Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO GT 650 ABS

Recommended Posts

  • Ne silazi, 4303 postova

CFMOTO GT 650 ABS

f97ea48ab38b-1920x1080.jpg
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

CFMOTO GT 650 ABS, 2020. godište, Touring, Voždovac. Cena 5.890 € - Motori - Polovni Automobili

 

Da ne guram u temu od TRK 502, vidim ovaj novitet kod nas.

Neki review



Ima decijih bolesti ali verujem da ce ispeglati kroz godinu, dve.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 327 postova
  • Lokacija: Banja Luka
  • Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650

Sviđa mi se izgled GT-a, baš dobro izgleda. Još da dobro izoluju elektroniku i postave normalne prekidače (a ne one "potezne") i biće prva liga. Doduše, izolacija od vlage je posao koji svako može sam da uradi ako je voljan da se malo potrudi. S obzirom da je GT oko 2000€ jeftiniji od Versysa za maltene istu mašinu, mislim da je to više nego prihvatljiv kompromis (mada ja poredim sa cijenom iz 2017-e). A usto moram priznati da su svjetla na GT-u puno bolja nego na Versysu, ne samo zbog izgleda nego i zato što ima LED i pozicije i svjetla, dok su kod Versysa sva svjetla obična.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 4303 postova

Razlika u ceni je stvarno velika ali... Ja kada bih kupio nesto novo i desi mi se tako nesto kao vlaga udje u farove i slicno mislim da  bih zesce popizdeo, s obzirom da sam kupio nesto novo.

 

Da li 2000e opravdava razliku u kvalitetu, pa verujem da da na kraju. Mada trebalo bi ih probati pa onda presuditi. 

Naravno uzima se tu i na ime sto je logicno ali na Versysu je najverovatnije sve po malo bolje - fabricke gume koje se ugradjuju, kocnice, zavrsna obrada, suspenzija, ram... 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hronični Motociklopata, 7032 postova
  • Lokacija: Severna Bačka
  • Motocikl: Banditos 650

Ne sviđa mi se to maleno suvozačko sedištance, mogli su to malo veće da naprave kad je već u pitanju putnički motor

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 327 postova
  • Lokacija: Banja Luka
  • Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650

Da li su neke stavke bolje na Versysu nego na GT-u? Pa sigurno, ali mislim da je ta razlika minimalna u korist Versysa. I mislim da nikako ne vrijedi €2000. Isto kao što ne vrijedi ni €4000 više na BMW-u (kad oduzmeš sav višak opreme). Mislim, šta tu ima puno bolje? Ta razlika je u velikoj mjeri samo brend i ime, ništa više. Tj. vrijedi onoliko koliko su ljudi spremni da plate. I mogućnost da se skuplje proda polovan, što nekima više znači nego motor ali dobro, da ne ulazim sad u to.

Ali da uđemo malo dublje u te razlike, da vidimo šta je šta.

 

Puno stavki koje su bolje: GT ima Bosch elektroniku i bolja je jer ima 2 moda vožnje (Versys to nema). Zatim Metzeler Roadtec Z8 gume dok Versys ima prosječne Dunlop Sportmax gume. Bolja i ljepša svjetla i žmigavci (sve LED, a kod Versysa sve obične sijalice osim zadnje pozicije i stop svjetla). Zatim KYB amortizeri - možda nisu bolji ali nisu ni lošiji. KYB je iz Japana i svjetski su poznato ime kao OEM proizvođač. Ojačana (pletena čelična) kočiona crijeva, osvjetljeni prekidači, TFT instrument tabla - takođe sve bolje nego na Versysu. I na to sve iz fabrike dođu ne jedna, nego dve utičnice od 12V (jedna za USB i druga obična), dok kod Versysa ne dobiješ nijednu dok ne doplatiš.

Prilično dugačka lista, zar ne?

 

A da vidimo šta je lošije: ono što je za nijansu lošije su manji rezervoar (19L, Versys 21L), snaga (45KW, Versys 51KW), jeftinije kočnice iz Španije te zaštita elektronike od elemenata. To je vjerovatno sva razlika, sve ostalo je manje više isto.

I što se tiče rama mislim da tu nema razlike uopšte. To sve vare roboti i materijal je isti. Misliš da Kawasaki koristi neke specijalne plastike za Versysa? Ili možda specijalne legure čelika za ram? Sumnjam u to. A i to što je u far ušla voda na tom testu, možda je to samo problem sa tim motorom. Ne može se izvući neki generalni zaključak iz jednog testa, a razlika u cijeni je jasna i nepobitna.

 

Ono što takođe ide u prilog GT-u je činjenica da mu je visina sjedišta pozamašnih 45mm manja. 840mm kod Versysa, 795mm kod GT-a. S obzirom da se mnogi (početnici pogotovo) često odluče za neki motocikl sudeći po tome kako se sigurno osjećaju na njemu, GT bi svakako privukao veću "publiku" sa dosta nižim sjedištem. Mnogi su Versysu zamjerali visinu sjedišta u ocjenama i testovima, toga se dobro sjećam. A GT je dobra konkurencija Versysu (i Ninji 650) pa možda i Kawasaki unaprijedi određene stavke da bi opravdao cijenu, što je svakako dobro za sve nas. ;)

 

Ako neko ima pristup dileru i servisu za CF Moto, mislim da nikako ne može pogriješiti kupovinom ovog motora naspram Versysa. Jer ako dobije 2 god. garancije (isto kao i Versys) i vodi računa o svom motoru, ostaje mu €2000 u džepu pa ti vidi bato koliko je to registracija, goriva i vožnje. Ovo pišem samo da obrazložim moje mišljenje pošto se već slažemo da GT ne treba apriori odbaciti kao potencijalni izbor, pogotovo za one koji voze solo. :)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 4303 postova

Gledao sam onaj test sa Indijcem gore koji sam i postavio, receno je da je razlika izmedju 2 moda voznje 0.  E sad, kolega sa foruma Svaler testira ove motore i mislim bas ovaj primerak pa moze nesto vise da kaze.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1308 postova

Bas nesto razmisljam licno, da se neko ne uvredi. Za 6k evra ustekao bih jos 1k evra kroz neko vreme i uzeo novog Stroma 650. 

 

Mislim, ja licno  bih verovatno opet uzeo polovan motor mozda mladji za tih 7000 evra, al kad bih iskljucivo isao na nov za taj novac - to bi bio Suzuki Strom.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 61 postova
  • Lokacija: Beograd, Zemun
  • Motocikl: intruder

Prijatelj kupio ovaj motor prije mjesec  , presao 600 kilometara i otpao mu , ( raspao se  nosac tablice ) , 

 

  Doslovno puče bas prije mjesta gdje stoji tablica :care:

Zastupnik je rekao da to ne spada u garanciju , jer je stavio neodgovarajuci drzac tablice ( stavio ono cetvrtast kakav i treba ) 

Gdje je mogao naci trokutastu tablicu , za kakvu je drzac predviden :stabre: 

 Dosad mu je jedino to puklo , presao cak 600 kilometara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Tužan 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • JEDAN ŽIVOT - DVA TOČKA - BEZBROJ SITUACIJA, 130 postova
  • Lokacija: Beograd-Kula
  • Motocikl: Honda - VFR 800 V-tec
pre 38 minuta, Gagiii je napisao:

..Zastupnik je rekao da to ne spada u garanciju , jer je stavio neodgovarajuci drzac tablice ( stavio ono cetvrtast kakav i treba )..

Ovo i jeste jedina stvar koje se bojim kod kupovine cf moto.. odnos zastupnika, jer nije ovo usamljeni slucaj a i iz licnog iskustva nisam odusevljen njihovim odnosom prema potrosacu..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 61 postova
  • Lokacija: Beograd, Zemun
  • Motocikl: intruder

Probajte na Australskoj cfmoto stranici postaviti pitanje , doslovno u sekund se dobija odgovor na svako pitanje i odmah ide narudzba , kod nas 3 mjeseca se ceka na dio koji je njihova greska..

 

Probajte stvarno na stranici postaviti pitanje i odmah odgovaraju (u donjem desnom uglu )

header.jpg
WWW.CFMOTO.COM.AU

LAMS learner approved CFMOTO commuter motorcycles. Most powerful LAMS learner motorcycle models with safe ABS braking. Easy finance. Get a deal today!

Samo recite da ste iz Austrlie :sampion:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: okolina zrenjanina
  • Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14

, ЦФМото има ниво веродостојности и дизајна за који се остали труде да им одговарају. А ова нова машина - 400ГТ - додаје још једно оружје својој све импресивнијој опреми. Откривен у Кини током викенда, 400ГТ има исти 400.4цц ДОХЦ паралелни близанац који се већ користи у 400НК фирме. А будући да је реч о рукавизираној, краткотрајној верзији постојећег компаније 649,3 ццм, која се користи у разним бициклима, укључујући 650НК и основу његовог лаког ТТ тркача, готово је сигурно да ће 400ГТ стићи на међународно тржиште. бити и 650ГТ верзија у понуди. Као што је близанац ЦФМото 650 блиска копија Кавасакијевог ЕР6 / Ниња 650 паралелног близанаца, тако је и дериват 400 ццм узео знак за унутрашње димензије јапанског тржишта ЕР4. Његови проврт од 68,4 мм и ход од 54,5 мм су идентични онима ЕР4, а веће димензије од 83 мм к 60 мм за 650 су исте као код Кавасаки ЕР6. Али овај мотор је годинама био средишње место компаније ЦФМото, а у последње време фирма се одмакла од такве врсте копирања ривалских машина. Ових дана ЦФМото има везу са КТМ-ом, производећи бицикле аустријске фирме у Кини, и користи исту дизајнерску групу Киска коју фаворизује КТМ да би дизајнирао своје машине. Заиста, прошле године је показао импресиван В.02-НК концепт, користећи дериват КТМ-овог ЛЦ8 В-твин мотора и вероватно ће постати основа новог производног бицикла у будућности. У међувремену, нови 400ГТ стоји као спортски атрактивни изглед. Иако излаз од 31,5кВ (42,2хп) није огроман, није лоше за машину класе 400 - потпуно нови Ниња 400 Кавасаки-ја успева само 2,5 кс више упркос окретнијем, краћем ходу (70мм к 51,8мм) мотора . Када неизбежна 650цц верзија новог ЦФМото-а поквари поклопац, његове перформансе требало би да се поклапају са 650НК, са 45кВ / 60хп. Тај стил дели јасну породичну сличност са ЦФМото 650МТ авантура-тоурер, али са конвенционалнијим спортско-турнејским завојима. Предња каросерија је шира, са двоструким предњим светлима, од којих је свака састављена од две сложене лампе, подељене хоризонталном косом ЛЕД. За разлику од МТ-а, огледала су монтирана на постољу уместо шипки, а ту је и нови дигитални комплет боја у целој боји који се такође шири на друге моделе у кинеском асортиману ЦФМото, укључујући 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 327 postova
  • Lokacija: Banja Luka
  • Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650
On 5/20/2020 at 2:42 PM, Gagiii said:

Prijatelj kupio ovaj motor prije mjesec  , presao 600 kilometara i otpao mu , ( raspao se  nosac tablice ) , 

 

  Doslovno puče bas prije mjesta gdje stoji tablica :care:

Zastupnik je rekao da to ne spada u garanciju , jer je stavio neodgovarajuci drzac tablice ( stavio ono cetvrtast kakav i treba ) 

Gdje je mogao naci trokutastu tablicu , za kakvu je drzac predviden :stabre: 

 Dosad mu je jedino to puklo , presao cak 600 kilometara

To uopšte nemoj da gledaš, taj plastični "nosač" zapravo i nije nosač. I meni je taj okvir pukao jako brzo zato što je napravljen od krš plastike i služi samo za reklamu dilera. Ja sam od mog dilera tražio još jedan isti okvir, poslao mi čovjek besplatno. I taj se odvalio nakon par mjeseci zbog vibracija repa. Nakon toga sam batalio tu glupost, izbušio 4 rupe na povoljnim mjestima i stavio 4 nitne kroz metalni nosač i tako pričvrstio tablicu. Eno je ne mrda se već 2 godine.

 

I da ne bude zabune: nije otpao metalni nosač na repu, otpao je plastični okvir sa reklamom u koji se tablica stavlja (a zavrće se na nosač) i koji uopšte nije prilagođen postavljanju na motor i to još na rep koji trpi takve vibracije. Drže ga 2 šarafa naslonjena na 2mm plastike gore i dole sa šupljinama sa strane i to uopšte nije dovoljno, taj mali dio što drži se vrlo brzo "zamori" i pukne.

 

Dobro mu je i rekao, ta plastika ne spada u garanciju zato što i nije dio motora već obično reklamno smeće (svaki diler ima svoju). Ko god ima taj plastični okvir treba da ga zafrljači u kantu za smeće, fino zanituje tablicu za nosač i ne razmišlja više o tome. To jest, ako ne praktikuje da radi nešto nezakonito i pritom vadi tablicu iz okvira. Onda je to već drugi par opanaka.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 327 postova
  • Lokacija: Banja Luka
  • Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650

Samo da dopunim prethodni post, da se vidi kako to izgleda kod mene (potpuno stabilno a i fino izgleda):

 

BTusZFu.jpg  lazD1BN.jpg

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • GRASKO.N, 108 postova
  • Lokacija: Bezanijska kosa
  • Motocikl: BMW 650 CS- BIVŠA LJUBAV

Meni CF Moto ne uliva poverenje, posebno ne za taj novac.

 

Bolje sačekati, skupiti jos 1.000, 1.500 eur i kupiti japanca ili kupiti neki polovan motor 2 god star sa recimo 10.000km

 

Kada motor dosadi, ili kada pozelis da ga menjas, CF Moto ce se mnooogo teze prodati i izgubice tih 1.000eur vrednosti.

 

Dalje ne mislim da Kinezi umeju da naprave dobar motor, japanci to rade skoro ceo vek....

 

Razlika u kvalitetu se oseća nakon 10.000km sto je realno 2 godine voznje, taman da izadje iz garancije.

 

To je moje misljenje

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 327 postova
  • Lokacija: Banja Luka
  • Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650
On 6/19/2020 at 8:23 AM, Grasko.car said:

Razlika u kvalitetu se oseća nakon 10.000km sto je realno 2 godine voznje, taman da izadje iz garancije.

 

To je moje misljenje

Da, jedan kvalitetan dugoročni test bi svakako puno bolje pokazao šta se dobija za uloženi novac.

Iako sam sklon mišljenju da Kinezi nisu toliko loši koliko se priča kad su u pitanju motori (na osnovu ličnog iskustva, doduše sa kineskim skuterom ali svejedno, SUS motor je u pitanju), u suštini smatram da tvoja konstatacija ima validnost s obzirom da je relativno nov "igrač" u pitanju.

I ja bih volio čuti detaljnije od onih koji su prvi "zagrizli" i mogu nešto više reći o pouzdanosti i realnoj vrijednosti u odnosu na cijenu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 191 postova
  • Lokacija: Niš
  • Motocikl: Suzuki Intruder M800 K5

Da li neko ima iskustva sa cf moto servisom Guevera?
Razmišljam da kupim cf moto mt 650 pa da znam šta me čeka.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6715 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Za servis ne znam ali ne bih imao poveranja u njih. Nekada su bila jedna od najjačih moto radnji koja se na kraju srozala poprilično i iza sebe ostavila loša iskustva kako kod mušterija tako i kod svojih bivših zaposlenih.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 191 postova
  • Lokacija: Niš
  • Motocikl: Suzuki Intruder M800 K5

Dobio sam dobru ponudu od Guevare za Mt 650, još do kraja jula ima 5 godina garancije.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1270 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: SMC 300

Pa tolika garancija ne sluzi tebi, vec njima da naplacuju skupe servise, gde pola stvari ne zamene, a uracunaju u cenu. Za kvarove okrive tebe, a delove se ceka, neorganizovani su jako, kao da imaju 100 zaposlenih i 1000m2 prostora.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 327 postova
  • Lokacija: Banja Luka
  • Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650

Pa nađeš drugi ovlašćeni servis ili majstora u nekom od obližnjih gradova, ako ga ima. To nije razlog da sebe uskratiš za potencijalno sjajan motocikl za povoljnu cijenu i više nego dobar garantni rok. Shvatam da je i to bitan dio kupovine ali ne bi trebalo da bude presudan po mom mišljenju. Jer kao što svi znamo jedan ovlašćeni servis može biti katastrofalan a drugi za pohvalu od iste marke motora. Sve zavisi od ljudi koji to rade - koliko su posvećeni, koliko im je stalo do mušterije, kakvi su ljudi na kraju krajeva.

 

Evo moj primjer: ja sam mog Versysa vozio iz Banja Luke u Bijeljinu na servis jer nisam bio zadovoljan lokalnim majstorom i prenoćio tamo da bi majstor mogao da radi sutra ujutro. A čovjek pristao da mi to uradi subotom, dok sam ovog iz Banja Luke čekao 10 dana za običnu zamjenu ulja (te gužva, te na putu, te ovo te ono i nadobudan lik bože sačuvaj). Usput u radionici malo popričali, odgledali MotoGP i popili po sok. Kasnije sam otišao na ručak i kad sam se vratio sve je bilo završeno. Oko 4 popodne pozdravimo se, sjedam na motor, gas i nazad za BL. Znači dva potpuno različita iskustva.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja