Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia RS 125

Recommended Posts

  • U prolazu, 2 postova
  • Lokacija: Kozarska Dubica
  • Motocikl: Aprilia RS 125

Pozdrav svima. Novi sam na forumu, tek sam ga sad otkrio. Imam problem sa svojim motorom (Aprilia RS 125 iz 98 god.). Prosle sezone, tj ljetos sam primjetio da motor nema snage na vecim obrtajima, kao da vrti u prazno. Posumnjao sam odmah na rave ventil, da ga ne otvara i naravno tu je i bio problem. Prvo sam provjerio da se nije mozda ventil zaglavio, to nije bio slucaj, magnet sam isto testirao i on je isto radio. Na kraju je ispalo da je problem u elektronici ventila (ona sto pise 7800 na njoj). Primjetio sam da se jedna zica sto izlazi iz te eletronike skroz istopila kao i dio elektronike oko te zice. Kad sam ustanovio kvar nasao sam na internetu novu elektroniku i kupio. Spojio sam elektroniku i sve je radilo super. Nakon par dana voznje opet se motor cudno ponasao. Skinem rep, pogledam novu elektomiku sto sam kupio, i onda se istopila na istom mjestu.. Posto je bio kraj sezone vec batalio sam to. Sad kad je doslo vrijeme da se motor spremi za sezonu, trazio sam po internetu novu elektroniku i naletim na oglas gdje covjek prodaje cijelu instalaciju od aprilie rs povoljno. Radilo se o instalaciji sa modela 2001. Ja sam sve detaljno pregledao, sve dzekove i vecina je bila identicna mojoj (samo dzek od brave je bio drugaciji, i ova od 2001 je imala neke dzekove koje moja nema, tipa dzek za nogaru). Kad se skupilo vremena, rastavio sam motor, skinuo komplet instalaciju, znaci od bobine sve do CDI-a i stavio ovu novu sto sam kupio (znaci nije bila samo instalacija nego sve komplet i glavni kompjuter-onaj nippondenso, onda elektronika ventila 7800, regler njen originalni, releji... sve komplet). Spojio sam sve kako treba i tada je javlja problem da motor uopste nema kontakt. Sve sam pregledao vise puta, nisam nista poglesno spojio, nije njena instalacija nesto posebno komplikovana ali nikako ne mogu naci sta je problem. Da, zaboravio sam napisati da se kontakt pojavio kada sam spojio drugi relej alnasera, ali je opet nakon nekog vremena nestao.. to me jos vise zbunilo. Znaci jedino na instalciji sto je bilo drugacije od moje, sto sam morao prespojiti je dzek od brave (bio je drugaciji oblik dzeka ali je isto imao 2 zice, narandzastu i zelenu). Ali to sigurno nije problem jer se kontakt pojavio kad sam pokusao sa drugim relejem alnasera. Nije mi ovo prvi put da rastavljam ovaj motor, kod mene je vec 7-8 godina tako da ga znam dosta dobro ali sad ne mogu nikako skontati gdje sam pogrijesio. Sigurno je neka sitnica ali je ne mogu pronaci. Dodatni problem mi je sto u mjestu gdje zivim nema nijedan dobar elektricar koji radi sa motorima tako da se moram osloniti na sebe. Eto, ako neko zna sta bi mogao biti problem puno bi mi znacilo. Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4345 postova

Требао си само да потражиш и монтираш мембрански вентил који ради на притисак издувног гаса и избациш сву ту електронику, серво, сајле ...... итд.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 2 postova
  • Lokacija: Kozarska Dubica
  • Motocikl: Aprilia RS 125

Znam da je taj ventil bolja i jednostavnija opcija ali ne odgovara na moj cilindar. Kod mene nema otvor za povratne gasove. To je bilo na rotaxu 123. Jedino da to neko busi i prepravlja a nisam bas za te opcije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 4345 postova

Ја би то бушио и решио проблем, то сам и радио код неколико таквих као твоја. Рупица и ширина рупице на цилиндру је обележена само треба да се пробуши, нема везе ти си кренуо другим путем али струја преко форума је тешка ствар.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja