Jump to content

Moto Zajednica

Na more skuterom 50 kubika !! :)))

Recommended Posts

  • Drug član, 1554 postova
  • Lokacija: BGD
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Naravno DEXE i moj naklon.  Tada su veliki motori bili povezani jedino sa velikim gradskim mangupima i teško ih je bilo imati i zaraditi. APN je bio nešto brži od Automatika kod kojega se stalno kvario prsten za menjanje brzina i igličasti ležaj koji je bio skup ko otrov, a vrhunac onih koji nisu imali kintu, a voleli bi ozbiljan motor, kupovali su i zadovoljavali se dvotaktnim MZ-jcem. Mogao sam možda da se istegnem i njega tada da kupim, ali rekao sam ili moped ili pravi ozbiljan šmekerski motor (tada zaljubljen u malu slatku Hondu cb400n). U ovim novijim vremenima, ljubav prema motorima nije jenjavala (na desktopu je bio Hornet), ali s pojavom prelepih skutera, odlučih se za nešto novo, simpatično, dopadljivo i sebi za rodjendan uterah u sobu novi, iz radnje, taj crveni Kymco od 49 kuba i naravno, iste godine ispunih svoj san s devizom, jebaji ga, valjda nikad nije kasno...Nisu baš točkovi od 16,17 cola, ali i ovi se lepo otkotrljaše do Boke i natrag. S ovim drugim sam bio 5x dole i naravno, put preko Trse, Sedla, Žabljaka, Plužina se ne propušta, koliko god bio zahtevan. Raspisah se. Ne znam zašto sam sve ovo napisao, ali valjda neće da škodi :)

  • Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 1835 postova
  • Lokacija: Beograd. Bele Vode
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

U cugu sam pročitao ovih 6 strana. Šta reći, nego, bravo i svaka ti čast ! Pre par godina sam Libertijem 125 išao Bgd- Obrenovac i Bgd- Kosmaj i pozadina mi utrnula, a ti...nemam reči, sve pohvale...

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 365 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: ...Honda Transalp XL 700,Honda Africa Twin
On 15.10.2006. at 2:56, nntom je napisao:

I to da dozivim....:))))

Slusao sam vremensku prognozu za taj period od oko 10 dana i odlucio da krenem u nedelju 3. septembra.Pregledao varijator , gume nove , svecica nova pa polako.Poneo sam alat medju kojima i gedoru za tocak i chepove i specijalno shilo za krpljenje tubeles gume. U gepek prostor ispod sedista je stao i alat i jos dosta toga . U kofer je stalo malo manje ali farmerke , trenerka, i jos ponesto, dok sam u najmanji od svega toga - ranac stavio sve ostalo, pribor za higijenu , veš , majice itd.

Krenuo sam tacno u 05oo( 05,15-vratio se po neke stvari) s Miljakovca. Ibarskom magistralom koja je istini za volju kao staklo stigao sam lagano do Stepojevca gde silaskom u kotlinu nastaje prava mora. Magla i vlaga koja kvasi sve. Motor mokar , naocare mokre, rukavice mokre, a ja smrznut ko nikad!!!! Bem ti lebarnik! Nikada se nisam tako skočanjio. No dobro , sa 2 odmora od po 15 minuta (obukao sve sto sam poneo) sam stigao do Rudnika uz koji sam se  peo sa 45 km/h.To je nista.To je trajalo smesno minuta jer motor ide dobro. Posle Rudnika sam stao da jedem i odmorim i sebe i motor 15 minuta i malo uhvatim prvo sunce.

U Sevojno pre Uzica sam stigao oko 10 sati sto i nije neko vreme.Tamo sam bio kod prijatelja dobrih sat vremena na otkravljivanju i klopi i nastavio put mora oko 1130. Neko je spomenuo nesto tipa logistike.Imam dobre prijatelje maltene svugde, naravno , logistika je bila i u dzepu jer sam bio spreman na sve neprijatnosti tipa slepovanja , stavljanja na voz i vracanja kuci.

Preko Zlatibora klasika - tesko mu je jer idem 45 na sat , ni manje ni vise.Trajalo je kraće nego sto sam očekivao. Stizem relativno brzo do centra Zlatibora , dalje put Kokinog broda, Nove varoshi , preko Zlatara i dalje. Preko Zlatara - milina jedna. Sve nizbrdo,krivine....divota...

Stizem do granice, prelazim je i  stajem na divnom mestu u kanjonu Morače, punog brzaka i virova i spustam se nekim makadamom  sa velikim kamenicama  skuterom do skoro same vode i parkiram kod nekog bagera. Tu se odmaram na predivnom mestu , toplo je i klopam i usput berem smokve sto me jezivo obradovalo.!!hehehe

Nastavljam put Podgorice vijugavim i brdovitim putem prema Petrovcu i stizem u Budvu u tačno18oo. Nalazim se sa svojom tamosnjom logistikom , sestricima i njihovim ortacima i devojkama (veliki magarci) koji su svog ujaka dočekali ovacijama i ludovanjem na pumpi (tradicionalnim klepanjem  po kacigi. Dalje  provodim dane vozikajuci sa svaki dan do Ploča, Trstenog i ostalih dobrih plaza nekada i po nekoliko x dnevno.Odlasci do Herceg novog , Kotora i drugih mesta dole u Crnoj gori je vec za mene klasika jer i kad idem kolima to upraznjavam ,ali dozivljaj je mnogostruko lepsi motorom. Dole sam u jednom salonu video Apriliju Sportcity 200ccm i mislim da je to moj sledeci skuter:)))  U salonu me vlasnik (salon preko puta Honda servisa) sa svojim ortakom na zujalici Yamahi gleda i ne veruju kad sam im rekao da sam ustvari došao skuterom na more , a da ga nisam stavio na voz kao što je bilo normalno za pomisliti. Mislim da je iznad njih , mogu da se kladim, u oblačiću pisalo - kakva dileja!!!

Napokon nazad krecem posle 10 dana drndanja i voznje po Crnoj gori , ali ovog puta pisem i belezim vremena i kilometrazu.Krecem iz Budve(cajger 6584) u tacno 5 sati ujutru.Ovog x idem preko Cetinja jer su mi rekli da je odlican put i stvarno , put je za svaku pohvalu za razliku od puta Podgorica - Petrovac pa i kroz novi tunel. Kod table Podgorica (6642)sam bio u tacno 06:02. Uzbrdo prema Cetinju je isao ne manje od 45 , a najcesce 55 na sat. Spustanje je bilo i do 85 na sat . Nastavljam bez odmora do prve pumpe(3,57L) posle Podgorice i tu odmaram ne vise od 10 minuta. Stizem preko Kolasina i kotline gde sam se opet smrzo i bio sav mokar u Bijelo Polje (6773) u o8:40. Opet sipam čorbu(3,67L). Na granicu(6787) stizem u o9:oo i tamo se zadrzavam 10ak minuta. Nastavljam ka Novoj varosi i najvise sam se bojao uzbrdice jer pamtim kako sam se dugo vremena samo spustao u polasku na more, ali sam to presao ko nista sa prosecno maximalnom brzinom od 55 - 60 na sat sto me bas iznenadilo. Moram se osvrnuti na diskusiju (na Elite security forumu)po pitanju shlepera. Nisam stvarno imao velikih problema sa njima. Mozda sam jednostavno imao srece. Stvarno ne pamtim da me neko ispizdeo. Sve sam prelazio jer naidju i oni na kolonu, na serpentinu.

U Novoj varoši (6850) sam bio u 10:30 i ladno pre.ebo sva crvena svetla za naizmenicno propustanje i kolone na koja se cekalo zbog radova na Zlataru uz kratak odmor zbog fotografisanja pejzaza tako da sam kod Partizanskih voda na Zlatiboru(6898) na pumpi(3,70L) bio oko11:15. Krenuo sam odmah , ali u nameri da nadjem lepo mesto gde cu da klopam(pile :))) ) , naravno livadu gde cu mocu da upijam sunce i otkuliram.Popeo sam se , mislim da su to Bele zemlje i nastavio onda nizbrdo ka Uzicu. Našao sam super mesto,jeo,dremnuo do 13oo kad sam krenuo put Beograda.Svratio sam kod prijatelja u G. milanovac(7030) (najmanje 15 minuta) i na pumpu(3,9L), ali sam se kratko zadrzao jer sam hteo da stignem kuci (zbog istina losih farova) po dnevnom svetlu. Po Ibarskoj magistrali je bila prava mrtva trka izmedju mene , tipa sa Bravom kojeg sam kao i neka 2 audija A8 prelazio cak 3 puta jer su svako malo nailazili na kolonu. Bilo je zajebancije usput jer su mnogi videvsi skuter So Rakovica palili 4 migavca, dizali palac hehe.I toga je bilo celim putem. Naravno , mogu misliti kakvim su me epitetima obasipali oni koji su uzivali u svojim klimatizovanim kabinama kola i kapirali nenormalnim moj poduhvat. U Beograd tj , kod moje zgrade  bio sam u tacno 17o5. 12 sati putovanja !!!!!!!!!!!

 

Eto. I to sam doživeo... A Zašto sa skuterom od 49 kubika???? A odgovor je: A zašto se penju na Everest peške???...Zato što sam imao želju da se pridružim mnogima koji su išli nekada davno Tomosima, APNcima, Pony expresima , biciklama na more...Ne bi me niko pamtio da sam otišao mašinom, ali će svakako iz ovih ili onih razloga upirati prstom u mene, a ja ću sa ponosom podeliti moju avanturu i trud, znoj i vrućinu, prašinu i lepotu sa onima koji se hrane adrenalinom. Moram reci da mi skuter nije ni zashtucao ceo put. Kroz svu onu mokru maglustinu , gde je bio motor mokar kao da sam prosao kroz najveci pljusak nije ni kashljucnuo. Presao sam tacno 1456 kilometara. Ono sto mi je nedostajalo, da zadovoljim i one koji misle da hocu da kazem da je sve bilo super jeste nesto kubika vise, drustvo sa drugim skuteristima, bolja oprema zbog hladnoce i na kraju vetrobran koji bi mi uveliko pruzio ugodnije putovanje,vecu brzinu , lakse kretanje i  manju potrosnju. Eto bas ovih dana mi je u Slijepcevicu kod Sapca crkla uljna pumpa i zaribao mi je motor u nekoliko navrata i - prozvechao(ko ima ideju sta to moze da bude nek mi javi).Izvadio sam alat , iscureo ulja i napravio mesavinu da bih dosao do kuce.Videcemo na kakav cu odziv naici u firmi KDM gde sam kupio skuter jer je u garanciji.

Zahvaljujem se svima koji su imali strpljenja da procitaju celo ovo moje shtivo i koji su dali doprinos lepoj i zdravoj atmosferi u temi koju sam otvorio. 

I , ako vidite nekog prosedog na  Kymco Vitalitiju  ili na plavo zelenom metalik bajsu na Adi ili vas neki mali rastura na basketu na Adi to je - moja malenkost. hehehe

 

Nije isto ziveti i - biti ziv ...

 

yMvHg_kotoryg8.jpg

 

x4stw_ukanjonumorachemb3.jpg

 

http://bjbikers.smugmug.com/photos/226710815-L.jpg

 

http://bjbikers.smugmug.com/photos/226710792-L.jpg

Svaka čast majstore,ludo i hrabro.Veliko poštovanje!!!

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 329 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000
On 15.10.2006. at 2:56, nntom je napisao:

I to da dozivim....:))))

Slusao sam vremensku prognozu za taj period od oko 10 dana i odlucio da krenem u nedelju 3. septembra.Pregledao varijator , gume nove , svecica nova pa polako.Poneo sam alat medju kojima i gedoru za tocak i chepove i specijalno shilo za krpljenje tubeles gume. U gepek prostor ispod sedista je stao i alat i jos dosta toga . U kofer je stalo malo manje ali farmerke , trenerka, i jos ponesto, dok sam u najmanji od svega toga - ranac stavio sve ostalo, pribor za higijenu , veš , majice itd.

Krenuo sam tacno u 05oo( 05,15-vratio se po neke stvari) s Miljakovca. Ibarskom magistralom koja je istini za volju kao staklo stigao sam lagano do Stepojevca gde silaskom u kotlinu nastaje prava mora. Magla i vlaga koja kvasi sve. Motor mokar , naocare mokre, rukavice mokre, a ja smrznut ko nikad!!!! Bem ti lebarnik! Nikada se nisam tako skočanjio. No dobro , sa 2 odmora od po 15 minuta (obukao sve sto sam poneo) sam stigao do Rudnika uz koji sam se  peo sa 45 km/h.To je nista.To je trajalo smesno minuta jer motor ide dobro. Posle Rudnika sam stao da jedem i odmorim i sebe i motor 15 minuta i malo uhvatim prvo sunce.

U Sevojno pre Uzica sam stigao oko 10 sati sto i nije neko vreme.Tamo sam bio kod prijatelja dobrih sat vremena na otkravljivanju i klopi i nastavio put mora oko 1130. Neko je spomenuo nesto tipa logistike.Imam dobre prijatelje maltene svugde, naravno , logistika je bila i u dzepu jer sam bio spreman na sve neprijatnosti tipa slepovanja , stavljanja na voz i vracanja kuci.

Preko Zlatibora klasika - tesko mu je jer idem 45 na sat , ni manje ni vise.Trajalo je kraće nego sto sam očekivao. Stizem relativno brzo do centra Zlatibora , dalje put Kokinog broda, Nove varoshi , preko Zlatara i dalje. Preko Zlatara - milina jedna. Sve nizbrdo,krivine....divota...

Stizem do granice, prelazim je i  stajem na divnom mestu u kanjonu Morače, punog brzaka i virova i spustam se nekim makadamom  sa velikim kamenicama  skuterom do skoro same vode i parkiram kod nekog bagera. Tu se odmaram na predivnom mestu , toplo je i klopam i usput berem smokve sto me jezivo obradovalo.!!hehehe

Nastavljam put Podgorice vijugavim i brdovitim putem prema Petrovcu i stizem u Budvu u tačno18oo. Nalazim se sa svojom tamosnjom logistikom , sestricima i njihovim ortacima i devojkama (veliki magarci) koji su svog ujaka dočekali ovacijama i ludovanjem na pumpi (tradicionalnim klepanjem  po kacigi. Dalje  provodim dane vozikajuci sa svaki dan do Ploča, Trstenog i ostalih dobrih plaza nekada i po nekoliko x dnevno.Odlasci do Herceg novog , Kotora i drugih mesta dole u Crnoj gori je vec za mene klasika jer i kad idem kolima to upraznjavam ,ali dozivljaj je mnogostruko lepsi motorom. Dole sam u jednom salonu video Apriliju Sportcity 200ccm i mislim da je to moj sledeci skuter:)))  U salonu me vlasnik (salon preko puta Honda servisa) sa svojim ortakom na zujalici Yamahi gleda i ne veruju kad sam im rekao da sam ustvari došao skuterom na more , a da ga nisam stavio na voz kao što je bilo normalno za pomisliti. Mislim da je iznad njih , mogu da se kladim, u oblačiću pisalo - kakva dileja!!!

Napokon nazad krecem posle 10 dana drndanja i voznje po Crnoj gori , ali ovog puta pisem i belezim vremena i kilometrazu.Krecem iz Budve(cajger 6584) u tacno 5 sati ujutru.Ovog x idem preko Cetinja jer su mi rekli da je odlican put i stvarno , put je za svaku pohvalu za razliku od puta Podgorica - Petrovac pa i kroz novi tunel. Kod table Podgorica (6642)sam bio u tacno 06:02. Uzbrdo prema Cetinju je isao ne manje od 45 , a najcesce 55 na sat. Spustanje je bilo i do 85 na sat . Nastavljam bez odmora do prve pumpe(3,57L) posle Podgorice i tu odmaram ne vise od 10 minuta. Stizem preko Kolasina i kotline gde sam se opet smrzo i bio sav mokar u Bijelo Polje (6773) u o8:40. Opet sipam čorbu(3,67L). Na granicu(6787) stizem u o9:oo i tamo se zadrzavam 10ak minuta. Nastavljam ka Novoj varosi i najvise sam se bojao uzbrdice jer pamtim kako sam se dugo vremena samo spustao u polasku na more, ali sam to presao ko nista sa prosecno maximalnom brzinom od 55 - 60 na sat sto me bas iznenadilo. Moram se osvrnuti na diskusiju (na Elite security forumu)po pitanju shlepera. Nisam stvarno imao velikih problema sa njima. Mozda sam jednostavno imao srece. Stvarno ne pamtim da me neko ispizdeo. Sve sam prelazio jer naidju i oni na kolonu, na serpentinu.

U Novoj varoši (6850) sam bio u 10:30 i ladno pre.ebo sva crvena svetla za naizmenicno propustanje i kolone na koja se cekalo zbog radova na Zlataru uz kratak odmor zbog fotografisanja pejzaza tako da sam kod Partizanskih voda na Zlatiboru(6898) na pumpi(3,70L) bio oko11:15. Krenuo sam odmah , ali u nameri da nadjem lepo mesto gde cu da klopam(pile :))) ) , naravno livadu gde cu mocu da upijam sunce i otkuliram.Popeo sam se , mislim da su to Bele zemlje i nastavio onda nizbrdo ka Uzicu. Našao sam super mesto,jeo,dremnuo do 13oo kad sam krenuo put Beograda.Svratio sam kod prijatelja u G. milanovac(7030) (najmanje 15 minuta) i na pumpu(3,9L), ali sam se kratko zadrzao jer sam hteo da stignem kuci (zbog istina losih farova) po dnevnom svetlu. Po Ibarskoj magistrali je bila prava mrtva trka izmedju mene , tipa sa Bravom kojeg sam kao i neka 2 audija A8 prelazio cak 3 puta jer su svako malo nailazili na kolonu. Bilo je zajebancije usput jer su mnogi videvsi skuter So Rakovica palili 4 migavca, dizali palac hehe.I toga je bilo celim putem. Naravno , mogu misliti kakvim su me epitetima obasipali oni koji su uzivali u svojim klimatizovanim kabinama kola i kapirali nenormalnim moj poduhvat. U Beograd tj , kod moje zgrade  bio sam u tacno 17o5. 12 sati putovanja !!!!!!!!!!!

 

Eto. I to sam doživeo... A Zašto sa skuterom od 49 kubika???? A odgovor je: A zašto se penju na Everest peške???...Zato što sam imao želju da se pridružim mnogima koji su išli nekada davno Tomosima, APNcima, Pony expresima , biciklama na more...Ne bi me niko pamtio da sam otišao mašinom, ali će svakako iz ovih ili onih razloga upirati prstom u mene, a ja ću sa ponosom podeliti moju avanturu i trud, znoj i vrućinu, prašinu i lepotu sa onima koji se hrane adrenalinom. Moram reci da mi skuter nije ni zashtucao ceo put. Kroz svu onu mokru maglustinu , gde je bio motor mokar kao da sam prosao kroz najveci pljusak nije ni kashljucnuo. Presao sam tacno 1456 kilometara. Ono sto mi je nedostajalo, da zadovoljim i one koji misle da hocu da kazem da je sve bilo super jeste nesto kubika vise, drustvo sa drugim skuteristima, bolja oprema zbog hladnoce i na kraju vetrobran koji bi mi uveliko pruzio ugodnije putovanje,vecu brzinu , lakse kretanje i  manju potrosnju. Eto bas ovih dana mi je u Slijepcevicu kod Sapca crkla uljna pumpa i zaribao mi je motor u nekoliko navrata i - prozvechao(ko ima ideju sta to moze da bude nek mi javi).Izvadio sam alat , iscureo ulja i napravio mesavinu da bih dosao do kuce.Videcemo na kakav cu odziv naici u firmi KDM gde sam kupio skuter jer je u garanciji.

Zahvaljujem se svima koji su imali strpljenja da procitaju celo ovo moje shtivo i koji su dali doprinos lepoj i zdravoj atmosferi u temi koju sam otvorio. 

I , ako vidite nekog prosedog na  Kymco Vitalitiju  ili na plavo zelenom metalik bajsu na Adi ili vas neki mali rastura na basketu na Adi to je - moja malenkost. hehehe

 

Nije isto ziveti i - biti ziv ...

 

yMvHg_kotoryg8.jpg

 

x4stw_ukanjonumorachemb3.jpg

 

http://bjbikers.smugmug.com/photos/226710815-L.jpg

 

http://bjbikers.smugmug.com/photos/226710792-L.jpg

Care, junace, sokole! Ima da delim tvoj post svuda! Svaka cast!

Jos kad bi mnogi shvatili da im ne treba veliki motor, koji ni ne znaju da voze, da bi postigli ono sto se postize skuterom...svi bismo bili srecniji.

Bravo kralju i 15 godina kasnije!

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1554 postova
  • Lokacija: BGD
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200
pre 30 minuta, Migas je napisao:

Evo i ja sad procitah ovaj putopis posle toliko godina i mogu ti reci samo svaka ti cast,veliki respekt

Hvala Migas, potrudio se da razbijem predrasude. 

Sve najbolje :)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja