio za sledecu godinu bas zbog tih viza, nakako se osecam kao ovca za sisanje kad treba da stanemu red i cekam vizu.
 • 0
0 korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova