Jump to content

Moto Zajednica

Predstavljanje - Suzuki Bandit 600

Recommended Posts

  • Drug član, 1192 postova
  • Lokacija: Bg
  • Motocikl: Dominator

Nisam ga vozio, ali evo šta su drugi rekli o njemu... Tekst preuzet sa par stranica na internetu.

 

zpqg8_00bandit03pe5.th.jpg

 

Kada je Suzuki izbacio model Bandit 600 prve reakcije su bile "Previše je obièan!" ili "Ovo nije sportbike!". Suzuki nije ni planirao da napravi superbike ili da Bandit bude èudo moderne tehnike. Vlasnici Bandita su svesni toga, ali ako se pogledaju razni Bandit forumi i testovi, svi se moramo složiti da je Bandit jedan sjajan motocikl. Novi milenijum je doneo mnoge nove stvari, sa njima je išao i Bandit 600, Suzuki GSF600S koji je bio spreman za novi vek.

 

Svetlosne grupe

 

Ukoliko ste upoznati sa izgledom predhodnih Bandita, prvo što Vam upada u oèi (logièno) je prednji far. Ne raèunajuæi novi oblik kao iskljuèivo estetski dodatak, moramo da primetimo da je i zaštita od vetra uraðena bolje (drugim reèima- postoji). To rezultat proširenja svetlosne grupe na dva fara. 51W kratkog i 60W dugogo svetla rade da bi vozaèu omoguæili vožnju kroz noæ. (Sem ako vozaè nije Egipæanin, prim. aut) Kratko svetlo se nalazi u levom faru i iznenaðujuæe je jako za samo jednu sijalicu. Na žalost, ubog specifiènog dizajna "njuške" ne postoji dovoljan intenzitet svetlosti koja se razliva po okolini, pa su primeæene primedbe vozaèa da su slabije primeæeni prilikom sumraka i u gradu. Zbog toga, skupila se ekipa koja je sve to i praktièno isprobala i primetili su da je zaista teško videti svetla bandita pod odreðenim uglovima. Zbog toga, uglavnom se preporuèuje vožnja pod dugim svetlima. Sa druge strane, odnosno gledanjem iz sedišta, farovi su odlièni i osvetljavaju put više nego zadovoljavajuæe, sa vrlo malo tamnijih mesta na delovima koji su osvetljeni. Sa druge strane fara se nalazi nova instrument tabla. Instrumenti su pogonjeni step motorom (nema sajli) pa se pri startu simpatièno zavrte do granica. Osvetljenje instrument table je pomoæu LED dioda koje troše manje energije od sojalica a osvetljavau podjednako dobro. Druga prednost je što LED diode crkavaju skoro nikad. (kakva konstrukcija reèenice??) Pored obrtaljke i kilometar sata imamo i digitalni sat, meraè kilometraže sa turometrom (to je ono Trip meter...)

 

0srad_00bandit10cc8.th.jpg

 

Šasija

 

Ram je bio kompletno redizajniran, sa smanjivanjem ugla prednje viljuške sa 25.6 na 25 stepeni radi lakšeg manevrisanja i zazora izmeðu zamišljene linije koju osovina volana ostavlja na tlu i mesta gde toèak dodiruje tlo sa 103.6mm na 98mm dok je razmak meðu toèkovima poveæan za 10mm u odnosu na predhodne modele i iznosi 1440mm. Hod opruge prednje viljuške je poveæan sa 8,8 - 17,7N/mm (Njutn po milimetru) na 9,81 - 19,62N/mm. Dakle, prednja viljuška je, narodski reèeno, malo tvrða. Zbog ovih promena, Suzuki je smanjio nivo ulja sa 97mm na 112mm, (gledajuæi razdaljinu od vrha viljuške). Zadnje ogibljenje je takoðe unapreðeno, i to sa 62.7N/mm na 107,87N/mm. Takoðe je uveden sud koji odvaja gas od ulja u zadnjem amortizeru. Nakon svih ovih sitnih zajebancija na ogibljenju, Bandit dobija i nove koènice. Dupli Tokico 30,23mm diskovi sa duplim klipom menjaju predhodne Nissin koèaljke. Zadnji dok poseduje identiènu konfiguraciju koja se može videti na Hayabusi, što obeæava odliène performanse. Ono što je najbitnije, Bandit dobija 120/60/17 napred i pozadi 160/60/17 što samom motoru daje dosta na spabilnosti i otvara novi horizont u malo oštrijoj vožnji.

 

404.jpg

 

Makina

 

Agregat ima iste klipove kao Katana 600, koji obezbeðuju bolje podmazivanje kao i bolji dizajn karika, što zajedno poboljšava ostvarivanje kompresije i smanjivanje ošteæivanja materijala. Radi boljeg hlaðenja (uljem) postavljene su veæe prskalice ka klipovima, a radi jaèeg protoka ulja tu je i nova uljna pumpa. Protok je poveæan sa 7,1 galona u minuti na 8,5 galona u minuti. Agregat dobija gorivo pomoæu Keihin CVR 32mm karburatora sa TPS-om (throttle position sensor) koji pomaže da se performanse agregata dovedu do maksimalnog iskorišæenja. Novi sistem ubrizgavanja vazduha donosi sjajne rezultate u zaštiti životne sredine jer se u auspuhu nalazi vrlo malo goriva koje nije sagorelo. PAIR sistem ubacivanja vazduha smanjuje odreðene emisije zagaðenja i do 50%. Zbog novog rama konstruisan je i novi sistem za preèišæavanje vazduha, kao i mesto za filter goriva. Novi alternator daje jaèu struju na izlazu.

 

Vožnja

 

Ajd sad, kako se Bandit 600S 2000 vozi? Ukratko, sjajno. Ustvari Bandit je sada unapreðena verzija sjajnog motocikla. Jedna od stvari koja je odmah primeæuje je nedostatak vibracjia koje su pratile predhodne Bandite pri krstareæim brzinama. Dok je predhodni bandit tresao guzu i ruke, vibracijama na novom Banditu su podložni, izgleda, samo retrovizori. I to se primeæuje kako se brzina poveæava. One promene koje sam naveo na viljušci dozvoljavaju brže promene pravca i lakše manevrisanje na malim prostorima. Sa novim ogibljenjem, Bandit vas pouzdano vuše kroz krivine. Iako je malo teži od predhodnika, sa poboljšanom geometrijom i novim dimenzijama guma, uopšte ne izgleda teži. Agregat je mekan i dosta dobro reaguje na gas èim se probudi, a malo je pospan na nižim obrtajima. I pored toga, moramo priznati da je agregat sjano balansiran, i da vrlo lako može vozaèu prižiti utisak da vozi neki superbike. Ne zavaravajmo se, Bandit nije ni pravljen da juri GSX-R600, ali može da priži iluziju sportaka. Ono gde Bandit zaista sija, e to je na ulici. Bandit je svojim položajem vozaèa i položajem nogu vozaèa izmišljen za udobnu vožnju kroz gust saobraæaj. Iako je zbog toga pomalo nezgodan za duža putovanja onih koji imaju malo duže noge, ne možemo mu zameriti ništa dok se probijamo kroz jutarnji špic. NJegovo ogibljenje, iako malo neprijatnije za jurcanje autoputem, pruža sjajnu podlogu za uobièajene neravnine u urbanim sredinama. Nepotrebno je govoriti o tome da bu prednja viljuška, u kombinaciji sa sjajnim koènicama pruža iskustvo uronjavanja u asvalt prilikom naglog koèenja zaustavljajuæi motor vrlo sigurno i stabilno. Možda bi jedina zamerka bila na vetrobran, koji, kada su ga veæ metnuli, mogli malo i da podignu jer se stièe utisak da je tu više zbog šminke nego zaštite. Ma, kenjam i ja, ko oæe Bandita, taj i želi da oseti vetar na licu. Na kraju, stvarno ne znak u koju kategoriju da stavim Bandita, jer stvarno nije jedan od onih motora koji se stalno viðaju na ulici. Možda je prava kategorija "odsvegapomalo" iako se ne može reæi da ovaj motor nema liènost. Ima je, i to kakvu. Zadovoljiæe i najprobirljivije, uæutkati skeptike, još više oduševiti optimiste i novim vozaèima olakšati poèetke. Ukoliko želite da budete najbrži, i da Vas gledaju kao veeelikog šmekera dok se kurèite brzim motorom, ukoliko želite da imate superstartni bajk kojim æete da pocepate veæinu motora na ulicama, kupite neki super sport R kurac stokonja ludo i brzo... To nije Bandit, Bandit je makina za uživanje, za one koji od motora oèekuju da im postane prijatelj u putu i da zajedno obiðu dalje destinacije kao i da svakodnevno putuju do posla. Pa ti sada vidi, Bandit je tu, a ti si na potezu.

 

8u98j_00bandit01ob8.th.jpg

 

najzli

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 249 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s

OOOoooOOOOoooo :care: ,svaka cast za text...

E sad....ja bi zeleo da navedem svoje iskustvo iz druzenja s ovim prelepim motorom,ma koliko ono kratko bilo(svega par meseci).

Suzuki GSF 600n je bio moj prvi motor. Pre njega nisam se dohvatio niceg sto ima brzine,cak ni apenca...od drugova sam pozajmljivao skutere i zolje koje su mi bile prvo bajkersko iskustvo. Priznajem da sam prvo vezbao kretanje od garaze do kapije, celih nedelju dana dok me strpljenje nije izdalo. Tako sam krenuo u voznju po ulicama mog kraja (mirno,ravno i bez puno saobracaja)na motoru preko 220 kg ,ali HLADNE GLAVE !!!!! Ovde bi citirao Najzlija i potpuno se slazem da je Bandit iskljucivo motorcikl za one kojima je uzivanje u voznji na prvom mestu,ali kad hocete da poterate malo jache,ima paprike sasvim dovoljno... :aha:

Malo po malo ovaj predivni motor me je iskolovao i zaista sam se jako lepo vozio na njemu Kako mi je iskustvo raslo, jace sam odvrtao gas kad bi me raspolozenje ponelo,dok bi uglavno to bila lagana voznja regionalnim putem pri 60-70 km/h gde se i Bandit (i ja) najbolje oseca :moto3:

Sto se dizajna tice ne bi previse trosio reci, jer na kraju krajeva sve je stvar ukusa,ali po meni izgled Bandita od 2000 do 2004 je najsavrseniji oblik motorcikla za poslednjih 20 god. :ooo:

Ako ima takvih koji se dvoume za nabavku ovakvog motorcikla, moja poruka bi bila neka samo obrnu jedan krug i zaljubice se trenutno u ovu mashinu koja prosto isijava karakterom.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1225 postova
  • Lokacija: Jagodina
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Uh, gde iskopa ovu temu :)

 

i ja sam pre nekoliko dana postao vlasnik jednog primerka, pa sad cekamo lepo vreme da se provozamo malo, postavi neke slidze ako imas

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 249 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s

Eve ga :moto3: ,samo mi je ova slidza ostala posto mi je rikno hard pre par meseci i snjim SVE slike....post-10386-0-69411500-1298127520_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 16 postova
  • Lokacija: Kraljevo
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000, Yamaha Tenere 660

I ja kupih Bandita 600S. Nadam se lepoj i udobnoj vožnji. Tokom zime je urađen servis i blagi face-liftig (nosač kofera i kofer, poliraje delova, graničik za bočne torbe...). Mislim da će naći upotrebu u svakodnevnom korišćenju radi završavanja sitnih obaveza, zatim vikend vožnje a može da posluži i za putovanje sa "saputnicom". Jedva čekam!!!

post-3363-0-85274900-1395263573_thumb.jpg

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 81 postova
  • Lokacija: Kraljevo
  • Motocikl: Honda CBR 600 f4

I ja kupih Bandita 600S. Nadam se lepoj i udobnoj vožnji. Tokom zime je urađen servis i blagi face-liftig (nosač kofera i kofer, poliraje delova, graničik za bočne torbe...). Mislim da će naći upotrebu u svakodnevnom korišćenju radi završavanja sitnih obaveza, zatim vikend vožnje a može da posluži i za putovanje sa "saputnicom". Jedva čekam!!!

 

Lepo, lepo a ja mog prodao pre par dana1hmm.gif0tuzan.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 16 postova
  • Lokacija: Kraljevo
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000, Yamaha Tenere 660

Moram malo da osvežim slike motora. Sada je i kufer na svom mestu (Hand made by PanchoKV). Kum donirao tank torbu, a ja izvadio nove bočne GIVI (Voyager Bag). Čeka se neki lep povod, malo love i lepog vremena da bi se išlo na put.

post-3363-0-15550600-1399578218_thumb.jpg

post-3363-0-77032100-1399578382_thumb.jpg

post-3363-0-35965600-1399578428_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • R A M P A Š, 987 postova
  • Lokacija: Beograd, Borča
  • Motocikl: I opet... Suzuki :)

Mislim da je konačno došlo vreme da podelim sa ljudima utiske o ovom sjajnom motociklu do kojih sam došao u ovih nekoliko meseci posedovanja i predjenih nešto više od 4500 km .... :moto3:

 

 

Posle par sjajnih godina vožnje maxi skutera iskrsnula je prilika i krajem marta u garaži su se našli side by side SCARABEO 500 GT i Suzuki GSF 600 S

 

IMAG0461.jpg

 

IMAG0460.jpg

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • R A M P A Š, 987 postova
  • Lokacija: Beograd, Borča
  • Motocikl: I opet... Suzuki :)

Prilagođavanje vlasniku

 

Primerak koji sam pazario je fenomenalan, uvoz iz CH, lepo održavan i sa pravom malom kilometražom, ali par stvari su nedostajale za pravu sreću

 

Već posle prvih kilometara je bilo jasno da je Maxi kralj zaštite od vetra i kiše, ali Banditova pogonska mašinerija, fenomenalni farovi i još bolji retrovizori jasno su dali do znanja da više nema nazad ... :aha:

 

Trebalo je uključiti mozak i prilagoditi mašinu vlasniku

 

Kao što sam napisao naj neugodnija mi je bila vožnja preko 100 kmh kada mali vizir koncentriše sav vetar na moja ramena. Verovatno japanski stručnjaci nisu predvideli da će njihovo čedo voziti balkanski medvedi od 195cm i 100plus kg :zvizduk:

 

Problem rešen ugradnjom malog komada pleksija svima znanog kao laminar leap kod majstor Ivana, rezultat je neverovatan :takoje:

 

Druga i najpametnija stvar koju sam dodao je engine guard

 

IMAG0488.jpg

 

Zašto?

 

Eto dobrog mesta za postavljanje dodatnih fuzastera tako da je moguće promeniti položaj nogu prilikom vožnje autoputem i ne zahtevnim magistralnim putevima :takoje:1902796_1469469063308631_3594675021933906605_n.jpg?oh=16c470aac05de0c40bc1c917499202f2&oe=549A3DDF&__gda__=1419575918_5d79f68d7de9612f49af480cb047509b

 

Sada je vlasnik srećan kao malo dete :lol:

 

SREĆAN VLASNIK

 

1909456_1469469409975263_8007651198112998388_o.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • R A M P A Š, 987 postova
  • Lokacija: Beograd, Borča
  • Motocikl: I opet... Suzuki :)

Sada iz ove perspektive i posle više vožnji po srbiji i jednoj ozbiljnijoj vožnji do Poljske i Slovačke mogu reći da me Bandit kupio za duže vreme .... :aha:

 

Vožnja ovog motora čini pravo zadovoljstvo vlasniku koji od njega ne očekuje pobedničke krugove, daleko od toga da je slab,

 

imam dojam da u nižim obrtajima to je toliko pitomo motorče da bi ga i moja žena vozila bez po muke,

 

ali kad se kazaljka obrtometra popne preko 7000 obrtaja bogami može itekako da potera krv kroz vene

 

Odlično odmereno vešanje čine i više dnevne vožnje jako ugodnim iskustvom sa pravim gumama nikakvih stresova nema ni po nakvašenim planinskim putevima

 

Agregat ne pokazuje slabost čak ni sa saputnikom, uz malo rada menjačem svako preticanje i izlazak iz krivine je tačan kako ga i zamisliš

 

U mom slučaju dobro podešeni i sinhronizovani karburatori omogućavaju potrošnju od 4,5l do 5l na pređenih 100 km

 

Zaključak je da je ovaj Bandit odličan izbor za svakoga ko želi lep, pitom motocikl sa malim troškovima eksplatacije, održavanja i registracije koji može da posluži kako za opuštene vožnje sa saputnikom tako i za izmamljivanje osmeha ispod kacige kad se potera kroz par brdskih krivina

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • R A M P A Š, 987 postova
  • Lokacija: Beograd, Borča
  • Motocikl: I opet... Suzuki :)

I na kraju VELIKO HVALA Branislavu Braci Zrnoviću (Cafe racer) što je pronašao i uvezao ovaj motocikl i mojoj dragoj supruzi što mi nije dozvolila da NE KUPIM ovaj motocikl ... :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • MK SO Zandarmerije, 567 postova
  • Lokacija: Smederevska Palanka
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

jelte ljudi u cemu je fora sa skrivanjem tablice na slikama? od cega je to zastita?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • R A M P A Š, 987 postova
  • Lokacija: Beograd, Borča
  • Motocikl: I opet... Suzuki :)

Zastita od kloniranja tablica .... nije to uopste bezveze 1aha.gif

 

Sad ovi kolege sa plavim banditima stave moj broj na njihov motor i opljackaju banku i dok dokazem da

0tuzan.gifnisam ja, majke mi,

 

oni su vec na bahamima piju koktelchic i rade kojekakve bahanalije 1mda.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja