Jump to content

Moto Zajednica

Mehaničar - asistent pripravnik

Recommended Posts

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački
Pre 17 sati, aca-pn je napisao:

Čitajući sve ovo, jedino sam siguran da nikad BMW neću da kupim. Da imam motor koji jedino NASA i djunta mogu propisno da održavaju, neka hvala.

 

Pa pobogu Aco, otkud te spopala NASA, radi se JEDNO-DECENIJSKOJ higijeni, ne Božićnoj,  prazničkoj,  slavskoj, ili dalje je bilo, svakodnevnoj.

 

Koga pa interesuje šta ćeš kupuješ, po najmanje dal ćeš ili nećeš BMW.

 

Pre 18 sati, Darko Floyd je napisao:

 

Ovo je vrh, nema dalje, spin level expert :) :) :)  

Neću više da kvarim oglas, odoh da perem sudove po obdaništima :) :) :) 

 

Tačno, vrh,  ja sam sebe spinujem i kvarim sam sebi oglas.

 

-----------------------------------------------

 

Pre 19 sati, lomitelj je napisao:

De, de, ne ljuti se. Ja prvi bih voleo da mi je neka koleginica takva ali avaj, nisam u toj branši. Nisi ni ti, naravno, zato izvini ako si se našao uvređen.

 

Ma kakvi, ima tih fora, de se i minić uračunava u cenu.

 

Zaključo sam temu i ovo činim po drugi put, prvu koja  je već odmakla, zaključao sam samo još oglasnu za prodaju motora u startu.

 

Lomitelj@-Humor je uvek dobro došao, ima vic za držanje sveće. Jesam rezigniram generalno, izvrću se stvari u svemu i svačemu, ne samo u ovoj temi i moto sferi, nego uopšte. Ne vidim ja tu nikakvu zlonamernost, barem ne svesno.  Nemam objašnjenje zašto se nešto sasvim normalno, uobičajeno i u krajnjoj liniji dobro, dezavuiše, pa valjda je čisto uvek bolje od prljavog.

 

 

Pre 13 sati, sashac je napisao:

Dobar majstor,zaradjuje novac.Dobar majstor od zaradjenog novca napravi vrhunski servis,sa vrhunskom uslugom(ulaze u biznis-investicija).Dobarmajstor da dobre uslove,kvalitetan trening,onda ima pravo da trazi za uzvrat lojalnost,standarde u radu,i azurnost.Tako je u normalnom biznisu-jer to je sve samo biznis.U normalnom biznisu,kvalitet jeste standard,a ne dobra osobina majstora.:takoje:

 

Mi već dugo živimo turbulentno, pitanje je šta je više normalno. Standardi postoje uvek, imaju i oni neki raspon od do, moja osnovna osobina je da to prihvatam kao nužno obaveznim, možda je dodatna dobrota u stalnoj težnji i trudu da se on drži na vrhu tolerancije pa čak i preko i sasvim je normalno da to očekujem i zahtevam od budućeg saradnika, barem minimum, a ja ću uvek da izvlačim kolko je moguće i tako ga guram na nivo za koji ja smatram da je potreban. No, to se ne ceni, barem ne uvek, a sasvim sigurno ne obezbeđuje dovoljnu akumulaciju za to što si napisao. Očit je primer na slikama kardanskog sklopa, on funkcioniše u oba slučaja prividno jednako i na oko, spolja, nema razlike, sve isto, ona se utvrdi tek kad se motor proveze i kad se otvori sklop, pa se tek tad nađe još koješta, primer, one dve iglice koje ako ih zakači vratlo, kermes. Opravka, prosta zamena vratila i neophodan pun servis, nisu isto ni približno, ali u oba slučaja se kvar otkloni, sasvim sigurno prvi "način" obezbeđuje veći prihod i serviser pohvaljen, urađeno brzo. Ne radi se o čišćenju, to traje relativo kratko, beznačajno, već o nizu specifičnosti koje je potrebno uraditi da bi sklop bio pouzdan i trajan.

 

Sve fotografije, koje dobije klijent, su moje autorsko vlasništvo i isključivo su za internu upotrebu. Kad neko izjavi da će da učini javni pozitivan komentar, indirektno to na neki način zabranjujem. Pročitavši sinoć Kowalskove postove, zaključo sam temu i danas ću ga zamoliti da pobriše, a o tome će on odlučiti, pa će tema biti zaključana do daljeg. Izaziva mi to neprijatnost nekako, a nije mi ni potreban hvalospev, ishvalim ja sam sebe dovoljno i previše. Njegovi motori su već jedno 6 godina u mojoj jurisdikciji, ne znam šta mu bi, očito ga nešto taknulo u živac, svi mi imamo neku osetljivu tačku.

 

Hvala na učešću uz izvinjenje za lokovanje. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački
On 23.12.2019. at 8:40, đunta je napisao:

Pročitavši sinoć Kowalskove postove, zaključo sam temu i danas ću ga zamoliti da pobriše, a o tome će on odlučiti,

 

Prihvatio je moju preporuku, jednako revnosno ko kad se radi o njegovom motoru, mada je odluka lična stvar, dok za motor nije, vremenom smo izgradili prijateljski odnos pre svega, a po pitanju motora je slepo poslušan i zato ima to što ima. A nije bilo tako, kao i većina nas, imao je stav, "pa šta fali", a ja sam alergičan na to jer đavo nikad ne spava. Bilo je niz nekih sekvenci koje su isprvaljene, ali je imao jednu anomaliju na predhodnom BMW-u, gasio mu se iznenada bez nekog pravila i to uglavnom na malom broju obrtaja. Po njegovom opisu, 2 senzora su mogla da zezaju, reko, daj da to rešimo, međutim, motor se ne ugasi po par meseci pa se eto razvlačilo, delom što on celo leto provede van Beograda. Krenemo mi na neku družbu, gasio se motor jedno 7 puta, idem uvek kao zadnji kad postoji neko rizičan u grupi po bilo čemu, on malo gasira i obilazi, bolje da se  cunami sručio na njega nego ja, svašta sam mu rekao, "...de srljaš u makaze sa rizičnim motorom, zamisli da ti se ugasio u onih par susreta sa kamionm oči u oči". Spremljeno sve za reparaciju, ali tek kad mi je izložio sve činjenice  forezničarski, kako se gašenje manifestuje i šta se sve dešava kad upali ponovo, zaključak je da nešto sasvim deseto zeza, ispostavilo da alarm nije bio pravilno ugrađen pa iako isključen, zatvarao je petlju i prekidao paljenje. Kad mu je prekinut dovd struje, nikad se motor više nije ugasio, ugradio ga je kvalifikovan majstor, ali ne poznajući BMW, prečicom i zato je čovek mogao da izgubi glavu. Na izgled sitnica, pola metra više žice recimo, ono, + je svuda + zarad pola sata manje posla a gruba greška. Ovo je tipičan primer koji iziskuje veoma oštar pristup BMW-u, nemilosrdna netolerantnost, a u suštini je školska mehanika, ali je izgleda naj teže je se pridržavati pa otud da je prezahtevan, a kroz to i moje očekivanje kao takvo.

 

Pojavila su se 2 kandidata, prliminarno obojica odgovaraju, barem deklerativno je iskazana spremnost prihvatanja svega što očekujem, uskoro praksa pa će se videti.

 

Još jednom, svima hvala bez obzira na raznolikost komentara.

  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • 8-bit, 1759 postova
  • Lokacija: Beočin
  • Motocikl: KTM690 Freeride 250R
pre 59 minuta, đunta je napisao:

Pojavila su se 2 kandidata, prliminarno obojica odgovaraju, barem deklerativno je iskazana spremnost prihvatanja svega što očekujem, uskoro praksa pa će se videti.

Srećan rad, da vam nova godina krene uspešno. 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački
Pre 6 sati, mradomir je napisao:

Srećan rad, da vam Nova godina krene uspešno. 

 

Hvala, takođe! Iiii, od koga je prva čestitka, iako preuranjena ? Radomir je kupio motor od mene, pre godinu i po već, prešišao je odavno servisni interval ako se ne varam, menja ulje redovno naravno. Koincidencija, ispričah se pošteno danas sa "momkom" od koga sam ja uzeo sadašnji motor, naproleće 2 godine, godina puna beskamatnog kredita, čujemo se mi redovno, sad beše neka pauza. Kowalski se takođe javio, on je davnih dana došao na molbu starijeg i uveženog kolege, učinio sam gest koji smatram normalnim, pozajmio sam mu deo skinuvši ga sa svog motora da može sigurno da odputuje, danas mi je "priznao" da mi to nikad nije niti će zaboraviti, a ja sam mu se više puta izvinjavao zbg svog nekog dobronamernog poganog jezika. Šta je nama četvorici zajedniči imenitelj, pa novac. Kad on prelazi iz ruke u ruku, za bilo šta, uvek je nekom mnogo a drugom malo, nikad to nikome ne izgleda poravnato kao na takmičarskim teraijama. Vaga je korektnost, u svemu i sa svakim, misim da to nisam decidirano napomenuo pod uslovima oglasa. Čuvši se sa danas isto sa primarnim kandidatom, nije član foruma niti vozi motor al preko svog forumskog druga je došao, pitah jel čito temu, jeste al ne svakodnevno, "čitaj, tamo ti je sve i između redova".  Momak uskoro ulazi u predbračnu probnu zajednicu, reko, "taman ću ja da te naučim da dobro slušaš, pa ću tek tad da te preporučum budućoj supruzi", ismejasmo se slatko, nagoveštaj dobre atmosfere a ne oštre subrdinacije kako su pojedini protumačili moje uslove. Drugi kandidat je iz potpuno druge sfere, smatram da je forumska "veza" dodatni plusić pa  će se tako i odvijati dalji tok, ko zna, možda pripravnik dobije svog pripravnika, što da ne.

 

Preliminarno je sve definisano, ali će tema biti slobodna za of diskusiju. Još jednom, hvala svima na učešću, sve pa i ono sa čim se niisam slagao, mi je pomoglo, ili će pomoći, u budućnosti, živi bili.    

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački
Pre 7 sati, LuckyVladano je napisao:

Sa srecom, pa da castis za petog zaposlenog !  :takoje:  :takoje:  :takoje:  :zdravo:

 

Hvala, 5 ćevapa, pošto "vredim" za petoro, dezert pride, ko bakšiš.:jee:

 

viber_slika_2019-04-10_15-00-45.jpg.4fedb89ff4dad399c71b1d30c442c304.jpg

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2234 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

Ja uvek kazem kad me neko pita koji sam horoskopski znak:
"pa blizanac. Vidite valjda da me ima za dvojicu"

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Kroz godine, jednan klijent, pa drugi i vremenom se mnogo njih navukoše na ćevape u kraju kod mene, pa sad i dolaze samo zbog toga a znaju da ću retko kad zbog toga da odbijem posetu, mada je bude i takvog odricanja, nije momenat ponekad za gušte, već arbajt. Kad neko nešto pita, tarifa za odgovr je 5 ćevapa, čak i kad se zadesi više njih, to je bankonota među njima, a i kad nešto neko meri, ćevap je merka, ono, ćevap levo desno, ko građevinci za palac. Ima more uvek zatolko, blizanci,  i onda bude dobra atmosfera, al ko što rekoh, ne može svaki put zbog rabote.

 

20181013_133750.jpg.293491ad4f370c4a63ba5599a58bbb75.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2234 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013

Ima kod mene u komsiluku pecenjara sa fenomenalnim prasicima pa ko dolazi...

 

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

 

 

 

 

  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 986 postova
  • Lokacija: Beograd

Da su fenomenalni, baš i nisu, reprezentativno su masni. Ali da dobro radi, radi, jer je jeftino, po ceni u mesari ti donese konobar u restoranu. 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Jutros prođe slika na fejsu, ne mogu prežalim što je nisam sačuvo. Na sedištu GS-a, kifla kolko ono, a untra celo pečeno prase. Večeras u razbibrižnom ćaskanju, rodi se ideja, motori će biti obavezno oprani posle radova, do sada su samo ovlaš jer nisam imao uslova, prani su pre ulaska u garažu. Postojaće uslovi i za to, pa možda bude i besplatna i neograničena vremenska upotreba, a sa strane  "ćevap kasica",  a naravno da će pripravnik da skokne. Uskoro će da pristupi uvodno, a trk po roštilj će da bude jedna od tački. 

 

Za znatiželjne, uskoro će biti prelazni servisčić, a za par meseci, ako Bog da, sopstveni, mali ali po uzoru na takmičarske padoke, a van njega blanko ambijent za neku domaćinsku atmosferu. Dosadašnji uslovi su bili ispod dostojanstva, meni to lično ne smeta, u kakvim sve uslovima sam kroz život mehanisao, ne samo je već i cela neka moja generacija sa trkališta, dosta vala.

 

Inače su sedišta na BMW-ima izuzetno kvalitetna i dugotrajna, dobra, ne smeta im mrs.  

  • Haha 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački

Nov točak od AT 1000, udaren pa na reparaciju. Na silu je prepravljan na tjubeles, preko niplova naneta smovulkanizujuća guma, preko 2 jako lepljive trake, nemoguće za razumno vreme ukloniti, pa je vraćen klijentu da sam očisti:

 

1.jpg.57b4dd4e05cdc6c4e26c02a66fed4ae6.jpg

 

Po potpunom otpuštanju niplova, kandidat je dobio zadatak da 36 komada očisti, jer je kliskost preduslov za podešavanje točka mojim načinom. Međutim, 5-6 komada nije bilo baš apsolutno čisto, jedan skroz neočišćen, kandidat nije hteo da primi adekvatnu naknadu.

 

2.jpg.3c8da07a3cc44b6279dc2b0de445f3b0.jpg

 

3.jpg.7d37fad62eb4ad42a036f7dccd455cfb.jpg

 

Urađen točak, te ogrebotine je načinio klijent skidajući zalepljenu gumu, sad će na tim ogrebotinama krenuti korozija i vremenom erodirati, a skrenuta pažnja na to,  skoro oko svih niplova ima po neko oštećenje. Ovo se jednostavno ne radi !!!

 

4.jpg.a962205024398d810fd87235782cb900.jpg

 

Kandidat se posle uzvraćene novogodišnje čestitke nije javio ni na poziv. Treći je naprasno dobio želju za filozofiranjem, šta će u životu, iako je davno prošo raskršće, druga rezerva je tu, ali njegova perspektiva je na neki način lično neizvesna.

 

Potreba i dalje stoji, ne znam da li sam već naveo, u nekom trenutku bi servis pod mojom jurisadikcijom prepustio sledbeniku. Znači, konkurs i dalje otvoren.

 

(Molim, bez nesuvislog  postovanja da ne bi zaključavao temu, hvala.)

  • Haha 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački
pre 14 minuta, štampar je napisao:

Па зар то не треба да ураде мајстор и његов помоћник?

 

Ne, pošto je to što je urađeno mimo pravila, a da bi se uradilo bez posledica, zahtealo bi nerazmno mnogo radnih sati, koji nisu paorski.

 

pre 16 minuta, štampar je napisao:

То ваљда мајстор и његов помоћник среде и заштите да не би кородирало?

 

Ne, eloksaža se ne popravlja parcijalno, u Srbiji  nikako inače, a i nije ispoštovano upozorenje, ustalom, ko što je sam ograbao, tako i nek sam zaštiti.

 

pre 21 minuta, štampar je napisao:

Рекох ја ,тешко ћеш ти наћи помоћника...

 

I nemoram vala, bolje i tako nego otpomoćnik.

 

pre 21 minuta, bocca_bastard je napisao:

Koji si ti bog :jee1: reci im bre! Studenti su krivi

 

Ne razumem te uvek, al ajd.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 947 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Cbf 1000

Vraceno klijentu da sam ocisti? Wtf :staa2::staa2:

pre 34 minuta, đunta je napisao:

Ovo se jednostavno ne radi !!!

Apsolutno se ne radi. Ja sam odusevljen kako uopste nadjes klijenta i kanditatE. 

  • Haha 1
  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački
Upravo sada, milos-v je napisao:

Vraceno klijentu da sam ocisti? Wtf :staa2::staa2:

Apsolutno se ne radi. Ja sam odusevljen kako uopste nadjes klijenta i kanditatE. 

 

Jeste vala, mnogo što šta se čini što ne treba i nije dobro posledično. Klijent je čistio gumu preko 5 sati, popucali mu plikovi od žuljeva, nebitne ogrebotine. To nije posao ni za koga, osim za samog sebe, u ovom slučaju je najbolji drugar izranjavio šake, što je za veliko poštovanje koje je i dobio na konkretan način od mene. A klijenta ima uvek, takva je i svrha posla.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački
pre 5 minuta, bocca_bastard je napisao:

Evo pomocicu ti; popusti malo, sve ce biti bolje ;) tebi i tim studentima dabome

 

Pa ne može, 1+1=2, a ne 11, nema tu nikakve studioznosti. A dobro je kad ja kažem da je tako, za ono što je pod mojim autorstvom. To naravno ne znači da sam sadista ili mazohista, jednostavno držim visok kriterijum, ala F1 / GP, možda to nije uvek neophodno, mada ja smatram da jeste i to uvek, ma kako bezazleno izgledalo. Nije meni bilo ni teško ni ispod časti da očistim svih 36 niplova, ko što nije za bilo za pregršt, već se radi o shvatanju i odnosu. Banalan primer, mogla je neka nečistoća da ostane u frikcionim površinama i navoju i samim tim preciznost i kvalitet reparacije ne bi bio pun, to niko ne bi primetio, al bi se sigurno projektovalo u nekoj budućnosti. Koga briga za to, nikog, osim mene. A sem toga, može da se desi da mora ponovo da se rasklapa nešto, što onda nije nimalo kratkotrajno.  

  • Hvala 1
  • Haha 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 949 postova
  • Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub
  • Motocikl: yamaha super tenere 1200

Jedno pitanje,
Šta se dešava sa točkom, koji je potpuno sređen po standardu koji praktikujete (Po imenu rekao bih da se primenjuje na trkačkim stazama), ukoliko se motor vozi po srpskim putevima.
Koliko će da potraje to što je urađeno,
Kad je motor natovaren i ne vozi se po auto putu.


Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački
pre 5 minuta, Krmco je napisao:

Jedno pitanje,
Šta se dešava sa točkom, koji je potpuno sređen po standardu koji praktikujete (Po imenu rekao bih da se primenjuje na trkačkim stazama), ukoliko se motor vozi po srpskim putevima.
Koliko će da potraje to što je urađeno,
Kad je motor natovaren i ne vozi se po auto putu.


Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
 

 

Imaš u zasebnoj temi oko žičanog točka u BMW poglavlju, dosta i u jednoj temi o KTM-u.  Ukratko, geometrija mora da bude u teoretskoj uli po obe ose, a sve žice jednake zategnutosti na punu radnu silu, to je uslov da upravljivost motora bude dobra, a sam točak daleko izdržljiviji, trajniji i otporniji na udarce, kad dođe do oštećenja, bude manje nego inače. Uz to, duže traje pnumatik, manje trpe ležjevi, oslanjaje... Nema veze da li je motor pun ili prazan, dal je asfalt ili off podloga, radna performansa je vršna. Dodatno, pri servisu se sve tretira i time znatno usporava korozija i eliminiše zapeklost zbog galvanske korozije. Garancija je 2 godine, mada  pravilno servisirani točkovi ne popuštaju, pre se udare ili oštete, barem je to iskustvo nas  nekolicine  uopšte. 

  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2722 postova
  • Lokacija: Zrenjanin
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000
Pre 2 sati, đunta je napisao:

 

Pa ne može, 1+1=2, a ne 11, nema tu nikakve studioznosti. A dobro je kad ja kažem da je tako, za ono što je pod mojim autorstvom. To naravno ne znači da sam sadista ili mazohista, jednostavno držim visok kriterijum, ala F1 / GP, možda to nije uvek neophodno, mada ja smatram da jeste i to uvek, ma kako bezazleno izgledalo. Nije meni bilo ni teško ni ispod časti da očistim svih 36 niplova, ko što nije za bilo za pregršt, već se radi o shvatanju i odnosu. Banalan primer, mogla je neka nečistoća da ostane u frikcionim površinama i navoju i samim tim preciznost i kvalitet reparacije ne bi bio pun, to niko ne bi primetio, al bi se sigurno projektovalo u nekoj budućnosti. Koga briga za to, nikog, osim mene. A sem toga, može da se desi da mora ponovo da se rasklapa nešto, što onda nije nimalo kratkotrajno.  

Ajd sad ovako da pitam/zakljucim, ako nisam u pravu OK:

 

Ovaj tocak sad nije dobar, izgreban je i korodirace. 

Da si ti sve cistio, bio bi dobar. Ovako je jedan deo posla neko uradio lose, ti svoj deo odlicno, ali sveukupno ne valja. 

Zasto nisi ocistio i naplatio svaki minut koji si potrosio, a onda predas i kazes: "Evo vrhunski uradjen posao! Bilo je mucenja, potrosio sam x sati, to kosta x para. " 

Naravno, obavestis ga sta ga ceka, pa ako zeli OK. 

 

Drugi scenario bi bio, u mom slucaju: "Nemam vremena za to/ne zelim/ne mogu, zao mi je. Nadjite drugog majstora za ovaj posao." 

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Cool tip, 2146 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: MT 09 Tracer
Pre 3 sati, đunta je napisao:

Nov točak od AT 1000, udaren pa na reparaciju. Na silu je prepravljan na tjubeles, preko niplova naneta smovulkanizujuća guma, preko 2 jako lepljive trake, nemoguće za razumno vreme ukloniti, pa je vraćen klijentu da sam očisti:

 

1.jpg.57b4dd4e05cdc6c4e26c02a66fed4ae6.jpg

 

Po potpunom otpuštanju niplova, kandidat je dobio zadatak da 36 komada očisti, jer je kliskost preduslov za podešavanje točka mojim načinom. Međutim, 5-6 komada nije bilo baš apsolutno čisto, jedan skroz neočišćen, kandidat nije hteo da primi adekvatnu naknadu.

 

2.jpg.3c8da07a3cc44b6279dc2b0de445f3b0.jpg

 

3.jpg.7d37fad62eb4ad42a036f7dccd455cfb.jpg

 

Urađen točak, te ogrebotine je načinio klijent skidajući zalepljenu gumu, sad će na tim ogrebotinama krenuti korozija i vremenom erodirati, a skrenuta pažnja na to,  skoro oko svih niplova ima po neko oštećenje. Ovo se jednostavno ne radi !!!

 

4.jpg.a962205024398d810fd87235782cb900.jpg

 

Kandidat se posle uzvraćene novogodišnje čestitke nije javio ni na poziv. Treći je naprasno dobio želju za filozofiranjem, šta će u životu, iako je davno prošo raskršće, druga rezerva je tu, ali njegova perspektiva je na neki način lično neizvesna.

 

Potreba i dalje stoji, ne znam da li sam već naveo, u nekom trenutku bi servis pod mojom jurisadikcijom prepustio sledbeniku. Znači, konkurs i dalje otvoren.

 

(Molim, bez nesuvislog  postovanja da ne bi zaključavao temu, hvala.)

Ja ti ne rece sto te mrzim,vec sto imam iskustva sa radnicima.:takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački
Pre sat vremena, abarth_maniac je napisao:

Ajd sad ovako da pitam/zakljucim, ako nisam u pravu OK:

 

Nisi, kao prvo, urađeno je napamet, a  slobodan sam za savet, postoje kitovi za prepravku i koji se mogu lako ukoniti kad zatreba, a jeste zatrebalo posle samo 2.000km pređenih, drugo,  bez razmišljanja da će to kad tad morati da se skine, treće, izneto upozorenje da lako može da dođe do oštećenja, četvrto, potrošeno preko 5 sati, potpuno neisplativo za majsorisanje, šesto, zašto bi ja svoje šake izlagao povređivanju i zarad para i zarad ne znam čega, sedmo, pripremanje i saniranje unutrašnjosti je dodano vreme i trošak, osmo, buduća namena će mu biti takva da će se vrlo verovatno pohabati, deveto, instruirano da se namaže nečim, deseto,  oštećen i spašen kante za otpad, jedanaesto, načinjen fin popust iz poštovanja, a delom što ja nisam zadovoljan rezultatom, iako je daleko ispod fabrički uslovno dozvoljene tolerancije. Pa šta više od mene.

 

No, da ne misliš da neću, ne umem, mrzi me, ispod časti itd. Dva točka po rasklapanju:

 

1.jpg.744f76a72b7e1f538e8cb2f72fe5f40b.jpg

 

Do peskare i nazad ,koja hoće da uradi kako tražim, preko 50 km, pa zaštićuj bokove duct trakom:

 

2.jpg.65b471e32737cbf49ecb0c778537173d.jpg

 

Peskiranjem se odvale truli slojevi i površina bude isuviše neravna gde se može zadržavati vlaga i blato:

 

3.jpg.8c34a5fa7bcd7b6ac7372362223e510a.jpg

 

Onda maska i biaks:

 

4.jpg.f85dc2686b94903f5626f92ff6e4b082.jpg

 

Hemijsko prajmnovanje, aktivacija i odpošnjavanje:

 

5.jpg.32950a1045c70abcdce7bd35ad4fa584.jpg

 

Hemijska podloga, čist otrov:

 

6.jpg.a8820a7182bd432f330916418945fd85.jpg

 

Kontrolisano sušenje i tačno tempirano nanošenje dodatnog sloja zaštite, inače nije preko potreban kad se hemijski uradi, al ajd:

 

8.jpg.9dc41969d0389b3497c77f8cbd9a3a51.jpg

 

9.jpg.11963862b525baba01f5fcadffad9222.jpg

 

Opet u strogo određenom vremenskom intervalu, nanos radi estetike, a i neće da škodi još jedan 2K sloj:

 

10.jpg.592a852c739ca068a846f4eaf64d1e3b.jpg

 

I na kraju poliranje spoljne strane koja ima i funkciju zaštite:

 

11.jpg.49619cae4bfebbe4bbfae7136f5e5f98.jpg

 

Kad se podvuče crta, potpuno neisplativo obostrano, radi se za prijateljstvo, prestiž, inat,...čista poročnost, kao izuzetak a ne pravilo. U nekom ovom periodu, navrzlo se kamara polupanih točkova, svi novkasti i skupi, jedan dan sam 4 i po sata gurao komandu na presi, gola voda a hidrulika, a onda ti neko kaže, ma ajsni ga macolom, tako da ćao više, nisam ja točak limar i farbar, već u vrhu "wheel builder"-a.

 

Ove sve gore,  bi mogao saradnik da radi, meni je i to zadovoljstvo al postoje preči poslovi.

 

pre 29 minuta, sashac je napisao:

Ja ti ne rece sto te mrzim,vec sto imam iskustva sa radnicima.:takoje:

 

O tebi mogu da mislim i ovako i onako, naravno da nemislim da je iko mrzitelj. Znam tačno šta si mislio, međutim, ja sam ponudio i predložio nešto drugojačiji odnos, stariji i mlađi, a ko što se iz navednih prikaza vidi, sve je moj rad, sve se naplaćuje i što neko nebi radio što i sam radim, il sam radio, ko zna kolko puta. 

 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.


  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja