Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina motora na kredit.

Recommended Posts

  • Drug član, 1817 postova
  • Lokacija: Beograd

Poenta priče je u razlogu otkaza nekog od sklopova. Ali to je nešto što se u pravu zove probatio leoniana, tj. jebo si ježa u leđa i mečku ćeš da rodiš da dokažeš da je nešto pokvareno kao posledica fabričke greške a ne lošeg održavanja. To naravno nije ni jeftino. A da je moguće, moguće je. Kao i što je moguće da ljudi šetaju malo otvorenim svemirom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 207 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS

Postovane kolege,

Kupovina novog auta ili motora povlaci za sobom odzavanje u ovlascenom servisu ili gubitak garancije i to je to. Servisi se rade u bilo kom ovlascenom servisu i mora se tako, grad ili zemlja nisu definisani i propisani ali servisni interval  jeste, takodje u servisnoj knjizici ili u uputstvu za koriscenje imate spisak svih ovls.servisa i to je to.

- Hyndai odzavam u Jagodini i Beogradu

- Fz6 - sam u Novom Sadu i Beogradu

- Mazdu sluzbenu - Beograd, i Slovenija

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4502 postova
  • Lokacija: Rotterdam, the Netherlands
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Nesto razmisljam, znam siguro da npr MB ne moze da uslovljava obaveznim odrzavanjem kod dilera a u suprotnom da se zavrsava gubitkom pravom na garanciju. Poznajem nekoliko velikih taksi dilera sa pozamasnim flotama i oni naravno ne odrzavaju kod dilera vec imaju svoju garazu i siguran sam da su rekli da ne gube garanciju. Poenta je da mora da se ispostuje propisani nacin rada od fabrike i da se koriste originalno delovi i da se ispostuje protokol. Ako to lepo i dokumentujes onda dileri generalno nemaju puno kontraargumenata. A i generalno odrzavanje novog vozila je ne bas toliko obimno, promeni ulje filtere, podmazi ovo ono, inspektiraj ovo ono, tj odradi check listu po kojoj i dileri rade i to je to. Ako imas (legalnu) odgovarajucu aparaturu da iscitas vozilo, zavrsio si pricu. Originalni delovi se podrazumevaju :)

I tako rekavsi sve to, dolazimo otprilike i do sustine problema mozda kod nas, jer ako ce neki univerzalni majstor da to radi na taj nacin onda ce i cena da bude slicna kao i kod dilera, plus stvaras sebi potencijalni problem oko resavanja uslova garancije. Sa druge strane, kod dilera standardni servis kod relativno novog vozila je relativno 'jeftino' i iz iskustva za automobile ne prelazi vecu ciru od 200-300€ dok je za motor to dosta manje. Sve vece cifre se uglavnom resavau garancijom.

 

A ukoliko kupis motor na kredit, placas mesecnu ratu i ukalkulisi u to i odredjenu svotu za servise i onda nemas iznenadjenja. Bar je taj deo relativno predvidiv.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 881 postova
  • Lokacija: Južna Bačka
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

To je bilo i u toj emisiji SAT da koliko god dileri uslovljavaju da kod ovlašćenog servisa održavaš (to im je interes) ipak kao vlasnik možeš da biraš i drugog naravno ne Mika,Pera u garaži već ozbiljni servis i da to nije osnov za gubitak garancije.Sad neka svako odluči dali je to vredno komplikacija.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1228 postova
  • Lokacija: Niš
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Baćo, 200-300€ za Srbiju uopšte nije mala cifra. :) Fora je što to otprilike isto izađe i ovde i tamo kod tebe, a tamo kod tebe plate X puta veće. :) Plus što tamo kod vas poštuju servisne intervale propisane od strane fabrike. Ovde nije tako, jer je sav potrošni materijal nižeg kvaliteta, pa tako meni ovlašćeni servis predlaže mali servis na 10 000km, dok u garantnoj knjižici stoji da mali servis treba raditi na 30 000km. Ja prošle godine od marta do oktobra prešao 25 000, radio tri mala servisa... Svakako, ko kupuje nov auto obično može da priušti i za servis u ovlašćenom servisu, pa tako stvari "dođu" na svoje. Problem nastane kada se to ne ukalkuliše unapred, e onda sve deluje skupo.

 

2 hours ago, Skyrunner said:

Poenta priče je u razlogu otkaza nekog od sklopova. Ali to je nešto što se u pravu zove probatio leoniana, tj. jebo si ježa u leđa i mečku ćeš da rodiš da dokažeš da je nešto pokvareno kao posledica fabričke greške a ne lošeg održavanja.

Ja sam imao jednu situaciju kada sam morao da odvezem auto u servis zbog neke kontrolne lampice koja se povremeno uključivala. Stradao je bio neki senzor, ali veruj da se ne sećam šta je bilo u pitanju, niti sam zalazio u detalje. Nakon dijagnostike su mi rekli da su deo poručili odmah, i da me zovu čim stigne. Stiglo je, odvezao sam auto, odradili su šta treba, izvinili se zbog neprijatnosti i zahvalili na razumevanju i strpljenju. Nije bilo nikakvih dokazivanja i zajebancija, sve su odradili o njihovom trošku. E sad, moguće je da je u pitanju bila neka sitnica, i da bi oko neke krupne stvari možda i bilo natezanja.

 

Ili si mislio na to da je teško dokazati da je do otkaza došlo nezavisno od održavanja u servisu koji nije ovlašćen za to?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1817 postova
  • Lokacija: Beograd

Mislio sam da je teško dokazati da ukoliko ne održavaš vozilo u ovlašćenom servisu, da u slučaju otkaza, uzrok potiče od fabričke greške a ne od neadekvatnog održavanja.

 

Situacija koju si ti opisao je uobičajen način prihvatanja garancije, a verujem da je vozilo održavano u ovlašćenom servisu pa nisu pravili problem.

 

Ali ovo je i idealni primer gde bi mogao da ih nateraš da priznaju garanciju iako si male servise radio sam, pošto je očigledno da eventualna nepravilna zamena ulja ne utiče na ispravnost senzora.

To sve naravno nakon sudskog postupka, veštačenja i skuplje dare nego mere.

  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1683 postova
  • Lokacija: BG-LE
  • Motocikl: Tracer 900

Mislim da bi neko od vas koji bi da sebe osudite na saradnju sa Eurosumarom, trebalo da pošalje Suzuki centrali za Evropu mail i uputi ih u to, kakvi ih vaćaroši predstavljaju u Srbiji i kvare imidž brenda.

Odustao sam od Stroma 650 zbog toga i jako mi je drago, prvo što neću njima ostaviti novac za garanciju od 15000km, što je meni 2 - max 3 meseca vožnje. Drugi razlog je taj što bi morao onda da vozim motor par godina, a ovako imam slobodnu da menjam, probam, pa kad na nečemu pronadjjem sebe, eventualno i kupim novo.

Pogledajte odgovor Suzukija iz HR, na pitanje kako kod njih ide garancija na Suzuki motore. Kacio sam već ranije, ali evo opet..

Znači Hrvatska, ne Francuska, ne USA, ne Norveška, već zemlja koja ima iste uslove eksploatacije kao i Srbija.

Screenshot-20200421-171140-com-google-android-gm.jpg

Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk

  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 561 postova
  • Lokacija: Bg-Ar
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000L, Kymco Xciting 250

@ProMaster Oni su tih 15000 doredili na svoju ruku ili? Nije mi jasno, ako fabrika kaze 2 god bez ogranicenja km znaci njima ni iz dzepa ni u dzep ako se nesto desi? U cemu je fora?

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1683 postova
  • Lokacija: BG-LE
  • Motocikl: Tracer 900
Upravo sada, lestra je napisao:

@ProMaster Oni su tih 15000 doredili na svoju ruku ili? Nije mi jasno, ako fabrika kaze 2 god bez ogranicenja km znaci njima ni iz dzepa ni u dzep ako se nesto desi? U cemu je fora?

 

Ne zelim da tvrdim, ali po meni mislim da nece da se igraju sa garancijama. Garancije (radovi, zamena delova, opozivi) kod vozila (motori, automobili) znaju da budu poprilicno los posao po uvoznika.


Politika nekog proizvodjaca je da placa radni sat za garancijske radove najcesce dosta manje od onog sto realno sam servis moze da naplati musteriji, primer: ti vozis suzuki i dodjes kod mene. Moj radni sat prema tebi je 4000 din, ako ti nesto radim van garantnog roka. Medjutim, ako ti nesto radim u garanciji, radne sate potrazujem direktno od Suzukija, ali oni mi tad nece placati 4000din, vec neki iznos koji su oni odredili za zemlju odakle si, pa se vrlo lako desi da umesto za 4000, radis za 2000. 

Sledeca problematika su delovi i dijagnostika kvara u garanciji. Ako omasis dijagnozu, niko ti nece dati da taj deo proguras na garanciju i da ti ga proizvodja plati, a nekad je nemoguce resiti problem, dok ne probas sa ispravnim delom. Doduse ovo sve manje postaje problem, jer mnogi proizvodjaci uvode ili su vec odavno uveli "Platformu tehnicke asistencije", nakon sto se tehnicar obrati njima, oni ga vode sta da radi i oni snose odgovornost za losu dijagnozu.

Jos jedna stvar su i opozivi, nekad su placeni (po onoj povoljnijoj tarifi), nekad nisu uopste, zavisi od potrebnih radnih sati za njihovo resavanje. A uvozniku ili serviseru, majstor biva zarobljem, umesto da svoje "ruke" koristi da nagomila tog dana radne sate koji ce biti naplaceno od krajnjeg korisnika (ona skuplja tarifa).

Jos jednom, ovo je samo moje misljenje, nikako ne znaci da je tacno, ali imam iskustva u toj oblasti i na osnovu toga i pricam.
Svakako, ako Eurosumar, ne objasni konkretan razlog ove ludacke odluke, onda sam gotovo siguran da sam upravu.

Sto je najgore, makar su VStrom-ovi, motori na koje lagano mozes dati garanciju 2god i bez limita km, ali avaj...

  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

@ProMaster  Istina je to sto pises. Nije zavidna situacija za ovlascene servise i prodavce ni u Evropi. Imam poznanika ciji dobar drug drzi Kawasaki i fabrika ih tera (da bi imali milion nekih beneficija, veci procenat pri prodaji itd.) da moraju da pored modely XY koji se super prodaje, prodaju i toliko i toliko modela koji niko nece (bese valjda Vulcan 1700, koji im vise nije u katalogu). Tako da se on nalazi u situaciji da pravi neke vratolomije i prodaje taj model i ispod cene, registruje ga, pa ga proda kao registrovan, a ne nov (da ga ne bi prijavio neki drugi diler fabrici da prodaje ispod cene ) ne bi li odradio "normu". Ako ne uradi normu i ne proda 2 komada tog motora koji niko ne kupuje, fabrika ce da ga zakine za dobru nabavnu cenu za sve ostale, za cenu po radnom satu za fabricke popravke itd.... Ne cveta cvetje ni u njiovo preduzetje. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4502 postova
  • Lokacija: Rotterdam, the Netherlands
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE
1 hour ago, ProMaster said:

Mislim da bi neko od vas koji bi da sebe osudite na saradnju sa Eurosumarom, trebalo da pošalje Suzuki centrali za Evropu mail i uputi ih u to, kakvi ih vaćaroši predstavljaju u Srbiji i kvare imidž brenda.

Odustao sam od Stroma 650 zbog toga i jako mi je drago, prvo što neću njima ostaviti novac za garanciju od 15000km, što je meni 2 - max 3 meseca vožnje. Drugi razlog je taj što bi morao onda da vozim motor par godina, a ovako imam slobodnu da menjam, probam, pa kad na nečemu pronadjjem sebe, eventualno i kupim novo.

Pogledajte odgovor Suzukija iz HR, na pitanje kako kod njih ide garancija na Suzuki motore. Kacio sam već ranije, ali evo opet..

Znači Hrvatska, ne Francuska, ne USA, ne Norveška, već zemlja koja ima iste uslove eksploatacije kao i Srbija.

Screenshot-20200421-171140-com-google-android-gm.jpg

Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk
 

nije mi jasno kako trajanje fabricke garancije moze da se razlikuje, u NL vec od 2011 bese 36 meseci a isti motor u HR npr 24 meseci?

 

Kako je za micubisija kod nas, jel isto 60 meseci?

 

Edit: evo gledam i u Belgiji takodje 36 meseci.

Edit 2: A u nemackoj isto 2 godine... 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1308 postova

Digao sam kes kredit neki da kupim tada drugi/ treci polovni motor i to relativno jeftin. Tad i nikad vise.

 

Sustina je da bajk ne bih nikad kupio na kredu, ni polovan ni nov.

 

Sloboda je apsolutna. Kredit je duznicko ropstvo. Na motoru se nikad ne zna...

 

Bolje masina od 2k jura u kesu nego pod ugovorom neka od 7,8k ili vise evra. 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1683 postova
  • Lokacija: BG-LE
  • Motocikl: Tracer 900
pre 23 minuta, Savan je napisao:

nije mi jasno kako trajanje fabricke garancije moze da se razlikuje, u NL vec od 2011 bese 36 meseci a isti motor u HR npr 24 meseci?

 

Kako je za micubisija kod nas, jel isto 60 meseci?

Jeste 60 meseci je na Mitsubishi.


 Sve zavisi od dila, kao sto rece @СајберГастарбајтер , tako da su oni dobili produzenje ili su produzenje garancije ukalkulisali u vecu cenu motora, koju je tamo neko spreman da plati. Sustina je da manje od 2 god. zakonski ne moze, a mislim da su ovi nasi, nasli rupu u zakonu od 15000 km, pa toliko bicikla u pravim rukama predje za manje od 2 godine, a ne motor... :)

Proizvodjaci i njihovi Excel menadzeri uopste nemaju predstavu kako to izgleda na terenu, pa misle da je nekima dostano i da zbog toga ne prodaju dovoljno jedinica..

Jedan primer, na jednom sastanku je rukovodstvo moje firme upitano od strane tih takvih, kako je moguce da Austrija koja ima priblizan broj stanovnika kao Srbija, ima toliko vise prodatih vozila? :grr: :jok: :sampion: :lud:
Njih ne zanima prosecna plata za priblizno istu cenu vozila, tamo verovatno oko 1300, ovde oko 400e.. 

edit:
Samo bih ove iz Eurosumara pitao, da li to sto su uveli, znaci da je bolje kupiti CFMoto, jer na njega je garancija 2god , bez ogranicenja kilometraze, da li to znaci da je 650MT, bolji motor od Vstrom 650 ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 900 postova
  • Lokacija: Backa Palanka
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Ni ja nikad ne bih digao cash kredit za kupovinu vozila bas iz razloga zato sto su kamate razvaljene. Auto kredit je vec druga prica.

Matematika u mom slucaju je ovakva:

Auto kredit - nov motor 7550 e,  ucesce 2265 e, kreditiran deo (uzimam od banke) 5285 e, 60 meseci rata 97 eura, vracam banci 5820 znaci samo kamata na tih 5 godina je 535 eura.

Cach kredit - nov motor 7550 e, imam 2265 e od banke jos uzimam cash kredit od 5285 e (625.000 din), 60 meseci rata oko 14.000 din (118.5 eura), vracam banci 7110 eura sto znaci da mi je samo kamata za tih 5 godina FANTASTICNIH 1825 EURA. 

Inace ovo je zvanicna kalkulacija dobijena danas od kreditnog savetnika Intesa banke (u drugim bankama je slicna situacija).

E sad lepo vidite zasto autokredit a NIKAKO cash kredit. Cash kredit je najvece moguce govno posle dozvoljenog minusa.

  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Slow rider, 887 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Tomos automatik A35 ML 1987

Razumem ljude koji uzimaju kredit, ali ja lično ne preferiram takav tip kupovine, jer onda imam osećaj tereta sve dok ne isplatim. Motor sam pre neki dan uzeo nov u Delti za keš, jer sam u medjuvremenu sakupljao i kad sakupim dovoljno, trenutak je pravi za kupovinu. Onda je osećaj mnogo opušteniji, jer pare koje odvojiš za kupovinu nekog dobra za mene su već otpisane :). Isto tako sam i stan kupovao, posle dugo godina štednje dodje trenutak da se lepo pazari. Naravno, razumem i ljude koji moraju brzo rešiti stambeno pitanje, pa je kredit neizbežan. Ali već za motor, po mom mišljenju to je luksuz i ne bih voleo na kredit da ga uzimam...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 174 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Fixie

Mislim da nije pametno pominjati kredit za stan u ovoj priči, krenuće cela priča nizbrdo.

Što se tiče auto kredita, koji važe i za motore i automobile, uz minimalne kamate koje su ukupno ispod 10% ja biram kredit. Gotov novac, naročito kada pričamo o sumama od 10+ hiljada eur, mislim da mogu pametnije da se iskoriste ili investiraju.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 92 postova
  • Lokacija: Ljubljana
  • Motocikl: BMW K 1600 GT
pre 19 minuta, Yanco je napisao:

Razumem ljude koji uzimaju kredit, ali ja lično ne preferiram takav tip kupovine, jer onda imam osećaj tereta sve dok ne isplatim. Motor sam pre neki dan uzeo nov u Delti za keš, jer sam u medjuvremenu sakupljao i kad sakupim dovoljno, trenutak je pravi za kupovinu. Onda je osećaj mnogo opušteniji, jer pare koje odvojiš za kupovinu nekog dobra za mene su već otpisane :). Isto tako sam i stan kupovao, posle dugo godina štednje dodje trenutak da se lepo pazari. Naravno, razumem i ljude koji moraju brzo rešiti stambeno pitanje, pa je kredit neizbežan. Ali već za motor, po mom mišljenju to je luksuz i ne bih voleo na kredit da ga uzimam...

Pitanje??

Prosek plate u Slo 02/20  iznosi 1.170 eur

 prosečan stan za četvero od 65m2 u Ljubljani  200.000 eur

 

Kad češ to ušparat??    200000/1170____170 meseci----14 godina

Znam,da se da,ali traje duuugo.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1683 postova
  • Lokacija: BG-LE
  • Motocikl: Tracer 900

Sve je to od osobe do osobe, konkretno ja ne volim da dajem suv kes nikad i odgovara mi da mi neko naplati 500e za 5 godina, jer pored redovnog, koliko toliko, sigurnog posla, bavim se i privatnim i uvek moram da kes ulazem u razvoj tog biznisa, a ulaganja su poprilicna, tako da nemam problem da mi na ratu mesecno ode 100-150e, samo ako to znaci da ne moram da izdvojim povecu sumu odmah, koja ce me na drugom polju usporiti.

Generalno, zaista su kamate katastrofa, kada bi bile od 2-4%, mislim da bi mnogo vise bilo korisnika kredita, a ovako da za 5,6000e, placam 5 godina kamatu 10-12%, idi begaj. Ovaj primer sa auto kreditom je po meni prihvatljiv i rado bi po njemu pazario motor..

edit:
@СајберГастарбајтер - zaboravih ovo, a isto je potencijalno interesantno za temu.. 
Ono sto si naveo za onu vratolomiju, u pitanju je DEMO vozilo, tada je i proizvodjac duzan da da bolju cenu, ti ga registrujes, koristis i kao zamensko u nekim situacijama, za klijente si super, jer imas i test i zamensku varijantu, i sutra ga prodas po 20-30% nizoj ceni od redovne, na koju se neko uvek upeca, jer ipak kupuje skoro nov motor, sa malo km i garancijom. Inace ko uspe da uhvati, demo vozila su uvek dobra kupovina i ne treba ih izbegavati, jeste to probao i kurta i murta, ali sigurno bolje ocuvana od polovnjaka koje je vozio neki "trkac" iz kraja i vadio mu dusu i stedeo na svakom servisu..
 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 314 postova
  • Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit
On 20.4.2020. at 16:14, baneBP je napisao:

Za ovo znam, cak sam se i raspitivao jesenas oko nekog motora samo bitna caka je da mora da postoji neko poverenje izmedju kupca i prodavca da bi se ovakva transakcija zavrsila (kupovina polovnog vozila na autokredit).  Ja potpisujem kupoprodajni ugovor sa prodavcem i sa tim ugovorom idem u banku da mi odobre kredit. Procedura za odobravanje i prebacivanje para prodavcu traje par dana. Kljucevi i motor za to vreme ostaju kod prodavca. Problem je sto u tom vremenskom intervalu ja nemam kontrolu ni nad novcem ni nad vozilom znaci prodavac odmah po uplati mog kredita na njegov racun moze dici svu lovu i sa motorom koji je predmet kupovine da nestane a ja posle da ga ganjam po sudovima. Zato se ovaj vid kreditiranja obicno radi kada poznajes prodavca (zivi u tvom mestu ili se znate od ranije) ili kad je u pitanju pravno lice (placevi i sl.).

Ovakva trgovina (kredit) ne postoji, taj ko ti je rekao da se tako radi te je slagao. Prvo ti ne mozes da kupis vozilo od fizickog lica a da dignes auto kredit, mozes samo kes kredit i odes i kupis. Auto kredit ide iskljuci sa firmama, nema tu nikakvog kuporpodajnog ugovora. Prodavac ti izda profakturu (predracun) koliko ti prodaje vozilo, ti sa tim papirom odes u banku i podnses zahtev. Ako ti se odobri, banka prebacuje novac prodavcu, ti odlazis kod prodavca, uzimas dokumentaciju, registrujes i vozis.

 

U svakoj banci mozes da podignes auto kredit, a ono sto je spominjano da prodavac nema ugovor sa nekom bankom to ne znaci da ne mozes da se uzme kredit. Prodavac koji ima ugovor sa nekom bankom pa ti odes u tu banku za kredit, samo su ti uslovi i kamate manje. Najbolji primer je Credit Agricole banka, koji prodavac ima ugovor snjima postoje krediti koji idu bez kamate uz odredjene uslove.

 

Moj savet sto se tice kredita (prosao sam i kredite i lizinge), ako si resio da uzimas na kredit idi u CA banku i juri prodavca koji ima ugovor snjima i uzmi kredit bez kamate

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 900 postova
  • Lokacija: Backa Palanka
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0
10 minutes ago, mrmiki said:

Ovakva trgovina (kredit) ne postoji, taj ko ti je rekao da se tako radi te je slagao. Prvo ti ne mozes da kupis vozilo od fizickog lica a da dignes auto kredit, mozes samo kes kredit i odes i kupis. Auto kredit ide iskljuci sa firmama, nema tu nikakvog kuporpodajnog ugovora. Prodavac ti izda profakturu (predracun) koliko ti prodaje vozilo, ti sa tim papirom odes u banku i podnses zahtev. Ako ti se odobri, banka prebacuje novac prodavcu, ti odlazis kod prodavca, uzimas dokumentaciju, registrujes i vozis

 

Moj savet sto se tice kredita (prosao sam i kredite i lizinge), ako si resio da uzimas na kredit idi u CA banku i juri prodavca koji ima ugovor snjima i uzmi kredit bez kamate

Sto se tice ove prve stvari provereno funkcionise. Osim informacija koje sam ja dobio u Intesi znam i ljude koji su tako kupovali auta (fizicko lice od fizickog lica preko autokredita). 

Evo i link od banke pa ako ti nije problem sutra okrenes telefon i proveris (ne obracaj paznju na datum jer ponuda je i dalje vazeca)

WWW.BANCAINTESA.RS

Kredit za kupovinu vozila od pravnih i fizičkihlica indeksiran u evrima - specijalna ponuda do 30.06.2018!

 

Sto se tice CA i tog njihovog kredita bez kamate odma da kazem da to meni ne pije vodu. Sa njima radi Plattner Yamaha i kalkulacija bi bila sledeca za Tenere T700 od 10500 eura pola dam odmah (5250 eura) a druga polovina na max 24 rate (5250 / 24 rate = 219 eura). Jbga nisam bas toliko finansijski jak.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 314 postova
  • Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit

To sa CA prepostavljam da zavisi od ugovora kakav su medjusobno potpisali, ja sam kod njih uzimao kredit, 20% ucesca ostalo na 2 godine, ali sam ja birao da ide na 2 godine, mogao sam i na 5god

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

pre 54 minuta, ProMaster je napisao:

Sve je to od osobe do osobe, konkretno ja ne volim da dajem suv kes nikad i odgovara mi da mi neko naplati 500e za 5 godina, jer pored redovnog, koliko toliko, sigurnog posla, bavim se i privatnim i uvek moram da kes ulazem u razvoj tog biznisa, a ulaganja su poprilicna, tako da nemam problem da mi na ratu mesecno ode 100-150e, samo ako to znaci da ne moram da izdvojim povecu sumu odmah, koja ce me na drugom polju usporiti.

Generalno, zaista su kamate katastrofa, kada bi bile od 2-4%, mislim da bi mnogo vise bilo korisnika kredita, a ovako da za 5,6000e, placam 5 godina kamatu 10-12%, idi begaj. Ovaj primer sa auto kreditom je po meni prihvatljiv i rado bi po njemu pazario motor..

edit:
@СајберГастарбајтер - zaboravih ovo, a isto je potencijalno interesantno za temu.. 
Ono sto si naveo za onu vratolomiju, u pitanju je DEMO vozilo, tada je i proizvodjac duzan da da bolju cenu, ti ga registrujes, koristis i kao zamensko u nekim situacijama, za klijente si super, jer imas i test i zamensku varijantu, i sutra ga prodas po 20-30% nizoj ceni od redovne, na koju se neko uvek upeca, jer ipak kupuje skoro nov motor, sa malo km i garancijom. Inace ko uspe da uhvati, demo vozila su uvek dobra kupovina i ne treba ih izbegavati, jeste to probao i kurta i murta, ali sigurno bolje ocuvana od polovnjaka koje je vozio neki "trkac" iz kraja i vadio mu dusu i stedeo na svakom servisu..
 

Ma znam za jadac. Prava demo vozila se stvarno probaju. Ovo su vozila sa 0 km na satu, koja su registrovana i nikad vozena. Tu je zackoljica, zvanicno su demo, ali nisu. Mislim da imaju neki ograniceni broj demo vozila, koje mogu da imaju, pa onda kad prodaju neko, oni ponovo prebace drugo u "demo" verziju. To rade i dileri i sa automobilima i tako moze da se uzme i za do 30% jeftinije nov auto, kad im je frka. Uradio to 2009. :) 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 164 postova
  • Lokacija: Pećinci; Srbija
  • Motocikl: Yamaha GTS 1000
On 24.3.2020. at 18:33, stikis je napisao:

Opet mislim da je to od osobe do osobe.
Neko i kad ima kesa ne zeli da odmah nego voli da razvuce na rate.

 

Hahahaah salžem se sa konstatacijom. Drugar koji bi mogao realno da uđe u radnju i da kaže daj sve što imaš u radnji i to plati iz džepića ode i kupi skuću na kredit :sampion:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja