Jump to content

Moto Zajednica

Versys 650 vibracije

Recommended Posts

  • Ko zna šta, 68 postova

То им је генерално стандардни проблем, неки британци су стављали сунђерчиће по оплатама, скидали км сат па су њега отвварали и исто изоловали додатно. ако се добро сећам нису решили проблем.

углавном вибрација долази из предњег дела маске, није на мотору, раму, фузастеима исл., и немој случајно да паметујеш и стежеш и отпушташ шрафове без упутства или мајстора који се само Кавом бави. ако ћеш дирати шрафове на раму, онда иди код цулета у нс., без обзира колико га пљували човек има знање и алате, ако баш гледаш да уштедиш његов биши мајстор је прешао у Јамаху па можеш да га потражиш.

 

онај снимак са ретровизорима можда може да реши делимично проблем, пошто звуче као да су празни, лале би рекле шобоње - звоне-одзвањају приликом куцкања.

 

још једна ствар која се догађа као стандардни проблем је тај да када се замени филтер ваздуха, после замене почне да се чује као лупкање новчића по алуминијуму, негде сам прочитао да мора опет да се скине резервоар и да се пажљиво врати назад кућиште филтера и резервоар, давно сам читао па сам заборавио баш тачне информације, углавном доста сморна интерванција.

 

добијаћеш савете од стручњака да опереш филтер ваздуха, да може тако 100.000км., за 1.200 дин. баци га и купи други или купи други па баци стари.

 

имаш 2-3 версис форума прочитај их сад током ванредног стања имаш времена, реално 2/3 ствари се константно понављају, зато што мамлазе мрзи да читају него им је лакше да понове питање на које је дат одговор 20х, тако да крени од назад ка напред.

 

најбољи савет који могу да ти дам је да баталиш све ове стручњаке, то је кава, седи вози док се не распадне, значи бар наредних 100 година. и редовно мењај уље понекад и филтер.

 

ако ти треба комплетно упутство за употребу и упутство за сервисере остави мејл и телефон па ћу ти послати.

 

  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Po onome sto na brzinu pogledah na francuskim forumima, oni prave razliku izmedju dve vrste vibracija na tom motoru.

Jedno su vibracije cajgera i retrovizora koje se resavaju sa umetanjem nekih sundjera i guma i punjenjem retrovizora silikonom ili pur penom, a drugo vibracije motora koje se osecaju na kormanu i u nogostupima. Za ovo drugo preporucuju da se prekontrolise ono sto je @Alekre napisao za ram motora, kao i jos neke stvari (stare gume itd.), sto je uglavnom vec navedeno.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 93 postova
  • Lokacija: Nbg
  • Motocikl: Versys

Danas posle predjenih 270km,da zakljucim prave utiske. Predhodni su povrsni,vozeno na kratko,napisani brzo,u zurbi. Izvinjavam se zbog toga. 

Neprirodan osecaj je kad se stane,noge "trnu"-bride. Najcesce i vozim u navedenim obrtajima.

U svim brzinama od 1-6 na istim obrtajima 4-6 hiljada,ima vibracije,iste bez obzira na brzinu km/h,ili stanje puta.

Iznad 6000 obrtaja ih ima i dalje,ali su nekako "sitni","brzi"-sto mi ne smeta.

Cim se stisne kvacilo,nestaju sve vibracije. U toku voznje u "vibracijama",ne osecam vibriranje na rezervoaru,ramu,glavi motora. Najvise je na kormanu,i nogostupima,manje na sedistu,i nosacu zadnjeg kofera. Isto to se desava i na leru. U grupnoj voznji danas,pitao i starijeg kolegu od mene po iskustvu,predjenih km,godinama...isto konstatovao na leru,te vibracije.

Otpisacu problem u gumama,staklu retrovizora,cajgeru,plastikama,filertima...za sada.

Primarno cu se posvetiti savetima Arakisa,Alekre-a,i NFS-a,a to su nedovoljno stegnuti neki od srafova,auspuhu,i ramu motora.

Takodje cu prelistati natenane,sta kazu stranci,a da nisu vibracije od plastika.

@master zed ne gledam da ustedim,ni necu,ali da prvo uradim ono sto sam mogu,uz kolege sa foruma:Navijac:,kad vec majstor,nece ili ne zeli da naplati svoj rad. Sto kaze Arakis,ima posla oko ovoga... Veliko hvala na manuelu.:)

Resicu,laksim ili tezim putem,skuplje,ili jeftinije...

Za sada ispunjava moje potrebe ovaj motor,tako da cu morati da se resim,decijih bolesti.;)

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6713 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Ne stigosmo da pričamo danas... 

 

Generalno svi dvocilindraši imaju vibracije. Neki manje neki više ali ih imaju. Ako si prešao sa četiri cilindra može biti da nisi navikao pa da ti smeta. 

 

Mnogo zavisi od konstrukcije samog motora, tj. kakvi su mu nosači fuzastera, kakvi su oni sami, koliko je krut upravljač, itd. Ako ti najviše smeta vibracija na istom, to se lako reši drugim, boljim. 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 93 postova
  • Lokacija: Nbg
  • Motocikl: Versys

@Alekrepresao sam sa njim skoro 13000,i nikada ranije nisam osecao takve vibracije. Bas sam spomenuo sve navedeno Shoyyki,i davali gas na leru,na pumpi kada ste nas videli. Previse su to velike vibracije. Zvacu Stefana,Promastera,on je presao sa svojim 30000km,da provoza moj motor,da vidim sta ce reci za tolike vibracije. On se zalio na svom za plastike,moj nema tih problema. Nekako ce se vec resiti,ne prijatno je voziti tako ceo dan. Valjda ce ovo vanredno stanje,brzo da prodje,pa cemo opet u neki djir :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 775 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Bandit 1250S

Nesto se promenilo, cim ih osecas sada. Ja sam imao sa tim motorom dosta situacija, gde su me ljudi ubedjivali da nesto nije, a znam kad se nesto promenilo, znao sam kako motor dise isto sam bio presao 30 000km sa njim, nadam se da ces naci nekog strucnog da ti otkloni problem.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 93 postova
  • Lokacija: Nbg
  • Motocikl: Versys

@filipfgma naravno. Postavio sam temu ovde,zbog saveta,iskustva drugih,da vidim sta sam mogu da uradim,dok ne nadjem nekog ko ima vremena,moze,i hoce da se posveti resavanju,i naplati za svoj rad. Licno mislim da se serviser,nije posvetio izlozenom problemu. Razumem i njegov stav,ublazio je koliko moze,moze da se vozi.  U krajnjem slucaju,zamenice ga neki lepsi,noviji,jaci :jee:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 2782 postova

probaj sam da prekontrolišeš šrafove koji drže nešto od rama a za koje nije baš tolko presudno da budu stegnuti moment ključem-samo probaj da ih dotegneš da vidiš da li su poustili.Recimo one koji drže u vezi zadnju rešetku i ostali deo rama.Meni sa taj jedan šraf bio volšebno olabavio a ostali su bili skroz stegnuti.,

I ja sam imao vibracije na prednjoj maski a negde 3000 obrtaja ali je to samo zujanje i znam da su rešavaali podmetanjem gume.Meni je posle jedno 5 godina prestalo da vibrira  i nije se ponovilo.

Što se tiče filtera može slobodno da se pere jer je za to i napravljen.Ja znam pošto prodajem delove da je za versis bar 5 godina postojao samo originalni filter koj je koštao 60 evra.Verovatno su ga prali i bogati švajcarci  jer je stvarno bezveze baciti 60 evra.A pre 10 godina je 60 evra vredelo ko sad bar 100.

Jedino je problem kako ga osušiti kad se pere odmašćivačem i vodom jer treba nekoliko sati letnjeg sunca da se osuši.Ne bi preporučio pranje brejk klinerom dok nepitam nekog tehnologa.Mnogi majstori samo tako i rade.Ja radim leti.

Što se tiče zaprljanosti filtera tu je problem koji to i nije ako se na jedno 7-8 hiljada menja ili pere.Ona 2 otvora na kućištu airboxa  imaju produžetke unutra koji suviše usko usmeravaju vazduh pa se dosta više prljaju ta dva ,,kruga,, u koje udara vazduh.Neki su to rešavali tako što su listom testere sekli ta 2 kruga pa je vazduh udarao u filter na mnogo većj površini.

Vidi i one male plastične okrugle spojke što drže povezane 2 plastike.Vremenom hoće da popuste ili da napuknu pa onda plastike vibriraju u udaraju jedna u drugu.Doduše  to bi izazvalo samo zujenje a ne vibracije na noganma.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ko zna šta, 68 postova

Које годиште је версис, од 2017 имају гумене ублаживаче на носачима мотора. 

И н жа који начин си елиминисао корпу квачила

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3075 postova
  • Lokacija: Arandjelovac-Darosava
  • Motocikl: Suzuki GSF 1250 SA

Malko pipkasmo Kawu, stvarno vibracije užas... čini mi se na kormanu najveće, verovatno prenosi preko rama do fuzastera, oni mali, dugi lako prenose vibracije... osećam ih i na rezervoaru ali minimalno, nije toliko deo rama, a i veća površina... da je ležaj kormana ne verujem jer je ovo probano u mestu... nema šanse da je u pitanju nešto nedotegnuto, ne bi bile toliko izražene...na autu kad rikne nosač motora pravi užas vibracije, možda... naravno, ovo je mišljenje običnog kolege... 

Zna se... dooobar majstor, od poverenja... imaš ti tu opcija lepih... pa polako... 

Inače Kawa je ekstra... 

Srećno ti bilo... pa da se vozamo i dalje:takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 93 postova
  • Lokacija: Nbg
  • Motocikl: Versys

@sasa ns 1nema ovde veze sa prednjom maskom i zujanjem plastika,a mislim ni sa filterom vazduha,vibracija ima i u voznji i na leru. Pre ce biti neki sraf,ili nesto slicno kome nisam sam uspeo da pridjem. Imam dizalicu zabu, za auto, ali se ne usudjujem da motor popnem na nju, bez centr.stendera, i osiguraca za tockove,pa da proverim svaki sraf,i od auspuha, i ostalog odozdo, ovako u oskudnim garaznim uslovima, sam proverio koliko mogu. S druge strane, mislim da svako treba da radi svoj deo posla, pa tako i majstor, koji mi odrzava. I sam je konstatovao velike vibracije, ali sto kaze Arakis, ima posla

@Master Z-ednema indicija da je kvacilo, nema trzaja pri kretanju, dodavanju ili oduzimanju gasa,promenu zvuka agregata kad se stisne, ili pusti kvacilo. Isto ponasanje kvacila i sa 13000 i sada sa 27k,2012 je godiste.

@shoyykamoracu da pozovem komsu,hvala na preporuci, i savetu.

@Arakisnemam kres bar. Nakon poduze voznje, najvise mi dolazi do izrazaja tvoje napisano, ima posla... I sam sam nekad bio zanatlija (lakirer), pa razumem sta to znaci, pogotovo kad ne znas od cega da krenes, a oduzima vremena. Da ja tu ne bih nesto dodatno pokvario, ipak cu morati da nadjem strucno lice. 

Javljam kako se odigrava dalje situacija, idem da skinem hand guard, pa da provozam da vidim dal ce ublaziti malo vibracija na kormanu

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 2782 postova
pre 4 minuta, MilanM88 je napisao:

S druge strane, mislim da svako treba da radi svoj deo posla, pa tako i majstor, koji mi odrzava.

slažem se ali je meni svojevremeno jedan poznati majstor za budženje auta za trke rekao.TI ĆEŠ SAM NAĆI KVAR.

Kod takvih zajebancija bi majstor morao da koristi tvoj motor pa da jednog dana skonta u čemu je problem.Ako duže vreme nemožeš da skontaš onda je zeznuto.Meni je jesenas vibrirala tablica na skuteru i vibracija se prenosila i tek posle 200-300 km sam skontao da je tablica a bio sam siguran da je nešto u variomatu.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 93 postova
  • Lokacija: Nbg
  • Motocikl: Versys

Ne pali nista, sve je isto osim vibracija ;) kako i zasto, dal je doslo do zamora materijala, da li imam neke podzemne vode, duhove, u garazi, pojma nemam. Skoro svaki versys kojem znam vlasnika se zali na zveckanje plastika, ja ih nemam, ili su bas minimalne. Resice se vec nekako. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ko zna šta, 68 postova

Ма да обично то буде нека будалаштина, само иритира. 

У великом, упутству имаш на колико nm треба стезати шрафове

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4345 postova

Седи на мотор и у месту додај туражу где се појаве вибрације, кад се појаве стисни предњу кочницу. Ако се изгубе вади предњи трокут, очисти лежајеве, нову маст и монтирај назад. И немој да переш мотор под притиском.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 93 postova
  • Lokacija: Nbg
  • Motocikl: Versys

Resio sam vibracije, tj ublazio ih poprilicno. Izgubio sam dosta vremena na utvrdjivanje odakle dolaze. Osim mucenja motora dodavanjem gasa na leru, nisam pronasao nista znacajno, sem popustenog srafa na auspuhu, kome nisam mogao ranije da pridjem, bez skidanja nosaca fuzastera. 

Nosace fuzastera sam skinuo i izmedju srafa i rama sam stavljao gumu (sekao staru patosnicu automobila),i jos ubacio gde sam mislio da treba. Ublazio sam sto mi je bio cilj, i meni prihvatljivo. 

Potom sam skinuo stitnike ruku, i vec se osetilo u voznji blaze vibracije po retrovizor i sam volan. Sraf koji ulazi u teg je kriv, i na drugom kacenju je dosta sraf napravio otisak i ulubljenje na metalnom delu stitnika, tu sam isto stavio gumu. 

Sklopio sam sve, provozao motor koliko se moze po ovoj hladnoci, i rezultatima sam zadovoljan :jee1:

Neko bi to sigurno resio i bolje,ali ja sa ovako oskudnim iskustvom, koji sem akumulatora nisam skinuo ni sraf na motociklu, zadovoljan sam. 

Hvala svima na predlozima, i ucestvovanju u resavanju. 

 

IMG_20200331_121342.jpg

IMG_20200331_113424.jpg

IMG_20200331_115533.jpg

IMG_20200331_120051.jpg

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1684 postova
  • Lokacija: BG-LE
  • Motocikl: Tracer 900

Milance, super da si ga vratio na "malo manje vibracije".. :D

Inace znas i sam sta sam sve radio na mom i jednostavno, to je tako kako je i ostaje ti da pojacas muziku ili promenis auspuh.. 
Ako ces se igrati jos, svrati neki dan do mene tj. do posla, da ti dam one sundjeraste trake..

Evo slike, mislim da si tada i ti bio tu.. :)

 

 

viber_image_2020-04-09_18-40-56.jpg

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 93 postova
  • Lokacija: Nbg
  • Motocikl: Versys

@ProMaster hahah secam se. Tacno sam tada pomislio,ako se i meni ovo bude desavalo,ode na dobos ;) ali posto se odlaze do daljeg promena masine,i dalje se igram sa ublazavanjem,dok ne poludim :jee:tako da ce trebati traka. 

 

  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja