Jump to content

Moto Zajednica

Pomoć oko kupovine bicikla za grad

Recommended Posts

  • U prolazu, 0 postova

Pozdrav svima,

 

ako može neko od iskusnijih članova da mi pomogne oko izbora trekking bicikla.

 

Nemam preterano iskustva (zapravo, skoro nimalo), ali sam malo čitao po raznim forumima (što može da bude i kontraproduktivno) :)

 

Elem, namera mi je da kupim trekking bicikl za vožnju po gradu do posla i nazad (umesto gradskog prevoza), i vikendom po Adi (rekreativno), zbog čega sam se i odlučio za trekking model. Budžet mi je oko 20.000 RSD. Znam da za taj novac ne može da se očekuje bog zna kakav kvalitet, ali meni kao rekreativcu nije ni potrebna vrhunska oprema, bitnija mi je bezbednost pri vožnji.

 

Lično, dvoumim se između ova dva modela:

 

https://planetbike.r...-madison-1.html

 

https://www.capriolo...rno-crveno-2019

 

Možda grešim, jer se ne razumem u ove karakteristike koje su navedene u njihovim specifikacijama, pa bih zato zamolio ako neko iskusniji može da mi "prevede" ili pojasni detalje, odnosno ukaže koji od ova dva modela je bolji i zbog čega. Ili, ako imate neki treći model na koji ja nisam naišao, za koji smatrate da je bolji izbor, za ove moje potrebe.

 

Visok sam 176 cm i težak 70 kg.

 

P.S. Samo još jedno dodatno pitanje: prodavac mi je rekao da ovaj model "sunrise man" postoji u još jednoj varijanti koja je ista samo nema amortizer. Pa me zanima da li je to mnogo lošija varijanta ili ne? (ne znam koliko je amortizer bitan, pa da mi to bude presudan kriterijum)

 

Hvala puno unapred!

 

Veliki pozdrav svim forumašima od bicikliste početnika :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Honda S-Wing 125

Za voznju po gradu ti svakako nece trebati amortizer, kakav god da je. Bice ti samo stavka o kojoj treba da mislis, odrzavanje itd. Amortizer ovog kvaliteta ti samo otezava bicikl, nema nikakvu drugu funkciju. Bolja je kruta vila u ovom slucaju. 

Ukoliko ti kupovina na rate u prodavnici nije jedina opcija, za taj novac pogledaj i polovne bicikle,  mozda ces naci nesto ocuvano a boljeg kvaliteta, na prvom mestu aluminijumski ram. 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 78 postova
  • Lokacija: Novi sad

Moj savet, za taj novac zaobidji capriolo. Losa iskustva sam imao sa njima. Dok je u garanciji se kvario,lose gume. Za dve godine sve sam morao da menjam. Nema kvalitet. Ovaj drugi ne znam kakav je. Drug je uzeo brutalan bajs na cikloberzi za 2ooe ovako nesto,kao sa slike. Nista nije imao od ulaganja,a ja sa svojim novim muku mucio. Za te novce moze da se nadje dobar polovan, samo gledaj da je neka marka poznatija i malo kada nadjes sta ti se svidja izguglaj kakav je. Ja sam prosje godine burazeru uzeo polovan za 17oe uz njega dobio rez. Gume,blatobrane,brzinomer,hidraulicne kocnice na pakne,ne na disk. Prednji amortizer brutalan kojem se steluje tvrdoca. . Takodje nije imao nikakvih ulaganja. Drugar je uzeo nov u win winu za nekih 14 ooo din ako se ne varam. Sjebalo mu se sve sto se pomera i okrece za godinu dana. Za te novce nema kvaliteta. Tako da ne zuri i trazi najbolje za svoj novac. 80da18cf765497a1efb7498ec3b0f889.jpg

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 458 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: kawasaki zephyr 550

Vec sam pisao negde, svojevremeno sam bio u istoj dilemi. Pitao drugara koji se razume, njegov izbor je bio polovan bajs od 700€. Meni je to bilo besmisleno bez obzira na kvalitet i performanse bajsa, jer mi je bio potreban samo do posla i nazad. Uzeo sam jedan od jeftinijih (mozda i najjeftiniji) modela capriola i par godina se vozio do posla i nazad. Posto su me nervirali rev-o-shift menjaci, njih sam vrlo brzo zamenio, a posle par godina sam zamenio i tockove, ne zbog kvara ili havarije vec iz licnog hira. 

Sta hocu da kazem? Nemoj da upadnes u zamku i da za bajs vrhunskih performansi istreses gomilu novca a ne iskoristis ni 10% njegovog kapaciteta. 

Kao poprilican laik, rekao bih da su ova dva bajsa sa tvojih linkova poprilicno ista. Celicni ram, tockovi 28",shimano oprema... Ako ti treba samo do posla i nazad, to je to. Za kraj, sa visestruko skupljim bajsom, ipak, ne bi visestruko brze stizao na posao :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 128 postova
  • Lokacija: Kraljevo
  • Motocikl: Tomos A3, Kawasaki Versys 650, Kle500

Gledaj polovan bajk za te pare i opremu gledaj dosta koju ima, za grad neki sa 27.5 tockovima lakse se pokrece sa njima pogotovo u gradu, imaju da se nadju neki americki bajkovi B Twin za malle pare a nisu nimalo losi takodje imaju svoju opremu ne simano.....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 745 postova
  • Lokacija: Lazarevac

Obavezno zvonce!!!

On 6.6.2020. at 12:28, Grille je napisao:

Moj savet, za taj novac zaobidji capriolo. Losa iskustva sam imao sa njima. Dok je u garanciji se kvario,lose gume. Za dve godine sve sam morao da menjam. Nema kvalitet.

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока

Prvo i osnovno je imas li iskustva sa biciklima koji imaju menjace?Umes li da menjas brzine?Vodis li racuna da ne ukosis lanac?Znaci promena brzina mora da bude sto manje cujna i lanac ne sme da bude ukosen.Ako ti je to model i nacin voznje onda moooozes da vozis i najjeftinije modele opreme koji ce te bez ikakvog ulaganja sluziti od 3 god.pa na vise.Moj slucaj kaze,da mi je ovo druga Capriolo POLOVNA bicikla kojom sam prezadovoljan,nemam nameru da marginalizujem Polar,cak bi ti preporucio njihov model GLIDER....do duse njegova cena je nesto manje od 30.000din.Kod njega mi se svidja sto je rekao bi aluminijum i zadnja viljuska mooze da primi dosta siru gumu,dok je prednja viljuska kruta.Dobra stvar je prednji amortizer,pa jos ako ima mogucnost zakljucavanja....,to oko odrzavanja je takva jedna floskula i budalastina......Licno ne poznajem nikoga ko osim brisanja i povremenog nasprejavanja wd-om ''odrzava i servisira prednji amortizer''.Prednja guma koja je sira donekle ublazava vibracije.Druga stvar je ako jednostavno ne zelis amortizer ili si toliko tvrdoglav ili vozis iskljucivo po asvaltu tolerisuci neravnine,sahte,manje ili vece zakrpe ,ne penjes se na trotoare,ne ides kroz parkic ili nekom najblizom putanjom...Jedan od smislenijih argumenata protiv prednjeg amorotizera je da povecava tezinu bicikla:care:....OK.

Do duse,ako moras da ga nosis gore-dole,stepenice...ukoliko ga transportujes u rukama,razmisili o aluminijumskom ramu.

Najvaznija stvar je tvoj polozaj i subjektivni osecaj.Tu mozes da uzmes,gore omenutih 700evra i da ih podelis na par delova sistemom cepanja.Tu ne moze da ti pomogne ni perjanica shimanove ponude.

Imas dva izbora,ustvari tri....treci je izvornio drumski bicikl o kome ovde ne pricamo.Znaci matori imas mogucnost da sedis uspravno i imas mogucnost da sedis pod nekim uglom.Za uspravno sedenje i neki blagi ugao moras da imas siroko sediste.Sto je ugao ostriji sediste se suzava.

Ahhha,ti si vec suzio izbor......Nista brate,odes-probas-kupis  i u zdravlju da se navozas.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja