Jump to content

Moto Zajednica

BMW GS kamp 28. - 29. septembar

Recommended Posts

  • Ne silazi, 6469 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački
Pre 10 sati, A.J. je napisao:

Sve prepreke mogu da se prodju na gradskim gumama.

 

Ovo prilagođenje poligona je odlično, da svako može da vidi, proba, oseti i skapira mogućnosti svog BMW-a, ili bilo kog sličnog motora, a nada sve, bezbedno nauči određenim tehnikama i veštinama koje su neophodne za vožnju koja nije po  asfaltu. A takođe je i prilika da se doživi ono što se gleda na YT-u i nije većini dostupno u zbilji.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 198 postova
  • Lokacija: Moscow/Beograd
  • Motocikl: R1200GS & R1250GS
On 9/23/2019 at 8:55 PM, đunta said:

 

Ovo prilagođenje poligona je odlično, da svako može da vidi, proba, oseti i skapira mogućnosti svog BMW-a, ili bilo kog sličnog motora, a nada sve, bezbedno nauči određenim tehnikama i veštinama koje su neophodne za vožnju koja nije po  asfaltu. A takođe je i prilika da se doživi ono što se gleda na YT-u i nije većini dostupno u zbilji.

Jos kad ne bi podmetali nogu...:)

 

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • ***, 162 postova
  • Lokacija: BG
  • Motocikl: R1200GSA

Vratih se sa kampa živ i zdrav :) pa rekoh da iznesem svoje utiske.

Još uvek ne mogu da verujem gde sam prošao svojim motorom :):):)

Tokom godina, prelazio sam na sve veće motore i tokom tog procesa, sve manje išao na off. Na kraju sa 1200GSA, mi nije padalo na pamet da probam išta ozbiljnije od dobrog makadama.

 

Isprva, nisam imao nameru da se prijavljujem na kamp, jer se preznojim čim vidim kolotrage, šljunak i slično. Međutim, pošto je stiglo obaveštenje da će teren biti  prilagođen i za one sa road gumama, odlučio sam da se prijavim. I toliko mi je drago što jesam!

 

Neverovatno je koliko može da se nauči u samo 2 dana, uz dobre instruktore i dobro koncipirane vežbe. Teoriju sam manje više znao, čitao nešto o tome i slično, kao i svi mi: pogled, balans, položaj na motoru... Jedino što ne mogu da vidim sebe na motoru i primetim da sve to ne radim ispravno. Zato su tu bili instruktori, sa pravim savetima i uz malo moje vežbe, na kraju drugog dana kampa, vozio sam toliko dobro, da sam ja bio zadovoljan :) Društvo je takođe bilo odlično, i stvarno je među nama bilo ljudi koji su na kraju vozili baš, baš dobro!

 

Prvo dana se rade pojedinačne vežbe gde se vežbaju razni elementi tehnike za off road vožnju, koji su kasnije lepo povezani u vežbe na poligonu i na kraju vožnjom na pravom terenu, kroz šumu.

 

Još jednom bih da se zahvalim ekipi iz 2x4 Station na evidentno velikom uloženom trudu da se pripreme vežbe, teren i sve ostale stvari koje su pratile ovaj fenomenalan događaj!

 

 

 

 

 

  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 959 postova
  • Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Ajde i ja da napišem neku reč kao jedan od instruktora  :)

 

Iskreno sam bio iznenađen voljom i disciplinom svih učesnika prvog GS Campa da nauče nešto novo i da dosta izađu iz svoje zone komfora. Nedelju dana pre samog događaja iskoristio sam priliku da posetim poligon i da se malo upoznam za GSA i u tom smislu sam bio malo sumnjičav hoće li svi preći preko nekih prepreka koje su bile planirane. 

 

Na kraju drugog dana mogli smo da vidimo da su svi učesnici lagano i sigurno prelazili neke zahtevnije prepreke poput klackalice, ili strmog makadamskog uspona (neki i sa putnim gumama) u enduro stavu stojeći na fuzasterima sa lakoćom i zadovoljstvom što su naučili nešto novo i potpuno sam siguran da na prvoj sledećoj organizovanoj enduro-vožnji će se pojaviti da stečeno znanje potvrde.  :) 

 

Za mene je ovaj događaj bio izazovan u smislu da prenesem neko osnovno znanje koje sam stekao na lakši ili na teži način i super mi je bilo da vidim kako cela grupa od 7-8 motora napreduje u tehnici na motoru.

 

Potpuno super jedna priča ovde kod nas i nadam se da će se sa planiranim aktivnostima i dalje nastaviti  :)

 

Za kraj, jedan kratak video prilikom testiranja poligona 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 640 postova
  • Lokacija: BG
  • Motocikl: BMW R1200GS

Pozdrav svima,

Kao prvo, moram da kazem da me svaki misic boli, ali je osmeh i dalje na licu. Svaka cast momci, kako Aci na organizaciji, tako i instruktorima i ostatku ekipe koja je ceo kamp realizovala.

Vec par godina volim da sidjem sa asfalta, uglavnom na solidan makadam. Na bilo sta teze se nisam usudjivao, jer nisam bio siguran da motor i ja (a posebno ja) mozemo to da izguramo. F800GS je fenomenalan motor, ali sam bio stava da mi je prevelik za off. Danas sabiram utiske i kapiram da sam prvi put iskoristio svoj motor i opremu koju posedujem, na ono za sta su namenjeni. Autoputem do poligona, lomatanje po raznim podlogama, i povratak kuci, autoputem. To je GS :)

Trening je oragnizovan na, po meni, jedini ispravan nacin. Vecina smo bili pocetnici, neko totalni pocetnik, a neko je malo zagrebao gumamo po makadamu. Prvo osnovne vezbe da svako krene da kontrolise svoj motor, pa postepeno na kratke spustove, kratke uspone, i tako prvog dana svi spontano spojismo deo rute kroz sumu. Drugi dan prosirivanje znanja na kompleksnijim deonicama, da bi na kraju svi izvozali celu rutu kroz sumu, koja nije bila ni malo naivna, + ceo poligon. Na kraju drugog dana odusevljenje, zadovoljstvo, i neverovanje da sam ja to prosao. Moj GS sada zna zasto se tako zove :)

 

I da, ekipa Marko i Marko imala 0 bodova :D 

 

Zakljucak je da je ovako nesto definitivno falilo kod nas. Imao sam u planu da idem na Hechlingen, ali jbg, treba drustvo, treba vremena, treba para. I tako planiram to trecu godinu za redom... Nadam se da ce Aca i ekipa istrajati u ovome, da se nastave treninzi, postepeno ka tezim nivoima, a onda da krenemo i na neke prave offroad trackove (naravno postepeno, da se ne olupamo odmah :) ).

 

Jos jednom, svaka cast momci !!!

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja