Jump to content

Moto Zajednica

Petak Bg- Doboj BIH

Recommended Posts

  • Drug član, 1571 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1100RT

Odo u petak Bože Zdravlja na par dana do Bih ako neko planira do Banja Luke i sl mozemo zajedno. Autoput, Kuzmin Bijeljina  Brcko Modriča...

 

0640714480

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1571 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1100RT

Milion dolara ako tetka uspe da prebaci iz Kanade:))))

Salim se ne znam kako da ti odgovorim na pitanje, ako neko ide negde u Bih ka ovim destinacijama kazem mozemo ceo put ili deo puta zajedno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 764 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: MT-09 Tracer

Pretpostavljam da nikada nisi ostalima pojašnjavao svoju sliku sa profila pa da ja to učinim umesto tebe...

Slika predstavlja vrhunac užitka u vožnji motorom jer vozač ne može da skine "kez" sa lica dok uživa u vožnji i zbog toga mu se masa mušica lepi za zube...

Najgenijalnija bajkerska karikatura koju sam ikad video, kao i što su tvoji postovi najopičeniji na ovom forumu (u pozitivnom smislu)...:takoje: 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1571 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1100RT

Slika je bas mocna slazem se:) jedino sto izbegavam jet kacige. Iskreno nemam ideju za sta sluze al dobro izgledaju, i ko voli proteine iz muva i buba :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1571 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1100RT

Kratki update, vazda veselo s drustvom. 1300km vamo namo.

 

Mozda nekom neka informacija bude od koristi. Ipak sam isao preko HR ali je Kuzmin ostao kao back up ukoliko me Hr ne puste u tranzit do BiH.

 

Hrvati dakle pustaju u tranzit kroz HR bez testa na Covid ali ne bi bilo lose i obezbediti neki dokaz da idete dalje (Bg-Batrovci- autoput kroz Hr -Izlaz Babina Greda, kroz sela do granice Hr/BiH). Razgovarao sam i sa uredom u Hr i sa Bih ambasadom, nisu usaglaseni jer Hr traze “potvrdu iz BIH o ulasku tj odobrenju ulaska (?!) a Bosanci nikad culi za ovakav akt.

Autoput u HR izvanredan.

 

Kafa na pumpi u Hr oko 13 kuna (1.75 eur). Ako se ne varam  autoputem kroz Hr, ima jedno odmoriste i jedna pumpa od granice Sr/Hr pa do izlaska sa autoputa kod Babine grede. Na grani iz Sr u Hr brz prolaz. Vodite racuna, posle silaska sa auto puta u HR je put kroz sela odlican, ali sam upozoren na patrole i ogranicenje brzine. Tek ma nesto radova i malo snalazenja po makadamu pred samu granicu HR sa Bih. Ne zaboravite zeleni karton za BIH. U HR su trazili na izlasku osobna dokumenta i saobracajnu, bosanci spavaju i ne nerviraju se. Ne zaboravite da se zaustavite na sledecem “kiosku” gde je carina da Vas ne bi jurili. Prolazak svud bez problema.

 

Putarina SR oko 210 din. Putarina Hr oko 2.5 eur. Ko nema kune moze u eur. Kusur vracaju u kunama.

 

Do Doboja preko Šamca i Modriče put u radovima, dosta asfalta u pripremi, podloga izgrabuljana cvrsta i nezgodna, moto leluja posteno, ima deonica po par km tako. Veca brzina laksa voznja ali pazite na izbocine.

 

Radnici na par deonica regulisu saobrracaj a masincine na sve strane.

 

Federacija: Pored Neretve, Zenica, Sa,

jezero prelepi (Konjic) a voda pretopla, sjajno zelena i pitoma. Ovo pitoma uzeti sa rezervom:) Obavezno stanite pored puta i u vodu:) Ima i kamp ko voli a puno objekata se izdaje. Kupao se kao komandos u gacama jer nas mrzelo da se penjemo opet na put po kupace, al su se zacaklile i neke okice ispod hidzaba:)

Zenički dimnjaci zelezare cine pejzaž vazda aktuelnim i nepromenljivim ali su obale reke izvanredno uredjene.

 

Mostar vazda fantastican, ljudi super gostoprimljivi. Ako nekog zanima ostavicu adresu za smestaj kod genijalne gospoje. Cene u Mostaru od 20e - 90e za noc. Marriot se i dalje zavrsava tj. nije otvoren.

 

Put do Neuma preko brda bez ulaska u Hr poprilicno jeziv i uzak. More bilo hladno taj dan zbog vetra. Cuveni Izlaz posle Mostara preko Svitave. Pravac ka Metkoviću. O ovoj deonici imate komentare na netu. Mostar je za nijansu skuplji od okolnih mesta. 

 

u Neumu guzvanjac al more palme zrikavci i vetric. Cene pica i klope nize nego u Mostaru. Opsta graja i uzivancija, Neum meni licno prelep. Cene najma smeštaja  nimalo jeftine. Proverite sta iznajmljujete jer mnogi objekti su soba sa zajednickim kupatilom, sto nama konkretno nije radilo posao. Dnevni parking (24h) je 8 KM a ne 14 kako je odštampano.

 

Preporucujem drzanje brzine po ogranicenju. Mnogo mnogo kamera i policije i u Federaciji i u RS. Pred Mostarom samo sto nisam ubio gospodju svu u crnom na sred puta u mraku koja nije konstatovala ni mene ni svetla ni zvuk masine.

Burek (s mesom) naravno ispod saca ili u pekarama vazda sjajan i u Mostaru i na putu. Cevapi takodje. Svi gostoprimljivi i ljubazni. Vrucincine za pamcenje. Muzika u kaficima i restoranima ex yu svuda sa akcentom na crvenu jabuku, juru stublica i prljavo kazališče u Federaciji a u Rs malo vise corbe, čole i sl. 

Potrosnja oko 6L/100km.

Ne zalecite se auto kultura je ok ali se sa sporednih puteva ukljucuju malom brzinom po pravilu.

Obišao  sam i prodavnice i pumpe, asortiman npr. Castrol ulja identican kao u Srb, potrazio sam 75w140, ni traga ni glasa od njega, osim raznih modricinih imaju drugih. Sve okej snabdeveno svega ima, cene slicne kao u Srb, prodavnice prepune. 

 

 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja