Jump to content

Moto Zajednica

voznja bez dozvole

Recommended Posts

  • U prolazu, 10 postova
  • Lokacija: Pancevo

Pozdrav svima ako neko jos koristi ovaj forum i ako ima odgovor na moje pitanje bilo bi mi od pomoci da sto pre odgovori.Vozio sam apn 4 bez vozacke dozvole i kacige imam 16 godina planirao sam da upisem auto skolu sad krajem godine i 200m od kuce sam naisao na saobracajnu policiju zaustavili su me ja sam inace krenuo da se vozim po njivskim putevima jer se tamo uglavnom vozim bas zbog policije,policajc mi je napisao ime prezime ime oca i kucnu adresu na obican beli papir i skunuli su mi staru ne vazecu tablicu posto zivim blizu od tog mesta gde su me uhvatili odveli su me do kuce i rekli mojoj majci da sam vozio motor bez dozvole i kacige i rekli su da je kazna 130 hiljada,mog drugara su uhvatili  pre godinu dana i on je na licu mesta dobio plavo beli i zuto beli papir gde je policajac napisao kao neki izvestaj stvarno ne znam i skoro mu je stigao poziv da ide kod sudije za prekrsaje,pa sad mene zanima da li ce meni stici poziv jer ja nisam dobio te papire svi mi kazu da nece biti od toga nista jer nisam dobio te papire ali ipak hocu da pitam ovde jer mozda ima jos vas sa slicnim iskustvom.Hvala u napred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • munZe konZa, 761 postova
  • Lokacija: Zemun
  • Motocikl: Honda Varadero XL 1000 V

Godinama sam bahato vozio motor bez dozvole i prosao identicno kao ti. Zaustavio me motorista u mojoj ulici 200 metara od kuce. Zapisao podatke u svesku,rekao da ne radim to vise i poslao me kuci. Nakon par meseci dosao je poziv od sudije i mukotrpan proces mog natezanja sa zakonom je poceo. Epilog, ozbiljne pare sam dao da bi proces bio u fioci dok ne zastari. 

Isto kao i tebi, roditelji nisu uspeli da mi ugrade  svest drustveno odgovornog coveka. 

Ne prespavane noci zbog novca koji sam dao, zbog bojazni da cu ostati bez svih ostalih kategorija od kojih zivim, promenilo je moj nacin razmisljanja. Nisam seo na motor vise dok nisam polozio, ni 50 metara ne vozim bez kacige.... 

Nadam se da ces proci isto i da ces se svojoj majci uvek vratiti kuci, nasmejan i zdrav. 

  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Strucnjak, 1613 postova
  • Lokacija: Novi Sad - Šabac
  • Motocikl: CRF300L

Zemunac ti je rekao sve ali cu se nadovezati sa svojim slucajem. Kupio prvi motor, i prvi dan me uhvate ispred kuce u selu. Motor presao 5km do tad. Ja bez kategorije, dozvola i registracije, a i kacige. Kazna poprilicna posebno za mene koji jos tad nisam ni bio zaposlen. Roditeljima sam priredio trosak. Tu sramotu jos pamtim posle 11 godina kao da je juce bilo. 

 

Pokusao sam na sudu da ih ubedim kako sam ja to samo isprobavao pre polaganja, sto je i bila istina, ali tako zelenom mi nije bas bilo najjasnije koliko te moje price smesno zvuce sudiji za prekrsaje.

 

Od tada, kao sto i zemunac rece, nikad nisam seo na motor a da sve nije bilo potpuno legalno i sigurno. Verujem da je to bila skupa ali prava lekcija. Mozda mi je cak i zivot spasla ali to je vec nemoguce potvrditi.

 

Platio ili izbegao kaznu, nije toliko ni bitno. Sta naucis iz svega toga, to je ono sto moze da vredi.

  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 10 postova
  • Lokacija: Pancevo

Meni ne bi bio neki veliki problem da ja radim ali ne radim pa mi je najveci problem taj trosak koji moji roditelji moraju da pokriju.I ovo mi je bila vrlo dobra lekcija dok mi se to nije desilo mislio sam ko ce mene da uhvati svi moji drugari voze bez dozvola pa mogu i ja i sada vidim da sam se prevario jbg kasno sam to uvideo ali ko zna mozda je i dobro sto su me uhvatili sad jer mozda bi mi se nesto desilo za 5 dana tako da mi je to stvarno mozda spasilo zivot.Hvala na odgovorima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1253 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Sredinom osamdestih sam vozio motocikl bez dozvole, obilazio patrole a jednom sam i bežao. I taman sam mislio kako sam im utekao, ušao sam u svoju ulicu. Na pedesetak metara od moje kuće komšija je selio neke stvari i kamionom zatvorio prolaz. Siđem sa motora da ga proguram pored kad panduri u "Kecu" stadoše iza. :/

Stani! Gde stanuješ?! I odvedu me lepo kući... Ćale sedi pod lozom i priča sa nekim a oni me dovode. "Brko, jel' ovo tvoj delija?!"

Seli i oni pod lozu, ispričali se, popili po kafu i rakiju i otišli. Ispostavilo se da ćale zna jednog i da su zajedno išli u lov. Zahvaljujući tom poznanstvu su me i uhvatili jer su predpostavili čiji sam pa su lagano vozili, nisu me ni jurili. Ćale me samo mrko pogledao uz pretnju:"A ti some da polažeš da ti ne bi jeb'o mater!"

Nekada su znali i kada te navataju bez dozvole da ispuste gume na motoru. Ja na Push-u, koji sam tada vozio, metalne ventilske kapice stegao motocanglama zbog njih. Terali me, jednom prilikom da ispustim gume. Ja pokušavao pred njima ali nisam mogao da odvrnem, pa je pandur čučnuo da on to uradi pošto je mislio da foliram. Počeo i on da stenje i pravi grimase i toliko se zaneo da je umazao onu belu navlaku na rukavu desne ruke na lanac koji sam obilato podmazivao nekom mašću. Onda je podivljao i umalo da me našamara ali ga je kolega smirio i pustili su me. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Strucnjak, 1613 postova
  • Lokacija: Novi Sad - Šabac
  • Motocikl: CRF300L
45 minutes ago, Nikola04 said:

Meni ne bi bio neki veliki problem da ja radim ali ne radim pa mi je najveci problem taj trosak koji moji roditelji moraju da pokriju.

A ti zapamti pa im vrati i nemoj da te je sramota da im to vec sad obecas i pocnes da radis na tome.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1173 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki SV 650 N

ja sam pre voznje motora prvo naucio da pisem da stavljam velika slova gde treba pa posle sam vozio motor al tada nije trebala dozvola jer je to bio bicikl sa pomocnim motorom ni tablice nismo imali druga su to vremena bila a sada je mnogo ostrije sve su zakone poostrili pa je sada mnogo opasno da krsis zakon al sve mislim da ti nas zezas malo :)

ovo ti je jedna recenica:

Vozio sam apn 4 bez vozacke dozvole i kacige imam 16 godina planirao sam da upisem auto skolu sad krajem godine i 200m od kuce sam naisao na saobracajnu policiju zaustavili su me ja sam inace krenuo da se vozim po njivskim putevima jer se tamo uglavnom vozim bas zbog policije,policajc mi je napisao ime prezime ime oca i kucnu adresu na obican beli papir i skunuli su mi staru ne vazecu tablicu posto zivim blizu od tog mesta gde su me uhvatili odveli su me do kuce i rekli mojoj majci da sam vozio motor bez dozvole i kacige i rekli su da je kazna 130 hiljada,mog drugara su uhvatili  pre godinu dana i on je na licu mesta dobio plavo beli i zuto beli papir gde je policajac napisao kao neki izvestaj stvarno ne znam i skoro mu je stigao poziv da ide kod sudije za prekrsaje,pa sad mene zanima da li ce meni stici poziv jer ja nisam dobio te papire svi mi kazu da nece biti od toga nista jer nisam dobio te papire ali ipak hocu da pitam ovde jer mozda ima jos vas sa slicnim iskustvom

  • Sviđa mi se 1
  • Haha 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1173 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki SV 650 N

Sad lakše može čovek da te isprati. Teško se čita tekst bez tačke i velikih slova. U tom smislu je bitna a ne da mora biti savršena.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 816 postova
  • Lokacija: Surčin
  • Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i

Sad se zakon poštuje. Sem ako nemaš tatu tajkuna

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1684 postova
  • Lokacija: BG-LE
  • Motocikl: Tracer 900
Zar je sad bitna gramatika? Imam vecih problema od toga sto nisam stavljao tacke.
Danas te zabole za gramatiku, sutra za tablicu, prekosutra za kacigu, pa za dozvolu i tako to ide, osim ako ovo ne shvatiš kao upozorenje i tačku na sve to.

Kao neko ko je takodje zaustavljen i napisana mu je kazna u tim godinama, doduše imao sam dozvolu psp, tablicu, ali ne i kacigu ( da, danas me je sramota te kazne), proći ćeš tako što ćeš biti pozvan u centar za socijalni rad sa svojim roditeljima ili jednim od njih.
Biće ti napisana neka osnovna kazna, tj. ne tebi, već njima.

Bar je tako bilo 2008. Ali mislim da što se tiče maloletnika, nisu puno menjali zakon.

Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk

  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 297 postova

Počeo sam voziti motore kada nitko nije pitao za kacigu ali sam brzo počeo skupljati novce za nju nakon par sudara očiju i insekata,smrzavanja u hladnijim danima a pogotovo kad sam vidio šta se sve glavi i tijelu može dogoditi pri sudarima ako čovjek nema zadovoljavajuću opremu.
Motoristi su jako ranjivi u prometu a to što mi maksimalno pazimo je samo dio varijable u prometu tako da naš angažman mora biti što veći a u to ulazi i poznavanje propisa,odgovornost kako prema sebi tako i prema drugima,nošenje opreme i poštovanje svih u prometu pa tako i policije.
Svi mi radimo greške ali se i trudimo da ih ne ponavljamo a nadam se da ćeš i ti izvući pouku iz ove i pokazati roditeljima da možeš bolje i odgovornije te da ćeš sve napraviti kako bi novce,umjesto na kazne u prometu,trošio na provod s prijateljima i/ili djevojkom.

  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 10 postova
  • Lokacija: Pancevo

Prvi post sam pisao na brzinu,jer sam hteo da sto pre cujem mesljenje nekog ko ima iskustva.A kacigu sam hteo da kupim za par dana jer sam motor kupio pre 4 dana.I nije me briga za dozvolu motor sam kupio da steknem osecaj za voznju, i trebao sam da upisem auto skolu krajem godine.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1652 postova

Е, па због тога што те ни за шта није брига, неће никога бити брига када ти стигне казна.

 

Можда се, евентуално, забрину они који је требало да те науче култури и поштовању закона и прописа...

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 803 postova
  • Lokacija: Novi Beograd,Blok 63
  • Motocikl: Honda Hornet S,Yamaha R1
pre 46 minuta, Nikola04 je napisao:

Prvi post sam pisao na brzinu,jer sam hteo da sto pre cujem mesljenje nekog ko ima iskustva.A kacigu sam hteo da kupim za par dana jer sam motor kupio pre 4 dana.I nije me briga za dozvolu motor sam kupio da steknem osecaj za voznju, i trebao sam da upisem auto skolu krajem godine.

Bez ikakve lose namere zelim da ti skrenem paznju da od tvog pristupa mnogo zavisi kvalitet odgovora koji ces ovde dobiti...

Ima na ovom mestu dosta dr*adzija koji nemaju zelju da ti pomognu vec samo da lece svoje komplekse...ali je vise onih koji su voljni da ti daju savet, podele svoje iskustvo sa tobom iz kog bi mogao nesto da naucis...ima dosta kvalitetnih ljudi...nastup ti je blago receno histerican i pomalo nadmen, ali je delimicno razumljiv imajuci u vidu tvoje godine...spusti loptu i mozes da pokupis nesto sto ce ti koristiti u buducnosti...

Napisi jos nesto o sebi, odakle si (mozda bas u tvom komsiluku ima neko ko ti moze pomoci), ispostuj neka osnovna pravila i daj neke informacije koje zadovoljavaju pojmove opste kulture...

Ima nas ovde dosta ''gresnih'' koji smo prvo kupili motor i napravili svoje prve kilometre bez dozvole sto samo po sebi nije pohvalno, ali mladost i ludost dozvoljavaju odredjene ispade ako iz toga nesto naucis...sto se tice pravopisa..imas mogucnost da pises sve malim slovima i bez ijednog znaka interpunkcije i mi cemo procitati i razumeti ali onda , ako se spustis na odredjeni nivo komunikacije, ne mozes ocekivati mnogo vise od toga.

Skupi lovu da pomognes roditeljima ako mozes...posle toga kreni da skupljas za kategoriju ako planiras da vozis i dalje, a nakon toga, prvo kupi neku makar polupismenu kacigu i pocni da uzivas.

Sve najbolje.

 

 

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 10 postova
  • Lokacija: Pancevo

Iz ovoga sam naucio dosta. Na motor vise ne sedam bez dozvole i kacige najvise zbog sebe a posle toga i zbog drugih, jer kad razmislim moze neko da me udari ko ima decu i da odgovara zbog BUDALE ,sto pre budem mogao cu mojima vratiti taj novac koji ce oni dati za tu kaznu.

  • Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1851 postova
  • Lokacija: pvo
  • Motocikl: Benelli

Vecina nas je nekad davno uhvacena bez dozvole, pa i ja. Nisam imao A vozio mz250, teralime da guram do kuce. Nikad nije stigla kazna, ali svaki pandur u gradu je znao da nemam dozvolu. Posle mesecnipo polozim A, vec sam imao B, svaki dan cele nedelje zaustavljali me policajci i trazili dozvolu. To je bilo 93,vise mi niko nije trazio.

Mali jos nije presao granicu, nije kasno za njega, ispravice to. 

Nego gde u Pancevu na njivi su te nasli, Margita? 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2234 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013
Pre sat vremena, Nikola04 je napisao:

Iz ovoga sam naucio dosta. Na motor vise ne sedam bez dozvole i kacige najvise zbog sebe a posle toga i zbog drugih, jer kad razmislim moze neko da me udari ko ima decu i da odgovara zbog BUDALE ,sto pre budem mogao cu mojima vratiti taj novac koji ce oni dati za tu kaznu.

 

Dobar pocetak pravog puta.

Ja sam bio i u Segedinu bez dozvole 1989-90, ali tada nije bilo ni delic ovolikih kontrola, kamera, radara, presretaca i ostalih sr...a. Sada se bukvalno NE ISPLATI da budes neregularan u saobracaju. Pre si mogao i da pobegnes teskim, nezgrapnim i slabim BMW-ima, sada svi panduri imaju vrhunsku obuku voznje a i mnogo jace masine.

     Kolega ti je odlicno rekao: ponasaj se ovde kulturno i sa postovanjem ka svima i svi ce tebe postovati bez obzira na godine i pomoci ti, od mladih pa do nas matorih. Mozes mnogo da naucis, a malo da izgubis. "Boli me uvo" stavom ces samo postici da te ljudi zajebavaju i ne reaguju na molbu za pomoc. Ako se ti ne potrudis oko gramatike svojih postova, niko se nece potruditi da ti (ozbiljno) odgovori. Dopuni profil, nemoj da te mrzi. Dosta ljudi prvo pogleda neciji profil i njegove prethodne postove da vidi sa kim ima pre nego mu odgovori ili potrosi vreme na njega. Daj da bi dobio !

     I jos nesto: ovde na forumu se pojavila neka budala kojoj je hobi da otvara lazne naloge i praveci se naivan, postavlja raznorazna pitanja. Zovu ga "crno dete". Ako si to ti, imam samo jedno pitanje: kako ti ne dosadi, covece? Ako nisi, zaboravi da sam te ista pitao. 

     I ako imas neko pitanje oko opreme, pitaj me slobodno. Prodajem je, pa se (recimo) razumem u problematiku.

Pozz i dobrodosao na BJB !

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 10 postova
  • Lokacija: Pancevo
pre 32 minuta, cezarpa je napisao:

Vecina nas je nekad davno uhvacena bez dozvole, pa i ja. Nisam imao A vozio mz250, teralime da guram do kuce. Nikad nije stigla kazna, ali svaki pandur u gradu je znao da nemam dozvolu. Posle mesecnipo polozim A, vec sam imao B, svaki dan cele nedelje zaustavljali me policajci i trazili dozvolu. To je bilo 93,vise mi niko nije trazio.

Mali jos nije presao granicu, nije kasno za njega, ispravice to. 

Nego gde u Pancevu na njivi su te nasli, Margita? 

Nisam bas iz panceva,nego iz okoline.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 10 postova
  • Lokacija: Pancevo
pre 5 minuta, LuckyVladano je napisao:

 

Dobar pocetak pravog puta.

Ja sam bio i u Segedinu bez dozvole 1989-90, ali tada nije bilo ni delic ovolikih kontrola, kamera, radara, presretaca i ostalih sr...a. Sada se bukvalno NE ISPLATI da budes neregularan u saobracaju. Pre si mogao i da pobegnes teskim, nezgrapnim i slabim BMW-ima, sada svi panduri imaju vrhunsku obuku voznje a i mnogo jace masine.

     Kolega ti je odlicno rekao: ponasaj se ovde kulturno i sa postovanjem ka svima i svi ce tebe postovati bez obzira na godine i pomoci ti, od mladih pa do nas matorih. Mozes mnogo da naucis, a malo da izgubis. "Boli me uvo" stavom ces samo postici da te ljudi zajebavaju i ne reaguju na molbu za pomoc. Ako se ti ne potrudis oko gramatike svojih postova, niko se nece potruditi da ti (ozbiljno) odgovori. Daj da bi dobio !

     I jos nesto: ovde na forumu se pojavila neka budala kojoj je hobi da otvara lazne naloge i praveci se naivan, postavlja raznorazna pitanja. Zovu ga "crno dete". Ako si to ti, imam samo jedno pitanje: kako ti ne dosadi, covece? Ako nisi, zaboravi da sam te ista pitao. 

     I ako imas neko pitanje oko opreme, pitaj me slobodno. Prodajem je, pa se (recimo) razumem u problematiku.

Pozz i dobrodosao na BJB !

Hvala na savetima,time sto sam napisao da me ne "boli uvo" hteo sam da kazem,da ne mislim da  dozvola nije bitna jer je neko gore napisao tako se pocije "ne zanima te gramatika ,pa dozvola pa tablica",i nisam ja taj sto pravi lazne naloge, skoro sam naisao slucano na forum i ovo mi se desilo pa sam hteo da pitam ovde, jer ima dosta iskusnih ljudi ovde.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja