Jump to content

Moto Zajednica

Zdravo

Recommended Posts

  • U prolazu, 0 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Kawasaki

Ako sam dobro razumela, na ovom forumu je obavezno predstavljanje otvaranjem teme, a ne samo popunjavanjem profila. Ako nisam dobro razumela, molim admine da ne zamere.
Stvarno ne znam kako da se predstavim osim u kratkim crtama relevantnim za tematiku ovog foruma: na obuci sam za A kategoriju, danas sam prvi put sela na motor kao vozač i sviđa mi se jer nije bilo komplikovano onoliko koliko sam očekivala, do sada sam na dva točka vozila samo bicikl redovno, skuterčić u par davnih situacija na letovanju, nemam pojma koji motor kupiti posle polaganja, kao suvozač sam bila vožena na Hondi, Suzukiju, BMW-u i Kawasakiju. Vizuelno mi se dopadaju Yamaha, Kawasaki i po neki sportski Suzuki mada sa mnogim drugim proizvođačima i modelima nisam ni upoznata, a u mehaničke i ostale karakteristike se veoma slabo razumem, skoro nikako osim na nivou neke labave i opšte informisanosti.
Nadam da ću na ovom forumu pokupiti dobre savete prvenstveno u vezi sa bezbednom vožnjom, ali i u vezi sa mudrom kupovinom i dobrim relacijama za dvotočkaše. I na tim savetima vam se unapred zahvaljujem bilo da su već napisani ili će tek biti napisani.
 

  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 142 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: Yamaha FZS 600 Fazer '01, Suzuki GSX 600F Katana '02, Suzuki SV1000S, Kawasaki Zephyr 550, Kawasaki Zephyr 750, BMW R50/5, Sachs X-Road 125, Honda CBX 550F, Honda VF 500F, Honda CBF 600, Yamaha YZF-R6 1999, Sprint Prince JinLun 125 i jos dosta manjih...

Dobrodošla.
Reci malo detaljnije šta ti se sviđa, ne moraš da se razumeš, ali ovo je mnogo široko... Lupetaj nešto, reci da li hoćeš neku određenu boju... Razumeš se valjda u ono osnovno, da li hoćeš sportski motor, skuter, chopper... Sve što ti padne na pamet, samo kaži. I brzo dođeš do onog pravog motora.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 0 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Kawasaki
On 14.4.2021. at 23:52, Mr.Piplfoks je napisao:

Dobrodošla.
Reci malo detaljnije šta ti se sviđa, ne moraš da se razumeš, ali ovo je mnogo široko... Lupetaj nešto, reci da li hoćeš neku određenu boju... Razumeš se valjda u ono osnovno, da li hoćeš sportski motor, skuter, chopper... Sve što ti padne na pamet, samo kaži. I brzo dođeš do onog pravog motora. emoji6.png

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 

Volela bih da vozim neki lakše upravljiv motor koji nije mnogo kabast i koji odgovara mojoj visini od 170 i da se može, kasnije kad bolje uvežbam vožnju, voziti tako da vožnja podseća na bicikl po kretanju ili jahanje po položaju tela (možda su glupa ova poređenja, ali to mi prvo pada na pamet), a da me osećaj na motoru ne podseća na sedenje u fotelji/stolici na točkove (znači, ne skuteri i ne čoperi i ne široki, a niski putnički).
Ne volim mnogo grupne vožnje, dogovaranja, čekanja, planiranja. Cilj mi je da, kad sednem na motor, smo odem gde mi dune u tom trenutku. Nisam baš ni u fazonu moto skupova.
A prvenstveno bih, nezavisno od samostalne vožnje u budućnosti, volela da što pre budem bolji suvozač drugaru sa kojim se povremeno vozikam u poslednjih par godina, da ne budem više pozadinsko smetalo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hronični Motociklopata, 7065 postova
  • Lokacija: Severna Bačka
  • Motocikl: Banditos 650

Dobro nam došla :zdravo:

Preporučujem da pogledaš neku 250-ku ili eventualno 500-tku s obzirom da već polažeš za punu A kategoriju, izbor može biti širi ili uži zavisi od budžeta, ali evo par modela koji bi ti možda odgovarali:

Kawasaki Ninja 250R, Ninja 300R

Honda CBR 250R,

Suzuki GS500E,

Kawasaki ER5, GPZ 500S,

Honda CB500,

Yamaha YBR 250,

...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja