Jump to content

Moto Zajednica

Keeway Superlight 150 problem (struja)

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 110 postova
  • Lokacija: Leskovac
  • Motocikl: Keeway Superlight 150

Imam problem sa sijalicom fara koja se greje nenormalno i brzo pregori, posle samo jedne duze voznje. Inace, pre mene je neko pokusao na motoru da ugradi xenon svetlo, ali nije nista uradio. Moj prijatelj elektricar je uspeo da dovede struju u far (koje nije ni bilo pre toga), ali mene sad interesuje da li neko zna da li moze tako da se dovede struja u far, tako sto se pronadje neka zica iz snopa zica koja ide ispod rezervoara, i da sa jedan kabl (koji nije od motora), povezao direktno odatle i u far. Da li je to preveliki napon? Jaca struja? Pomoc!

Hvala u napred,

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4345 postova

Ако је напон вечи од прописаног онда није добро, ако је много вечи сијалица изгори. То се деси обично на мало вечи обртај. Зато унимер у руке и провери шта се тамо дешава.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1039 postova
  • Lokacija: Niš-Donji Dušnik
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Imaš Džek na rezervoaru sa tri žice od kojih je jedna ,, pozicija'' tj svetlo za rezervoar, nju možeš da iskoristiš za ponudu releja koji ćeš da vežeš direktno na akumulator pa da njega u far, mada bi trebalo da u faru imaš jedan snop sa čini mi se 2*3 ili 2*4 žica , tu ide struja za sijalicu odakle se odvaja jedan snop od tri žice plava crna i bela ili žuta ne sećam se baš najbolje. Supeelight inače ima problem sa reglerom pa hoće da da pravi raznorazne muke, gore sijalice , strada akumulator, pa proveri prvo njega. On ima monofazni regler inače da znaš i nema ga u prodaji kao zamenski, već traži preko Zike56 ako može da ti ga napravi. Sijalica ide od 35w, jača ne može jer nema snage da gura nju i puni akumulator. Najbolja opcija ti je da ubaciš led h4, i dodaš još neki led far bočno u paru. Xenon vrlo brzo zezne nešto na kiviju (znam jer sam sve moguće kombinacije izvrteo).

Inače na tom tvom kiviju sam ja radio xenon , ortak i ja smo delili jedan autoset i šljakalo je dobro 3 godine dok nije crko regler pa smo ga menjali obojca. Nakon toga već ne znam kakva je situacija bila kod drugog vlasnika koji je isti skidao (i kako ga je skinuo)

Promenio član zodini

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 483 postova
  • Lokacija: Smed. palanka
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Naravno da se ne moze uzeti neka zica iz snopa i vezati sijalica! U snopu ima zica kod kojih napon dolazi i do 50v u odredjenim rezimima. Verovatno je uzeo sa kabla koji vodi AC struju koja vodi iz alternatora do reglera. Struju treba da radi strucno lice, pusti laike ma koliku zelju imali da ti pomognu. To moze naneti veliku stetu, a mozes ostati na sred puta u noci. . . pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 110 postova
  • Lokacija: Leskovac
  • Motocikl: Keeway Superlight 150

Hvala vam ljudi. Ja cu svakako poslusati savet i motor sutra ide kod elektricara, pa se nadam da ce on sve to srediti kako treba, a ja cu samo da platim na kraju i to je to :D. Inace, ja necu pipati apsolutno nista. poz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja