Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Phantom 2t - problem

Recommended Posts

  • U prolazu, 5 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Sprint Phantom 2t

Dobar dan svima,

imam sledeci problem sa fantomom, 2t masina je u pitanju, sve je fabricko izuzev sto je iskljucena uljna pumpa (sipa se mesavina).

Kupljen pre 2 meseca, presao sam oko 500-600km.

Skinut karburator, ociscen, stavljena dizna i igla iz seta za reparaciju, vraceno nazad. Bilo problema pri paljenju, upalio tek posle duzeg kurblanja, ostavljen da se zagreje, po "zvuku" nastelovan karburator.

Lepo primao gas, ler je bio stabilan, jedino je preko 50km/h gubio snagu - kao da malo uspori pa opet ubrza i tako u krug. Svecica je bila ok, braonkaste boje.

Pre par dana, pocelo malo teze paljenje, nije hteo na taster, na kurblu kako kad, nekad iz prve, nekad posle par puta. Upalim, krenem da vozim i posle 300m se ugasi u voznji. Verglao, kurblao, menjao svecice (doduse nisam imao novu vec neke koriscene) i nista.

Sutradan, otvorim ponovo karburator, vratim originalnu diznu i iglu, iglu postavim na srednji nivo. Malo kurblanja verovatno dok je povukao gorivo i potom upali. Stavljena nova NGK BR7HS svecica.

Nastelujem opet karb, radi kao sat. Odignut na centralnim nogarama, prima gas kao lud. Radio sat vremena, malo posle turiranja spadne ler i posle par sekundi se vrati, ali se ne gasi. Posto je akumulator bio prazan, ugasim ga, upali na dodir kurble iz prve, i tako par puta. Provozam po parkingu, odlicno prima gas.

Ostavim ga nekih cca 2h, rekoh idem sad da vidim - upali posle kurblanja tek iz 2-3 puta, malo trokiranje ali opet probi i prima gas. Krenem na ulicu, posle 300m opet se ugasi - identicno kao i pre par dana.

Ne znam sta moze biti, nelogicno mi da je masina losa jer kad je upalio radio je lepo i primao gas odlicno. Karburator dobija gorivo, na svecici ima varnica i bude malo vlazna, ali ne pali.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1849 postova
  • Lokacija: pvo
  • Motocikl: Benelli

Zeza dovod goriva ili slavina ili karb sto je verovatnije. Nestabilno dobija gorivo. Zasto je akumulator bio prazan? Elektronika se napaja iz akumulatora

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 2782 postova

ja sam imao takav problem koji je nastao zbog mog nestručnog rasklapanja karburatora.Ustvari nisam da ni skidao nego mi se nakupljala prljavština u lončetu pa sam samo njega skidao i tom prilikom malo iskrivio prihvat plovka na karb.Tako sam vozio neko vreme ,malo zeza malo ne i prokljuvio mi je jedan stari majstor koji mi je postavio pitanje ,,šta si radio,, i to ponovo prekontroliši.

Probaj da vratiš sve kao što je i bilo -staru diznu ako je u redu i proveri da nisi nešto pokrivio ili na drugi način a da ni nisi primetio.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 5 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Sprint Phantom 2t

Ustanovio sam, iako je prvi put kada se ugasio na putu bacao varnicu, da sada odjednom nema varnicu uopste. Dakle, bobina, cdi ili paljenje. Proguglao malo po forumima, isproveravao sve redom i ustanovio - bobina. Zamenio bobinu, sada skuter radi totalno drugacije, mirnije, tise, lepse prima gas i bolje vuce. Takodje, primetno manje dimi pozadi, znaci mnogo bolje sagorevanje.

Hvala svima na pomoci!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja