Jump to content

Moto Zajednica

R65

Recommended Posts

  • Vlasnik sajta, 5341 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

BMW R65

 

bmw2a.jpg

 

Dajte svoj komentar iskljucivo ako ste vozili ili posjedovali ovaj motorcikl. Niposto nikakve komentare u stilu "cuo sam", "rekli su mi" i slicno. Odgovorite na sledeca pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima bice istog trenutka obrisan.

 

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Navesti tacno godiste motocikla koji ste vozili..

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

"Posjedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Sta mi se dopada:

"Odlicne kocnice i dobra zastita od vjetra." ili "Sjajan za duza putovanja, odlican polozaj vozaca, mala potrosnja" ili neko moze napisati i par pasosa ako zeli, tim bolje.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

"Prednja kocnica ima lose doziranje i slaba zastita od vjetra" ili nesto slicno u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vas mali review. Tu sad moze svasta da se napise, da se detaljnije objasne i opisu stvari iz prethodne dvije stavke i da se jos malo prica o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i moze se dati i neka ocjena i recimo preporuka za kupovinu. Takodje, ovdje bi bilo dobro da onaj ko je proveo vise vremena sa motorm napise na sta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o odrzavanju...

 

 

 

Najlakse vam je da uradite copy-paste sadrzaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vas odgovor:


[b]1. Godiste motocikla koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vrijeme provedeno na motorciklu:[/b]


[b]3. Sta mi se dopada:[/b]


[b]4. Sta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Çelebi, 2415 postova
  • Lokacija: Beograd - Vuk
  • Motocikl: Imam

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Još uvek ga vozim. 1983.

 

2. Vreme provedeno na motorciklu:

Godinu i par meseci, 5500km.

 

3. Sta mi se dopada:

Ovaj model BMW-a je pravljen kako bi BMW imao u ponudi "mali gradski motor". Pored modela R65 pravljen je i "mali brat" R45. Ram je nešto kraći  od R75 i većih modela što ovom motoru daje osobinu hitrog i spretnog "biciklića" sa sasvim dovoljnih 650ccm. Sa masom od 230 kg lako se vozi, odlično savladava oštre krivine, ima dobro ubrzanje (bez suvozača). U gradu je spretan, upravljiv, stabilan, odlično koči, dobar odnos težine i snage motora, sluša komande, mala potrošnja, vozač ima dobar stav u vožnji (kao i na svim BMW motorima), teško se pregreva. Jarić će lako skočiti na trotoar.  Na putu je sasvim solidan ali osnovnom modelu fali oklop (koji imaju RT modeli). Robustan ram omogućava da ga poterate i po lošem putu. Ništa ne fali da se vozi i na duže pruge. Pouzdan, ne kvari se, nema elektronike sve do 1985. Jednostavna i robustna konstrukcija. Ugao prednje viljuške je manji pa se zaista vozi kao hipertrofirani bicikl. Jeftino održavanje koje ipak mora biti redovno i potpuno mada vas neće izdati i ako ga zanemarite (što nije lepo i nije red). Popravke su jednostavne, ne zahteva servisni centar NASA-e za zamenu platinskih dugmića. Pravljen je za grad i pokazao se kao uspešan.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

Prva zamerka je postojanje jedne slavine za gorivo pa je potrebno nagnuti motor na desnu stranu da bi se gorivo prelilo iz desne polovine rezervoara u levu gde je slavina. Za razliku od većih modela, mali R65 ima relativno grub menjač i treba malo vremena da se "uđe u fazon". Neki od delova su pravljeni samo za ovaj model i nisu kompatibilni sa ostalim modelima R serije. Relativno nizak štender pravi problem kad se motor diže na neravnom terenu. Zbog kratke zadnje viljuške, suvozač sedi više ka napred i rastojanje između vozačevih i suvozačevih fuzastera je relativno malo. Fabrički zadnji amortizeri su čuveni po tome da ih treba odmah baciti i montirati neke druge. Zbog kratke zadnje viljuške, kardan ume u krivini da baca zadnji kraj. Za skidanje zadnjeg točka treba prvo skinuti levi auspuh. Kilav način za zamenu filtera za vazduh.

 

 

5. Moj utisak:

Ko voli BMW, taj će uživati na ovom "mališi", naročito u gradu gde njegova konstrukcija iskazuje sve svoje prednosti. Motorče se lako i jeftino vozi bez naročitog cimanja i ovo je pravo radno konjče koje se voli, mazi i pazi i na kome se slatko pravi velika kilometraža. Pouzdan pratilac koji ne zakera i ne zanoveta, trpi svašta (jadnik), i kad se jednom naviknete na njega rado ćete svaki put sesti i poterati ga. Ima svoje "fazone" kao i svaki motor ali su oni uvek isti i slobodno možete računati na njih. Pravi predstavnik BMW R serije sa osobinom da bude "zvrk". Iako neki montiraju dupli disk napred, ako je sve ispravno, i jedan Brembo disk je više nego dovoljan da ga zaustavi stiskom kažiprsta. Zadnji doboš zaista odlično koči tako da je vožnja bezbedna po tom pitanju. Mali gabariti ga čine zgodnim za parkiranje i rukovanje.

post-5498-12879029101294_thumb.jpg

post-5498-12879029101882_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja