Jump to content

Moto Zajednica

Bajkeri i psi lutalice

Recommended Posts

  • Integrisan, 8120 postova
On 4.10.2020. at 11:40, Nenadbg88 je napisao:

Kerinu, i bilo koga drugog ću da raznesem svaki sledeći put kada se nađem u situaciji da biram između sebe i svojih voljenih sa jedne strane, i opasnosti sa druge, ako drugačiji ishod nije bezbedan, kočenje, izbegavanje itd.

Ako je suditi po analizi nick-a, ti si rastao devedesetih, tvoj diskurs je onda prilično logican i ne bih polemisao sa tim, jer je duboko. 

 

Ono što hoću da ti kažem, netrazeni savet :D, je da svaku situaciju pokusas da pogledaš i iz suprotnog ugla, "onog sa druge strane". Očigledno je da u sebi imaš ljubavi, pokusaj da delic iste posvetis celom svetu. Naše okruzenje, porodica i oni koje volimo su naša najveca ljubav, ali i svi drugi, baš svi, su je vredni. 

 

Manje definitivnih, jakih stavova, mirnija retorika, nije to baš tako loše, veruj čiči :):popovanje:

  • Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 372 postova
  • Lokacija: BGD
  • Motocikl: MTS 1200s DVT

Nazvao bih ovo Uticaj Akrapoviča na ljude i životinje (a tu je i pas lutalica) :)

 

Mačka lutalica:

U subotu kolega i ja krenemo na našu standardnu "500km subote" turu. Ovaj put maps kaže Ralja, Topola, KG, Gružansko lake, YourGovana Valley, Golija, IC, Arijlje, ČA, Rudnik, Ljig, BG. Akrap ima moć da uznemiri životinje na velikoj udaljenosti. No dB killer, pravac Topola ka KG, sa leve strane doleće mačka uplašena od Akrapa, udara me u špic leve patike, stanem, pomislio sam da je cela ušla u lanac i zadnji točak, da je sve krvavo i dlakavo, medjutim ništa. Mali bol na prstima levog stopala. Znao sam da je to neki znak, idemo dalje, ali oprezno, layer-1 senzori na full power.

 

Žena lutalica:

Prelazimo Goliju, puta malo ima, malo nema oko Studenice, šleper u susret, nije pipnuo kočnicu, izgura me van asfalta, preživim nekako. Drugi znak, palim layer-2 senzore, i čekam sledeću situaciju :) Deonica kasnije do Ivanjice je prelepa, ok asflat, krivine, uživanje. Dolazimo u centar Ivanjice, Renault Megane ide 30kmh, dam levi, krenem u preticanje, devojčica vidi apoteku levo, smota pun levi praktično i skine me kao glinenog goluba. Neki betonski zidić je spasao sve goste bašte kafića koji je ispod nivoa asfalta od mene i VFR-a. Ustanem, vidim da sam ispravan, policija, EU zapisnik, kaže nije čula Akrapa na otvaranju gasa u drugoj, zaključim da Akrap samo uznemiri životinje :) Malo duct tape za retrovizor, vizir i nastavljamo. Layer-3 senzore palim na trojku.

 

Pas lutalica:

Probam do Arilja, 120, 150, stoji retrovizor, vizir tu, izlazimo na Ibarsku, nov asfalt, uradjen Jelen Do, Ovčarsko Kablovska perfektna, Rudnik Ljig, smejem se oko glave, Kg insekata na kacigi, viziru, duct tape-u :) Znamo za radove kod Orlovače, sidjemo preko Sremčice u Železnik, semafor Poncho, lakat desna uzbrdica, Akrap uznemiri 3 psa, znam da ne mogu brzo u tu desnu, i pun gas u blokadu da ih uplašim... kakva greška, skače i grize me iznad skočnog zgloba, uspeo ja da nadje mali prostor izmedju pantalona i poluduboke patike.

 

Pouka: Akrap ne raguje isto na ljude i životinje, pa čak ni na sve životinje. U nekoj prethodnoj turi na Pešteru je jedna krava prestala da daje mleko kad sam prošao pored :)

 

Malo humora za sumorno jutro, pozdrav.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 436 postova
  • Lokacija: Železnik
  • Motocikl: Yamaha Fazer 600

@bikus uf bre sta se sve izdesavalo....bitno je da si ok....kod Poncha su bas zeznuti psi ...mene prosle god. jurili gore kod Maxija ali sam se izvukao 

P.S.Videh te prosle subote kod skretanja za Zuce....lepa hondica:takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 826 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000.

Mene su jednom jurili tamo kod Jajinca, baš u ulici pored parka i u samom parku.

 

Prvom, velikom belom u parku, sam pobegao, ali druga dva sam video kako leže spremni i čekaju me. Baš tu kod njih sam morao da se mimoiđem sa đubretarima, a to je onaj deo gde je ulica pored parka, nije unutar kompleksa, znači asfalt, ali dva automobila mislim da ne mogu da se mimoiđu, tako mi je bar ostalo u sećanju.

 

U svakom slučaju, tačno kod mesta gde oni leže i čekaju sam morao da usporim da bih se mimoišao sa kamionom, a onda gasss, ali brzi su kerovi jbt baš bili, vidim ih sa svoje desne strane maltene u ravni prednjeg točka. Nikako da me puste, a već stižem do Avalskog puta i moram da usporavam. Smotam levo na neki parking, ali tu rizle koliko ti duša ište i tu zamalo da se izlomim. Mahinalno spustih levu nogu i u vožnji zadržah motor, a kerovi me konačno ostaviše na miru.

 

I pored ovoga nikad nisam imao srca da udarim životinju. Lakše bi mi bilo čoveka da udarim mada se ni time nisam skoro bavio. Čovek je svesno biće koje će te sjebati jer je tako odlučio. Nije životinja kriva što je životinja. 

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 549 postova
  • Lokacija: Skopje
  • Motocikl: SV650A

Tri situacije koje pamtim:

- Begovo polje ispod Solunske Glave

krene ovcarski pas na mene, ja bezim :) , kasnije na GPS-u vidim da mi je brzina bila 80 na sat. Na off-road-u tu brzinu sam mogao samo u snu, ali sa dobrom motivacijom uvek moze bolje :).

- Begovo polje, Solunska Glava

opet neko stado ovaca, 5-6 kerova, drug sa afrikom dodao gas ali zadnji tocak samo plese u stranu zbog tezine i stane, ja sa laksim motorom krenem da bezim ali ih drzim na metar dva od zadnjeg tocka da bih ih odvukao sto dalje. Posle mi drug kazao sta se desilo, dok nije izvukao pistolj, coban se nije mesao. Svidela mu se pretstava :). Pokupio i umirio pse. Znaci moze.

- Neka planina na istoku od Skoplja u pravcu Sveti Nikole

Vozimo i na spustu se vidi dobar deo puta kako krivuda ispred nas. Vidim psa koji se kao udaljava od nas, a pokvarenjak usao u zbunj pored puta gde treba da progjemo i ceka nas.  :) Sacekusa. Odusevio me.     

  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 372 postova
  • Lokacija: BGD
  • Motocikl: MTS 1200s DVT
3 hours ago, Eol said:

@bikus uf bre sta se sve izdesavalo....bitno je da si ok....kod Poncha su bas zeznuti psi ...mene prosle god. jurili gore kod Maxija ali sam se izvukao 

P.S.Videh te prosle subote kod skretanja za Zuce....lepa hondica:takoje:

Kod Maxija je pravac, samo pun gas :)

Biće opet lepa Hondica, samo da rešimo birokratiju

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1269 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: SMC 300

Dobro da pogledah snimak, mislio bih da je to negde u z. evropi ili SAD.

Medjutim neka fina zemlja, uredjena. Bas lepo  da se u Srbiji isto desava.

Snimak lepo pokazuje na kom stadijumu je drustvo u Srbiji.

 

Za ovcarske pse je tacno da cobani mogu da ih dozovu vrlo lako.

Negde 96/97 drugar mi je ispraznio ceo sarzer automatske puske u pravcu sarplaninca koji je  besno lajuci trcao ka njima. Srecom po psa da je sve promasio, jer je jos uvek pas bio daleko, a drugar spicio rafalnu.

Odmah ga je coban vabnuo, jer se metaka uopste nije uplasio. Zasto ga je coban vabnuo!? Pa zato sto su bila dva vojnika, a taman je drugi podigao pusku..

To je bilo oko karaule Dragas iznad Prizrena , Sar planina...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Šta reći?, 399 postova
  • Lokacija: Branicevski okrug

Imam mesanca pekinezera i ona isto kad vidi motor pocne da laje i da se okrece u krug(ne sme da predje prag pa se zbog toga okrece u krug :jee:)
 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 208 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: BMW F650 GS (prodat)

Novi film Zov Divljine(The Call of the Wild, upravo pogledah) opisuje i to zašto psi trče za pokretnim objektima, a tek bučnim....

 

Pff... šta je bolje bežati ili stati? 

Zavisi od rase kera, po meni...

 

Recimo haski u selu Kupusine kod Sombora nonšalantno se šetao ispred mene dok sam usporio na 20/30kmh... dok u nekom drugom gradiću dzukac(pitbul mislim ) me pojurio pa sam mu pobegao na oko 50kmh... a videh i druge koji samo nemo posmatraju, neki koji čekaju a neki laju i reže..neki upozoravaju...u filmu juri zeca....

 

Film vredi pogledati, ima na hbogo....

 

Ja sam sestrinu jazavičarku naučio da se plaši motora, i da ostane na terasi kad isteravam motocikl, bezbednost prvo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 648 postova
  • Lokacija: Železnik
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - za odrasle

U Železniku kod Nisove pumpe, obavezno dva psa jure, kako automobile, tako i motore, jedan crni, a drugi braon crni, nisu ni mali baš nešto.

Prošle nedelje sam stao na pumpu da natočim gorivo, a  braon funjarski za levu nogu me ćapi. Sreća pa pantalone nije probio. Ja siđem, a oni štrafta preko ulice. Pumpadžija se krsti čovek. Kako sam sipao gorivo, upalim motor, kad evo ih trče. Gas i paljba.

Danas pre pumpe, stanem ispred pešačkog da propustim pešake, a vidim da su me snimili, al šta ću, moram da stanem. Kako sam krenuo oni se zaleću, raspalim braon kera čizmom, tačno sam čuo kako mu škljocnuše vilica o vilicu. Dođem kući, a sve mi žao zbog psa. Odem pešaka do pumpe da mu se izvinim, majke mi, greota. Idem ka njemu ,a on kad me vide samo što ne polomi rep od mahanja. Mazim kera i ne verujem koliko je pitom i zahvalan na maženju, na pažnji. Jbg, nisu oni krivi, ipak mora čovek da se odbrani, neko šutne nogom ( pa mu bude krivo ), neko da gas, sve je stvar trenutka. Ne postoji volja nadležnih službi da reši lutalice, to je problem veliki.

 

  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 150 postova
  • Lokacija: Bački Jarak
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 inazuma

 

Pre 2 sati, Atorn je napisao:

Odem pešaka do pumpe da mu se izvinim, majke mi, greota. Idem ka njemu ,a on kad me vide samo što ne polomi rep od mahanja. Mazim kera i ne verujem koliko je pitom i zahvalan na maženju, na pažnji. Jbg, nisu oni krivi, ipak mora čovek da se odbrani, neko šutne nogom ( pa mu bude krivo ), neko da gas, sve je stvar trenutka. Ne postoji volja nadležnih službi da reši lutalice, to je problem veliki.

 

Prosto si me oduševio postupkom. Pre par godina sam se polomio na skuteru kad mi je pas uleteo u točkove. Da sam mogao sigurno bih ga šutnuo, ali dok sam ustajao, prvo sam gledao da li je on ok, pa tek onda u skuter.

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 91 postova
  • Lokacija: Cacak
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL650
On 14.10.2020. at 20:41, Atorn je napisao:

U Železniku kod Nisove pumpe, obavezno dva psa jure, kako automobile, tako i motore, jedan crni, a drugi braon crni, nisu ni mali baš nešto.

Prošle nedelje sam stao na pumpu da natočim gorivo, a  braon funjarski za levu nogu me ćapi. Sreća pa pantalone nije probio. Ja siđem, a oni štrafta preko ulice. Pumpadžija se krsti čovek. Kako sam sipao gorivo, upalim motor, kad evo ih trče. Gas i paljba.

Upravo jedan od ta dva me maznuo za desnu nogavicu pre par dana.Provalio sam da jure zbog motora ali me uhvati crveno na semaforu i morao sam dà stanem a oni onda pritrčaše i jedan me ćapi za nogavicu.Srećom,nije iscepao,samo raskačio onu čičak traku. :moto3:

  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 963 postova
  • Lokacija: Užička Republika
  • Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom

Zna li se na kraju šta ih iritira? Ja vidim da trče na točak, laju na zvuk motora, opet ovde se iznosi da hvataju i ujedaju nogu. Mislio sam da sam bezbedan ako ne pomeram noge.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 648 postova
  • Lokacija: Železnik
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - za odrasle
Pre 2 sati, jboban je napisao:

Zna li se na kraju šta ih iritira?  Mislio sam da sam bezbedan ako ne pomeram noge.

Ako ne pomeraš noge lakše te zagrizu :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 208 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: BMW F650 GS (prodat)
Pre 2 sati, jboban je napisao:

Zna li se na kraju šta ih iritira? Ja vidim da trče na točak, laju na zvuk motora, opet ovde se iznosi da hvataju i ujedaju nogu. Mislio sam da sam bezbedan ako ne pomeram noge.

Kako kojeg. Nisu isti.

Ima ludjih, spretnijih i opasnijih.

 

Teraju svojim putem. Ali ima i kad napadnu.

Zvuk ja mislim najviše da ih izaziva i privlači... 

A barem 10 sam mogao ubiti. Nažalost jedan je stradao jer je bio brz i lud....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4502 postova
  • Lokacija: Rotterdam, the Netherlands
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Kako god bilo, jedno je očigledno. Nije im mesto napolju bez nadzora.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 208 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: BMW F650 GS (prodat)

Ili da nisu naučeni za ulicu. I zapostavljeni.

 

I pas hoće u komšiluk. Oslobodi se kad tad, kad mu vlasnik nije kući uglavnom ili spava. 

 

Uglavnom je kakav gazda takav i pas/ker.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4502 postova
  • Lokacija: Rotterdam, the Netherlands
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Ovima je narod gazda. Šta to znaci onda u tom
slučaju?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3477 postova
  • Lokacija: Niš / Donji Adrovac
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
Pre 1 sat, Savan je napisao:

Kako god bilo, jedno je očigledno. Nije im mesto napolju bez nadzora.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Ni mnogima koji sebe nazivaju ljudima nije mesto napolju (čak i pod nadzorom). 

Uostalom koliko tragedija (i procentualno i u apsolutnom iznosu) izazovu životinje a koliko ljudi? 

Pa nema dana (samo u Srbiji) da neko ne nastrada od strane nekog bilmeza (bilo u saobraćaju, bilo u tuči, bilo prilikom pljačke, ...) i to nam je normalno i prihvatljivo, ali je neprihvatljivo i tragično ukoliko pas krene da nas juri. 

Čovek bi morao da nauči da prirodu deli sa svim bićima koja žive na zemlji, a ne da sve prisvoji samo za sebe. 

Čovek je sam sebe proglasio za Boga i tako se ponaša, a to mu pravo ne pripada i čovek je već toliko zasrao ovu planetu da ona polako počinje da mu uzvraća, a on i dalje nije svestan da sada žanje ono što je sam posejao. 

 

  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 208 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: BMW F650 GS (prodat)

Zika je lepo objasnio....nemam više pluseva.

 

Ali ovde kod nas šinteri bi trebali da rade svoj posao. Da svaki grad ima kulturu da se lutalica prijavi komunalnoj a oni šinterima, pas ako dugo ostane sam na ulici postaje vrlo verovatno opasnost i po sebe i po druge(i nas dvotočkaše sa više desetina konja snage). Ukoliko je čipovan pas se vrati gazdi i gazda se novčano kazni. Ukoliko se ponavlja taj beg veća kazna. Ukoliko nije čipovan onda u azil. 

 

Obaveza čip treba da bude. Kultura da nam se popravi. Ali sve je to proces....

 

Bahatost je veći problem nego pas lutalica. 

Korupcija. I neodgovornost.

 

Ali....ali....

 

 

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4502 postova
  • Lokacija: Rotterdam, the Netherlands
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE
Ni mnogima koji sebe nazivaju ljudima nije mesto napolju (čak i pod nadzorom). 
Uostalom koliko tragedija (i procentualno i u apsolutnom iznosu) izazovu životinje a koliko ljudi? 
Pa nema dana (samo u Srbiji) da neko ne nastrada od strane nekog bilmeza (bilo u saobraćaju, bilo u tuči, bilo prilikom pljačke, ...) i to nam je normalno i prihvatljivo, ali je neprihvatljivo i tragično ukoliko pas krene da nas juri. 
Čovek bi morao da nauči da prirodu deli sa svim bićima koja žive na zemlji, a ne da sve prisvoji samo za sebe. 
Čovek je sam sebe proglasio za Boga i tako se ponaša, a to mu pravo ne pripada i čovek je već toliko zasrao ovu planetu da ona polako počinje da mu uzvraća, a on i dalje nije svestan da sada žanje ono što je sam posejao. 
 

Pazi, shvatam negde tvoju poentu šta zelis reci ali ovde pričamo o odnosu psa lutalica prema bajkerima. U tom kontekstu kad gledaš, ti psi predstavljaju opasnost za bajkere kao i za same sebe dok su na ulici bez nadzora. To je nepoželjna situacija i ma koliko god neko voleo prirodu i pse bas bi zbog te ljubavi trebao da ih skloni sa ulice. Ili možda da parkira motor i ide pešice ali onda omašišmo temu i više nisu bajkeru u pitanju nego šetači. Ali tamo gde voziš motor ne zelis na istoj putanji sresti niti psa, niti bilo šta drugo.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja