Jump to content

Moto Zajednica

$52 Motorcikl Prodan. Gold Wing Honda predstavljanje motora

Recommended Posts

  • U prolazu, 37 postova
  • Lokacija: Pocatello USA

Evo da javim da vise nemam moju Hondu Sabre VF700. Proslog vikenda sam je prodao. Dosao baja, video je, provozao se malo i bio je odusevljen. Njegova Yamaha XS500 sa dva vertikalna cilindra nije mogla ni da se meri sa V4 masinom. Tako da je sve ostalo samo bio dogovor. Svidela mu se snaga, brzina, potrosnja i najvaznije izgled. Na mestu je izvukao pare a ja papire pa smo posao dobro obavili . Tako da sam sad ostao samo sa BMW-om ali taj motor NIKADA necu prodati. Mozda ga prodam ako treba dete da mi se operise nedaj Boze, ali BMW ostaje kod kuce. E posle ove price svi se vi interesujete za koliko sam prodao Hondu. Pa evo cifre: $1300

Ko neveruje poslacu mu kopiju racuna. Inace sad sa ovim parama planiram da kupim dobro ocuvanu Honda Gold Wing. Znam svi ce mi reci kako je to autobus a ne motor. Verovatno da je to istina. Ali proslog vikenda sam vozio Gold Wing 1300 i mogu vam reci da sam se na autoputu odusevio. Nije losa ni po gradu ali nije najbolji motor za po gradu. Ali kad odes na autoput nema boljeg motora. Tu je radio, otvoris i zatvoris otvore za vazduh, tako da mozes da se osecas kao da nema vetra ili da ga ima. Pozicija veoma udobna za voznju a najvaznije i za putnika. Zena mi je bila odusevljena. Pa kako vec imam motor za po gradu razmisljam se da uzmem i ovu hondu za duze puteve.

Nasao sam jednu sa $800 koja je malo starija. Evo i slika:

i0QLY_wing3kd4.th.jpg

5nyxV_wing2vc5.th.jpg

txOTH_wing1mi3.th.jpg

pa mi napisite par reci sta mislite.

Videcemo sta ce se desiti. Ako kupim hondu javicu vam. Toliko. Pozdrav.

 

Evo posto je moj drug Najzli hteo da vam dam malo specifikacija:

 

Motor: 180 stepeni dva po dva cilindra sa svake strane(boxer masina)

koja ima 1000 kubnih centimetara. Znaci prilicno dobra dispozicija. E sad precnik svakog cilindra je 72 Milimetra, a duzina klipa 61.4 milimetra. Ova masina ostvaruje 80.1 konjske snage pri 7000 obrtaja. Znaci vise konja nego vecina nasih vozila.

E sad neki misle pa ova masina mora da guta gorivo ko luda. Zato ima 19 litara rezervoar. Znaci ko manji auto. Treba necim i napojiti onih 80.1 konjske snage.

Sto se tice manevrisanja iznenadjujuce je lako za velicinu motora. Ugao okretanja volana je 62 stepena tako da postoji dosta mesta za manevrisanje. U velikim guzvama i malim ulicama ovaj sistem za upravljanje je odlican za veliki motor. Motorcikl nemora da se nagne na jednu ili drugu stranu vec se samo okrene volan. Teleskop prednja viljuska pri ovome pomaze jer nije predugacka (143CM)i lako se pomera u oba pravca.

Motor je napajan sa cetiri karburatora, za svaki cilindar po jedan, ciji su otvori velicine 32 cm. Dosta mesta za smesu vazduha i goriva da protece do cilindara bez pboblema.

Umesto lanca ima osovinu u kojoj se nemora menjati ulje i do 50000 Km sto je veoma jednostavno za one koji nevole da cesto podmazuju lanac. Opposite four ili ti cetiri cilindra pod 180 stepeni se veoma lako pokrecu i voznja je veoma glatka i fina. tu je i sistem za rashladu koji sadrzi 3.2 litre da se veliki motor ne bi pregrejao na dugim putovanjima. Moj drugar ima jednu od ovih masina i tabla cita oko 150,000 milja bez generalke. Jedini problem su vremenski kajsevi za paljenje svecica koji treba da se menjaju svakih 30,000 milja.

Sto se tice sedista Najzli ono je standardno. Obicno uz to dodje i sipka koju ovde zouv Cicy bar i koja podupire ledja putnika. Ovaj motor to nazalost nema. Voleo bi da nabavim i par kofera sa svake strane da mogu da spakujem cedevitu. E toliko o specifikacijama ovog motora. Vi javite ako vas jos nesto interesuje. Pozdrav.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1192 postova
  • Lokacija: Bg
  • Motocikl: Dominator

Do sada sam pod Gold Wingom podrazumevao one oooogromne bajkove, a ova što nam pokazuješ izgleda kao neki Gold Wing Street Fighter... Nešto mi je mnogo golišava, razumeš? Litra i trista, ludo... daj jopš nekih podataka da ja ne bih èaèkao... Dopada mi se sedište, jel to serijsko? Ajde, ajde nedoðijo, ako sam ja prepisivao matiš od tebe, ti si uvek virkao u moje pismene iz srpskog... Tastaturu u ruke i piši o zlatnim krilima...

 

najzli

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 442 postova
  • Lokacija: Evanston, Illinois
  • Motocikl: NC750X

Brate kupuj odma', verujem da se nece razocarati jer je to ipak honda :wink: .

A uz to ako se razocaras(malo verovatno) imas i drugi motor pa te bas briga :lol:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Navigator, 1801 postova
  • Lokacija: Sremska Mitrovica
  • Motocikl: Papričica :)

Ja moju GL1000 sredjujem vec cetiri godine :( , medjutim nikako da dodje na red od nekih drugih krseva koji se motaju po garazi. Ako ti treba delova ili saveta, samo posalji pp pa cu da pokusam da ti pomognem. Inace ne boj se, neces se zajebes, to je jos uvek najskuplji japanski motor koji je ikada proizveden(pogledajte na eBay-u, iako nije old-timer, cene mu prelaze 3000e, a 75. je godiste!!). Inace, 1000 se nije proizvodila sa zastitnom maskom, nego je bila "gola", tek se 1100 pojavio sa maskom. Posle toga dolaze 1200, 1300, 1500(sa sest cilindara) i nova sa 1800ccm.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja