Jump to content

Moto Zajednica

BJB MZ propagandni materijal

Recommended Posts

  • Drug član, 4879 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Adocijacija Motorciklista Srbije BJBikers ima zaključen ugovor o ekskluzivnom pravu izrade propagandnog materijala. To se pokazalo kao neophodno jer smo se trudili da se zaštitimo od eventualnih zloupotreba obeležja vizuelnog identiteta a rezultat je mukotrpnog rada na odabiru svakakvih ponuda, fuša, prevara raznog tipa i ostalog što karakteriše naše učesnike na tržištu.

 

No, na kraju se došlo do pravog ponuđača.

 

Cilj centralizacije izrade propagandnog materijala je i u prikupljanju sredstava za humanitarne akcije u simboličnom iznosu, onoliko koliko je količinom mogao da bude odobren popust od strane ponuđača. U konkretnom slučaju prodajna cena jedne majce je 350 dinara, za troškove nabavke sirovina i štampe ide oko 300 dinara dok 50 dinara ostaje BJB-u za punjenje fonda humanitarne pomoći (Novogodišnji paketići za decu u Sremčici, Uskršnja jaja u istoj školi, besplatno piće ili pasulj na našim skupovima za nas a šta ostane dodeli se Domu penzionera i sl.).

 

Inače Fond humanitarne pomoći je jedini fond koji BJB ima i svi prihodi služe da bi ga punili (usluge reklame i propagande, prodaja banera i sl.) dok su se rashodi Asocijacije pokrivali iz džepova osnivača.

 

Opet, iako svi koji rade za BJB (urednici, admini, članovi organa upravljanja Asocijacijom...) to rade isključivo volonterski ovi BJB rashodi nisu mali jer u sebi sadrže stalno prisutne izdatke informatičke opreme, legalnog softvera, hostinga...

 

BJB je štampao svoje majce i postoji saglasnost da i mi možemo da odštampamo naše, po istim standardima i uslovima koji važe za BJB. Ti standardi i uslovi nisu složeni, na prednjoj levoj strani majce malazi se BJB logo a na leđima šta mi hoćemo, stvar naše volje.

 

Kako sam želeo da i taj logo bude odobren zamolio sam Vuleta da odradi taj posao i stavljam ga u prilogu.

 

Da napomenem, ovo je jedan od predloga koji je odobren što ne znači da je obavezan, ukoliko neko ima bolje rešenje možemo i o njemu da razgovaramo.

 

Dalje.

 

BJB majce su naručioci jako dugo čekali, mnoge je strpljenje izdalo jer se sve vuklo po mojoj slobodnoj proceni oko godinu dana. Ali logika je bila da bolje da nema ničega nego nekog krša i taj se princip sledio do kraja.

Kada je sve bilo gotovo dobili smo majce crvene i crne boje pa je mogao svako da bira šta želi. Problem ditribucije, dostave naručiocu, nije mogao da bude rešen na pravi način pa majce za one koji nisu iz Beograda uzimaju oni koji jesu i to tako ide, polako ali sigurno.

 

Sada su te odštampane BJB majce uglavnom rasprodate i treba da se radi nova količina pa za neko preterano čekanje u isporuci više nema razloga, poslovni partneri su poznati, posao uhodan a naše rešenje je na ceo posao samo još jedna dodatna manja serija i osim po dizajnu ne predstavlja izuzetak.

 

Novitet je što sem majci za ovo vreme BJB želi da uradi i dukseve. Majce su poznata stvar, poslednja serija je bila 350 dinara pa ne vidim zašto bi sada bilo drugačije a duksevi su nešto novo, trenutno se cena nezna a čim se bude saznala obavestiću.

 

Sada bi trebali da imamo dobrovoljca koji bi sakupljao narudžbine slično kao što smo radili prijave za Prvomajski skup ili izlet u Milivsku klisuru.

 

To bi najslikovitije izgledalo ovako:

 

Vuja - 3 crne i 3 crvene majce XXL veličine

 

Ovaj put veličina nam se javlja kao nova odrednica pored ostalih, džaba majca ako nevalja, ceo posao je uzaludan.

 

I sad sam ja sam sebi konfuzan, pišem o majcama a druga me stvar boli.

 

Desi se urednički BJB sastanak na kome bi trebalo da se dogovaramo o radu i strategiji razvoja i na red dođe tema o prihodima i rashodima. A ta priča opširna i složena da crkneš, ovaj platio, ovaj nije, ovaj je rekao da će da plati majke mi... i ako pratim temu nema šanse da znam o čemu se govori. A onda na kraju podatak da se toliko i tako priča o nekih 1.000 - 1.500 dinara u kasi.

 

Pa šta bre deci u tom broju koliko ih ima u školi pa još sa specijalnim potrebama da kupiš za 1.500 dinara?  >:( >:(>:(

 

Onda jurnjava po firmama, prosi ko stigne da se pare skupe sa svih strana samo da pored dobre volje onome kome pomažemo stvarno možemo i nešto da damo.

 

A firma koja je dala računar, DVD i TV uopšte nema baner na BJB-u, nisu tražili ništa zauzvrat, hteli su samo da pomognu i ništa više.

 

E zato to tako kilavo sve ide, jer se niko nije ugradio, nema ovde para pa da se preko noći pojave ''aktivisti'', ''privrednici'', ''investitori'', ''suosnivači'', ''savetnici'' i ko zna još koji.

 

Ja imam dve BJB majce, crnu i crvenu i nisam mogao da uzmem još jer ih nije bilo, to su u tom trenutku bile poslednje dve. Uzeo sam jednu za Picasa naknadno jer je iskoristio moj dolazak za Svilajnac, hteo je i on još ali isto nije bilo.

 

Na poklon sam od osnivača dobio crnu majcu na kojoj piše BJB Urednik (imao je Lalajko na izletu u Milivskoj klisuri) a ona mi je ustvari ''radna uniforma'', služi samo za naše skupove zbog udela u organizaciji i da mogu da se u nečemu standardizovanom pojavim pred novinarima.

I to je to.

 

Što se mene tiče, ne smeta mi BJB ugradnja u cenu od 2x50 din = 100 din, znam kome je, kako i zbog čega dato.

 

Ali pričamo o majcama i eto, duksevima a ne o tome što nema para za najugroženije i što od 4.500 registrovanih članova a 3.000 aktivnih sakupimo do 100 jedinica krvi.

 

I zato mi je muka od licemerja ko se sve busa u grudi da je najveći bajker na svetu, ko je sve izgradio posao preko BJB-a za džabe, koji ''pravi'' bajkeri voze koje motore a pozeri one druge, ko kontinuirano vrši propagandu sopstvenog posla preko foruma a prebijenu paru nije dao ne nama sa BJB-a jer smo se mi i svoga odrekli nego deci, bolesnima, penzionerima bez prihoda, gladnima, nastradalima u saobraćaju...

 

Nego, kao što rekoh, pričamo o majcama ako sve ovo zbog sopstvenog besa ne obrišem.

 

Svaka budala koja ima pare može da kupi motor samo je ljudskost jeftinija a korisnija. No, džabe govoriti...

 

OK, ko vodi evidenciju o narudžbinama? Šta mislite o duksevima, treba li nam to? Kakav je utisak za logo koji već imamo, da ga zadržimo ili radimo novi?

 

A i nije sve rečeno, možda ima neka još bolja ideja ili pametniji pristup svemu?

 

post-1570-1287900581579_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2681 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Vujo, cemu tolka srdzba? Pa valjda si do sada shvatio kao radi psihologija mase. Da te podsetim na demonstracije koje su organizovali takasisti za svoju stvar.Okupimo se svi na dogovoreno mesto i tu se nesto vice, huska i sta, oko 15h, okrenem se ja kad, ono fali dve trecine taja.Gde su???Pa otisli na rucak.Ej, bre.Pa radi se o njihovoj guzuci.

Sta ocekujes od foruma gde svako moze da se prijavi ako hoce a ne bude izabran po zaslugama.Zamisli da su moderatori svi koji bi zeleli, pa ode forum u....Sve sto je na dobrovoljnoj bazi je klimava stvar.Pa sta mislis da bi Helsi opstali da je vladala demokratija u njihovim redovima.

Pre no sto sam se okacio na ovaj forum, pratio sam ga dosta i znas sta sam uocio. Najveca stvar koju je BJB forum napravio je da je uspeo da organizuje ture-putovanja.Jedini  problem bajkera u ovoj zemlji je 30 godina bilo organizovanje. Sujete i gluposti su dovele do toga da svi o sebi grade pricu da su oni pravi "bajker" i sta bude kada na jednom mestu imas nekoliko desetina "pravih" bajkera...anarhiju. Zato su se decenijama vozili po Beogradu od kafica do kafica. 91. ili 92.god.  smo krenuli na sahranu drugaru, motorciklisti i kada je kolona stigla do jednog semafora, polovina je krenula levo a druga nastavila pravo.To nikada necu zaboraviti.

BJB i Lalajko su to sredili. Datum, marsuta,tajming...oces-neces i nekolicina je se disciplinovala i to je BINGO. I to bingo za pohvalu. Sve ovo je nus produkt.

Zamisli da BJB treba da organizuje veliki bajkerski skup u Beogradu.To je ispit.

Sto se tice majci, ako treba da ih cekamo godinu dana......`ebiga.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4879 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Sto se tice majci, ako treba da ih cekamo godinu dana......`ebiga.

 

Namerno izostavljam priču oko raskola, on je prisutan sa BJB-om ili bez njega a nadam se da je i sa tim završeno, da ostavljamo takve stvari iza sebe, u prošlosti.

 

U svemu što je radio Lalajko se nesebično davao pa je stigao i krv da ponudi oko 96 puta, sam se zabrojao pa tačan podatak imaju samo u Zavodu.

 

A majce nećemo čekati godinu dana, već smo ih toliko čekali, sada bi trebao da postoji neki automatizam, neka dinamika pa se nadam razumnom roku.

 

Kada se mi odlučimo šta ćemo, kako i koliko angažovaću se malo više da pomognem ljudima koji su to radili do sada da bi bilo brže, bolje i njima lakše. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2681 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Pa onda, trebalo bi napraviti kontakt sa stampacima, raspitati se za cene i br. komada i da nam daju dimenzije u cm adekvatne njihovim brojevima za velicinu: L. M. XL. XXL ...da bi znali sta da narucimo.Naravno i opciju za boje.

404.jpgthpix.gif

Sledece je da se mi izdogovaramo za simbol koji cemo da stavimo na majce i definitivni broj komada.

Ostaje najgori deo posla a to je sakuplajnje novca i distribucija.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4879 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Do sada su bile crna i crvena, to sigurno ima i dalje a ako treba još neka boja pitaću da li ima.

 

Za brojeve si u pravu, to moram da proverim jer mi se čini da su malo veći od onih na koje smo navikli ali proveriću da ne pričam napamet.

 

Sa novcem nije bio problem jer Hvala Bogu ko je naručio taj je i uzeo u veličini koju je hteo.

 

E sad za logo, tu već treba konsenzus, lepo bi bilo da se za primer negde složimo...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2681 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Mozda bi bilo pametno videti jos neku svetliju boju (za leto) znam da je crna bajkerska a crvena, sluzbena BJB ali kada udari sunce , prija neka svetlija

 

Tehnicki deo je savladan, po tvome kazivanju, ostaje jos samo koncezus. Dao si predlog, ako neko ima neki drugi, neka kaci pa da vidimo za koji dan da se izjasnimo.

 

Pitaj i za te dukseve iste pojedinosti kao i za majce.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svakom po zasluzi, 12217 postova
  • Lokacija: NBGD - KN04ET
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Nemojte samo BJB MZ dukseve, neka budu i samo BJB duksevi, ja odmah naručujem dva, kad bude bilo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5900 postova
  • Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

  Sve je ovo OK. Sto se tice narucivanja i placanja majica i dukseva, kad se sve iskristalise i zna tacna cena za oba artikla - predlazem da se da neki rok za porucivanje i da svi uplate majice - unapred, i onda nece biti onih problema platio - nije platio.

  Nazalost vise puta sam imao prilike da se uverim da kod nas ljudi znaju da budu vrlo zaboravni kad su manji iznosi u pitanju, pa cak i drski ( ono tipa - pa neces propasti za 350 din ), a zaboravljaju da ako ih ima 10 - 20 takvih to vise nije 350 din, vec 3500 - 7000 din, a neko to mora da plati .  Ovako - odredi se rok za prijavu i sakupljanje novca, odredi se rok za izradu majica i dukseva, sve se ispostuje i sve bude u redu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1404 postova
  • Lokacija: Jagodina,Srbija
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Pa mislim da jos jedna boja nece biti problem,jer kada covek uradi pripremu za stampu svejedno mu je na koju boju majice ide osim na belu jer tada ne moze da stampa istom nego bi morao crnom.Sto se tice velicine...hm tu vec nisam pametan jer u ormanu imam majice XL XXL XXXL a sve su uglavnom iste velicine.Sto se tice dela MZ stampe na samim majicama mozda ne bi bilo lose dodati 1922 god.Da se zna ko je poceo medju prvima. ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2681 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Drumska lisica@

Mislim da nema sanse to da se dogodi. Ako sam dobro zapamtio Vujin post, on je ostao bez svojih majci a svi koji su zeleli su namireni.

 

Duki@

Nije problem na kojoj boji majce da stampa vec, koje boje majci covek ima u ponudi. Mnogo je bitniji kvalitet istih.Sto se tice velicine, vrati se malo gore i videces sliku sa majcom i dve dimenzije za koje treba da se raspita Vuja kod stampara i da znamo koliko je tacno u santimetrima njegov  XL, koliko XXL...i onda narucujes majci po dimeziji a ne po oznakama.

 

Ja sam izneo predlog da se u duhu fabrike koja je obelezevala svoje jubileje sa pisanjem godina 1922- 1982 (na primer) da napisemo 1922-2008 jer nasa nam draga fabrika zatvara svoje proizvodne kapacitete i ide u bankrot. Ja sam za to da se to obelezi .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4879 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Predlažem da napravimo neki redosled oko dogovora kako bi bili efektivniji.

 

Prvo bi trebali da utvrdimo Logo, zatin količine za majce pa da sačekamo informaciju za dukseve jer se za ovo još ništa nezna.

 

Sada sam pogledao veličinu ovih mojih i zaprepašćen sam, na njima piše L.

 

I Picaso ima istu veličinu i koliko sam primetio odgovara mu kao i ove meni.

 

E sada pošto moje zmijsko telo neodoljve lepote  ;D od oko 100 kg upada u L veličinu (Picasa neću da drukam iako je odao tajnu koliko je težak) možemo otprilike da vidimo za koga bi koje veličine odgovarale.

 

No, 'ajmo prvo da rešimo logo.

 

Priloženo rešenje je najjednostavnije moguće, spojena su dva logotipa MZ-a i BJB-a što je OK.

 

E sad, MZ-ov logo je nov, lep jeste ali možda bi u igru trebao da uđe stari sa ''zapaljenom gumom''?

 

Šta sve nas više simbolizuje, BJB je naš 100% jer smo to mi ali MZ možemo da biramo, nov logo, stari logo, samo slova, možda Vuletov crtež sa slovima, crtež u sredini sa slovima/logotipom iznad BJB a ispod neki tekst kao MZ Svet...  ???

 

Svašta može, da vidimo ideje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 436 postova
  • Lokacija: Čačak City
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Ja bi samo crnu, sa kratkim rukavima, M veličine

a za logo ćemo polako da gustiramo,možda i nešto kao MZ forever!

404.jpg

Ima verovatno veliki izbor boja,ali moj favorit je crna:

KMMgM_tshirtsvz6.th.jpgthpix.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 760 postova
  • Lokacija: Obrenovac
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

1.Logo

Svidja mi se ovaj sa Vujine slike ali posto ce na prednjoj levoj strani biti logo BJB-a ,mislim da bi celu zanju trebalo da posvetimo MZ-u. Napred-na sredini bi mogla da bude slika MZ-a ali da svako stavi model svog motora.Moja bi npr. izgledala ovako(ne mora ovo MZ ETZ 250,a moze)

majca1aa7.gif

w500.png

ili ovako(samo motor da bude)

majca3ki8.gif

w500.png

 

A pozadi bi mogli ili ovo sto je Vuja stavio ili samo grb MZ a ja sam vise za stari jer mi ipak vozimo starije motore i tada je bio taj grb.

Sa prednje desne strane bi mogao da stoji nick.

Ne znam da li je ovo komplikovano da se odradi i istampa i da li uopste hocete da nam majce budu razlicite(jer bi napred svakom bila slika njegovog motora) ili da radimo bez toga i da svi budemo isti.

2.Boje mogu da budu:teget,crvena,bela,crna,nebo plava(od ovih izabrati 3).

3.Duksevi bi bili dobri ali trenutno mozda nisu neophodni i mozda bi trebali za pocetak da uradimo samo majce.

4. Sto se para tice,slazem se sa tim da pare mogu i unapred jer smo skoro svi dobro povezani(Temerinci cesto dolaze,ja sam svaki dan u BG-u,Jagodinci su takodje povezani pa bi oni prosledili ostalima u okolini..)tako da ne bi bilo problema sigurno.

 

Ajmo ideje i predloge na sunce :)

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4879 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Štampa je takva da sve majce moraju da budu iste, bez nick-a jer je u suprotnom to jako skupo pošto je svaka majca unikat.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1404 postova
  • Lokacija: Jagodina,Srbija
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Pa ovaj logo mislim obuhvata sve nase motore.Ne bi bilo lose da imamo i neki motor sa onim novim,koji je u stvari restilizovan stari logo,ali sta da se radi.Dobro nam je i ovako.

 

post-2200-12879005949126_thumb.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 760 postova
  • Lokacija: Obrenovac
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

@Duki

 

Kako bi to lepo bilo...novi logo...na novom motoru...i to MZ-u!  :)

Ovaj logo sto si stavio je odlican! Ja glasam za njega! Moze da se stavi na ledja!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4879 postova
  • Lokacija: Beograd - Karaburma
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ok, da krenemo od nečega da ne bi sve u isto vreme pa na kraju ništa. A početak npr. može da bude jedna crna majca i to je to, videćemo za dalje.

 

Kada sam sabrao sve želje konačan proizvod bi trebao da izgleda ovako.

 

Kako vam se čini?

 

Naravno, nemam sav materijal na raspolaganju, treba sve to utegnuti i srediti a BJB logo nesmem da tražim dva dana pre akcije, stvarno bi bilo bezobrazno.

 

Ali otprilike to je to.

 

post-1570-12879006135747_thumb.jpg

post-1570-12879006140508_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja