Jump to content

Moto Zajednica

CF MOTO E charm

Recommended Posts

  • U prolazu, 10 postova
  • Lokacija: Beogad
  • Motocikl: Trenutno ništa

Cao svima,

 

Jel mozete da mi kazete o ovoj marci motora i konkretno o ovom modelu?

http://www.cricketradio.net/viewpage.php?page_id=10&skuter_id=24&proizvodjac_id=6

 

O samom kvalitetu marke? Kako se pokazao? Da li je losiji ili dobar kinez? :)  Ovo pitam jer planiram da kupim neki scooter, pa mi je zapao za oko e charm.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Здраво да си.

 

Ваљда ће се јавити неки скутераш и рећи нешто више, али на прву лопту ми се чини да сам овај дизајн видео на неком скутеру европске провинијенције.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 306 postova

Ja prodajem te skutere u Novom Sadu.U pitanju je ogromna kineska firma specijalizovana za agregate sa vodenim hladjenjem.Proizvode agregate za ugradnju od 50ccm da 500ccm.Imaju osam fabrika ili cerka firmi u celom svetu.Strateski partneri za Evropu su im Spanci-CSR-Moto i francuzi.Skuter na slici je bezobrazno jeftina i bezobrazno dobra kopija Honde SH.Test mozes videti sajtu Moto pulsa ,Hrvatska gde je receno da je to Honda za saku rize,da za trecinu cene dobijes 80% njenih efektiva.Iz licnog iskustva,presao sam oko desetak hiljada na ovim skuterima,skuteri su dobri,vlasnici ne valjaju.Misle ako je Kinez da je servis dzabe,a kad je dzabe ne mora ni da se radi.Kod mene je trenutno jedan kao sluzbeni,presao 6000km za manje od godinu dana,redovno odrzavan.Na poslednjem servisu na 5000 konstatovao sm de neme traga trosenja pogoskog sklopa niti prenosa,Sve mere su u toleranciji za nove delove(rolne, kais ,kvacilo)Skuter je ugusen auspuhom zbog E-2,norme.Bez njega ima 12ks.Sa njim sam obisao prosle godine vecinu skupova u Vojvodini,pokazao se kao odlican skuter i za duza putovanja.Trenutno je bezobrazno jeftin-1190E, sa porezom i PDV.Oprema,kofer,alarm,daljinac.Cak ima i parkirnu kocnicu ispod sica.Postoji i druga varijanta u ponudi,koja je novija,ima retro izgled.Od ove na slici se razlikuje po prednjoj masci i faru sve ostalo je identicno.Jos nesto,isti agregat ima Keeway Viva.Pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Syma

Posle sest godina, dizem temu iz mrtvih. :) Posto je moj Xciting potopljen, nekako upaljen i prodat za male pare, dosao sam u posed gotovo novog CF Moto E Jewel 125.

 

Suter je za grad super jedino sto ispod sedista nema mesta ni za jednu kacigu ! >:( Nema parcijalne kilometraze i skale temperature, samo zelena i crvena LED dioda. Ovako sam prilicno zadovoljan, s'obzirom da mi je od 2007-me godine ovo sesti skuter, moze se reci da sam merodavan. Km sajla odgovara od nekog Kymco skutera i malo je duza pa se lomi na plasticnom ulazu u pinjon na tocku, sto je cesta greska na ovom modelu. Kada sam je menjao, uvideo sam da je plastika tipicno kineski tanka ali je pricvrscena metalnim zabicama i masinskim srafovima za razliku od nekog Sprint kineza kojeg sam imao i gde su tanki srafovi bili direktno usrafljeni u jos tanju plastiku. Karburator je japanac, Mikuni, motoric se ne cuje, tecno ubrzava i kocnice se lako doziraju, mozda sto je skuter bas kao nov...

 

Ima li ko iskustva sa ovom masinom tj sa gore navedenom blokadom na auspuhu. Ja sam stariji covek, nisam bas za friziranje ali skuter mi po navigaciji ide max 87 km/h a pokazuje celih 100 km/h. Realno mi ne treba vise ali bi mi vredelo neki put obici neki autobus, kamion a to je vec na granici krajnjih mogucnosti skutercica, ako postoji mogucnost dici ga sa 9 KS na 12 KS, vredelo bi, hvala unapred !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • motordzija opste prakse, 700 postova
  • Lokacija: Novi zaSad
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Tommyn, ti CF moto su bas lepi skuteri, ja sam se jedno vreme razmisljao i oko njih za kupovinu. Bio je zastupnik na Telepu (NS) dva modela E Charm i E Jewel. Adregati su vodenjare (inace Honda). Odvratila me je ondasnja cena od 1800 evra, kasnije sam razmatrao i Sprint Classic (koga si i ti imao), a kupio ipak Eksplorera za 900 evra, novog na popustu. Tog i dalje vozim nemilosrdno.

CF Moto vidjam po Novom Sadu, kazu ljudi da im trose 2,5-3 litre na 100 km, nisam cuo da se neko zali. Doduse, relativno ih malo ima da bi se stvorila kakva fama. Spadaju u dobre Kineske masine, a poredjenje Sprint Classic-a i CF Moto (Charm, Jewel) mislim da je... nije za poredjenje.

Kolega srecno bilo i puno, puno kilometara sa skutercetom!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 45 postova
  • Lokacija: Beograd-Vozdovac
  • Motocikl: x9 250

ја сам га купио новог 2007 године, до сада сам прешао 25000км, без икаквих проблема, ишао сам из

Београда до Космаја, то је 50 км, и то нас двоје на мотору, узбрдо иде са нас двоје не више до 50 км.

Све ове године само му мењам редовно уље,

још му нисам отвароа поклопац од мотора. Ја сам презадовољан. Скутер има раван под тако да сам

превозио и џакове са песком. Испод седишта може да стане летња кацига. И нема много простора.

Али што се тиче машине стабилности, и удобности као и потрошње понављам да сам презадовољан.

Троши између 3-4 литре, не прелази 4 никад

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6284 postova
  • Lokacija: Vrmdža, Sokobanja
  • Motocikl: konzerviran

Obzirom na poreklo, pretpostavljam da bi to odgovaralo od velike većine sprava sa tim agregatom, a koje se drugačije zovu. Ako ga ne nalaziš novog, to bi moglo da bude vezano za opštu snabdevenost, koja je zbog trenutne situacije limitirana ograničenim uvozom, uopšte protokom svega.

Karburator je često glavni osumnjičeni, iako problem bude negde drugde. Uverite se prvo u to, da ne bude da se nađe nov, a problem ostao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja