Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

  • U prolazu, 74 postova
  • Lokacija: Stara Moravica
  • Motocikl: Yamaha XT 600K
Pre sat vremena, zlacjani je napisao:

imam ja negde...javim cim vidim gde su

Vazi. Pa mi nabaci neke slike u inbox. Hvala. :)

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati Svaki Dan, 883 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: brm brm brm
On 6.5.2018. at 22:05, anbeast je napisao:

Pronadji uljeza.... :)

VidikovacTupiznica.jpg

Joj moja XT plava :( sa sve tank torbom na repu... Ajd nek se javi vlasnik dogovoricemo nesto :)

  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 443 postova
  • Lokacija: Novi Beograd

Pozdrav kolege, modifikacije moje 4PT bedevije idu dalje. Dugo najavljivani program „Old to modern retrieve“ – povratak starog na novo, je sproveden u delo. Kao što sam već pisao ranije to je podrazumevalo stavljanje podesivog amortizera sa 2KF modela i ugradnju kurble.

Zadnji amortizer od 2KF modela 1989g. sam obnovio i pokazao vam slike prošli put. Zadnja akcija je bila izrada replike originalne nalepnice, te je konačno sa time završena obnova i amortizer je ugrađen. Iako sam sa prstenovima za regulaciju visine, na samom telu amortizera, podesio da opruga bude postavljena 5mm niže, zadnji kraj je otišao, po slobodnoj proceni minimum 2-3cm u vis. Shodno tome sam morao da podignem i prednji kraj motocikla za istu visinu - nastavcima za prednju viljušku. Sve ostalo se uklopilo „na šraf“ bez ikakvih dodatnih modifikacija. 2KF amortizer se u vožnji po asfaltu, sa podrazumevanim podešavanjem ponaša prilično dobro, subjektivni utisak - dosta čvršće od 4PT amortizera.

 

Konačno je urađena i revizija agregata, promenjeni dihtunzi deklova, stavljen Wunderlich hladnjak ulja, Mocal uljni termostat, šraf za ulje na karteru je zamenjen sa šrafom sa neodijumskim magnetom, desni dekl je zamenjen CNC-ovanim 4PT originalnim deklom, ugrađen je mehanizam kurble sa kurblom sa modela XT600Z Tenere 3AJ, poklopac filtera ulja je dobio svoju ViRace Dakar varijantu iz Keda. Originalna posuda za hidrauličnu tečnost zadnjeg kočionog cilindra je usled velike temperature izduvne grane dobila ispucani izgled pa je zamenjena sa poliranom aluminijumskom sa prozorčetom. Adapter za kačenje sam iskopirao prema adapteru firme LSL.

Ugrađena je i 12V utičnica Saito iz Louisa. Zamenjeni semerinzi i čistači (Pyramid) kao i ulje u prednjoj viljušci sa gušćim, viskoziteta 15W, da bi se dobilo na čvrstini prednjeg kraja. Operacija je dala pozitivne rezultate, prednji kraj je sad nešto neutralniji. Na prednjoj viljušci će biti još planiranih radova... a zadnja viljuška je još dobila i nalepnice MONO CROSS po ugledu na modele koji su imali zadnji amortizer tog tipa (2KF je poslednji od njih).

03.jpg.191d0dbcef954b9abad8c4fce64a5eeb.jpg

Ulje i filter ulja su takođe promenjeni. Ovog puta stavljeno, na preporuku drugara, ulje za motocikle Mannol 4T Plus, polusintetika 10W-40. Više od duplo jeftinije u odnosu na Motul 5100, a subjektivni utisak je da se mnogo bolje ponaša na visokim temperaturama, menjač radi kao sat. Nikad čuo za ovo ime, pa sam malo googlao, Nemački brend od 1996.g proizvodi ulja i maziva, u nekim zemljama ide kao fabričko ulje za VW.

Krajnji rezultat izgleda ovako. Optički ne bitno drugačiji, ali vozno primetno boljih karakteristika.

02.jpg.f5e44ebb23c31ed36384088883b1dd15.jpg

01.jpg.7646eca5d9d15a5df779d44f89f636c8.jpg

  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3827 postova
  • Lokacija: Kula
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

@streetbiker Čoveče, odavno nisam video ovakvu posvećenost i istrajnost u sređivanju motocikla! Svaka čast na trudu, Yamaha izgleda prelepo i sve ove modifikacije su joj legle odlično! Verujem da su joj i vozne karakteristike vidno poboljšane... :takoje:

Mislim da sada Slobodan (Mind Resetting) opasno ˝balavi˝ na ovaj XT... :lol:

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 443 postova
  • Lokacija: Novi Beograd

@ThePainkiller hvala ti drugar na lepim komentarima.

Znam da moj drug @Mind Resetting ima ne skrivene pretenzije, ali imam još puno ideja tako da ćemo se još družiti ja i gallery_12186_1502_3172.gif

 

Inače temperatura nije prelazila 100-110 stepeni ni posle dužih maltretiranja autoputem - punim gasom :jee:hladnjak radi posao :takoje:. Kick je priča za sebe, nije lak - nemam dekompresor ali je zadovoljstvo utoliko veće. Zadnji amort je upravo to što sam hteo, jedino neplanirano je visina, polazna dužina 38cm, od ose do ose, 2KF je čini mi se ista sa 4PT amortom ali je 2KF opruga dosta tvrđa.

 

Ova prethodna serija modifikacija je bila vizuelno malo upadljiva, sledeća koja dolazi će biti znatno vidljivija. Nisam još sklopio sve kockice kako bih hteo  ali ovo mu sad dođe kao sneak preview :) - vizir, držač bord kompjutera + TT IMO, držač + navigacija, merač pritiska ulja, engine rolbar, mrežica fara, prerada repa, poboljšanje prednje viljuške, uffff ima još dosta toga :neznam:...

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati Svaki Dan, 883 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: brm brm brm
On 14.6.2018. at 21:27, streetbiker je napisao:

@ThePainkiller hvala ti drugar na lepim komentarima.

Znam da moj drug @Mind Resetting ima ne skrivene pretenzije, ali imam još puno ideja tako da ćemo se još družiti ja i gallery_12186_1502_3172.gif

 

De skrivene, kao sto sam i ranije napisao, ovaj motor ako bude menjao vlasnika dolazi kod mene :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 106 postova
  • Lokacija: Banja Luka

Pozzz imam jedan problem koji se danas pojavio na XT600 poslije cijelodnevne voznje po sumi nece u prvu brzinu.

Situacija jedan motor ugasen nece u prvu u drugu ide.

Situacija dva upaljen motor prva iz 10 pokusaja druga normalno.Situacija tri spustanje nizbrdo druga brzina vracanje u prvu nemoguca misija.

Ulja zamjenjeno......

sajla kvacila otpustana dotezana bez promijena

U voznji saltanje do pete brzine i nazad ide normalno ubacuje prvu normalno bez problema

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • MZ Rider, 4126 postova
  • Lokacija: Arilje - Zemun
  • Motocikl: Yamaha XT600k 3tb, Honda XRV 750 RD07

Provozah se juce malo po Goliji i Javoru, ukupno 180km, posetio Jankov Kamen i dalje se spustio ka Sjenici, pa malo desno preko planina ka Ivanjici i nazad u Arilje.. :)

_DSC0383.jpg

_DSC0384.jpg

_DSC0385.jpg

_DSC0387.jpg

_DSC0388.jpg

_DSC0389.jpg

_DSC0394.jpg

_DSC0397.jpg

_DSC0401.jpg

_DSC0403.jpg

_DSC0404.jpg

_DSC0405.jpg

_DSC0407.jpg

 

Poslednja fotka nastala posle nekog blata, ne znam kako sam uopste uspeo da se ne zaglavim.. to je otprilike bio i najtezi deo voznje.. 

  • Sviđa mi se 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 443 postova
  • Lokacija: Novi Beograd

Šumi slike su odlične, imaš + od mene.

 

Naleteh skoro na jednu modifikacija koja me je ostavila potpuno bez teksta, dolazi iz Nemačke iz pokrajine Nordrajn-Vestfalije i moram da je podelim sa vama. Polazna osnova je XT600E model 4PT iz 2002g. sa pređenih 31K km, a uzor je bila čuvena Rally verzija sa Paris-Dakara, u plavoj boji sa sponzorskim nalepnicama kao što su i na ovoj replici. Veoma podseća na sličnu modifikaciju poznate Nemačke firme OffTheRoad (OTR), da ne kažem da je skoro identična (sem u par sitnih detalja), tako da ne sumnjam da oni imaju neke veze sa ovom preradom.

1997844659_YamahaXT600ERally.jpg.79c83dbfbc549ae1049caba14e1f6028.jpg

Ono što mi je bilo krajnje interesantno je kombinacija OTR prednjeg reli feringa (maske) i Acerbis rezervoara koji nisu spojeni, tj maska nije nošena od strane rezervoara ili  oklopa, kako bi trebalo da bude u 99% slučajeva kod reli prerada, već je maska postavljena na OTR nosač na viljušci, te se rotira zajedno sa njom (ima farove koji se prilagođavaju krivini samo bez viška elektronike ;)). Ova maska je po mom mišljenju jedan od najlepših detalja za reli prerade XT mašina. Svetlosni paket se sastoji od OTR duplih reli farova kao i odgovarajućeg OTR štitnika istih, LED migavaca i Kedo LED zadnjeg osvetljenja. Od instrumenata tu je Koso DB-01 i Touratech nosač za Roadbook. Grejači rukohvata, Acerbis štitnici rukohvata, povišivači kormana i preklapajuća ogledala čine jednu harmoničnu celinu upravljača. Agregat je sigurno par ponija jači i monogo lakše diše kroz šire izduvne grane sa Sebring topom. Celo ogibljenje je preuzeto sa TT600S – prednja USD viljuška Kayaba 43mm i zadnji Öhlins potpuno podesivi amortizer, čine u sprezi odličnu, pouzdanu i proverenu kombinaciju. Štitnik zadnjeg kočionog cilindra kao i štitnik kočione čeljusti zadnje kočnice zajedno sa TouraTech štitnikom kartera zaokružuju bezbedonosni paket. Repna torbica u stilu prvog Dakar pobednika XT500 stavlja tačku na ovu sjajnu preradu.  Uživajte - bar koliko sam ja uživao :jee1:

Iznenađuje da je pomenuti motocikl na prodaju, jer kao što se iz priloženih slika može zakjlučiti, uložen je veliki trud u razna poboljšanja kao i postizanje optičke sličnosti sa reli verzijom. Cena, koja nije fiksna, je 3350e. Računajući samo materijalna sredstva uložena u ovu preradu, ovo je svakako vrlo povoljna i prilično retka prilika da se dođe u posed jedne ovakve mašine, posebno ako dolazi sa pedigreom firme kao što je OTR.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 959 postova
  • Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Ijaooo što je ružna maska...ko da je prelepljena sa stare Afrike....buljanfer  :D

 

Ne znam - ja ovako ne zamišljam Rally tower sa sve maskom na XT-u i farovima.

Ovo je po mom ukusu katastrofa i nekako previše sve nagnutno unapred pa deljuje kao da će svakog trenutka da se slomi.... pa nije ni čudo što lik prodaje motor  :D

 

Po mom ukusu je nešto ovako jedna varijanta je XT druga WR a pošto ja imam WR far onda je to to  :D.

 

Ja sam i napravio vizir baš ovakav (i to u dve varijante) ali sam ga već dva puta polomio i rešio da više neću da se zaebavam sa tim plastikama samo da bi lepše izgledao motor....prvo sam probao tanji vizir, posle deblji i oba su brzo pukla maltene na prvoj vožnji i sada stoje u garaži na podu i skupljaju prašinu....

 

Nije ta šminka za mene ili ako će da bude treba da bude ultra-heavy-duty kao i sve na motoru do sada da služi i da bude pouzdano u eksploataciji na terenu a ne samo da mi stvara problem :D

 

Note:

Inače, čisto da se zna ko reši da napravi povišen vizir, nekako motor postaje duplo veći i taman toliko neupravljiviji....prosto neverovatno kako jedan plastičan element toliko promeni subjektivan osećaj u vožnji. Da ne pričam da se mora pogoditi ugao i visina vizira da nema turbulencija koje tako prave buku da je nemoguće voziti ni na kratko a na dugačko nikako.

 

wrrally.jpg

xt1.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 959 postova
  • Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Našao sam neku fotku dok sam pravio vizir kako bi trebalo da izgleda a da podseća na taj Rally fazon :)

Eto pa kome se svidi - izvol'te  :)

 

Ne bih ja menjao mog konjčeta za taj tuđ ni u ludilu  :D

 

Ma kavi!  :D

XT600 rally.jpg

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 959 postova
  • Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica
5 minutes ago, bad cluster said:

Rijesen problem sa mjenjacem .Hvala vam na odgovorima.

 

Super :D 

 

De podeli sa nama što nismo mehaničari pa ne znamo da pomognemo za ovaj specifičan slučaj.

 

Da je nešto oko ciklistike, suspenzije ili neke druge modifikacije pa da pomažemo ali ovo je Hard Core primer za nas amatere  :)

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6285 postova
  • Lokacija: Meljak
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Šumi, čini mi se jedna fotka sa Rogozne?

Baltrekk, ja eto razmišljam da šrafim šoferku, imam jednu spremnu a ti me sad pokoleba :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 959 postova
  • Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica
1 minute ago, lord_oblivion said:

Šumi, čini mi se jedna fotka sa Rogozne?

Baltrekk, ja eto razmišljam da šrafim šoferku, imam jednu spremnu a ti me sad pokoleba :)

Pa nema šta. Sad kad imaš montiraj  :D

 

Pazi, sigurno nije to tu bez razloga....ali jednostavno - osim kozmetičkih razloga da motor izgleda nabudženije, ja trenutno nemam neke druge praktične primene za povišen vizir. Imam road book ali ne planiram za sada da ga montiram na XT...bar ne još uvek  :) Ako dodje do toga - videću kako šta i gde ali sigurno će biti neka od priloženih varijanti koje sam postovao i tu mi ima smisla da zbog toga pravim povišen vizir da bi to izgledalo kako treba.

 

Msm ja sam do sada prešao 25.000km bez povišenog vizira na XT-u, a da mi nikada realno nije trebao na bilo kojim ADV vožnjama. Na putu ne vozim 150km/h pa da ima nekog smisla. Ali zato tokom letnjih dana itekako mi znači to što imam više vazduha koji me hladi i što nemam turbulencija na glavi pa da mi glava posle vožnje bude kao da su je izujedali bumbari  :D 

 

Eto u kratim crtama. Ali to je moje iskustvo.

 

Neko jednostavno ima potrebu da to montira iz njemu poznatih razloga.

 

Ja sam montirao dva vizira i oba polomio koliko na prvim vožnjama, plus mi je nekako motor dosta gabaritniji i neupravljiviji i toliko od mene  :D 

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 106 postova
  • Lokacija: Banja Luka
37 minutes ago, baltrekk said:

 

Super :D 

 

De podeli sa nama što nismo mehaničari pa ne znamo da pomognemo za ovaj specifičan slučaj.

 

Da je nešto oko ciklistike, suspenzije ili neke druge modifikacije pa da pomažemo ali ovo je Hard Core primer za nas amatere  :)

 

 

 

 

5D23886D-C74F-4FE0-B969-D4EC085DD52A.jpeg

CCB43F28-9E38-41D0-A125-641CD516BED7.jpeg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 14 postova
  • Lokacija: Kos. Mitrovica
  • Motocikl: xt600 plavi

Pozdrav svima, ja sam jedan od Vas.. Skoro sam napravio mali vizir od pleksiglasa, fino izgleda i malo vise stiti od vetra u predelu grudnog kosa.

20180509_143920.jpg

20180509_153341.jpg

20180509_153755.jpg

111.jpg

20180411_175706.jpg

Screenshot_20180628-190803.png

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • MZ Rider, 4126 postova
  • Lokacija: Arilje - Zemun
  • Motocikl: Yamaha XT600k 3tb, Honda XRV 750 RD07
Pre 5 sati, lord_oblivion je napisao:

Šumi, čini mi se jedna fotka sa Rogozne?

Po google maps, nije. Sve su fotke sa Jankovog kamena, pa dole malo nize kod zicare fotkao. Spustio sam se dole gde se put razdvaja ka J.K. i NP levo, a desno ka Sjenici. Od osme fotke na dalje je taj deo. U NP preko Golije sam isao bajsom, pa se vracao na Studenicu(asvaltom) nazad u Arilje preee dosta godina, uvek me je kopkalo kuda ide ovaj put desno. Morao sam malo da prozujim kad sam se vec popeo gore.. :D

 

Na gogle map: Lijeva reka, Vrapci, Stup, Stavalj, Medovine, Ercege, Kovilje, Rovine... do Medjurecja, tuda sam se vracao. Na telefonu sam stavio odrediste Medjurecje,  terao posle ove poslednje fotke, od 12h do 20h vozikao se 70% puta sa mokrim nogama(obuo patike budala).. :D 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 153 postova
  • Lokacija: Raška
  • Motocikl: yamaha xt600

Drugari gde ima da se nadje acerbis rezervoar  za  3tb ili neki drugi slican, osim na ebayu  gde je oko 300$. Ako neko ima kakav za prodaju nek ponudi. Rekao bih da je kod kolege Sumija takav tank.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 262 postova
  • Lokacija: Srbija,Uzice
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8
Pre 6 sati, bad cluster je napisao:

 

5D23886D-C74F-4FE0-B969-D4EC085DD52A.jpeg

CCB43F28-9E38-41D0-A125-641CD516BED7.jpeg

Au,druze kako ti je ovaj osigurac ventila dospeo tu gde jeste?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 262 postova
  • Lokacija: Srbija,Uzice
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8
pre 50 minuta, fritz je napisao:

Drugari gde ima da se nadje acerbis rezervoar  za  3tb ili neki drugi slican, osim na ebayu  gde je oko 300$. Ako neko ima kakav za prodaju nek ponudi. Rekao bih da je kod kolege Sumija takav tank.

Fritz ako imas nekoga iz svabije da ti ovo dobavi...ovo ti je sa nemackih ebay lokalnih oglasa...

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/tank-acerbis-fuer-xt-600-3tb-3uw/894325663-306-1564

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/acerbis-tank-yamaha-xt-600-/889726917-306-2673

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6285 postova
  • Lokacija: Meljak
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Da li neko zna da mi odgovori, da li je zadnji točak od stare Tenere 600 (18'') isti kao kod 2KF, sa sve diskom i lančanikom?

I da li 3TB zadnji disk i lančanik mogu da se stave na Tenere600 ili 2KF točak?

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja