Jump to content

Moto Zajednica

Vasa iskustva pri kupovini kaciga

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 237 postova
  • Lokacija: Beograd,Knjazevac
  • Motocikl: Yamaha MT09 Tracer 2017

Prvi put kupujem full face kacigu, do sada sam samo nosio modularnu.


Maxmoment:
Probao scorpion exo 1400 carbonn air, lepo mi paše, svidja mi se sto ima pumpicu za popunjavanje praznog dela kod brade i obraza.
Decko koji radi tamo mogu da mu kazem svaka cast, da objasni, da saslusa, ma cista 10-a za njega. Jos dobijate po ceni od 42000din bilo koju grafiku koju izavberete sa sajta  ali reko ajde da odem do Motolanda da probam neku shoei kacigu.

 

Motoland:

Ljubaznost od 0-5 = -2 
Blago reci katastrofa, umalo me nije isterao iz radnje koliko ga mrzi sto je zapravo tu.
robam Rpha 70 i probam shoei gt air 2 72000din, odlucio sam se za shoei
Medjutim "nama" trebaju 2 kacige i tri komunikacije, da bi oni na sve to dali samo 10%.

Shoei gt air 2, nebo i zemlja u odnosu na scorpion exo 1400 carbon air

 

Xmoto:

Na kraju sam porcuio shoei gt air 2 preko Xmoto-a (Sagmajster) , ajde sto sam porucio kacigu nego smo i gume dobili po dobrim cena.

 

Dobili smo smo ovakvu cenu jer kupujem kacigu sa kolegom

image.thumb.png.527ddfc877d5f0fa7610d003631b91c3.png

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 53 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda NC 750xa

Isto iskustvo s motolandom... Svaki put su bili nezainteresovani, pa i neljubazni... Iako sam cesto pazario tamo, bez mnogo zadrzavanja i pitanja...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 329 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000

Izgleda da se u Motolandu nesto bas zestoko promenilo. Nekad su bili izuzetno ljubazni.

Mada su mozda osetljivi na trazenje popusta. @Stefan Lone Wolf jesi ti pitao za popust ili su sami ponudili, mozda ne zbog toga imao nameru da pokvari ceo posao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 289 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Triumph Tiger 800

Sa X Motom imam podeljena iskustva. Svoju prvu kacigu sam kupio kod njih. Porucio kacigu i u posle nekih nedelju dana kaciga je bila isporucena. Na zalost ili srecu kaciga koju sam dobio nije bila ni model ni velicina koju sam porucio. :D

Kazem na zalost ili srecu jer kaciga koju su mi poslali je Icon-ov flagship model Airframe Pro u L velicini a ja sam porucio Airflite M. Uboli su jedino boju :D ali kada sam probao kacigu shvatio sam da i pored obima glave od 58cm ne postoji sansa da bi svoju tintaru ugurao u M velicinu jer kako sam kasnije i po netu saznao Icon pravi jako uske kacige i vecina ljudi uzima za broj vecu kacigu.

I ako mi je kaciga odgovarala nisam zeleo da u moto svet ulazim sa losom karmom i obratio sam se prodavcu i ukazao na ocigledno nenamernu gresku. Predlozim da vratim bolju kacigu za onu koju sam i platio.

E tu krece zezanje koje je trajalo vise od mesec dana. Prvo su mi rekli da su poslali ispravnu kacigu ali kako nije stizala vec neko vreme postalo mi je sumnjivo. Ispostavi se na kraju kako je kaciga nestala u transportu a on nikada nije dobio broj posiljke sto je meni bilo krajnje sumnjivo. Licno nikada ne bih poslao posiljku vrednu 200+e a da za to ne dobijem nikakav dokaz o preuzimanju. Tada shvatam da je to prica za malu decu i da nemaju kacigu na stanju pa su samo kupovali vreme.

Kako mi je obuka pocinjala bio sam u fazonu da stvarno vise ne mogu da cekam i da mi posalju kacigu po principu dan za dan i da cu sam da platim troskove jer nisam zeleo da koristim kacigu iz auto skole. Tada mi priznaju da nemaju model koji sam narucio na stanju i nudi mi HJC RPHA 11 po nabavnoj ceni ali samo odredjeni model sto ja nisam prihvatio (znam da je to vrhunska kaciga ali je print bio kriminalno ruzan :D). Na kraju mi ponudi opciju da zadrzim kacigu bez doplate i izvini se na nastaloj gresci. Voleo bih da me nisu vozali mesec dana ali ako izuzmemo taj momenat ostalo je stvarno bilo fer i korektno. Takodje XMoto ima ubedljivo najnize cene kaciga na nasem trzistu pogotovo ako se uzme VIP kartica.

Sto se tice Motolanda.. Bio sam sa ortakom i sa devojkom kod njih pri kupovini kaciga i ostale opreme. Ne mogu da kazem da su bili neljubazni ali mogu da se slozim sa Stefan Lone Wolf da su delovali nezaiteresovano i mrzovoljno. 

Ista prica je i sa Barelom i ako sam vrlo cesto kupovao kod njih uvek imam utisak da ih smara sto sam tu. Od pomoci pri kupovini kaciga tu su samo da ti dodaju kacigu i to je to. Nedaj boze da pitas nesto vise od koliko kosta :D 

Najpozitivnije iskustvo sa prodavnicama moto opreme u Beogradu sam imao u Garage Moto Shop-u. Toliko da mi je zao sto se na kraju nismo odlucili za neku od Caberg kaciga koje oni drze i uzeli Shark u Barelu. 

Promenio član DeusExMachina
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 101 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750

Ja sam jedine dve full-face kacige u zivotu kupio u Maxmomentu, bas iz razloga koje si naveo, vrlo ljubazan prodavac, sve mi pokazao, objasnio. Obe su Scorpion, razliciti modeli, par godina razlike u kupovini, meni udobne i prakticne, i neupadljive, bombona.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 40 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650

X Moto, nikad više sa njima u aranžmane. Kupljena kaciga HJC I90 kod njih, pokvario se mehanizam sunčanog vizira a gospoda  iz xmoto neće ni da čuju za garanciju. Neće da se jave više. Inače kaciga kupljena pre 8 meseci. Dakle kod njih samo neke čarapice i krpice treba kupovati. Potpuno neprofesionalno i nekorektno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja